|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sadje in zelenjava
30.4.2006 21:54:38   
bini
Naš 1 mesečnik se pridno doji, zvečer dobi dodatek... čez dan, še bolj pa proti večeru ga kar malo zvija - ni sicer zelo hudo, ampak občasno kar naporno...
problem je moja prebava, ker nekako imam v glavi (isto je že bilo pri hčerki), da naj se surovega sadja in zelenjave enostavno naj med dojenjem ne bi jedlo, ker pač otrokom dela največ težav... in sedaj se sprašujem ali je res kaj na tem - jaz pa se totalno izogibam vsemu surovemu sadju in zelenjavi, ker se bojim da ga bo še bolj napenjalo in zvijalo... in glede na to, se mi zdi da je vredno potrpet, po drugi strani pa si tako želim jesti eno veliko jabolko, pest ringlojev...

povejte - koliko vas je ki dojite in brez omejitev jeste sadje in zelenjavo???user posted image

_____________________________

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sadje in zelenjava
30.4.2006 22:05:59   
TONČI.
Jaz sem se merkala in nisem jedla ne surovega sadja in zelenjave in ne kislih jedi. Mali pa ni imel nikoli krčev ali kaj podobnega. Te ta prvi trije meseci so taki, pol se mu pa uredi prebava, pa lahko začneš z vsem.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sadje in zelenjava
30.4.2006 22:10:09   
Ro-La
jaz sem jedla vse, res vse, mali ni imel krčev, pomojem je vse odvisno od razvitosti prebavnega trakta

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sadje in zelenjava
30.4.2006 22:12:24   
Marogica
JAz sem jedla vse, razen agrumov in pekočih jedi. Pa ni zvijalo ne prvega ne drugega sina. Mislim, da to zvijanje nima veze samo s prehrano, temveč z "nerazvitostjo" črevesja, kar si sama opazila, če se tako prehranjuješ pa otročka kljub temu zvija.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sadje in zelenjava
30.4.2006 22:12:46   
kofetek2010
jaz tud jem vse, čist vse - ne sam sadje in zelenjavo, tud tatarca user posted image  in nimamo nobenih težav

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sadje in zelenjava
30.4.2006 22:22:30   
cmokec
Jaz tudi jem vse. Začela sem pa s krhlom svežega jabolka, nato z dvema in tako naprej. Nikoli nisem takoj pojedla celega sadeža, ampak postopno. Sedaj sem za veliko noč jedla tudi hren in potico, stara je pa 6M.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sadje in zelenjava
30.4.2006 22:23:27   
Anonimen
Tudi jaz sem že od prvega dneva jedla sadje, ker mi je bilo tako zelo dobro, da nisem mogla zdržati brez. Prvih 14 dni se nisem "basala", potem pa sem ga jedla brez omejitev.
Otrok se enkrat pač more navadit nanj, prej ali pozneje, in če ima želodec, ki težko prenaša sadje&zelenjavo, ga bo imel tudi pozneje.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sadje in zelenjava
30.4.2006 22:49:03   
poliloni
Jaz sem se pravtako prve tri mesece zeloooo pazila, potem pa sem počasi začela s kledico solate, enim jabolkom itd. In ta malega ni nič zvijalo!!user posted image  Je pa čisto res, da je to od otroka dootroka odvisno in od razvitosti prebavnega trakta - počasi poizkušaj, pa boš videla, če bo kaka reakcija! Sploh je pa meni dietetik rekel ,da je vse priporočljivo, le v začetku v malih količinah (ne 1kg jabolk ampak 1 jabolkouser posted image ) in ne bi smelo biti nič narobe! Torej kar pogumno!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: sadje in zelenjava
1.5.2006 12:18:44   
kati*
edini pravi način je, da probaš. Kot si že opazila, so odgovori zelo različni in tudi mnenja stroke so različna. Predlagam da po malem začneš probavati različne jedi in sproti opazuješ ali je morda kakšna reakcija. Pri nas je bilo zelo hudo po citrusih in ananasu. Po zelenjavi, mlečnih izdelkih in čokoladi pa ni bil problem.

_____________________________

lp, K

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: sadje in zelenjava
1.5.2006 19:59:41   
mml
Pri nas je imela user posted image  hude krče, ki niso bili odvisni od tega kaj sem jedla. Poleg tega jo je pa še napenjalo, to je bilo pa odvisno od hrane, ki sem jo pojedla...najhujše je bilo po jabolkih (tudi kuhanih) in brokoliju (tega niti ne pogrešam). Nobene reakcije pa ni bilo na solato, kisle kumare, zelje,...
Tako da malo poskusi pa boš videla kako in kaj.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?