|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 12:43:35   
Teya
ma smo prav smotane, tako da veste :)- čim so naše najbolj aktivne članice povile svoje štručke :bravo:, smo se kar porazgubile :zmeden2:
dajte kaj povedat, saj teče NAŠ mesec :bravo::bravo::bravo:

koliko nas sploh še ostaja???
katera bi rada kar danes odhitela po svojega :duda:??? za Talči sem skor sigurna, boga julija :ups:...



Neposredna povezava do sporočila: 1
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 12:56:40   
hugolina
Pozdravljene!

Res je Teya, pri tej izjavi te pa čisto podpiram :bravo::bravo::bravo:
Te dni sem bila bolj malo aktivna, ker sem imela preveč dela sama s sabo in s svojim krvavim izcedkom :ups: No zdej se je zadeva umirila, ampak imam tko čuden občutek, vse mi dol tišči, ....

A se mora :duda: nujno umiriti, preden se vse skupi začne, ali je to kakšno nepisano pravilo?

Ja, tudi mene zanima, koliko nas je še v enem kosu???

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 13:04:09   
Teya
o, hugolina, prav lepo te je videt! :bravo:
toliko kot sem jaz zasledila po forumu, se dosti dojenčkov pred porodom ni umirilo ...
je kar malo čudno ane, ko neveš, a se kaj zares dogaja ali je vse skupaj le v tvoji glavi....:ups:

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 13:04:46   
tajica
Živjo punce!

14 dni sen bla brez računalnika, tako da se vem javljam sedaj! Še vedno v enem kosu!

Jest mam pa občutek da mi vse še gor pritiska!! Prav čudno je! Pa še vedno me kislina matra!

Drugače pa je še vse ok, razen izcedka in obiskovanja wc-ja. pa tudi spim bolj slabo!

Pravijo, da ni nujno da se otrok umiri pred porodom! Moja svakinja je rekla da se ji je umiril šele zadnjo uro pred porodom!

Zaenkrat dovolj, se še tipkamo!!!

LP

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 13:05:40   
Talči
Bravo Teya, jih je treba malo vzpodbudit! :bravo:

Jaz pa, če sem čisto odkrita, sem že kar malo žalostna, ker se vse tako vleče in samo čakam. Vsak dan znova si mislim, da zdaj pa bo, pa potem spet ni nič. Prejšnji teden iz nedelje na ponedeljek me je 5x fajn stisnilo, sem mislila, vau, zdaj se bo nadaljevalo in bomo samo 2 dni čez rok. Pa je vse skupaj šlo mimo. To noč me je tudi malo zašraufalo, kot da bom dobila M, pa se ni zgodilo nič. Na pregledu, ki sem ga imela na rok (v soboto), pa potem spet v sredo in zdaj v nedeljo, so mi delali CTG in UZ, posteljica zrela, plodovnice dovolj, popadkov NIČ. Spodnja črta (popadki) je bila skoraj ravna. Zdaj imam pregled spet v sredo in potem, če ne bo nič, grem v soboto rodit pa če se zgodi ne vem kaj. Takrat bo 14 dni po roku. Na trenutke me tako prime, sem zafrustrirana, da se kar zjočem.
Pa tudi vsi okoli mene kar naprej sprašujejo. Prijateljice, sosedje, vsi. Vsem rečem, da tam enkrat oktobra pa bomo res rodili.
Trebuh imam takšen, da me bo dol potegnilo. Težko že sedim, tudi moja mama pravi, da je že tako nizko, da bi se moralo zgoditi, pa nič. Vse me boli, vsaka kost posebej, sama sebi sem na poti, zdi se mi, kot da imam 100 kg in sem slonica, ne pa nosečnica. Eh....

Takega čakanja vam res ne želim...
LP
Talči

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 13:16:37   
Teya
o, Talči, ko berem tvoje poste, pa prej tudi cipresine, si niti nočem predstavljat, da se tudi vsem nam lahko še vse to zgodi:ups:....prav bogice ste, res!
potem jaz prav razumem, da če si 14 dni čez rok, ti porod sprožijo ali je to spet odvisno od vsake posameznice in se lahko zadeva vleče tudi še več???

uf, jaz upam, da ostanem avgustovka, res, da smo bolj lene, ma septemberke so pa še bolj :)-:)-:)- (pa brez zamere, punce :) )

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 13:21:50   
hugolina
Pomoje smo že v tisti fazi, ko samo čakamo, kdaj bo kakšen konkreten znak, pa samo v akcijo.....

Talči, jaz te popolnoma razumem. To mora biti res zoprno pa tudi psihično ni prov nič fletno. Že pri sebi vidim - ko mi je G v petek samo namignil, da bo mogoče prej, sem čist noter padla :ups::ups: in samo čakam... Se moram včasih kar mal kontrolirat.
Čeprav jemljem za rezervo tudi prvi PDP (22.8.), da ne bom slučajno razočarana.

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 13:22:26   
malika
Talči, a ti še vedno vztrajaš? Zdaj pa je res že zadnji čas, da greš rodit!

:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 13:26:19   
miševi
Pozdravljene!!

Ja, tale avgust nam bo dal vetra:)-:)-...

Jaz sem bila danes na pregledu - CTG - nič, pregled - nič. Nacejam se s čajem iz malinovih listov in upam, da se "zadeva" vsaj mehča, da se bom na dan D bolje odpirala:)-:zmeden2:. Zdej moram spet v četrtek gor letet, na moj PDP. Sicer me včasih vse stiska, pa ponoči so bile bolečine kot pri menstruaciji, ampak je po moje vse to le trening. Trebuh se mi je pa zeloooooo očitno dol spustil. So že drugi opazili. Mami je rekla, sedaj bo pa kmalu. Upam, ker so se mi po spustu pojavile ogroooooooomne rdeče strije:((:((. Prej ni bilo tudi ene, sedaj pa...
Talči, te čisto razumem, kako je zoprno, ko vsi sprašujejo, kdaj bo, a še ni... Že meni gredo na živce, pa še nisem čez PDP. Še en fant mi je danes v trgovini rekel: "a vaš :duda: pa noče ven:)-".

Hugolina, sem vesela, da si nehala krvavet. Že nekaj časa se te hotela vprašat, kako ti je ime, da se bova spoznali, če se srečava v porodnišnici. Če želiš, lahko poveš tudi na privat. Meni je ime Mojca.

Včeraj je naša ta velika bejba odšla v širni svet:)-. Jo je sestra, ki je bila na obisku, vprašala, če gre z njo v LJ. Ona pa je šla noter, prinesla gatke, pižame in igračko ter rekla: greva. Pa je šla na "dopust". Mene je pa full stiskalo, pa mojega :love: tud. Sva še cel večer mejle s slikcami dobivala, da so kazali, da je v redu. Zdaj je pa že doma:).

Evo, pa sem se razpisala. Bom še kaj pokukala sem gor...

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
8.8.2005 14:24:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teya)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 14:30:17   
Teya
bubabaya, veš, da rade slišimo, kako gre vam, novopečenim mamicam :bravo: itak, da ste še vedno full dobrodošle med nami, sploh ker imate čist sveže izkušnje :ups: ;)

veselo crtanje naprej!

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 15:20:20   
tea01
Ojla punce, jaz sem pa včeraj skoraj živčnega fasala. Smo šli na sprehod in sem imela skozi trd trebuh kot skala. Ok, mu pač očitno ne paše, da se sprehajamo. Ampak prej sem ga imela z glavico dol, telo je bilo na levi strani (kot žlička, tako jaz ponavadi spim), nogice pa na desni, ker me je vedno brcal v desna rebra. Včeraj se je pa tako obrnil, da ima nogice na levi strani in me sedaj brca v leva rebra. Sem bila tako paf, da sem mislila še malo pa se bo obrnil z nogicami dol. Mi je zdravnica na zadnjem pregledu rekla, da tko kakor ima zdaj položaj ga bo imel tudi ob porodu in se ne bo več spreminjal. Tko sem bila živčna, da sem šla šele ob enih zjutraj spat, tamali je pa norel kot zmešan!!!!!!

Še ven ni prišel in mi je že začel delati skrbi. A je to sploh še normalno, da ima toliko placa, da se še vedno tako obrača?????

TEa01

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 15:29:10   
Teya
uau....nevem kako to tvojmu uspeva....mojga je tok skupaj, da prou hudo zaboli, če samo nogico premakne ali pa rito naguzi :)-
kdaj maš PDP?

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 16:37:39   
hugolina
Oj!
Ravno takrat sem dobila obiske, ko sem jih najmanj potrebovala :grrr::grrr: Saj se mogoče sliši grdo, ampak te dni mi pa res ni do nekega druženja, pa še :love: imam doma. Prej ko sem bla pa pol leta sama, pa nikjer nobenga.
Mal sem že na trnjih, pol je ta tkole....

Miševi no jaz sem pa Urša, tolk da bova vedeli, če bova res slučajno cimri :)- Sem že zadnjič na CTG-ju mal opazovala, če je kakšna podobna tebi (po moji presoji seveda), pa se mi nobena ni zdela primerna tvojim opisom iz postov :ups:.
Najboljš da se kar zmeniva, pa greva en dan skupi gor, udarva po mizi in rečeva, da sva prišle rodit :)-:)-

A mogoče katera ve kaj je s Kety? Ne vem, saj mogoče še katera druga manjka, samo ona mi trenutno prva pride na misel.


(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 17:14:13   
tina104
Jaz sem vsak dan na RR (včasih celo 2 ali 3x), ni pa mi bilo teme za avgustovke odpirat, ker sem imela občutek, da nas nič več ni. No, zgleda, da še le niste vse pobegnile. ;)
Ja, Kety se zadnje dneve nič kaj ne javlja, se mi zdi.

Talči, res upam, da se ti kmalu izpolni želja in da že končno rodiš. Jaz sem še 14 dni do roka (no, glede na ZM, ga sicer imam danes, ampak to sem že tako vedela, da ta datum ne bo pravi :)- ) , pa me že vsi okoli gnjavijo, kdaj grem rodit. Pa še nič kaj ne kaže na to - :duda: se mi zdi, da še je ful visoko, občasno imam neke rahle krče, ampak večina jih to pravi, da imajo to že cel mesec pred porodom se mi zdi. Na WC niti ne hodim ful pogosto (ponoči sem šla samo 2x), imam pa bel sluzast izcedek zadnje dni. Je to kaki znak :zmeden::)- .
Sem pa danes opazila STRIJE :(( . Ampak ne po trebuhu, ampak na bokih - sem zgleda preveč samo trebuh mazala, boke pa samo enkrat na 14 dni se mi zdi.
Dovolj zaenkrat iz moje strani. Se še kaj tipkamo.

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
8.8.2005 18:07:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teya)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 18:35:45   
tea01
Tey pdpd imam 25.8. Sja mene tud ornk zaboli ko me z nogico useka, ampak ne vem kje mu moč, da se je obrnil???? Lump!!!!
Danes je pa spet na svojmu mesteu, se je spet obrnil in me brca v desna rebra??????? Neverjetno.

Moram torbo pripravit, če ne bo moj fasal živčnega.

A ste že vse pripravile torbo??????????


Res je Kety tudi jaz pogrešam. Upam, da se čimprej javi!!!!

TEa01

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 18:39:12   
Kety
Ojla drage moje Avgustovke,...
......me morate kar malo okregat, ker sem postala cisto lena za RR! Komaj vas ze spremljam. :ups::ups::ups: Ampak smo se v enem kosu!!!!

Res smo postale malo manj zgovorne na forumu in se bom potrudila, da se vec oglasam.

Jaz zadnje dneve zelo slabo spim, :duda: me tisci ful visoko pod rebra in to z ogromno glavo. Vcasih ponoci mislim, da mi bodo kar rebra popokala. To pomeni, da se se ni spustil in verjetno bomo tudi mi cez rok, ceprav imamo medenicno vstavo. Se ziher ne bo obrnil!:((:(:((:(.

V cetrtek imamo spet pregled pri G. in ctg. Tokrat se moram pa res pozanimat ali se moram it kaj prej menit v porodnisnico ali cakam na popadke :zmeden::zmeden:

Drugace se bova pa po 16.8. zapeljala v MB na pregled, kjer imamo v porodnisnici VIP veze, da povejo kako in kaj. Poznamo glavnega porodnicarja. Upam, da ne bomo prej rodili.:)- Ceprav, vam moram priznat, da ze komaj cakam tega nasega strukeljcka. Ampak se vedno me je strah CR-ja oz. da me bodo v LJ porodnisnici pustili matrat rojevat z ritko naprej tako velikega otroka!

Trenutno pa imamo pri nas sindrom gnezdenja, saj z :love: fuuul pospravljava in pripravljava, da bo cisto, ko pride :duda:!

Katera bo se rodila v LJ konec Avgusta!! Da se spoznamo, ce bomo cimre!!:bravo::bravo::bravo: Tina104, Hugolina, Teya...ve maste vse bolj proti koncu ane?!

Se se tipkamo,...obljubim, da bom bolj pridna!

LP Kety

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 19:09:46   
Jessy
Da se še jaz malce javim, čeprav v dveh kosih!

Vidim, da avgustovke kar pridno rojevajo, nekatere pa nervozno pričakujete dan D! Upam, da ga kaj kmalu dočakate, ker dobiti :duda: v svoje roke je res nekaj najlepšega. Še lepše je pa potem, ko neumorno gledaš in gledaš svojega :duda: in se ga sploh ne moreš nagledati!

Kety, CR-ja se nikar ne boj. Sploh ni tako hudo, kot bi si mislila. Takrat, ko te režejo itak nič ne čutiš, potem te pa filajo s protibolečinskimi injekcijami, ki jih dobivaš v infuzijo, tako da te spet nič ne boli, ko te pa odklopijo, ti dajo pa tablete proti bolečinam, ki jih jamlješ po potrebi. Jaz sem pojedla vsega skupaj 4 Lekadole, s tem da sem za bolečine vzela le 2, ta druga dva pa zadnje dni, ker me je bolela glava. Resnično ni boleče in šesti dan po CR-ju sem bila že kot rožica!
Jaz upam, da ne boš rojevala v medenični. Sicer pa lahko rečeš, da ti naredijo CR, ker je taka lega.

Mi se drugače lepo vpeljujemo v novo življenje z našo štručko in sploh ni naporno, oz. 50% manj, kot sem mislila, da bo. Tako je zaenkrat, kaj pa nas čaka, bomo pa še videli!

Vsem, ki še čakate, vam želim čimlažji porod in najlepšo štručko na svetu!!!

lp, Jessy in Neja

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 20:22:37   
Kety
No, bom spet mal potipkala....sem lih mimo racunalnika prisla, pa me je premamil...:ups:

O, Tea01, midve se tudi lahko srecave v porodnisnici, ane! Sva si blizu po PDP-ju. Sempa pravkar koncala pogovor s kolegico, ki ima isti PDP in se ji je :duda: spet postavil na ritko! Kako jim to uspe res ne vem, ker zdej je pa res ze fuuuul malo placa. No, pri meni je stisnjen kot sardinca v konzervici. Imam verjetno ful malo plodovnice in pomoje sploh ne bom vedla, ce mi bo odtekla!:)-:)-:)- :duda: se sploh ne brca ze par tednov, ampak se samo poskusa mal pretegnit, pa z glavo nabija na zunanjo stran trebuscka. Revcek, ga moramo cimprej ven spravit, da bo lahko mal pretegnil nogice. Ziher bomo ful dolgo casa siroko povijal, ker bo imel od tega spahnjene kolke!:(

Jessy, kolk lepo, da se oglasis. Ful ti dobro uspeva to materinstvo. Je Neja lahko cist srecna, da ima tako dobro mamico. Upam, da bom sla tudi po porodu po tvojih stopinjah, saj ti ze skoraj skoz sledim kot senca. Upam, da ti bom tudi v tem!
Drugace pa se vedno upam na cudez in se bo nas mali :hudicek: obrnil na glavo! Sem optimist, ane!!:)-:)-

Lahko nocko, Avgustovke!!:angel:

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 20:53:33   
tea01
Ojla Kety lepo, da si se oglasila, me je že skrbelo kaj je narobe s teboj.

Res je midve imava blizu PDP, ampak na žalost se ne bova srečali, ker bom rodila v tujini. Vsekakor se pa tipkava, da bova videli katera bo hitrej zibala.
Pa nikar spet ne pobegni, ampak se spet kaj javi!! Nam sive lase povročaš.

Ne boste verjele mi je končno uspelo pripravit potovalko. In to kar veliko, ker moram vzeti cunjice še za :modri: s sabo. Ta tujina je čudna vam rečem. Tak sistem pač je.

Jessy ti nas pa še naprej pridno spremljaj, ko bomo na tvojem mestu, bomo še posebno hvaležne za tvoje in Tiine nasvete.

Zdaj si grem pripravit malinov čaj. Se tipkamo.

TEa01

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 20:54:04   
miševi
Kety, lepo, da si se oglasila... Za plodovnico se pa ne bat - tudi če jo imaš manj, jo je še vedno dovolj, da boš vedela, ko odteče. Če bi je imela izredno premalo, bi te itak že opozorili in kaj naredili glede tega.

Jessy, me veseli, da si se tako lepo vpeljala v materinstvo in da si po carskem rezu kot rožica. Otroček je res nekaj najlepšega. Jaz se sicer kar malo bojim, kako bom sprejela tega otročka, ko imam pa že Niko tako rada, da včasih kar boli. Ampak pravijo, da ima mama vedno dovolj ljubezni za vse svoje otroke. Zdej sem pa zafilozofirala:ups:.

Hugolina, me veseli... Zdej bom lažje vedela, če te srečam, ker vizuelno si te pa čisto nič ne predstavljam. Moje ogromne pojave pa ne boš mogla zgrešiti:)-...

Lepo spančkajte, pa si jutri spet kaj pišemo.

P.S. Talči, ti pa čimprej rodit!!!:rozica:

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 22:13:28   
Seven*
Evo se mene. Saj ne vem kaj naj napisem. Danes sem oprala plenice. Vseh 100, ki jih imam. :)-:)-:)-:)- Jutri bom vse zlikala, da potem ne bom rabla nekaj casa prat. Hehe. Ne me vprasat zakaj jih imam 100. Moja mama je menila, da jih toliko rabim in jih je toliko kupila.. :)-:)-:)- Pa saj prav pridejo. Priznam. :)

Danes sem kupila caj iz listov maline in spila prvo skodelico. Bomo videli.. :)-:)-:)-:)- Pri prvem porodu so me tako skupaj zasili, da sem mislila da sem spet nedolzna. :)-:)- Tokrat bom rekla, naj ne pretiravajo.. :hudicek::hudicek:

Baje imam se 20 dni na razpolago. Bomo videli..

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   za vse sramežljivke avgustovske...
8.8.2005 22:37:41   
Talči
Mene pa je pravkar zapustil moj čep. Upam, da se bo končno začelo kaj dogajati.
Mogoče pa bova s Cipreso na isti dan odrešeni?
Nočko!
Talči

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   za vse sramežljivke avgustovske...
9.8.2005 9:20:55   
Jessy
Dobro jutro!

Kety, široko povijanje ti v vsakem primeru skoraj ne uide, saj otroci, ki so v medenični ali nožni legi, skoraj vsi nimajo vredu kolkov. Tudi midve se morava široko povijat in imava kontrolo čez 6 tednov pri ortopedu v LJ. Tako pač je.

Seven, mislim, da je tvoja mama prav razmišljala, ko je nabavila 100 plenic. Jaz jih imam 30, pa mi jih skoraj hodi premalo. Predno se nabere cunj za pranje, mi tudi plenic začne zmanjkovati. Pa sva drugače v Pamperske poviti, le za široko rabim 2 plenici, ki pa jih zamenjam vsak dan 1x. Jah....saj kar grejo za vse sorte stvari, ni kaj!

Ne vem, če sem vam omenila, da sploh nismo imeli medenične lege ampak nožno, pa da sem pred samim CR-jem že imela popadke in tudi plodovnica je bila že motna. Očitno bi se v vsakem primeru začelo na tisti dan. :)

Zdaj pa grem našo Nejo umit, da bo lepo dišala!

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nakup živil
JAPE

V katerih trgovina največ kupujete?

Spar (36%)

Mercator (20%)

Lidl (12%)

Hofer (18%)

Tuš (9%)

drugo (5%)


Število vseh glasov: 335

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!