|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bradavice na podplatih
19.1.2007 13:51:08   
Andre
Živjo! Moja hčerka (9 let) ima na podplatih neke izrastline - bulice (2-3 na vsaki nogi), ki je do sedaj niso bolele, v zadnjem času pa je na peti na obeh nogah ratala bulica, ki je na dotik boleča. Pedikerka je rekla, da so to virusne bradavice, malo ji je trdo kožo odščipnila, nas je pa napotila  h kirurgu, ki naj bi to nekako z ledom "izrezal". Seveda je se je hčera zgrozila, jaz pa tudi ne bi rada kar tako šla do kirurga. A ve katera kaj več o tem? Vem, da obstaja kar nekaj naravnih zdravil in maž za bradavice, samo ne vem, če tudi za te na podplatih. Pozna katero to? Vsakega nasveta bom vesela. Tudi starejša hčerka ima eno že ful časa, je ne boli, koža je bolj trda, na sredi so pa neke črne pikice. Vendar ne pusti niti blizu, da bi si sploh natančno pogledala. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bradavice na podplatih
19.1.2007 14:18:04   
Erdbeere
jaz sem imela tudi bradavice na podplatih in je kar rastla in rastla, nakar je začela se boleti, sem hotela ravno do zdravnice, da mi da napotnico pa je ni bilo, nakar je nehalo boleti in kar enega dne ko sem se tuširala je bradavica stran padla in sploh ni zgledala kot bradavica več ampak kot en velik kup trde kože user posted image user posted image

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bradavice na podplatih
19.1.2007 14:40:16   
Muca Copatarica
Oj!
Jaz sem imela kot majhna bradavico na podplatu in moja osebna zdravnica je bila tako pametna, da mi je bradavico na živo rezala v ordinaciji. Bolelo je kot ne vem kaj, vendar mi je s tem tudi razširila področje bradavic, ker sem jih imela potem zraven tiste še kar nekaj. Potem pa sem šla k neki drugi zdravnici, ki mi jo je zamrznila. In to samo rahlo zapeče, komaj veš, da je kaj bilo. Moraš pa it večkrat. In od takrat jih nimam več. Pojdita na to, ker ni nič hudega. Pa veliko sreče. Pa napotnico.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bradavice na podplatih
19.1.2007 14:46:03   
pety78
Ja, sama se srečujem s temi težavami. Imam jih na eni nogi. Najprej sploh nisem porajtala, potem pa so se malo razrasle. No, moraš pa k dermatologinji, da ti jih "žge" s tekočim dušikom. To je mislim da temperatura -170 stopinj. Malo skeli in peče. Jaz sem po prvi terapiji normalno lepo stopila na podplat, po drugi terapiji sem pa 7 dni šepala, bolelo je pa ko hudič. Zdej si pa ne upam več it...user posted image , ampak bom morala. Naj gre čimprej, dokler jih ni veliko. 

_____________________________



(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bradavice na podplatih
19.1.2007 14:48:33   
Andre
Hvala za nasvete. Sem slišala, da jih s strtim česnom mažeš večkrat na dan, sam to ful smrdiuser posted image  , pa še težko izvedljivo, ker so punce v šoli, popoldne v glasbeni šoli,itd.

(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bradavice na podplatih
19.1.2007 14:49:55   
pety78
Ja, je en kup teh for, pa polžja slina, pa lajanje v luno. user posted image Saj mogoče da kaj res pomaga, odvisno od tega, kako so velike in koliko jih je. 

_____________________________



(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bradavice na podplatih
19.1.2007 14:58:55   
Anonimen
Moja priajteljica jih je imela, ko sva bili kakšnih 12 let stari. Nje jih je kirurg ali kdo že izrezal. Najprej jih je posprejal z anestetikom, da ni nič čutila. Koliko jo je pa potem bolelo, se pa res ne spomnim. Po moje ni bilo hujšega.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bradavice na podplatih
19.1.2007 14:59:25   
MarijaPo
Pojdita k splosnemu zdravniku (verjetno je to se pediater) in naj vama napise napotnico za dermatologa. Tam ji bodo pa te bradavice kurili s tekocim dusikom - niti ni tok bolece, bolj boli pol, naslednje dni, naj ima bolj ohlapne cevlje (jaz sem tudi pozimi hodila v sandalih, ko sem imela skurjene bradavice). (Jaz sem jih imela kar ene 10 let na nogah - na petah in tudi na prstih in ker so bradavice psihosomatske, so ob diplomi izginile, pa sem jih hodila kurit vsake tri mesece.)

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bradavice na podplatih
19.1.2007 15:08:35   
Anonimen
Tule pa link neke tekočine proti bradavicam:

http://www.lekarna-lj.si/070_storitve_izdelki/izdelki_farmacevtsko/0040/0111

Pa tule na enem forumu najdeš tudi kar nekaj metod odstranjevanja bradavic celo s prošnjami višje sile in božanjemuser posted image  (pa tudi bolj običajne metode):

http://maat-center.sameks.si/forum_old/index.php?action=vthread&forum=10&topic=1422

Pa še eno sredstvo, uf, saj tega je pa kar precej:
http://www.toptrade.si/index.php?cat=21


Toe je tuddi zanimivo (kopiram):


Vprašanje:
Pozdravljeni, že šest let imam težave z bradavicami na stopalu (tri centimetre od prstov). Zdravila sem jih že z Kukolom, z zdravilom Verumal in Avstrije, dermatologinja mi je predpisala mravljično kislino na recept, ki sem jo kupila v Avstriji. Mravljična kislina mi pomaga, da se bradavice lažje izluščijo. Na 10 dni hodim k pedikerki, da mi odstranjuje obtiske drugače je hoja zelo boleča. Bradice se družijo bolj skupaj v premeru dveh centimetrov jih je 5 večjih in še 8 manjših. Ali obstaja tudi laserska odstranitev teh nadležnih bradavic ali kakšna druga rešitev. Hvala za odgovor!
Urša
Odgovor:
Obstaja varianta zdravljenja s tekočim dušikom v kombinaciji s terapijami, ki st jih imeli doslej, lasersko pa tudi, vendar uspeh ni vedno zadovoljiv.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 19.1.2007 15:20:01 >

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bradavice na podplatih
19.1.2007 15:50:03   
ada2
moja Nuša je imela pri 3 letih eno bradavico na podplatu in sva šle k zdravniku in je rekel, da jo je treba izrezat. dobro! sva šli na kirurgijo, trajalo je slabe četrt ure in je bilo konec, nič ni jokala, le stopiti ni smela na to nogo vsaj 5 dni, pa na preveze sva morali hodit vsak dan. ko so ji odstranili prevezo se ni nič videlouser posted image user posted image user posted image  

AMPAK!

kak teden po tistem je imela cel podplat v bradavicah!!!!!!!!!!!!!!!!!
lahko si predstavljate kako so mi lasje štrleli pokonci, ko sem šla z njo še 1x k zdravniku. dobili sva novo napotnico za novo rezanje in takrat me je bilo pošteno strah, saj ni bilo milimetra kože na malem pdplatu kjer ne bi bilo bradavice.
no, ko pa je prišel datum operacije so pa prejšnji večer izginile čisto vseuser posted image user posted image   res, niti ene ni več bilo in do zdaj se ni nobena več pojavila.

to je naša izkušnja z bradavicami na podplatuuser posted image

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bradavice na podplatih
19.1.2007 16:13:50   
lex
Brat je imel virusne bradavice (imajo črno pikico v sredini), ki pa z "žganjem" s tekočim dušikom niso šle dol. DR. Dušan Rems na Ptuju (samoplačniško) mu je dal nek kamen. najprej je rekel, da je bolj tak, tak ampak večini pomaga. Najprej si moraš zmočiti podplat, tisto gor namazat in potem pustiti posušiti, nastane kot da bi ti nekdo črni vosek polil po nogah. nato pustiš 3 tedne in samo ta črno snov skrempaš s skalpelom dol. Čez 3 mesece so čudežno izginile.
Virusne bradavice rabijo zrak, da rastejo, to pa jih neprodušno zapre. Verjemi jaz še nisem vidla kaj takega sploh ni mogel drugač hoditi kot po zunanjem robu stopala, ker je imel po 15 gnezd na enem stopalu. Ko mu jih je žgal je bolelo tak, da sem mislila, da mi bo skup padel v avtu.
So prenosljive in jih lahko faše cela družina (preko tuša in brisač).

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bradavice na podplatih
19.1.2007 16:16:18   
lex
Polžja slina (polž lazar) mu je pomagala, sam da jih je bilo preveč pa se je teta zima prej pokazala.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bradavice na podplatih
19.1.2007 22:01:52   
hnovak6
Sem se enkrat že oglasila na to temo ampak ker vem kakšne težave imate, ponavljam: 100% neboleče odstrani bradavice DUOFILM mazilo ( enkrat dnevno namažeš s čopičkom, ki je priložen ). Kupi se v lekarnah v Italiji, stane 9.50 evra. Preverjeno na moji nogi, pa sem probala čisto vse, od odstranjevanja, česna , kisa............in 1000 drugih reči. Le vztrajat je treba kakšen mesec ali dva, ampak se splača

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bradavice na podplatih
20.1.2007 9:58:39   
Anonimen
Te bradavice na stopalih so zelo nalezljive.Moja hči jih je staknila na bazenu,stara komaj tri leta.Takrat jih ji je dermatolog pod lokalno anastezijo
izrezal.Se pa zelo rade ponavljajo,in so se ponovile sedaj pri 17 letih.ponovno smo šle k dermatologu in so jih z metodo zamrzovanja odstranili.Ni rečeno,da bo morala ponovno,ker so lahko poleg velikih še majnše,ki niso še opazne.
Po odstranitvi je potrebno obutev razkužit.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 20.1.2007 9:59:17 >

(odgovor članu hnovak6)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bradavice na podplatih
20.1.2007 23:38:29   
Iztok18
Hehe Jaz sem si jo s šolskim šestilom pri 12. letih celo vsebino bradavice ven spraskal. Vem da ni bilo preveč higiensko, ampak bradavica je pa tudi izginila, ko se je ranica zacelila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




katero ime za fanta?
tailor

imam težave pri izbiri imena za tretjega člana. 1 je ime:katarina 2:klara 3?lahko dodate tudi kakšno drugo ime:)

žiga (19%)

blaž (15%)

artur (2%)

uroš (6%)

lukas (19%)

klemen (40%)


Število vseh glasov: 454

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!