|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Golež
29.2.2008 9:12:31   
ženska
Prosim za en dober recept! Tak, da je golaž fino rjave barve, okusen in meso mehko.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Golež
29.2.2008 9:13:15   
ženska
Pardon punce, GOLAŽ!

(odgovor članu ženska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Golež
29.2.2008 9:21:30   
Hans
Veliko čebule prepraši na olju ali masti, dodaj meso in ga nekaj časa na zmernem ognju praži, včasih prilij nekaj kaplic vode, posoli, dodaj argo kocko, peteršilj, rdečo papriko, poper, brinove jagode, po želji malo paradižnikove mezge, posipaj z moko in dobro premešaj, nato zalij z vodo in kuhaj na zmernem ognju. Pa dober tek.  Če pa imaš kaj kislega zelja dodaj zelje in imaš segdin golaž.

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu ženska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Golež
29.2.2008 9:27:03   
Saša27
Na olju prepraži čebulo, naj jo bo toliko kot mesa, nato dodaj na večje kose narezano goveje meso, malo praži, zalij z toplo vodo ter dodaj vegeto, sol, lovorjev list in poper. Če hočeš res dober golaž ne dodajaj drugih začimb. Ko je meso mehko dodaj strt česen in paradižnikovo mezgo, naredi pomedo in golaž je gotov.

pa dober tek

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu ženska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Golež
29.2.2008 13:36:24   
Jessy
Za dober golaž potrebuješ veliko čebule (vsaj toliko kot mesa, še raje pa kako več), ki jo narežeš na drobno. Na malo olja daj čebulo in jo rahlo posoli, da prej spusti vodo. Praži jo kake 3 minutke, nato pa dodaj meso in česen (ene 3-4 stroke). Potem to na srednjem ognju pokrito duši in vmes mešaj. Meso moraš tako dušiti okrog 2 uri. Vmes se ti bo večkrat hotelo prismoditi, ampak kar pusti, da se res malce prime dna posode, nato pa prilij malce vode in tak postopek kar večkrat ponavljaj, ker bo tako dobil golaž lepo temno rjavo barvo, pa tudi okus. Meni se to zdi bistvo dobrega golaža. Včasih se to pdušenje zavleče tudi v 2,5 ure.
Ko dosežeš želeno barvo, prilij toliko vode, da dobiš gostoto golaža kot jo želiš, nato pa dodaš začimbe. Jaz dam 1 govejo jušno kocko, sol, poper, mleto kumino, lovorjev list, malo rožmarina, veliko rdeče sladke mlete paprike, 1 žlico paradižnikovega koncentrata, malo bazilike in ničesar več. Zatem se mora kuhati še kakih 20 min, da začimbe dajo svoj okus.
Jaz vedno gledam, da se mi golaž vsega skupaj kuha 3 ure. Tako dosežeš tudi mehke koščke mesa.

Pa dober tek!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Golež
29.2.2008 20:39:42   
MARTINŠČICA
Jaz delam golaž brez raznih dodatkov ala kocka, Fant, Evo ...

Vsaj toliko čebule, kot je mesa, pražim v gus posodi na oljčnem olju toliko časa, da konkretno potemni - to daje okus. Dodam meso in ga med mešanjem pečem kakih 10-15 min. Pred tem v drugi posodi skuham na kose narezano korenje in gomoljno zeleno - enako količino, kot je mesa, v razmerju 3:1 - korenje:zelena) Kuhano zelenjavo spasiram s paličnim mešalnikom in jo dodam čabuli in mesu. Ta zelenjava zgosti golaž in ni potrebno uporabljati moke. Zalijem z vodo, dodam začimbe: sol, poper, peteršilj, kumino, muškatni orešček, nekaj lovorovih listov, majaron, sladko in pekočo rdečo papriko, curry (če želim, da je golaž bolj pikanten), nekaj brinovih jagod. Kuham počasi 2 uri oz. toliko časa, da je meso kuhano.

Meni je to najboljši golaž, pa tudi barve je zaradi korenja lepe oranžno-rjave.

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Regrat je primeren tudi za dojenčke
Regrat je primeren tudi za najmlajše, ki se navajajo na gosto hrano in odkrivajo nove okuse. Primerno pripravljen bo zag...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?