|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Recept za kruh
22.2.2006 8:28:29   
kalbo
Albina, evo, sem danes bolj pesniško navdahnjenuser posted image


Osnovni recept za kruh
 
1kg moke + še nekaj za posipanje
0,7 l mlačne vode + tisti štamprle za kvas...po potrebi gre lahko tudi več vode
0,33 dl mleka
mala žlička medu (lahko tudi sladkorja)
30g soli
25 g svežega kvasa (zavitek od žita), al pa pol zavitka od Fale.
 
V šalci za čaj zmešaš štamprle mleka in štamprle vode pa žličko medu. Mešanica mora biti topla a ne vroča. Tu notri zaztopiš kvas, potreseš s ščepcom moke in počakaš, da se dvigne do vrha šalce.
 
 Moko daš v večjo skledo, narediš v sredi luknjo, streseš tja sol, zbujeni kvas,  in vodo.
Zamesiš, dobro pregneteš, pustiš hajat, da naraste na dvakratno velikost, potem še enkrat pregneteš, kar na pekaču oblikuješ, trikrat prerežeš na vrhu, pustiš še enkrat hajat, pol pa za 30-40 minut na 225 stopinj.
 
To je osnovni recept. Za koruznega daš tretjino koruzne moke, za rženega tretjino ržene oz po želji itd.
Edino pri koruzi moraš res dat samo tretjino koruzne, ker drugač noče hajat. Koruzno moko moraš prej poparit, pa rata podobno kot žganci, pol pa ohladiš in streseš skupaj s kvascem pa vodo k preostali moki, pa vode gre več, kot je zgoraj napisano. Je pa koruzni res najboljši od vseh, ki jih pečem.
 
No videt je cela znanost, sam je drugač čist enostavno, če imaš pa mešalnik z nastavki za testo je pa še lažje zamesit. Sam tist postopek s kvasom je pa res pomemben.
 
LP in dober tek
 
Kalbo

< Sporočilo je popravil kalbo -- 22.2.2006 8:29:27 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kravje mleko za dojenčka: da ali ne?
Čeprav je bilo že veliko povedanega in zapisanega, a še vedno tema o kravjem mleku za dojenčke odpira marsikatere polemi...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?