|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   VESELO POROČILO O PUNKCIJI
11.2.2006 11:19:57   
*Karmen*
Drage soborke!

Danes ob 8.00 sem imela v PO punkcijo foliklov. Pridelali smo jih 10, od tega 7 dobrih. Saj sem že velikokrat napisala, da desni jajčnik pri meni ne dela in zato je bilo 10 foliklov samo na eni strani kar lep pridelek user posted image . No, zdaj pa tolažba za vse, ki še niste bile na punkciji in jo še čakate.

Zjutraj sem bila v čakalnici že ob pol osmih. Rada sem na vrsti prva, ker mi ni všeč, če pride kdo iz ordinacije pred mano ves bled. Bi se znalo zgodit, da bi ušla in me potem živ bog več ne bi ujel user posted image . Točno ob osmih naju je Reš poklical user posted image . Jaz sem legla na mizo, mojega pa je poslal napolnit lonček. Medtem sva z Rešem prijetno klepetala. Odločila sem se, da grem v poseg brez lokalne anestezije, ker mi je njegovo pripovedovanje jasno pokazalo, da je to skorajda neboleč poseg user posted image .

Ko se je moj vrnil v ordinacijo smo začeli. Jaz sem položila svojo pest na trebuh, moj dragi pa je držal mojo pest in rahlo pritiskal navzdol. G je vstavil sondo (takšno kot pri UZ pregledu). Nato je v sondo vstavil doooooolgo injekcijsko iglo. Pa nič se bat. Devet desetin igle se skrije v sondi, le majcen, majcen delček pogleda na drugi strani ven user posted image . Potem me je vprašal, če sem pripravljena. Bila sem vsa mokra od strahu ampak sem vseeno potiho rekla: "Ja." Najhuje je bilo to, ker niti pod razno nisem vedela kakšno bolečino naj pričakujem. Želela sem si, da čimprej punktira prvi folikel, da vem kakšne bolečine me čakajo. In potem je rekel: "Zdaj bom piknil." In je bilo. Bolečina je minimalna in močno podobna tistemu majhnemu krču preden dobimo M. Le da znajo tisti krči pred M trajati cel dan, krč pri punkciji enega folikla pa traja tri sekunde. Če pa pred M nimate krčev si pa zamislite, da vas tišči na blato. No, taka je ta bolečina. Pika sploh ne čutiš, le majcen predmenstruacijski krček user posted image . In tako te zaboli za vsak folikel posebej. Jaz sem jih imela 10 in moram vam čisto po resnici povedati, da je prvi bolel ravno toliko kot zadnji. Nobene razlike. Že po prvem vbodu sem se čisto sprostila, saj sem videla, da je vse skupaj boleče ravno toliko, kot če bi šla na WC kakat. Pa ne se smejat, če je pa res user posted image .

In po punkciji sem še pet minut poležala na mizi. Potem sem se oblekla. Pogledali smo od mojega plavalce (bli so super user posted image !) in nato sva šla. Pa ne domov. Na pizzo in potem še na kavo in potem še mal v šoping. Zdaj pa sem končno doma in vam veselo pišem. Zaenkrat je od punkcije tri ure in me še nič ne boli. Čutim pa napetost v trebuhu, kot bi bil poln zraka. Nobenih bolečin le tak občutek, kot bi včeraj pojedla goro fižola user posted image . V glavnem, nič posebnega.

Torej, punce, ki še čakate na prvo punkcijo. Če ne boste zdržale teh minimalnih krčkov, potem sem prepričana, da tudi kakat ne hodite  user posted image (je ista bolečina). Zato bodite čisto brez strahu in ne zganjajte take panike, kot sem jo zganjala jaz včeraj.  V ponedeljek pa me čaka transfer. Sem bolj pesimistične sorte zato o kakšnih pričakovanjih ne bi rada govorila. Bom pa poročala o poteku posega, za vse tiste, ki vam bo prvič, tako kot meni user posted image .

Če bi svojo punkcijo na kratko opisala: nobenih slabih vtisov in nobenih velikih bolečin user posted image .

Sedaj pa vam pošiljam en lep pozdrav in vam želim, da bi se čimprej podale na mojo pot. Saša, zdaj pa pomagam držati pesti zate, da bi ti vse čim lažje in čim lepše minilo user posted image  user posted image  user posted image . Rada vas imam in vsem hvala za res nesebično podporo user posted image  user posted image !
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
11.2.2006 11:27:46   
Massa26
zigkar, čeprav pri meni punkcija še ni ravno aktualna, se ti zeloo zahvaljujemuser posted image user posted image user posted image za tale tvoj opis, ker sem že za naprej pomirjena.

Čestitke za pogum user posted image user posted image user posted image  in srečno naprej user posted image user posted image user posted image !

Še to te vprašam, ali Reš opravlja punkcije tam pri njemu v Dravljah ali je treba it kam drugam? Ker tam v Dravljah je meni tako simpatično, bolj kot v bolnicah..

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
11.2.2006 11:29:01   
Sulfinija
Ja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  si pa res pogumna,ker si tole takole lepo speljala do konca...
N želim ti le,da dnevi do transferja čimprej minej in,da boš imela čimveč oplojenih jajčec inn,da boš kaj kamlu porolada,da si naša nova srečka user posted image .N morem te resnično pohvaliti iz punkcije takoj napizzo si pa res prava faca.
No mene tole čaka za en mesec in jaz bom kar vzela narkozo tko,da tudi ni kaj ne bom nič vedela pač takšna bo najina odločitev.
Mi je dovolj teh injekcij bolečin,ki jih sedaj prestajam da bi ša še po eno dodatno pa ni šans,zato bom raje spala in,ko se bom le zbudila bom težila kolk smo kaj mi pridelalai.

LP in vso srečo za naprej ti želim.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
11.2.2006 11:33:42   
*Karmen*
Massa 26!

Dr. Reš opravlja posege v Postojni. Ima čisto svoj majhen oddelek, oddaljen od vseh drugih. Preden prideš do tja se lahko trikrat izgubiš. Je čisto zasebna sfera, tako kot v Dravljah. Pa pred posegom je še petkrat bolj umirjen in prijazen kot ponavadi.

Lp in veliko sreče user posted image .

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
11.2.2006 14:43:07   
emaa
Ful si dobro opisala, me je že pol manj strah, pol se da pa res brez problema prenest. user posted image

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
11.2.2006 15:37:36   
cukica
VESELIM SE SKUPAJ S TEBOJ IN VELIKO SREČE TI ŽELIM ŠE NAPREJ

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
11.2.2006 16:45:19   
tinkamiška
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
11.2.2006 17:17:49   
Azaleja
user posted image user posted image user posted image  


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
11.2.2006 18:33:51   
Sisy
Karmen čau!

Ravno sem priletela domov in takoj za računalnik da preberem kako si preživela punkcijo. Ful sem vesela zate da je šlo tako kot po masluuser posted image  in kar 7 folikelčkov! opa,super user posted image  Čeprav kar ne morem verjet da je postopek res tako minimalno boleč....ker je po pripovedovanjih moje prijateljice  za umret user posted image ....definitivno pa je tole kar si ti napisala informacija iz prve roke ki me je popolnoma potolažila da se bom naslednji mesec vsedla na punkcijski stol brez strahu....user posted image Sej veš kaj pravjo..sto ljudi,sto čudi...So punce govorile kok ful jih je HSG bolel (jaz sem opravila HSG tudi v Postojni), pa recimo mene ni nič bolelo....

Kako je pa kaj po transferju,boš imela bolniško?

V glavnem,super si,verjamem da boš že ta mesec srečkauser posted image !

si še kej tipkamo

papa

< Sporočilo je popravil Sisy -- 11.2.2006 18:35:32 >

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
11.2.2006 18:58:55   
*Karmen*
Ojla, Sisy!

Glede bolniške po transferju - nimam pojma. Bi bla pa vesela, da bi me pustil še nekaj dni doma, da si mal živce spočijem, če že nič drugega user posted image . Mogoče pa katera druga ve kaj o tem user posted image ?

A ima katera že kaj prakse o bolniški po transferju?

Hvala za lepe želje in veliko sreče v naslednjih tednih user posted image  user posted image !

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
11.2.2006 19:26:30   
cmokec
Zigkar, ne poznam tvoje zgodbe, a ti iz srca želim, da te v tvojem trebuščku čimpreje osreči malo bitjece, ki ti bo kasneje s ponosom reklo MAMA. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
11.2.2006 20:35:02   
liva
Bravo! Pogumna punca!user posted image
Glede bolniške pa je vsaj v mb tako, da si doma do dne ko imaš testiranje v bolnišnici. Če je test negativen greš drugi dan v službo, če pa pozitiven ti jo podalšajo do prvega pregleda. Ta je tri tedne po prenosu zarodka.Držim pesti!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
12.2.2006 11:59:54   
GoYa
Super, zigkar user posted image . Še posebej, ker te ni bolelo.

Jaz moram povedat, da je vsaka punkcija drugačna. Moja prva je bila še kar huda (sem nekako preživela, ker nisem vedela kaj naj pričakujem). Druga je bila groooozna (mogoče zato, ker so bili folikli visoko). Ta je bila nočna mora in po njej sem rekal, da se ne grem tega več. No, pol pa s časom pozabiš in sem šla še na tretjo. Tretja je bila pa od vseh najmanj boleča in precej znosna.
No, pri meni ni bilo tako kot da bi šla kakat. Imam pa nizek prag bolečine. Tako da tiste bolj pogumne manj boli.

Izgkar, glede bolniške. V ponedeljek ti bo Reš dal list (na katerem bodo med drugim tudi tvoje vstavljene pikice user posted image ) in na listu bo pisalo, da priporoča 14 dni bolniške. S tem listom greš do svojega zdravnika in dobiš bolniško od dneva punkcije dalje. Ni pa nujno, da si doma. Če se dobro počutiš in želiš v službo, greš lahko komot delat. To ne bo vplivalo na rezultat. Verjemi mi. Razen če opravljaš težko fizično delo. V tem primeru je bolje, da si doma.

Držim pesti za ponedeljek, ko boš dobila svoje user posted image  v varstvo.

LP

(odgovor članu liva)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
12.2.2006 13:32:29   
*Karmen*
Punce, čao!

Najprej bi se vam rada zahvalila za vse lepe želje in za odgovore glede bolniške. Upam, da me bo res pustil doma vsaj nekaj dni, ker mam kar zadost tega letanja naokoli in čist dost mam teh živčnih vojn in pričakovanj.

Drugače se pa počutim čist o.k.. Sedaj jemljem Prometrium in sem ful napihnjena. Ne vem al od teh svečka al kaj user posted image . Boli me sicer nič, le taka sem kot balon. A ima katera kaj izkušenj s temi svečkami? No, kakorkoli, če bo šlo tako še naprej, bo čisto v redu user posted image .

Punce, lep pozdrav in uživajte današnji sončen dan user posted image !!!

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
12.2.2006 18:52:10   
svetlana1
Tudi jaz se ti zahvaljujem za ta zelo lep opis punkcije saj mene tudi čaka vendar šele v mesecu maju.
Želim ti veliko sreče še naprej in da nam kmalu javiš veselo novičko.
Pa poročaj o transferju.
Čau

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
13.2.2006 10:57:50   
Špelka
Bravo, Karmen, in hvala tudi za tako opogumljajoč opis tvoje punkcije! user posted image user posted image user posted image  Hvala da deliš to z nami - nam bo lažje ko pridemo na vrsto! Zdaj pa srečno in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za čim kvalitetnejše user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!! LP, Špelka

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
13.2.2006 11:16:46   
Skorpija
Superca Karmen, torej je šlo vse kot po maslu user posted image user posted image user posted image user posted image

Hitro nam javi kako gre kaj vajinim borčkom in držim pesti za uspešen zaključek zgodbe user posted image

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
13.2.2006 12:51:19   
*Karmen*
Evo mene, punce! Smo že opravili transfer user posted image ! Ampak kot vedno, ko je za mano kaj napetega moram najprej na poti domov še na kavico in potem se vse skupaj mal zavleče user posted image ...

No in zdaj naj vam povem kako je s transferjem. V glavnem, najprej se uležeš na stol. G ti trebuh namaže z gelom in nanj položi UZ (ja, zunanji). Potem s spektumom razširi vhod v nožnico in si olajša dostop do maternice. Z majhno cevčico (premer cca 2 mm) gre v maternico. Na tisto stran cevčice, ki gleda ven pritrdi nekakšno injekcijo v kateri so oplojena jajčeca. In pod rahlim pritiskom s stiskom te injekcije vbrizga zarodke v maternico. Vstavljanje te cevčice je POPOLNOMA NEBOLEČE. Postopka je s tem konec in že in že lahko greš na kavico...

Aja še to. Od 7 jajčec so se oplodila 3, dva smo vstavili in jih zdaj veselo grejem, 1 je šel pa na severni tečaj user posted image .

G mi je na poročilo o postopku napisal, da priporoča 14 dni bolniške, zdaj pa moram it k splošnemu zdravniku, da to željo uresniči user posted image . Če bom doma bom manj nestrpno čakala, ker imam potem veliko časa zase in se lotim tisoč in ene stvari: od pisanja, risanja, pospravljanja, branja, štrikanja, igranja... V glavnem mi ne bo dolgčas.

Sedaj pa vas vse skupaj lepo pozdravljam in držim pesti za vse, ki že začenjajo hoditi po tej poti user posted image  user posted image  user posted image ! Pa čimprej kaj pišite! Rada vas imam user posted image !

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
13.2.2006 13:03:42   
Skorpija
user posted image user posted image user posted image  Krasno Karmen!!!! Ti jih kar pridno grej in močno držim pesti, da ostaneta kar oba pri tebi! user posted image

Pa uživaj na bolniški, polno se zaposli, da bo čas hitro minil in upam, da nam čez dva tedna sporočiš veselo novičko - jaz imam nekam dober občutekuser posted image

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
13.2.2006 14:12:39   
Sisy
KARMEN SREČKICA user posted image  Držimuser posted image   da čez 14 dni zagledaš user posted image  !

Super si opisala postopek....bomo šle ostale z lažjim srcem v postopek.... Jaz ravno prihajam od Reša,sva dorekla da je res boljš da sem prestavila vse skupaj na marec, 2.2 mava pregled (da pregleda da slučajno nimam kakšne ciste ker je to baje lahko ful ovira,nikol slišala v glavnem....) pol pa počas okrog 10.3. začnemo vselo na delo z Menogonom...

hm pa še eno vprašanje-mi se pr Rešu sploh nismo nič pogovarjal kdaj se potopek plača,predvidevam da po opravljenem transferju? In kje plačaš,v Postojni al Dravljah?

Aja-in kakšen je filing? Se kaj drugače počutiš?user posted image

javi se še kaj

papa

radovedna Simonauser posted image

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
13.2.2006 14:23:42   
*Karmen*
Sisy, čao!

Ja glede plačila je takole. Po opravljeni punkciji da tvojmu dragemu dr. Reš v roke položnico. Verjetno zato, da se ti ne bi že tisti dan preveč živcirala, pa raje straši naše moške user posted image . Položnico je priporočljivo plačat že tisti dan, saj na dan transferja, po opravljenem posegu, želi videti odrezek plačane položnice. Ta odrezek vzame k sebi, da ti napiše originalni račun, ki ga lahko uveljaviš tudi kot davčno olajšavo.

A kakšen je filing? Nič posebnega. Tamala dva se notri verjetn še kregata kam se bo kdo dal in če se bo sploh kam dal user posted image ... Je pa dober filing, ker sem naslednjih 14 dni doma user posted image . Sem ravnokar od svojega doktorja. Super!!! Zdej bom pa mal uživala in klepetala z vami in držala pesti za vse vas!!!
LP

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
13.2.2006 14:30:06   
Sulfinija
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Super Karmen sem zelo,zelo vesela,da se je vse lepo uredilo,da že greješ svoji user posted image user posted image .Pa ne pozabi nam poročat čez 14.dni,da si zagledala magični in čarobni + na svojem testu.
Lepo bodi,se pusti razvajati in pridno še naprej klepetaj z nami!

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
13.2.2006 17:51:13   
Andy29
Bravo, držim pesti zate in za dve mali pikici.user posted image user posted image
In občudujem te, ker vse tako fantastično prenašaš in nam potem tudi opišeš!

Joj,kdaj bom komaj jaz na tvojem mestu!
Pa le glej da poročaš, kako se počutiš!


(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
13.2.2006 17:52:55   
emaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: VESELO POROČILO O PUNKCIJI
13.2.2006 18:45:08   
Sisy
NO PA ŠE MOJE VESELO POROČILO O PUNKCIJI user posted image :

Danes sem bila na pregledu kolena in je doktor na travmatološki strokovno ocenil da je potebna še ena punkcija...Jst pa v luft pa da ne,pa da me je prvič grozn bolel pa da raj umrem pa bla bla bla....In med mojim nakladkanjem me doleti  najprej prva proti bolečinska injekcija potem pa nekaj sekundna punkcija ki jo sploh čutila nisem user posted image

no tko.sm se mogla mal pohvalt kok pogumna sm bla dons...user posted image

tko da me marca verjetn poleg moje punkcije pr rešu čaka še kakšna na travmatološki...čist me bojo "posesal"...user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?