|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pa saj to je noro
15.10.2007 23:00:55   
polona2
IZVIRNO SPOROČILO: marsovka

ne razumem, a bi bilo sestram v porodnišnici tako hudo, če bi mamicam namesto stavka: a" a ne gre, grem po flašo", rekle, "saj bo, saj bo, dajte, probajte tako, itd", pa da bi pomagale pristavljati, ne pa samo hladno ponujati nastavkov in pumpice in umetnega mleka.



Ne vem , kje si ti rodila, ampak, meni so v porodnišnici v glavo vbijali tole tvojo idejo in moram reči, da so mi dojenje priskutili še za afterlife, pa after afterlife...

Kam ti pošljem medaljo za požrtvovalnost?

(odgovor članu marsovka)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Pa saj to je noro
15.10.2007 23:02:19   
atiM
moja sedanja žena se je odločila zavestno, da ne bo imela otrok, ker ne čuti materinskega nagona in ker se ji ne zdi vredno. Pač tako se je odločila. Večina prijateljev, ki naju sprašujejo, kaj čakava, obnemijo ob njeni izjavi. Ja zakaj pa ne? Pa kako? Pa lahko bi? Pa ne moreš to tako gledat? Pa moraš imet vsaj enga? ZAKAJ PA?
Jaz jo pri tej odločitvi podpiram. Sam imam otroka od prej, povedal sem ji svoje občutke ob rojstvu sina in tudi moje čute do njega, vendar je rekla, da ona pač tega ne želi. Njeno življenje, njeno telo, njena odločitev.

V bistvu je tako, da vsak človek se zase odloči. Jaz sem za njeno odločitev vedel že od začetka veze in sem to tudi sprejel.

Torej. Kaj sem hotel? Ljudje imajo pač ene idije v glavi, kaj je fino pa kaj ni, pa kaj bi bilo dobro in kaj ne. Vsak pa se bo sam odločil, tudi glede dojenja. Ene preživljajo muke, drugim je super, vsaka pa se naj zase odloči, saj je njeno telo. Tudi za otroka se mi zdi, da ni treba duše spustit, včasih smo tudi na domače kravje mleko zrasli, pa nismo nič drugačni od ostalih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Pa saj to je noro
15.10.2007 23:08:13   
polona2
IZVIRNO SPOROČILO: Alice in WL


Če dojenje ne steče, to ni travmatična izkušnja. Travmatičen je lahko samo občutek "krivde" (ni krivda, ampak ravnokar ne najdem primernejšega izraza), da otroku nismo uspeli nuditi vsega, kar bi mu pogojno lahko...



Joj, zopet si požrla vso pamet tega sveta. Wonderland, my ass...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Pa saj to je noro
15.10.2007 23:10:08   
MiRaNi
Tudi jaz sem bila odločena da bom dojila. No saj še vedno dojim ampak poleg tudi dodajam, ker nimam dovolj. Moj otrok raste in potrebuje vedno več mleka, ki pa ga moje ''dojke'' niso sposobne pridelati. Saj vem da zadeva deluje na princip ponudba - povpraševanje, zato tudi parkrat na dan črpam ampak vseeno ga ni dovolj.

Meni je najbolj pomembno, da je moj otork zdrav, da raste in da je vesel. Pa četudi to pomeni, da se bo smejal po hranjenju s flaško!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 3:34:27   
sinnerka

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Baba,pa kaj ti dogaja,da ne boš dojila svojega otroka,ki ga nosiš pod srcem?

To je veliko darilo zanj in za njegovo zdravje,brezplačno je,ti pa mu ga ne želiš dati.

Za bruhat,pa take mamice,ki se zavestno odločijo proti dojenju.user posted image

meni pa gre ob takšnih kot si ti na bruhanje kdo si da boš obsojala ali kar koli daj raje piši pod nikom nekoga obsojaš a moraš bit anonimna da poveš svoje mnenje zanimivo zakaj le te je sram morebit al si upaš jezik stegnit samo zato ker si anonimna drugače pa tiho kot rit!

ja tudi jaz nimam namena dojit pa te še razsvetlim zakaj, zato ker bom hodla v šolo izredno in če mi bo uspelo še delala preko študenta za 4ure in nočem da je moj otrok lačen samo zato ker je navajen joške in ko bom jaz naprimer šla po učno snov ali delat ali pisat izpit ga bo lahko tašča popazila nap.6ur na dan ali pa še manj in ga bo seveda lahko nahranila. pa prišparam mu jok z odstavljanjem ker po večini imajo mamice ki dojijo problem z odstavljanjem in otrok zavrača flaško  ne rečem da imajo vse ta problem. to bom naredila njemu v dobro in če bom imela mleko ga bom spumpala in shranila itak bo pil moje mleko. To bom zaradi tega naredila tako ker pač nočem da bo moj otrok lačen ko bom odsotna  in potem sem jaz tukaj sebična in slaba mama zakaj ker se trudim za njegovo prihodnjost da bo lepo živel da bom mela jaz dobro službo da bom mu lahko nudila najbolše sem slučajno zaradi tega sebična?? jaz pač nimam namena celo leto doma sedet ker nam to leto dosti prinese mojo končano šolo in začetek študija z večjo šolo dobim bolšo službo in nebom večno kelnarca bom mela bolšo plačo in bo imel moj otrok bolše otroštvo brez odrekanja katerega sem bila deležna jaz.
če pa druge dojijo po tri leta se jaz ne zgražam njeno telo njeni otrok me nič ne briga če jima paše naj kaj to mene praska

no anonimna a sem res tako grd zloben sebičen in slab človek ker nočem dojit?? mislim da mam dober razlog zakaj nočem user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 5:12:36   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: marsovka
pa sem izvedela (bralav več virih), da samo 1% VSEH ŽENSKA NA SVETU NIMA MLEKA - KER IMAJO FIZIČNO "NAPAKO" TOREJ NERAZVITE MLEČNE KANALČKE!! Da torej vse ostale IMAJO MLEKO, ker količina mleka ni neka zaloga v litrih v telesu, ki bi se nabrala in enkrat iztrošila, ampak je MLEKO POSLEDICA VLEČENJA (SESANJA). ČE TOREJ DOJENČEK VLEČE IN ČE NIMATE "NEDELUJOČIH" MLEČNIH VODOV, POTEM LAHKO DOJITE!!!!! 
 

----------------------------------
Se strinjam user posted image !
Gre po principu kolikšno povpraševanje, tolikšna proizvodnja!

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu marsovka)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 5:32:14   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: sinnerka
to bom naredila njemu v dobro in če bom imela mleko ga bom spumpala in shranila itak bo pil moje mleko. To bom zaradi tega naredila tako ker pač nočem da bo moj otrok lačen ko bom odsotna  in potem sem jaz tukaj sebična in slaba mama zakaj ker se trudim za njegovo prihodnjost da bo lepo živel da bom mela jaz dobro službo da bom mu lahko nudila najbolše sem slučajno zaradi tega sebična?? jaz pač nimam namena celo leto doma sedet ker nam to leto dosti prinese mojo končano šolo in začetek študija z večjo šolo dobim bolšo službo in nebom večno kelnarca bom mela bolšo plačo in bo imel moj otrok bolše otroštvo brez odrekanja katerega sem bila deležna jaz.

---------------------------
Ne bom te še jaz psihirala user posted image ,
ampak moja situacija je bila skoraj identična, s tem, da sem sina dojila do skoraj 12- ih mesecev. Vpisala sem se izredno na faks pri njegovih 6-ih mesecih. Smo kombinirali z načrpanim mlekom, ki ga lahko tudi zmrzneš.
Včasih se je celo zgodilo, da se je profesor med izpitom drl iz kabineta:" Katera mora it dojit, naj pride naprej! user posted image " Pa sem samo rekla, da se mi mudi, ker imam dojenčka v varstvu..

V glavnem, da se vse, če se le potrudiš in si v glavi naštimaš, da je dojenje za otroka najboljša popotnica za življenje. Vem, da se sliši zlajnano, ampak..

Glej, sama sem imela blazne probleme z dojenjem (http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1952696&mpage=2&key=), imela sem tudi CR, tako da mi okoliščine res niso šle na roko.. Edina sreča, da me je mama ves čas vzpodbujala in mi vsakič, ko sem želela odnehat, potrpežljivo razlagala prednosti dojenja.. V glavnem za mojo vztrajnost sem lahko hvaležna samo njej.

Moj sin je sedaj predšolski otrok, do zdaj je bil (HVALA BOGU user posted image ) minimalno bolan. Svečke za zbijanje vročine parkrat na leto in, če verjameš ali ne mogoče 2-3x antibiotik hitro po rojstvu. V glavnem, naš pediater pravi, da ima take paciente najraje (zdrave torej!).
Ne trdim, da je vse zasluga dojenja, je pa verjetno kar konkreten delež.

Vse je v glavi, torej stvari včasih čisto normalno funkcionirajo same po sebi, če jih le ne postavljamo apriori za težavo.
Poanta mojega pisanja je, da je vredno poskušati.

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 7:11:00   
srki
Verjetno ti je že kakšna napisala, da se v naprej že ne razburjaj. A tudi če boš imela dovolj mleka, ne boš dojila? Ja, tvoja stvar, če ne boš. Hočem samo reči, da če bo dojenje lepo potekalo, je škoda, da tega ne boš izkoristila.

Sama tudi nisem dojila. Na srečo nisem imela nobenih pritiskov iz okolice, zakaj ne dojim. Če me je že kdo vprašal, pa sem mu povedala, zakaj nisem. Ker pač otrok ni znal vlečt, ker se je davil, ko je mleko priteklo, ker je bil znerviran in ni znal zagrabit, ker je jokal, namesto da bi vlekel,.....

Rajši se pomiri in ignoriraj takšne in drugačne opazke. Vsak zase ve, zakaj se je tako odločil in odločitev je  tvoja in noben zaradi tebe ne bo na škodi, tudi otrok ne, ker, lačen pa vendarle ne bo. Bolni so pa lahko tako otroci, ki so dojeni in ki niso dojeni.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 7:16:40   
srki
SEm pozabila dodat, da sem se tudi jaz trudila z dojenjem, mogoče premalo, pet dni, nisem mogla več, ker je otrok non stop jokal in od nervoze ni niti hotel zagrabiti, kaj šele, da bi se umiril in lepo jedel. Sama patronažna, ko je videla situacijo, je rekla, naj se ne matram. Pač, upam, da naslednjega pa le dojim, oz. da se bom maksimalno potudila, da bom dojila. Mogoče sem se res premalo trudila, ampak nisme mogla več. Sploh pa vsako uro ne.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 10:37:27   
sinnerka
ja sem rekla da bo dobil moje mleko ampak mi situacija nebo znesla da bi ga res lahko mela vsake 3ure na zizi
ampak ga bom naprimer mela samo zvečer pred spanjem da bo vedel zdaj je ziza to pomeni da grem potem spat
in da bo bol za cartlanje  nevem no saj le bi mi uspevalo bi ga saj prve 3mesce ga bom dalje pa dvomim
pač ne razburjam se samo post od anonimne mi je zavrel kri user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 10:45:16   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: sinnerka
pač ne razburjam se samo post od anonimne mi je zavrel kri user posted image


  Zakaj pa, saj je samo mnenje  user posted image

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 12:09:44   
Anonimen
Mogoče bi pa modelator zaprl to temo, ker je prišla že na rob dobrega okusa.user posted image

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 12:56:27   
Anonimen
Men se pa zdi, da bo imel dojen otrok po 3 letu definitivno travmatične izkušnje, ker mu zahojena mat skoz tlač joško v usta. Če bi bilo to naravno, potem bi otrok zobe dobil pr 4 letih,a ne?!?! A mož tud kej pomalca?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 13:39:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Men se pa zdi, da bo imel dojen otrok po 3 letu definitivno travmatične izkušnje, ker mu zahojena mat skoz tlač joško v usta. Če bi bilo to naravno, potem bi otrok zobe dobil pr 4 letih,a ne?!?! A mož tud kej pomalca?


No, tale izjava je pa odraz nedoraslosti, zavistnosti.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 13:42:06   
polona2
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Men se pa zdi, da bo imel dojen otrok po 3 letu definitivno travmatične izkušnje, ker mu zahojena mat skoz tlač joško v usta. Če bi bilo to naravno, potem bi otrok zobe dobil pr 4 letih,a ne?!?! A mož tud kej pomalca?


No, tale izjava je pa odraz nedoraslosti, zavistnosti.user posted image user posted image user posted image


Ne verjamem, da katera čuti zavist do ženske, ki doji triletnika. Jaz osebno prav nobene...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 13:43:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: polona2

IZVIRNO SPOROČILO: Taly

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Men se pa zdi, da bo imel dojen otrok po 3 letu definitivno travmatične izkušnje, ker mu zahojena mat skoz tlač joško v usta. Če bi bilo to naravno, potem bi otrok zobe dobil pr 4 letih,a ne?!?! A mož tud kej pomalca?


No, tale izjava je pa odraz nedoraslosti, zavistnosti.user posted image user posted image user posted image


Ne verjamem, da katera čuti zavist do ženske, ki doji triletnika. Jaz osebno prav nobene...


Ja, in?user posted image  To si ti, jaz sem jaz. In pika.

(odgovor članu polona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 14:26:23   
srki
Ta izjava je pa res primitivna no. Lahko te je sram, anonimna, da ne znaš svojega mnenja o tem drugače povedat.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 14:40:17   
sinnerka
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: sinnerka
pač ne razburjam se samo post od anonimne mi je zavrel kri user posted image


Zakaj pa, saj je samo mnenje  user posted image


mogoče zato ker omenja da ji gre na bruhanje ob mamici ki se sama odloči da nebo dojila?? a ni zadosten razlog da ti zavre kri da nekdo nekoga obsoja pa še anonimen povrh in ne upa svoje mnenje izraziti pod svojim nikomuser posted image

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 14:46:24   
tanikaa
Mislim?!? To pa res presega meje normalne razprave. user posted image  Upam, da bodo modelatorji zaprli primitivno razpredanje takoj, ko bodo prišli na ta odpad.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 14:49:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Mislim?!? To pa res presega meje normalne razprave. user posted image  Upam, da bodo modelatorji zaprli primitivno razpredanje takoj, ko bodo prišli na ta odpad.

Se podpišem.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 14:50:21   
kalbo
Torej! Tokrat se tega ne grem in pika. Naj mi kdorkoli skace po glavi, briga me! Naj me sestra v porodnisnici grdo gleda, ko bom TAKOJ zahtevala dodatek - briga me, naj mi pediatrinja rece kar hoce - briga me in naj se cel svet postavi na glavo s tem prekletim dojenjem - BRIGA ME!


Očitno ti ni vseeno, pa bi ti moralo bit. Ali boš dojila ali ne je tvoja osebna odločitev in nihče te nima pravice nadirat. To je nam rekla babca na predporodnem tečaju. Predvsem pa so tvoji osebni razlogi zelo tehtni in nikomur jih nisi dolžna razlagat. Poizkusila si, če ni šlo, ni šlo. Bo bolje, da vložiš energijo drugam, kot pa da se še enkrat žreš zaradi tega. Dojenje je sicer pomembno, tko zelo, da bi si pa razbijala glavo s tem pa zagotovo ne..

Dojenje pa le ni prekletouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 15:14:25   
FANTEK1
ce lahko, bi pokomentirala dojenje triletnika.. Tudi meni se zdi to absolutno prevec. kako pa to sploh zgleda?
Ej mami, ves kaj, mal sem lacen, dej josko ven se bom gor zalimal...user posted image  HALO -pa saj triletnik ze vse razume, govori..., skratka- mal noro se mi tole zdi

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 15:25:10   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Dojenje pa le ni prekletouser posted image


Zenske niti dojijo, niti dajejo flaso zato, da bi bile dobre mame, temvec zato, da ponudijo otroku najboljse kar lahko. Ce je to dojenje - super, ce je to adaptirano mleko, tudi super. Se struinjam, da je za dojenje potrebno potruditi se, se pa tudi strinjam, da obstoja meja.
Ce nekatera mamica misli, da je dobra mati zato ker je dojila, ker se je z dojenjem namatrala do konca in je maltene zenska-heroj in mucenica, se mora spomniti, da je to se ne naredi dobro mamo. In pravzaprav odpade dobrobit otroka s prvega mesta in se postavi lastno mucenistvo na prvo mesto. Potem se to mucenistvo "nabija" na nos tistim materam, ki niso mogle dojiti. Navsezadnje tudi vloga trpece pozrtvovane cankarijanske matere ni vedno in povsem obcudovanja vredno.
Glede samega dojenja menim tako, da je vseeno kaj das otroku, dojko ali flaso, pomembno je, da mu das z ljubeznijo.


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 15:37:00   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: sinnerka

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: sinnerka
pač ne razburjam se samo post od anonimne mi je zavrel kri user posted image


Zakaj pa, saj je samo mnenje  user posted image


mogoče zato ker omenja da ji gre na bruhanje ob mamici ki se sama odloči da nebo dojila?? a ni zadosten razlog da ti zavre kri da nekdo nekoga obsoja pa še anonimen povrh in ne upa svoje mnenje izraziti pod svojim nikomuser posted image



  Po mojem ne .... vso pravico ima, da ji gre ob čemerkoli že na bruhanje in navsezadnje je slabost njen problem, ali ni?

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Pa saj to je noro
16.10.2007 18:52:27   
Jutra
Ja, ni kaj. Dojenje je vedno bilo in bo občutljiva tema na RR.user posted image Se še ni zgodilo, da ne bi vsepovprek začeli vsak svojo "tapravo" tumbatuser posted image

Če berete te teme iz distance, te lahko spravijo tudi v dobro voljouser posted image  Kaj vse eni ne napišejo... o doječih triletnikih...no, do Afričank pa še niste prišli.

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?