|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zdravnica ne ve kaj storiti
19.5.2008 21:17:17   
Caarmen
Je ravno pri zobarju bil ker je manjal zobe...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Zdravnica ne ve kaj storiti
19.5.2008 21:54:25   
massylou
Tudi mi včasih malo "zblefiramo", če hočemo pri zdravnikih kaj dosečt, čeprav je tudi mama dr., jaz se pa še učim za to. Ne pomaga več vedno, da poveš, kdo si user posted image . In prav je tako, pa fair do ostalih.

Res, kot so že napisale, naj malo zblefira, da je šlo na  slabše, in pejta na urgenco. Vsaj v LJ vem, da je tako, da te bodo malo bolj pogledali. Ampak mora rečt, da se je že zdravil, ampak da danes (torej tisti dan, ko greste), je pa res hudo in nevzdržno, da se mu ful preveč vrti... Ne laži (zaradi točnosti anamneze, sankcij), samo pretiravaj.

Možno je, da ga bodo zadržali not, da ga bolj pogledajo, možno pa je tudi, da ga samo domov pošljejo. Ne vem, jaz bi tako naredila.

Pa še eno user posted image , da bo vse ok.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Zdravnica ne ve kaj storiti
20.5.2008 21:03:49   
Gina
Ogorčena sem nad našim zdravstvom. Zelo veliko slabih izkušenj imam, pa zelo zelo malo dobrih, tako da nisem niti malo majčkeno presenečena, da ne znajo postavit diagnoze. Ne bodi presenečena, če ga bodo čez čas poslali k psihiatru - ker tja pošiljajo, kadar nimajo pojma - na koncu pa odkrijejo raka v zadnjem štadiju (2 taka primera imam v bližini). Srečno - poskusi sama po knjigah brskat, spraševat ljudi vsenaokrog, pa spet brat po internetu, pa .... v glavnem dohtarje večinoma plačujemo zato, da nimajo pojma. Take so moje izkušnje - žal.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Zdravnica ne ve kaj storiti
20.5.2008 21:46:03   
Pobalami
ja, pa zelo hitro te za hipohondra proglasijo. Direkt v fris ti povejo...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Zdravnica ne ve kaj storiti
21.5.2008 20:01:26   
Felicita
heh, gina, potem ti pa svetujem, da greš na medicinski faks, da boš ti tista, ki pa bo imela pojem (ko ga že drugi nimajo).
Reč je taka - ni vsak zdravnik dr. Ross, House ali kar je še podobnih. V resničnem življenju se pač vsi primeri ne rešijo srečno. In zdravniku ne potegne diagnoza po tistem ko ugrizne v sendvič. In pri nas zdravniki nimajo luksuza, da bi se več dni ukvarjal s samo enim pacientom in za to porabili na tisoče evrov. In po pravici povedano, zadnje čase ljudje hodijo k zdravniku za vsak k... mal zaklašljaš - k zdravniku. 2 čudni piki? k zdravniku. Prebavne motnje? k zdravniku. in ker potem taki ljudje vztrajajo, da je nekaj pa čist zares narobe z njimi (ker na internetu (hvala bogu za internet, z njim je lahko vsak zdravnik) preberejo da je kašelj lahko znak pljučnega raka, in njihov zdravnik pač nima pojma), taki ljudje tudi delajo vrste pri specialistih povsem po nepotrebnem.
Poglejmo banalen primer: žensko boli želodec. Precej dolgo in tako močno, da jo moti pri vsakdanjem življenju. Zdravnik jo vpraša, kaj je jedla, če je bruhala, imela drisko. pretipa notranje organe (slepič, žolč), vpraša če je pod stresom; ugotovi nič, da rupurut in reče, naj pride nazaj če se bo kej spremenilo.
Zdej tisti zdravnik, ki kaj ve oz 'ma pojem' bo naročil: kompletno krvno sliko, vključno z markerji za raka in betahcg, ultrazvok, gastroskopijo, kolonoskopijo MRI in CT. In ja, mogoče enkrat na 5000 primerov to je upravičeno, ampak ostalih 4999 bo imelo samo težave s kislino in/ali stresom (ali pa še to ne in je hotu paicent it poklepetat mal v čakalnico, ker mu je dolgčas - in prosim, to dejansko se dogaja in to ne tako redko), zavarovalnica pa bo plačala za to cca 4000€. na pacienta. Da o čakalnih dobah ne govorim.
Tudi za zgoraj naštete simptome ti internet (yet again, hvala bogu za internet!) najde vsaj 10 različnih bolezni, ki bi lahko bile (MS, možganski tumor, meningocefalitis, mehurček zraka v krvi v možganih (od zobozdravstvenega dela), motnje centra za ravnotežje, poškodbe ušes, vnetje notranjega ušesa, tihi granolom,...), lahko pa je kakšna 'banalna' reč kot je npr. sindrom iztrošenosti ali pa mononukleoza.
In ja, vsakemu bolniku je težko, vsak hoče bit obravnavan prednostno, vsak je bolan, ga kaj boli, trpi. Ampak jaz vem da zaupam svojemu zdravniku, in če mi reče da ni nič tako hudega, da bi mogla kam it, potem verjetno res ni. in ne, ne pravim, da je slovensko zdravstvo popolno, daleč od tega, ampak pravim, da so tudi zdravniku samo ljudje (ki tudi poznajo internet), ki delajo po svojih izkušnjah in najboljših močeh. Če nimate tega občutka... no, potem menjajte zdravnika.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Zdravnica ne ve kaj storiti
21.5.2008 22:10:24   
Naja30
Felicita, samo to bom rekla, da si lahko srečna, da zaupaš svojemu zdravniku.
Jaz namreč ne zaupam nobenemu, tudi hčerinemu P ne. Najbolj pa me je razočarala moja G. In sem jo zamenjala seveda. Samo to ni rešitev. Ko ga že userjejo, je konec. In ja, tukaj je lahko človeško življenje v igri. Ker za njih to pač samo je - igra.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Zdravnica ne ve kaj storiti
21.5.2008 22:17:42   
Marogica
Felicita, se skoraj v vsem strinjam s teboj, kar pišeš.

Vendar tudi sama zase ne morem reči, da imam osebnega zdravnika temveč osebnega "receptopisca" oz. "napotnicopisca".  Ne bom o primerih, ker je tako ali tako brezveze, bile so pa resne zdravstvene težave, pa saj je vseeno...Mi je vsaj napisal napotnico za tisto kar se JAZ reklauser posted image . In še prav je bilo. In ne, s tem se ne hvalim. Tega me je strah, da imam takšnega zdravnika.

In dosti je zdravnikov, ki dela po svoji močeh, ja, vendar jim primanjkuje znanja ali pa interesa, kajti delati po svojih močeh je premalo. In to je žalostno..

Zamenjati zdravnika? Takoj...ali pa recimo, da delam na tem...



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Zdravnica ne ve kaj storiti
22.5.2008 8:19:44   
katjes
Groza od zdravstva! Jaz bi v tvojem primeru takoj poklicala v kakšen diagnostičen center (ker si iz Radovljice - bi se obrnila na Bled, še več strokovnjakov pa imajo v Ljubljani - Pacient), kjer bi se naročila na temeljite preglede in sem prepričana, da bi se našel problem, ki  tvojemu možu in posledično tvoji družini greni življenje.


_____________________________

You got to let go of the stuff from past - because it just doesn"t matter! The only thing that matters is what you choose to be now!




(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Zdravnica ne ve kaj storiti
22.5.2008 22:43:06   
Gina
Eh, felicita, na medicinski faks pa ne grem. Pa ne zato, ker me ne bi zanimalo, ampak zato, ker sem prepričana, da je to eden od najslabših faksov, kar jih premoremo, sicer ne bi produciral tako strašno slabega kadra. pri polni zavesti trdim, da je večina zdravnikov nesposobnih povezovati znanja (če sploh kako uporabno znanje tam dobijo) z realnimi situacijami, saj diagnozo postavit ne pomeni zgolj nekaj tipičnih primerov bolezni poznat.  Strinjam pa se, da obstaja kakih 10% res izjemno sposobnih zdravnikov, samo njim je bilo v zibko dano, da jih to res zanima, da znajo povezovat v svojih možganih informacije zi milion koncev in konkretno situacijo, da znajo poslušat in sklepat, ter da hodijo na izobraževanja v tujino zelo pogosto (poznam situacijo, vem da morajo dostikrat sami plačati pol izobraževanj, da jim ne vračajo vedno, kar se mi zdi sicer katastrofa) + živeti morajo za ta poklic, ker biti dohtar ni glih tko enostavno, kot 90% naših zdravnikov na to gleda. In ja, nesposobni so. Dokler poznam v moji bližnji okolici več ljudi, ki so jih dobesedno v grob spravili, vključno z mojo materjo, dokler so postavili samo v mojem sorodstvu in pri ožjih prijateljih 90%!!!!!! napačnih diagnoz - med drugim tudi meni, dokler so zašuštrali več operacij - govorim o konkretnih primerih iz moje bližine - oprosti, toliko časa trdim, da so večinoma (z izjemo tistih res odličnih 10%) nesposobni. Veš, med njimi sem preiskala kar veliko njih, da sem našla fajn G, da sem našla fajn okulista, da imam relativno zelo fajn splošnega zdravnika..... vendar kaj mi lahko pomaga moj splošni zdravnik, če nihče od specialistov nima pojma, kaj mi je....vsi pa vidijo po tem, kar se mi dogaja, da nekaj je.

Mimogrede, nazadnje so pred zelo kratkim časom (spet ena mnoooogih mojih izkušenj s slo zdravstvom, ko že govoriš o trošenju denarjauser posted image ) zamenjali izvide moje hčere z nekom drugim, klicali mojo hči v bolnico, namesto nekoga, ki zdaj lahko umre od hude alergije na čebelo - zavarovalnica je plačala 600eur za en dan bivanja, ko so ji dali kosilo in jo poslali domov - zaradi dohtarske napake. Ne le zavarovalnica, tudi sama sem precej plačala za to, saj sem se 2x peljala v lj., 2x plačala parking, plačala sem tudi z dopusom, ki sem ga koristila za eno samo sekiranje in čakanje 5ur, da sva prišli sploh na vrsto in čakala 4 ure, da so mi uspeli napisati odpustnico, zraven so take streljali, nesramni  medicinci, da sem razmišljala, da bi jih v cajtnge dala. Tako da...raje ne reci več dobre besede o večini zdravnikov. Lahko govoriš o dobrih posameznikih med njimi, vsekakor, na sploh pa je slovensko zdravstvo zelo v podnu tako in drugače. Večina ljudi še vedno pride k zdravniku, ker jim nekaj fali. Poniževalno je sklepat, da folk hodi zato, ker jim je dolgčas. Od kod jih jemlješ? A veš, moja tašča je kašljala, pa so ji rekli,d a ji nič ni. Pa ni mogla dihat, pa so ji rekli, da si domišlja. Pa tako 3 leta skor. Dokler niso odkrili raka na pljučih. Matr ženska, upam da ne bo šlo kdaj zate, pa da te ne bodo obravnavali resno, da ne bodo mislili, da ti je samo dolgčas, da zato hodiš k zdravniku. Aja, tebe ne bodo, ker imaš veze v zdravstvu. Upam, da ti bodo prav prišle, pri nas si brez njih mrzel.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Zdravnica ne ve kaj storiti
23.5.2008 11:51:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

Poglejmo banalen primer: žensko boli želodec. Precej dolgo in tako močno, da jo moti pri vsakdanjem življenju. Zdravnik jo vpraša, kaj je jedla, če je bruhala, imela drisko. pretipa notranje organe (slepič, žolč), vpraša če je pod stresom; ugotovi nič, da rupurut in reče, naj pride nazaj če se bo kej spremenilo.



Vidiš, meni se zdi to čisto uredu pregled. Za prvi pregled. Ampak, kaj pa, ko bo ta gospa čez en teden prišla nazaj, ker rupurut ne pomaga? Ji bo dal drugo zdravilo za kislino. Pa čez en teden se zgodba ponovi. In spet ponovi. Ja, to se dogaja, veš. In nazadnje jo bo nahrulil, da naj že neha si zmišljevat, ker ji nič ne fali. Ja, tudi to se dogaja. Pogosto, žal. Čez en teden zdravnika pokličejo na urgenco, ker je tej gospe počila trebušna aorta.
Normalen zdravnik bi ji dal vsaj kri pregledat, mogoče naredil UZ. Pa če še vedno ne bi nič našel, bi jo poslal k specialistu. Ampak žal, velikokrat se pacienti "zmišljujejo, delajo gužvo v čakalnicah, jamrajo,...". In če imaš tak odnos do pacientov že v osnovi, potem jih ne moreš jemati resno, potem jih ne spoštuješ in NE POSLUŠAŠ. A veš, kolikokrat se mi je že zgodilo, da sem morala zdravniku na silo povedat večkrat kakšen simptom, ker me ni slišal? In kako naj pacient zaupa zdravniku, če že v osnovi čuti, da ga zdravnik jemlje kot breme, kot nekoga, ki si izmišljuje? KOt da je ljudem fajn, če so bolni user posted image . O, ja, so hipohondri, ampak teh ni veliko, več je ljudi, ki so res bolni, pa jih nobeden ne jemlje resno.
Poznam sistem od znotraj. Poznam nekaj zelo dobrih, srčnih, izrednih zdravnikov in ogromno izrednih sester. Ampak poznam tudi precej zdravnikov, ki se jim sanja ne, kaj počnejo. Kaj delajo v tem poklicu? Saj ne prodajajo jabolk. Gre se za življenja, pa če že ne za življenja, za zdravje, kvaliteto življenja posameznikov. In ravno zato bi morali še toliko bolj poslušati paciente, kaj jim pravijo, tudi med vrsticami. Ampak tega seveda ni, če ne najdejo nič na telesni ravni, si hipohonder ali zmešan. Ja, tudi take primere poznam. In poznam tudi primere, ko so zaradi izkušenosti in izrednega znanja pacienti danes živi. Ampak tako bi moralo biti v vseh primerih - ker se ne gre za prodajanje jabolk, temveč za ŽIVLJENJA. Ne bi si smeli privoščiti malomarnosti, površnosti. Saj se dogaja marsikaj, seveda, vsi smo ljudje,, vsi delamo napake, tudi zdravniki, a tega je preveč.

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Zdravnica ne ve kaj storiti
23.5.2008 22:48:15   
Pi-kica 1
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica


Vidiš, meni se zdi to čisto uredu pregled. Za prvi pregled. Ampak, kaj pa, ko bo ta gospa čez en teden prišla nazaj, ker rupurut ne pomaga? Ji bo dal drugo zdravilo za kislino. Pa čez en teden se zgodba ponovi. In spet ponovi. Ja, to se dogaja, veš. In nazadnje jo bo nahrulil, da naj že neha si zmišljevat, ker ji nič ne fali. Ja, tudi to se dogaja. Pogosto, žal. Čez en teden zdravnika pokličejo na urgenco, ker je tej gospe počila trebušna aorta.
Normalen zdravnik bi ji dal vsaj kri pregledat, mogoče naredil UZ. Pa če še vedno ne bi nič našel, bi jo poslal k specialistu. Ampak žal, velikokrat se pacienti "zmišljujejo, delajo gužvo v čakalnicah, jamrajo,...". In če imaš tak odnos do pacientov že v osnovi, potem jih ne moreš jemati resno, potem jih ne spoštuješ in NE POSLUŠAŠ. A veš, kolikokrat se mi je že zgodilo, da sem morala zdravniku na silo povedat večkrat kakšen simptom, ker me ni slišal? In kako naj pacient zaupa zdravniku, če že v osnovi čuti, da ga zdravnik jemlje kot breme, kot nekoga, ki si izmišljuje? KOt da je ljudem fajn, če so bolni user posted image . O, ja, so hipohondri, ampak teh ni veliko, več je ljudi, ki so res bolni, pa jih nobeden ne jemlje resno.



Se zelooo strinjam z zgoraj napisanim in z Gino. Moj otrok je trpel po bolnicah štiri mesece , bruhal kri, imel kri v blatu, prepikan je bil tako, da mu niso mogli infuzije vstaviti več nikamor drugam kot v glavo, saj so bile žile na rokah in nogah hin, samo visel mi je še na ramenu z zaprtimi očmi in trpečim izrazom na obrazu ter spuščal jamrajoče glasove. Veš, kaj mi je rekla zdravnica:
" Gospa, meni se zdi, da bi vi radi, da ima vaš otrok celiakijo, pa tudi scartan je po moje zelo."
Na srečo smo našli vezo na Pediatrični kliniki v Ljubljani, mimogrede, brez veze ne bi bili sprejeti, in zahtevali premestitev. Izkazalo se je, da je moj otrok imel sepso, vsa prebavila v eni sami globoki rani in je pravzaprav že umiral. Na srečo smo tam naleteli na zdravnika, ki je vedel kaj dela in v enem tednu se je situacija spremenila za 100 %.
V prejšnji bolnici ga je pregledalo mnogo zdravnikov in vsi so bili podobnega mnenja, kot zgoraj navedena zdravnica. Da ne govorim o tem, da sem šele kasneje izvedela, da nekatere preiskave sploh niso uspele, ker so bile nestrokovno opravljene, meni pa so rekli, da so izvidi b.p.
Zelo sem razmišljala o tem, da bi napisala kakšen članek v medije o moji kalvariji, pritožbo, kaj vem kaj, a sem se raje odločila, da je svojo energijo namenim otroku, ki me je takrat seveda potreboval več kot 100 %.
Saj, dokler sam nimaš nekih resnih težav, še mogoče razmišljaš tako, ko pa se srečaš z njimi, pa te ima groza, kdo vse upravlja s tvojim zdravjem in življenjem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Zdravnica ne ve kaj storiti
23.5.2008 23:02:39   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita


,
Ampak jaz vem da zaupam svojemu zdravniku, in če mi reče da ni nič tako hudega, da bi mogla kam it, potem verjetno res ni.



Če ima človek take znake, da je življenje nevzdržno, potem je več kot žaljivo takemu človeku rečt, da ni nič hujšega.
S tvojim tekstom se skoraj v celoti strinjam, vendar je naloga in služba zdravnika, da poskuša najti vzrok.
Ne bom komentirala zdravstva, sem tudi sama del njega, vendar je več kot očitno, da obstajajo zelo dobri zdravniki in dobri receptopisci.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?