Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Zelo so mi všeč t.i. sadne košarice - iz testa narejena košarica (lonček), v njej je kakšna krema in na vrhu različno sadje prelito z želatino (po moje je to želatina). Ima katera kakšen dober recept za izdelavo tako košaric kot tudi dobre kreme? Enkrat sem kupila v Spar restavraciji - pecivo je bilo hladno in res božansko dobrega okusa.
Take košarice iz biskvita imajo v itersparu, tam ko so okraski za torte pa to. Sem jih tud že kupla pa so ful dobre, sam so kr nizke tk da kaj velik ne moreš noter nafilat.
Take košarice iz biskvita imajo v itersparu, tam ko so okraski za torte pa to. Sem jih tud že kupla pa so ful dobre, sam so kr nizke tk da kaj velik ne moreš noter nafilat.
kaj, a že kar narejene? Da potem samo še nafilaš? TO je pa odlično, to bom jaz zdaj kupila, ko bo imel mali RD.
Take košarice iz biskvita imajo v itersparu, tam ko so okraski za torte pa to. Sem jih tud že kupla pa so ful dobre, sam so kr nizke tk da kaj velik ne moreš noter nafilat.
Tole sem našla na internetu in se mi zdi fino: "Mislim,da bi šlo tudi z oblati za napolitanke.Oblat zmehčamo z vlažnim prtičem.Ko je zmehčan izrežemo kroge, damo oblat na kozarec in pustimo ,da se posuši.Nato ga oblijemo z čokolado in nadaljujemo po receptu".
Jaz košarice naredim iz listnatega testa. Razvaljam testo , narežem na kvadrate cca 10x10cm (lahko 8x8), kozarce ali šalčke namažem (zunanjo stran in rit) z maslom in fajn pomokam, nato dam testo na narobe obrnjen kozarec in v pečico. Za filo naredim vanilijevo kremo, pa ker se mi ne da, kupim kar vanilijev puding brez kuhanja, nafilam košare s kremo, nato pa še zmiksane jagode povrh
Jaz košarice naredim iz listnatega testa. Razvaljam testo , narežem na kvadrate cca 10x10cm (lahko 8x8), kozarce ali šalčke namažem (zunanjo stran in rit) z maslom in fajn pomokam, nato dam testo na narobe obrnjen kozarec in v pečico.
Pa kozarci oz. šalčke ne počijo v pečici? Pa daš to v ohlajeno ali že v segreto pečico? To mi ni čisto jasno
_____________________________
V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.
nič ne počijo! Jaz sem na ta način delala muffine, ko še nisem imela modela. Dala sem jih v vročo pečico - vse je OK! Le to pazi, da jih ne boš potem ko jih boš vzela iz pečice dala v vodo (mrzlo ali toplo) , ker v tem primeru pa zagotovo počijo.
Jaz sem parkrat delal te košarice - vedno sem košarice kupila. Zelo veliko izbiro imajo v Metroju v Avstriji - različne velikosti in oblike, pri nas sem jih dobila v Leclercu. Napolnila sem jih z vanilijevim pudingom, gor sem dala par koščkov sadja in tisti žele, ki je v vrečki in se zmeša z vodo. Enkrat sem kupila take iz listnatega testa, tiste pa sem polnila z rakci v kisli smetani.
Pri nas v NM nikjer nimajo takšnih košaric v trgovinah. Včeraj sem v LJ v Spar - City park gledala in jih tudi nisem našla. Ne že narejenih, ne modelčkov. Kje konkretno ste jih videle?
meni je tale dobra, količinsko je pride zelo veliko, tako da mirne duše delaš samo iz četrtine sestavin
Vanilijeva krema 3/4 l mleka 20 dkg sladkorja 5-6 jajc 14 dkg moke 2-3 žlice ruma 2 vanilijeva sladkorja
Rumenjake stepemo s tretjino sladkorja, iz beljakov stolčemo sneg in ko je že trd, mu med stalnim mešanjem dodajamo preostal sladkor in stepemo kar se da čvrsto. Vmešanim rumenjakom prilijemo žlico mleka, dodamo vanilijev sladkor in moko ter počasi prilivamo vrelo mleko, ter med tem močno mešamo (jaz to delam z mikserjem). Krema naj vre 2-3 minute (tukaj pazi, meni ni uspelo da bi vrela, ker se je začela spodaj žgat) V kremo dodamo še rum in toliko snega, da se zakrije (ni potrebno dat vsega, ker se lahko zgodi, da bo krema preredka).
Takšne modelčke sem kupila v Mercatorju. Bili so 4 pakirani skupaj z velikim tortnim modelom in podolgovatim kratkim pekačem.
Drugače pa lahko košarice ali škrniclne narediš doma sam iz listnatega ali vlečenega testa s pomočjo peki papirja ali modelčkov (papirnatih za mufline).
jaz bi pa testo naredila podobno kot za janeževe upognjence, samo da janeževe upognjence daš vroče na valj da si zavihani, tele bi pa naredila večje in bi jih vroče dala čez kozarec ali skodelico da bi ostali kot skodelice.
Potem nafilaš s kremo in sadjem, čez pa nebi dala želatine ker rabi ful časa da se strdi ampak preliv za torte-imaš rdečega in prozornega. Preliv za torte se zelo hitro strdi-v bistvu takoj ko se ohladi.
hojla, sem našla tole temo, pa me zanima, če je tole podobno a la CUP CAKES..., ki naj bi bile hit po svetu, imate mogoče kakšen recept, al je to podobno mafinom, ki jim odrežeš glave in nafilaš...
_____________________________
V vsakem, še tako majhnem koraku je smisel življenja....
Moja hči (23 mesecev) uporablja dudo samo ponoči, ko gre spat. V vrtcu so jo od dude odvajali s popoldanskim počitkom, zato mislim, da je čas, da se dude popolnoma znebimo. Kako ste otroku pomagali, da se je znebil dude?