|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 13:17:20   
oka
Ko smo ravno pri jedilnikih... Z malo madam vsako jutro obvezno prebereva jedilnik, ki visi na oglasi deski. Razen kislega zelja, ki ga ne vem po kaki logiki dobijo za zajtrk je mala vedno vesela hrane za ta dan in vedno poje vse. Gre pa za otroka, ki prvi dve leti svojega življenja ni jedel praktično nič. Iz vrtca ni nikoli prišla lačna ali žejna.

Jedilnike v vrtcih in šolah sestavljajo ljudje, ki so strokovnjaki na tem področju in Lala verjemi mi, da so narejeni tako, da otroku omogčijo zadosten in pravilen vnos sestavin, ki jih potrebuje za dober razvoj. Nobeni sodobni družbi namreč ni v interesu, da bi vzgajala generacijo slabo hranjenih in bolnih otrok. In če otrok nekaj ne je, pač ne je. To ni problem vrtca in mislim, da noben otrok v vrtcu ni shiral ali bil zaradi tega podhranjen. Nikoli ne bo za vse prav.

Pa še primer mame, zagrizene vegetarianke: pri povabilu na RD je za udeležbo želela, da se za njeno hči posebej speče vegi pica. O.k. ker gre za otroka in želiš, da se imajo vsi otroci lepo jo pač spečeš. In lej ga zlomka. Vegi pica skoraj cela ostane, mesna pa misteriozno izgine in vegi otrok popolnoma sit in zadovoljen. Le zakaj, ko pa na vegi pici manjka le en mini kos? Ista mama isti otrok: dete ima več kot prekomerno telesno težo (na Ulla pa smo spet pri kilah). Zakaj, ko pa je vegi hrana tako zdrava? Ja, treba je kompenzirat in se na skrivaj nažirat, ker mama ne razume osnovne otrokove potrebe po mesu.
Toliko o prosti izbiri, ko gre za vegi otroke, ki sem jo lahko osebno spoznala. Ne trdim, da je povsod tako ampak ko je že bilo toliko debate o prosti izbiri...

In Lalalalala... ne morem, da ne bi komentirala tvojega "prijetnega" obnašanja na tej temi. Zaradi takih kot si ti in tebi podobnih (sem pašejo tudi tisti fanatični nasprotniki cepljenja), ki ne znate svojega mnenja utemeljiti drugače kot z žaljivkami in poniževanjem, dobijo veganstvo, vegetarianstvo in ostale bio novodbne pogruntavščine hudo negativen prizvok in človeka že po nekaj prebranih stavkih mine, da bi sploh poskušal razumeti vaše stališče. Eno je povedati brez dlake na jeziku, drugo pa je zmerjati kar tako povprek.

< Sporočilo je popravil oka -- 26.8.2009 13:24:03 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 13:23:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

moja skrb je, da je otrok nafotran. jaz pač tko to gledam in se na vrtec ne zanašam preveč. in smo tud dogovorjeni, da mi je noben ne sili s hrano, če noče. pač dobi jabolko, dva, kosilala bo pa doma.



Sicer nisem brala cele debate, ampak tebi je to lahko rečt, ker si na porodniški in jo greš verjetno iskat kmalu. Moja mama je tud v vrtcu delala in ko je jedilnik pogledala, je že za cel teden vedela, kaj bom jedla in kaj ne bom jedla. In je tudi kolegicam, pri katerih sem bila v skupini, rekla, da naj me ne silijo, da bom pač jedla doma. Ja, ampak midve sva šli iz vrtca ob 14h in je bilo najkasneje ob 15h že kosilo. Jaz pa bom, ko bo šel mali v vrtec, delala do 16h (mož isto) in preden bom prišla domov in skuhala kosilo, bo otrok že sestradan, če ne bo v vrtcu jedel nič ali pa samo eno ali pa pet jabolk. Tako da v takem primeru, kot bo moj in s kakršnim se sooča večina staršev, ki niso na porodniški ali pa nimajo babice za vogalom, je problem, če otrok v vrtcu noče jesti oz. če mu hrana ne odgovarja. 


lej, itak. res je meni lahko rečt. po tamalo grem ob dveh, pol mamo kosilo. po porodnički grem delat. delala bom 4 ure in to pretežno ponoči. zato da bom doma z otroci, da bom za otroke poskrbela. trenutno mi je to na prvem mestu. in tud ti, ko boš prišla ob 5ih domov, lohk še zmeri narediš kvaliteten obrok, pozno kosilo-zgodnjo večerjo, kakorkoli....kaj lahkega, piščančje prsi z veliko zelenjave, kako bogato solato, kake polnozrnate testenine s kako super omako, to je vse hitro fertik. in otrok ima vsak dan kvaliteten obrok, pa če še zjutraj dobi en super zajtrk, bo tudi un vmesni čas v vrtcu preživel ne preveč lačen. vsaj kak kruh in sadje bo pojedel, pa veliko majo stvari na žlico, kar majo otroci radi, pa še to, da zgledi vlečejo in ker jejo vsi ostali otroci, jejo pol tud našiuser posted image

sej otroci ne komplicirajo, kompliciramo starši kaj bojo in ne bojo jedli in zarad tega pol nastane problem in osiromašeni jedilniki.

okauser posted image

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 13:26:49   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: oka

Ko smo ravno pri jedilnikih... Z malo madam vsako jutro obvezno prebereva jedilnik, ki visi na oglasi deski. Razen kislega zelja, ki ga ne vem po kaki logiki dobijo za zajtrk je mala vedno vesela hrane za ta dan in vedno poje vse. Gre pa za otroka, ki prvi dve leti svojega življenja ni jedel praktično nič. Iz vrtca ni nikoli prišla lačna ali žejna.

Jedilnike v vrtcih in šolah sestavljajo ljudje, ki so strokovnjaki na tem področju in Lala verjemi mi, da so narejeni tako, da otroku omogčijo zadosten in pravilen vnos sestavin, ki jih potrebuje za dober razvoj. Nobeni sodobni družbi namreč ni v interesu, da bi vzgajala generacijo slabo hranjenih in bolnih otrok.

Pa še primer mame, zagrizene vegetarianke: pri povabilu na RD je za udeležbo želela, da se za njeno hči posebej speče vegi pica. O.k. ker gre za otroka in želiš, da se imajo vsi otroci lepo jo pač spečeš. In lej ga zlomka. Vegi pica skoraj cela ostane, mesna pa misteriozno igine in  vegi otrok popolnoma sit in zadovoljen. Le zakaj? Ista mama isti otrok: dete ima več kot prekomerno telesno težo (na Ulla pa smo spet pri kilah). Zakaj, ko pa je vegi hrana tako zdrava? Ja treba je kompenzirat in se na skrivaj nažirat, ker mama ne razume osnovne otrokove potrebe po mesu.
Toliko o prosti izbiri, ko gre za vegi otroke, ki sem jo lahko osebno spoznala.

In Lalalalala... ne morem, da ne bi komentirala tvojega "prijetnega" obnašanja na tej temi. Zaradi takih kot si ti in tebi podobnih (sem pašejo tudi tisti fanatični nasprotniki cepljenja), ki ne znate svojega mnenja utemeljiti drugače kot z žaljivkami in poniževanjem dobijo veganstvo, vegetarianstvo in ostale bio novodbne pogruntavščine hudo negativen prizvok in človeka že po nekaj prebranih stavkih mine, da bi sploh poskušal razumeti vaše stališče. Eno je povedati brez dlake na jeziku, drugo pa je zmerjati kar tako povprek.


Zelo lepo si napisala in tudi utemeljila. Otroku je treba ponuditi vse. Od mesa, mleka, jajc, zelenjave, sadja, oreščkov, rib, itd. Zdrav način življenja pa je uravnotežena prehrana. Večji del predstavlja zelenjava in sadje, majhen del mlečni izdelki, maščobe, sladkorji in meso. Osebno proti vegetarjancem, veganom, mesojedcem nimam nič, vendar sem proti temu, da se otroka do njegove svobodne volje ne usmerja v smernice, ki so si jih zamislili starši. Sama osebno sovražim hruške, ne jem govedine in svinjine, ampak to ni opravičilo in razlog za to, da otroku tega ne bom ponudila. Ko pa se bo otrok sam odločil, da česa ne bo jedel, potem naj bo temu tako.
Drugače je pa veganstvo zelo radikalen način prehranjevanja, zato jaz otroka ne bi silila v to, ker znaš dobiti res bumerang v glavo in bo otrok na koncu zagrizen in zgolj mesojedec in bo povzročena večja škoda, kot da bi jedel tudi meso.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 13:38:30   
Anonimen
tole še morm komentiratuser posted image

Jedilnike v vrtcih in šolah sestavljajo ljudje, ki so strokovnjaki na tem področju in


to je sicer res, sam še tko strokovno in optimalno sestavljen jedilnik ne koristi kaj dost, če so uporabljena nekvalitetna živila. in ker gre nabava živil v vrtcih prek javnih razpisov, se točno to dogaja. izbran je najcenejši ponudnih, kvaliteta teh živil pa vemo kaka je. en kmet ne more fajnih jabolk ponudit ceneje kot merkator. in kaj korist, če je na jedilnik uvrčena enkrat tedensko riba, ker je kao tolk oh in sploh zdrava, če dobijo pol ocvrte ribje palčkeuser posted image

in ne morm pozabit, ko je nam ravnateljica rekla, da si je vsaj to izborila, da otroci jejo pire iz pravega krompirja, ker ko je ona pršla, so jedli instant pireuser posted image

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 13:44:41   
oka
Sicer nisem brala cele debate, ampak tebi je to lahko rečt, ker si na porodniški in jo greš verjetno iskat kmalu. Moja mama je tud v vrtcu delala in ko je jedilnik pogledala, je že za cel teden vedela, kaj bom jedla in kaj ne bom jedla. In je tudi kolegicam, pri katerih sem bila v skupini, rekla, da naj me ne silijo, da bom pač jedla doma. Ja, ampak midve sva šli iz vrtca ob 14h in je bilo najkasneje ob 15h že kosilo. Jaz pa bom, ko bo šel mali v vrtec, delala do 16h (mož isto) in preden bom prišla domov in skuhala kosilo, bo otrok že sestradan, če ne bo v vrtcu jedel nič ali pa samo eno ali pa pet jabolk. Tako da v takem primeru, kot bo moj in s kakršnim se sooča večina staršev, ki niso na porodniški ali pa nimajo babice za vogalom, je problem, če otrok v vrtcu noče jesti oz. če mu hrana ne odgovarja.


Presenečena bi bila, ko bi vedela, kako malo otrok je takih, da v vrtcu ne jejo praktično nič. In po miljon debatah na to temo, sem prišla do zaključka, da ti otroci tudi doma ne jejo ne vem kako veliko in raznoliko hrano, ker pač nočejo. Po drugi strani pa tudi do zaključka da ogromno otrok v vrtcu je stvari, ki jih doma niti povohali ne bi. Za mojo malo madam vem da je tako. V vrtcu je kot kobilica, doma pa je dolgo bila druga pesem. In glede na to, da sem imela izrazito neješčega otroka, ni iz vrtca nikoli ampak res nikoli prišla lačna. Na začetku zna bit kaka težava s tem prehranjevanjem, vendar se v vrtcu zgodi ena zanimiva reč. Otroci so en drugemu najboljši vzgled, ki močno vleče.  Brezveze se je vnaprej obremenjevati kaj bo, ker otroci znajo na tem področju močno presenetiti.


(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 13:53:48   
oka
to je sicer res, sam še tko strokovno in optimalno sestavljen jedilnik ne koristi kaj dost, če so uporabljena nekvalitetna živila. in ker gre nabava živil v vrtcih prek javnih razpisov, se točno to dogaja. izbran je najcenejši ponudnih, kvaliteta teh živil pa vemo kaka je. en kmet ne more fajnih jabolk ponudit ceneje kot merkator. in kaj korist, če je na jedilnik uvrčena enkrat tedensko riba, ker je kao tolk oh in sploh zdrava, če dobijo pol ocvrte ribje palčkeuser posted image

in ne morm pozabit, ko je nam ravnateljica rekla, da si je vsaj to izborila, da otroci jejo pire iz pravega krompirja, ker ko je ona pršla, so jedli instant pireuser posted image


O.k. razumem, krompir iz vrečke, juha iz vrečke in ostala kemija. To je šrot od šrota. Dostikrat vidim dostavni kombi na široko odprt, notri pa sveža zelenjava (tudi krompiruser posted image ) in sadje, tako, da ne vem, vsaj ta kriterij je v našem vrtcu nekako zadovoljiv.  Mislim, da tako slabo ne more bit, ker kot sem že napisala, nobenemu ni v interesu imet podhranjene in bolne generacije in pazijo tudi na kvaliteto (vsaj upam, da lahko našemu vrtcu na tem področju verjamem, ko mi zatrjujejo, da pazijo). Itak pa dandanes pri vsej tej onesnaženosti: katera hrana pa je sploh popolnoma zdrava?

< Sporočilo je popravil oka -- 26.8.2009 13:55:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 13:58:14   
Anonimen
katera hrana pa je sploh popolnoma zdrava?


v intersparu kupljen tofu, sejtan in sojino mlekouser posted image

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 14:00:29   
oka
v intersparu kupljen tofu, sejtan in sojino mlekouser posted image


Je ja, če ne vidiš dlje kot do konca svojega nosuuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 14:04:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: oka

v intersparu kupljen tofu, sejtan in sojino mlekouser posted image


Je ja, če ne vidiš dlje kot do konca svojega nosuuser posted image



važn je, da je na konici nosu kak trenutno najbolj in trenduser posted image

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 14:48:34   
miapia
Smešno a ne, včasih smo bili kot otroci zadovoljni s kosom kruha, naši starši pa prav tako.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 15:01:35   
khurde
Kok vas je luštn brat! user posted image user posted image user posted image Le kje je tista oseba, ki rada je kokice zraven? user posted image

Drugač imam pa sam en komentar; to, da vegetarijanstvo ni tok novodobna zadeva kot sem tukaj gor prebrala. Je pa zmer pogostejše, verjetno. Npr. nekateri "slavni" vegetarijanci so bili tudi Einstein, Da Vinci in pa Hitler (tako da taka prehrana ni ravno zagotovilo za strpnost - kar je pa očitno razvidno tudi na tej temi user posted image ).

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 15:52:29   
kristidream
Res ne morem, da ne bi kaj napisala, čeprav se raje takim stvarem izogibam! Najprej....najbolj "agresivne" odgovore dajejo...se vidi kdo! Mislim, da o tem sploh ni dvoma!
Sama sem vegetarijanka že od majhnih nog...ne jem mesa, mesnih izdelkov in jajc, nisem pa presnojedka...in...na našem jedilniku ni samo soja, saj je toooooliko različnih jedi, ki se jih da pripraviti brez mesa in mesnih izdelkov! Krvni izvidi vseh družinskih članov so perfektni! Enako je z energijo in z zdravstvenim stanjem! In poznam kar nekaj ljudi, ki se prehranjujeo podobno kot jaz (ker se pač raje gibljem v takem krogu, ni pa to nujno!), ki imajo podobne izvide, poznam tudi VELIKO takih, ki jedo vse (TUDI MESO), ki jim primanjkuje vitaminov B kompleksa (ČUDNO, NE!?) in železa! In...vse, ki tukaj zagovarjate vegetarijanstvo...jaz doživljam take napade že odkar vem zase....vedno kadar ne jemo doma (pri tašči, na piknikih,...), poslušamo očitke! Doživljam pa tudi obratne rekacije...ko pride kdo k nam na kosilo, ne more verjeti kako je lahko brezmesna hrana okusna! Kakorkoli že...delala sem v vrtcu in...ja...otroci dobivajo za zajtrk paštete, hrenovke, salame in druge mesne izdelke, za kosilo pa ocvte zrezke ipd., tudi iz nižjih starostnih skupin! Sem pa tudi soc. delavka, in take neumnosti, da bo socialna vzela otroka, ker doma ne jejo mesa!? Halo!?
Drugače pa, da se vrnem na temo o kateri naj bi sploh blo govora...Modri škrat v LJ kuha BIO brezmesno (vegansko) hrano! Vendar to NI vrtec, ampak zasebno varstvo! Vem enako za ostale oddelke, ki so že bili opisani, a žal je ta hrana laktoovo vegetarianska in res je...šele za otroke nad 2,5 let, čeprav sem slišala, da naj bi kmalu v Waldorfskem vrtcu sprejemali mlajše! Jaz imam to srečo, da je doma dedek... je pa pred kratkim krožila peticija za ivedbo brezmesne hrane v vseh vrtcih! Upam, da se bo kaj izcimilo iz tega!
Še nekaj (nujnih) besed o vseh nestrpnih, zlobnih in agresivnih uzjavah, ki sem jih grobo preletela (nekatere res niso bile vredne mojega časa). Res daleč najbolj neumna je bla ena v zvezi z moškimi in zrezkom....moj partner ne bi niti mignil s prstom za meso! Prosim ne metati vseh ljudi v isto vrečo!!!!
Še ena grozno neuna izjava (mimo katere ne morem), ki je bila v zvezi s tem, da otrok zdaj še raje je meso, ko ve od kje pride (al neki podobnega), potem je bil pa smeško zraven...JS SE S TEM NE BI HVALILA, mene osebno bi blo sram, da sem svojemu otroku dala tak zgled!!!!!!
Drgač pa prilagam en link z res zanimivim člankom:
http://www.svet-je-lep.com/prehrana/drustvo_zoz/nezdrava_hrana.php
Prav lepo pozdravljam vse veganke in vegetarijanke...in...NE PUSTITE, da vas zmanipulirajo take nestrpne in primitivne izjave! Jaz se z njimi borim že 20 let! Ampak sem zaradi tega toliko bolj ponosna nase, prav gotovo pa vidim malo dlje kot samo do predpražnika svoje hiše in nazaj, predvsem se vedno še bolj trudim poskrbeti, da smo vsi zdravi, predvsem pa se brigam zase in ne solim drugim kaj naj jejo in kako naj hranijo svoje otroke! Nesmisleno bi bilo to pričakovati od vseh ljudi okoli nas, bi bil pa svet veliko lepši!!!
Imam pa tudi eno retorično vprašanje (povdarjam retorično-to pomeni, da ne želim odgovorov nanj, sploh pa ne premitivnih!!!)...kakšen je kaj odnos do narave teh ljudi!? Se jih to dotakne ali jim je tako vseeno kot za krave, pujse, konje, zajce...ki so mimogrede tudi del narave!?


(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 16:07:19   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: kristidream

Sem pa tudi soc. delavka, in take neumnosti, da bo socialna vzela otroka, ker doma ne jejo mesa!? Halo!?





No,končno da je ena tole jasno napisala, ker očitno uporabnici Ulla80 določene stvari res niso čisto jasne...........no, pa saj ji glede na njen način razmišljanja, obnašanja in prehranjevanja itak ne morejo biti. Sam da ima njen nos na koncu špico.

(odgovor članu kristidream)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 17:29:59   
oka
Res ne morem, da ne bi kaj napisala, čeprav se raje takim stvarem izogibam! Najprej....najbolj "agresivne" odgovore dajejo...se vidi kdo! Mislim, da o tem sploh ni dvoma!


Hmmmmmmm ne vem kdo... Zagovornice veganstva in vegetarianstva mogoče? Ker besede kot so debili, retardiranci, čarovnice in podobni umotvori  so prišli izpod prstov zagovornic vegetarianstva...
Ja saj vem, težje je videti nekaj negativnega v mnenju, ki ti je blizu, zato so tudi take zmerjanke nekaj zanemarljivega mar ne.
Kaj je neumna izjava pa je čisto relativno. Za vsakogar je neumnost nekaj drugega. Je pa razlika v tem, kako to neumnost poveš.

Pa da ti še odgovorim na tvoje zadnje vprašanje: verjetno sem dosti bolj osveščena o varovanju narave, kot bi si mislila, saj sem ne spada samo odrekanje mesu oz. bitjem, ki so del narave ampak še marsikaj drugega. Ni dovolj, da se odrečeš mesu, da poskrbiš za naravo.





(odgovor članu kristidream)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 17:40:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

IZVIRNO SPOROČILO: kristidream

Sem pa tudi soc. delavka, in take neumnosti, da bo socialna vzela otroka, ker doma ne jejo mesa!? Halo!?





No,končno da je ena tole jasno napisala, ker očitno uporabnici Ulla80 določene stvari res niso čisto jasne...........no, pa saj ji glede na njen način razmišljanja, obnašanja in prehranjevanja itak ne morejo biti. Sam da ima njen nos na koncu špico.



matr ste glupe, ej, ma ne morm drgač napisatuser posted image a sem jaz kjerkol napisala kaj v zvezi s tem, če ne je mesauser posted image

o VEGANSTVU  se je šlo, ko sem jaz omenjala socialno, brat se naučte, pa svojih pametnih beticah pol v en dejanski smisel povezat prebrano, da ne boste pol takih gluposti kvasle okoluser posted image

(odgovor članu sanelaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 18:33:52   
Lenck
Meni pa se osebe, ki tistim, ki živijo drugačen življenjski slog s celo družino, tudi družino več, na tem forumu ne zdijo prav nič bolj nasilne zagovornice le-tega kot tiste matere, ki drugim tupijo, kakšno grozo delajo otroku, ker ne živijo tako kot one. Po domače povedano, tiste, ki tule obtožujete vegi matere praktično mučenja otrok, niste prav nič bolj strpne od tistih, ki vam pravijo coprnice, ker jeste meso. Oboje je pravzaprav isti klinac.
A na tem forumu ne znate nikoli zares odgovoriti na vprašanje oz. podati mnenja brez obsojanje vsega, česar ve same ne razumete/sprejemate/živite? Ali pa ste res take, da ne ločite med a) odgovorom na vprašanje (prvo vprašanje ni imelo nič veze s tem, ali je ok ali ne, če se otrok prehranjuje vegansko, in močno dvomim, da je katerakoli tu dovoljšnja avtoriteta, da tako drastično zagovarja svoje stališče, kaj šele svoje pogled vsiljuje drugim!), b) podajanjem mnenja in c) obsojanjem? user posted image
Ali pa to počnete samo zato, da druga drugi dokazujete, katera je boljša mati? No, na tak način nestrpnosti prav nobena, ki ne zna sprejeti, da obstaja tudi druga pot, pa naj bo to mesna ali brezmesna.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 19:34:08   
lunca14
IZVIRNO SPOROČILO: Lenck

Meni pa se osebe, ki tistim, ki živijo drugačen življenjski slog s celo družino, tudi družino več, na tem forumu ne zdijo prav nič bolj nasilne zagovornice le-tega kot tiste matere, ki drugim tupijo, kakšno grozo delajo otroku, ker ne živijo tako kot one. Po domače povedano, tiste, ki tule obtožujete vegi matere praktično mučenja otrok, niste prav nič bolj strpne od tistih, ki vam pravijo coprnice, ker jeste meso. Oboje je pravzaprav isti klinac.
A na tem forumu ne znate nikoli zares odgovoriti na vprašanje oz. podati mnenja brez obsojanje vsega, česar ve same ne razumete/sprejemate/živite? Ali pa ste res take, da ne ločite med a) odgovorom na vprašanje (prvo vprašanje ni imelo nič veze s tem, ali je ok ali ne, če se otrok prehranjuje vegansko, in močno dvomim, da je katerakoli tu dovoljšnja avtoriteta, da tako drastično zagovarja svoje stališče, kaj šele svoje pogled vsiljuje drugim!), b) podajanjem mnenja in c) obsojanjem? user posted image
Ali pa to počnete samo zato, da druga drugi dokazujete, katera je boljša mati? No, na tak način nestrpnosti prav nobena, ki ne zna sprejeti, da obstaja tudi druga pot, pa naj bo to mesna ali brezmesna.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dan mi lepšajo moji trije sončki.

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 21:25:41   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

IZVIRNO SPOROČILO: kristidream

Sem pa tudi soc. delavka, in take neumnosti, da bo socialna vzela otroka, ker doma ne jejo mesa!? Halo!?





No,končno da je ena tole jasno napisala, ker očitno uporabnici Ulla80 določene stvari res niso čisto jasne...........no, pa saj ji glede na njen način razmišljanja, obnašanja in prehranjevanja itak ne morejo biti. Sam da ima njen nos na koncu špico.



matr ste glupe, ej, ma ne morm drgač napisatuser posted image a sem jaz kjerkol napisala kaj v zvezi s tem, če ne je mesauser posted image

o VEGANSTVU  se je šlo, ko sem jaz omenjala socialno, brat se naučte, pa svojih pametnih beticah pol v en dejanski smisel povezat prebrano, da ne boste pol takih gluposti kvasle okoluser posted image



kakorkoli,

bla si mal preveč glasna za moje pojme.

Ampak glej, brezveze, tako kot sem že napisala, ja, bom še enkrat, debilne ste, res.
To je moj zadnji post na to temo, ker brezveze se ukvarjat s takšnimi, kot si ti in tebi podobne.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 21:26:50   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: Lenck

Meni pa se osebe, ki tistim, ki živijo drugačen življenjski slog s celo družino, tudi družino več, na tem forumu ne zdijo prav nič bolj nasilne zagovornice le-tega kot tiste matere, ki drugim tupijo, kakšno grozo delajo otroku, ker ne živijo tako kot one. Po domače povedano, tiste, ki tule obtožujete vegi matere praktično mučenja otrok, niste prav nič bolj strpne od tistih, ki vam pravijo coprnice, ker jeste meso. Oboje je pravzaprav isti klinac.
A na tem forumu ne znate nikoli zares odgovoriti na vprašanje oz. podati mnenja brez obsojanje vsega, česar ve same ne razumete/sprejemate/živite? Ali pa ste res take, da ne ločite med a) odgovorom na vprašanje (prvo vprašanje ni imelo nič veze s tem, ali je ok ali ne, če se otrok prehranjuje vegansko, in močno dvomim, da je katerakoli tu dovoljšnja avtoriteta, da tako drastično zagovarja svoje stališče, kaj šele svoje pogled vsiljuje drugim!), b) podajanjem mnenja in c) obsojanjem? user posted image
Ali pa to počnete samo zato, da druga drugi dokazujete, katera je boljša mati? No, na tak način nestrpnosti prav nobena, ki ne zna sprejeti, da obstaja tudi druga pot, pa naj bo to mesna ali brezmesna.


Eden izmed redkih pametnih postov v tej temi..........

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Veganski vrtec
26.8.2009 22:23:18   
benika
Kakorkoli že...delala sem v vrtcu in...ja...otroci dobivajo za zajtrk paštete, hrenovke, salame in druge mesne izdelke, za kosilo pa ocvte zrezke ipd., tudi iz nižjih starostnih skupin!


OK, zdej bom pa jaz tole pokomentirala. V našem vrtcu otroci v 2. letih, kolikor je vrtec odprt, niso niti enkrat dobili za zajtrk paštete, niti hrenovke, niti suhe salame. Dobijo pa zelenjavne namaze, gres, močnik, kuhano kašo, štručke, mleko, čaj... Tudi za kosilo niti enkrat še niso imeli dunajca in prav tako nimajo mesa čisto vsak dan na jedilniku.

Poleg tega sem delala v kuhinji, v kateri smo kuhali za vrtce. In z mojimi izkušnjami z vrtčevsko prehrano se takim nebulozam, kot jih pišeš ti in še nekatere, lahko samo smejem. Pri nas je krompirjev pire (če ste ga že izpostavile) res iz krompirja, goveja juha je iz govejega mesa in ne iz vrečke....

Če bi kaj poznale predpise, ki urejajo vrtčevsko prehrano, bi vedele, da se nad samim kuhanjem izvaja strog nadzor. V naši kuhinji je hrano vsak dan preizkušala zunanja oseba, ki je bila ravno zaradi tega v vrtcu zaposlena.

(odgovor članu kristidream)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   [Brisano sporočilo]
26.8.2009 23:13:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Veganski vrtec
27.8.2009 6:31:32   
lala.
Torej po tvojem vsi vegetarijanci hranijo otroke samo s suhim sadjem, jih po plavanju odpeljejo tudi na solfeggio, vsi vegetarijanski otroci pa škilijo k sendviču s poli salamo? user posted image Draga moja, motiš se. Motiš se tudi v dejstvo, da smo ljudje mesojedi. To preprosto ni res. Smo VSEjedi. To pomeni, da lahko preživimo s čimerkoli, če dobimo dovolj hranil.
Zanimivo, da ljudi primerjaš s tigri in kozami. Tigri so mesojedi, koze pa raslinojede. Primerjaj nas raje z ježi, ki so vsejedi in lahko preživijo tako na rastlinah kot tudi na mesu. :) To smo se učili že v tretjem razredu.

Ljudje so bili lovci in nabiralci. Lovci, ko je prišla ledena doba. In tudi jaz nimam nič proti ljudstvom v Mongoliji, kjer itak nimajo drugega za jest kot konjsko meso. Se popolnoma strinjam. Ampak načrtno ustvarjanje ogromnih nehumanih farm živali, šopanje živali z antibiotiki, pakiranje v čedne poli salamice, da se lahko ljudje preseravajo - to me pa moti. Ampak nobenemu še do zdaj nisem težila, ker je jedel poli salamo, to samo ti in take kot ti težite NAM, ker je ne jemo.

In še tisti, ki je danes rekla, da kličemo tiste, ki jedo meso coprnice - to ni res. Jaz ne težim nobenemu mesojedcu. Vedno je obratno, žal. Coprnice so tiste ženske, ki napadajo brez razloga, se vsajajo drugim v prehranjevalne navade in posplošujejo iz enega primera na celotno populacijo. To so coprnice, če se pa kakšna najde v tem opisu - ni moja krivda. Očitno niste tako dobre osebe, kot se prepričujete da ste.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Veganski vrtec
27.8.2009 6:35:17   
lala.
In tu naj bo dosti z moje strani. Vsaka naj pri sebi premisli, kako netolerantna je. Pa zarad mene pitajte svoje otroke z belimi žemljicami in salamami, mene to NE ZANIMA. A dojameš? Briga me, kaj je tvoj otrok, briga me, če je zdrav ali ne, briga me, v kakšen vrtec hodi, briga me, če ga učiš, da naj bo nestrpen do drugačnih ali ne. To bi moralo tebe zanimati, mene zanima samo moj otrok.

(odgovor članu lala.)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Veganski vrtec
27.8.2009 6:54:13   
sneguljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kristidream

In poznam kar nekaj ljudi, ki se prehranjujeo podobno kot jaz (ker se pač raje gibljem v takem krogu, ni pa to nujno!), ki imajo podobne izvide, poznam tudi VELIKO takih, ki jedo vse (TUDI MESO), ki jim primanjkuje vitaminov B kompleksa (ČUDNO, NE!?) in železa!


Berem in berem to razpravo, vse skupaj se mi zdi brezveze, nevem kdo koga prepričuje.... Ma mi je v oko padlo tole. Ma a ti resno poznaš krvne izvide vseh svojih prijateljev? Jaz namreč še svojih ne poznam dobro, o prijateljih pa nimam pojmauser posted image

(odgovor članu kristidream)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Veganski vrtec
27.8.2009 8:48:51   
Anonimen
Ampak nobenemu še do zdaj nisem težila, ker je jedel poli salamo, to samo ti in take kot ti težite NAM, ker je ne jemo.


pa kaj si ti čist nora al kvauser posted image user posted image kdo teb teži, k ne ješ poli salam, dej mi no pokaž en tak post. vse teženje se nanaša na vsiljevanje VEGANSTVA otrokom, ma še do vegeterjanstva smo tolerantne, samo za veganstvo se gre. in če si tolk proti vsemu živalskemu, si še plašnice snam iz oči, da boš vidla brat kaj piše.

pa še enkrat ti povem, čeprov dvomom da se bo prebilo da tvojih možganov, mene dobesedno boli penis za to, kaj ti ješ. pa če si nekje prebrala da je fajn sam česen jest, pa zarad mene cele ljube dneve česen natepavaj. dol mi visi. sam če boš pa to, ker je kao oh in sploh zdravo, vsiljevala otroku, ti bom pa povedla da si blesava. in da škoda da mati narava mal bolj po pameti ne izbira komu da otroke.

in ja, lohk ti men rečeš, da sem glupa, arogantna in nesramna. sem ja. sam za razliko od tebe, sem do svojih otrok korektna in spoštljiva.

(odgovor članu lala.)
  Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?