|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   naravni zrezki
11.2.2008 9:31:01   
zanna
Mene pa zanima, kako naredite naravne zrezke, ker mi vedno rata premalo omake.

Lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: naravni zrezki
11.2.2008 13:30:08   
dorina
Jaz najprej na olju popečem zrezke (telečje, goveje) in jih zalijem s posebej narejeno omako*.Potem kuham, dokler meso ni mehko. Omaki včasih dodam malo gobic, vedno pa jo na koncu izboljšam z malo smetane.

*Omaka:2 dag masla razpustim v kozici, dodam 2 dag moke in jo svetlo prepražim ter zalijem s 1/2 L telečje ali goveje juhe (ali vode + kocka). Segrevam, dokler ne zavre in zalijem zrezke.

(odgovor članu zanna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: naravni zrezki
11.2.2008 14:14:46   
Anonimen
Jaz zreke popečem na obeh straneh (tako, da izpari voda), nato vzamem iz posode in dam žlico moke (po potrebi tudi še malo olja) ter pražim. Nato zalijem z vodo. Dodam začimbe: lovorov list, brinove jagode, muškatni orešek in drobnjak. Ter solim, seveda. Nati dam zrezke v to omako in vse skupaj še malo kuham (če so goveji, potem dlje).

(odgovor članu dorina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: naravni zrezki
12.2.2008 19:10:32   
pizamca
Vzamem goveje zrezke, jih potolčem, posolim, namažem z zenfom, čez dam česen, potem vržem na vročo olje. Ko so zrezki pečeni, kar je zelo hitro, jih dam na krožnik, na maščobo zlijem malo vode, premešam in še to dam na zrezke.
Zraven mi najbolj sede kruh in pa paradižnikova solata.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: naravni zrezki
12.2.2008 19:47:24   
Jessy
Jaz pa zrezke posolim, popram in posujem z malo mlete rdeče paprike. Nato zelo močno segrejem posodo v kateri jih pečem, prilijem za 1 žlico olja, nato pa jih na najmočnejšem ognju popečem z obeh strani, da se že malce zapečejo, nato pa prilijem vročo ali toplo vodo ter pokrijem. Kljub temu, da se šteje, da naravni zrezki nimajo dodanega česna, ga jaz dodam, ker mi takoj lepše diši. Potem te zrezke pečem pokrite na št. 4, vmes jih večkrat obrnem. Ko vsa voda izpari, vedno malce počakam, da se zrezki spet malce popečejo nato pa spet prilijem toplo ali vročo vodo, ker s tem dobi tudi omaka svojo ta pravo barvo. To počnem toliko časa, da dobim želeno barvo, potem pa prilijem toliko vode, kot predvidevam, da potrebujem omake ter znižam na št. 2. Pustim, da zavre, nato pa zgostim z moko. Moko prej z vilicami razžvrkljam v lončku z vodo in precedim, da ni grudic. Tako pripravljeno "maso" vlivam v omako med stalnim mešanjem do želene gostote. Kuham še vsaj pol ure in malce pred koncem poskusim omako, če je dovolj slana. Če ni, ji običajno dodam malce goveje jušne kocke, lahko pa se doda samo sol.
Zrezke vsega skupaj pečem vsaj 2 uri, da so res mehki. V bistvu to pol niti niso naravni zrezki. user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: naravni zrezki
13.2.2008 9:22:52   
Anonimen
Še moja verzija:

zrezke opečem na olivnem olju z obeh strani, dodam na drobno narezano čebulo in česen, rožamarin, timijan, solim, popram, eno žlico gorčice (v različici z gobovo omako tu dodam šampinjone ali kakšne druge gobe in peteršilj) in vse skupaj še malo prepražim, zalijem s toliko vode, da so zrezki prekriti. Kuham na nizkem ognju, da rahlo vre in tik pred koncem zraven zamešam še moko, da se zgosti in zalijem s toliko vode, kolikor rabim omake. Zraven naredim pire krompir, dušeno zelenjavo in solato. 

(odgovor članu zanna)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Recept tedna: Šparglji v rižoti iz kuskusa
Šparlji veljajo za nizkokalorično zelenjavo, ki je odlična popestritev družinskega jedilnika, saj z njimi lahko pripravi...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?