|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odstranitev cist - išče se operirana prostovo...
15.1.2009 15:58:19   
urshika.k
Pozdravljeni,

tudi sama imam osebno izkušnjo s cistami. Lansko leto spomladi mi je ginekologinja diagnosticirala dve cisti, eno na levem in eno na desnem jajčniku. Ena je bila majhna in vodna, druga pa ogromna (8x6cm) in gosta. Zato me je zdravnica takoj poslala na pregled na kliniko in nato na operacijo. Ker je bilo to pred poletjem, so me za operacijo naročili "po avgustu". Na moje vprašanje, ali je možno, da bodo izginile same, so mi odgovorili, da nikakor. Vmes, ko sem 3 mesece v rahli paniki čakala na poseg, pa mi je prijateljica priporočila naj vsaj poskusim z alternativo (natančneje akupunkturno masažo). Po oklevanju sem se le odločila in šla na terapijo - to je pomenilo 1 x na teden po 1 uro prijetne masaže z bakreno paličico. Ko naj bi bila jeseni končno na vrsti, so bili rezultati na ultrazvoku osupljivi - manjša cista je popolnoma izginila, večja, zaradi katere je nastala 'panika' pa se je zmanjšala za več kot pol in tudi tekočina v njej ni bila več gosta, temveč zgolj vodena. Tako mi je bilo prihranjenih mnogo stvari - od operacije (vsak poseg v telo je namreč napor), narkoze (ki predstavlja še dodaten stres za telo), bolečin (terapija je bila ne le neboleča, temveč zelo prijetna) do tega, da se lahko neovirano gibam po svetu in hodim v službo.

Ker pa sem novinarka (delam na TVSLO), me je ta stvar začela zanimati tudi iz raziskovalnega vidika. Sedaj pripravljam prispevek na to temo in sicer bom soočila medicino z alternativo - rezultati, posledice, stroški.

V ta namen iščem prostovoljko, ki je bila operirana (ti/ tvoja mama, hčerka, sestra, prijateljica, znanka...) in bi bila o posegu pripravljena spregovoriti pred kamero. Dekle se mi lahko javi na moj email urshika.k@gmail.com, najkasneje do torka 20. januarja. S tem bomo pripomogli k osveščanju javnosti in temu, da bodo ženske vedele, da obstajajo tudi drugi - neboleči načini odstranitve (nerakastih) cist.

Hvala in lp, Urška
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odstranitev cist - išče se operirana pros...
15.1.2009 17:20:19   
Anonimen
Jaz imam pa samo eno pripombo. Alternativa čokoladnih cist ne bo rešila, saj so le-te zelo nevarne in grozijo, da se izlijejo v trebušno votlino, ko počijo. Torej je operacija pri le teh nujno potrebna.

(odgovor članu urshika.k)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odstranitev cist - išče se operirana pros...
15.1.2009 22:48:57   
urshika.k
Nikakor ne želim nobeni sugerirati ali je operacija pri njej potrebna ali ne. To se mora odločiti vsaka pri sebi in sama zase.


Jaz sem se za alternativo odločila po sili razmer dolgega čakanja na operacijo. Če so na kliniki junija rekli, da me pred septembrom (kljub ogromni 'čokoladni' cisti) ne bodo vzeli, nisem imela z alternativo kaj izgubiti... razen cist seveda. In je pomagalo - dokazano z ginekološkim ultrazvokom, obakrat izmerjeno 10 dni po začetku mestruacije. Ampak ponavljam, to je bila moja osebna odločitev.   

Ne gre za toliko vprašanje o alternativni nasproti klasični medicini. Obe bi se morali dopolnjevati. Kar želim poudariti je to, da bi zdravstvo in država morala dati vsaki pacientki možnost, da se odloči sama. Nato pa to odločitev krije iz zdravstvenega zavarovanja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odstranitev cist - išče se operirana pros...
15.1.2009 23:19:13   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz imam pa samo eno pripombo. Alternativa čokoladnih cist ne bo rešila, saj so le-te zelo nevarne in grozijo, da se izlijejo v trebušno votlino, ko počijo. Torej je operacija pri le teh nujno potrebna.


Se strinjam z anonimno. Sama sem imela ogromno 1,5 l težko čokoladno cisto. In ker je bila res ogromna, nismo čakali 3 m na operacijo, ampak sem bila na Ginekološki (na kliničnem ) sprejeta tretji dan po pregledu. In naslednje jutro operirana, ker mi ja ta cista popolnoma uniila jajcevod in jajčnik. poseg je trajal 3 ure.

Sem pa potem, ko sem imela vodne ciste obiskovala bioenergetika in so res popokale oz izginile, vendar sem imela kontracepcijo, ki k temu pripomore.




_____________________________

i belive i can fly....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odstranitev cist - išče se operirana pros...
15.1.2009 23:21:13   
Zvezdica
Ne gre za toliko vprašanje o alternativni nasproti klasični medicini. Obe bi se morali dopolnjevati. Kar želim poudariti je to, da bi zdravstvo in država morala dati vsaki pacientki možnost, da se odloči sama. Nato pa to odločitev krije iz zdravstvenega zavarovanja.


Urshika, se strinjam s tabo, ja bi se moralo dopolnjevati, vendar na žalost slovenski alternativci in tudi 90% zdravnikov ni doraslo temu, da bi se dopolnjevali. Lahko trobijo kar želijo, ampak ko je potrebno združevati, tega žal ni sposobna ne ena ne druga stran.




_____________________________

i belive i can fly....

(odgovor članu urshika.k)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odstranitev cist - išče se operirana pros...
15.1.2009 23:42:33   
urshika.k
Hej Zvezdica,

hvala za tvoj odgovor, različna mnenja in izkušnje mi bodo pripomogli k objektivnosti prispevka.

In ravno del tvojega odgovora je tudi ena izmed poant - država bi morala omogočiti, da se ženska sama odloči, zato pa bi seveda morala urediti tudi sistem zdravilcev - da bi ženska vedela ločiti zrno od plevela in se usmeriti na pravi naslov!

MOŽNOST IZBIRE zajema tudi ta vidik.

Kot rečeno, vsaka ženska se mora sama odločiti in v tvojem primeru kaj drugega sploh ni prišlo v poštev.
Pri meni je bilo drugače. In napačno bi bilo, da naju mečejo v isti koš in mene obravnavajo na isti (operativni) način, če to ni res utemeljeno.
Mene bi tako rezali po nepotrebnem, hkrati pa bi s tem zasedla posteljo in odvzela prostor nujnim primerom kot je bil tvoj! 


Za popolno objektivnost prispevka tako iščem prostovoljko, ki bi odgovorila na dve vprašanji glede operacije - Kako je potekala in Kako se počuti/š sedaj?
To kar si napisala ti. Obraz lahko zakrijemo, glas pa spremenimo. Ker že imam prostovoljko, ki se je (o)zdravila alternativno, žensko z operativno izkušnjo potrebujem za uravnoteženje prispevka - ne želim favorizirati ne ene ne druge strani, ampak samo prikazati obe možnosti.


Lp, Urška 


(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odstranitev cist - išče se operirana pros...
16.1.2009 8:13:03   
Zvezdica
Urrsika, sej bi sodelovala, samo sem tik pred porodom, tko da ne vem kako bi se to izslo user posted image

_____________________________

i belive i can fly....

(odgovor članu urshika.k)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: odstranitev cist - išče se operirana pros...
16.1.2009 13:31:56   
urshika.k
Hej Zvezdica,

še toliko boljše, saj je to enkraten dokaz, da je bila operacija uspešna!


Poleg tega bi bilo super za uravnoteženje prispevka - sogovornica, ki se je ozdravila alternativno je namreč ravno po porodu.

Pa še trebušček bi čudovito popestril sliko:))

Glede samega snemanja - mi se popolnoma prilagodimo, upoštevamo zahteve in želje ter pridemo na dom oziroma lokacijo po dogovoru...



Lp, Urška


(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?