cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Kako umiriti dojenčka v avtomobilu?

Nočna mora vsakega starša je, da dojenček joka med vožnjo. To je 5 uporabnih nasvetov, kako ga pomiriti.

Kako umiriti dojenčka v avtomobilu?

Dojenčki naj bi v avtomobilu takoj zaspali – kolikokrat ste že slišali to zgodbo? Kaj pa v primeru, da noče v avtosedež, se ne mara voziti in ves čas joka? To je 5 praktičnih nasvetov, kako ga pomiriti (in sebe):

 

Preverite otroški pas

Vsi vemo, da dojenčki z jokom povedo, da jih nekaj muči. Lahko se zgodi, da ne opazite, da je pas pretesen, da mu ni udobno, ali da ga kaj žuli. Preverite tudi ostale stvari, da boste prepričani, da je otrok nameščen udobno.

 

Poskrbite za zabavo

Čeprav je ravno vožnja lahko tisti trenutek, ko uživate v miru ali tišini, lahko otrokom hitro postane dolgočasna. S seboj vzemite najljubše igrače, večkrat jih zamenjajte. Tako se bo otrok počutil kot doma in bo bolj sproščen. Pozor: igrače naj ne bodo trde, da se dojenček ne poškoduje pri zaviranju.

 

PREBERITE TUDI: 5 načinov, kako otroka spraviti v smeh

 

Predvajajte zabavno ali pomirjujočo glasbo

Odvisno od tega, kaj ima otrok rad in ali želite, da zaspi ali ostane buden. Skratka, otroci obožujejo glasbo in ta način pomirjanja se je izkazal za najučinkovitejšega.

 

Preverite temperaturo v avtu in ali mu sije sonce

Otroka najbolj draži vročina. Že v avtosedežu mu je neudobno in mora biti še bolj vroče. Pazite, da ne bo izpostavljen neposredni sončni svetlobi in obvezno vklopite hlajenje, da se bo počutil bolj udobno.

 

Naj vaš otrok raziskuje sedež in se nanj navadi

Če otrok joka vsakič, ko ga posadite v sedež, si vzemite čas in ga pokažite otroku. Naj ga malo raziskuje in spozna.

 

PREBERITE TUDI: 11 pokazateljev, da je vaš dojenček inteligenten 

 

In zadnji nasvet, ne skrbite, to je le faza, ki bo minila. Otrok bo zelo hitro začel uživati, bodite le potrpežljivi in naj bo vožnja čim bolj sproščena in zabavna.

 

Vir: Yumama

news-img

Miti o dojenju in mlečnih formulah

V svetu starševstva se pojavlja neskončno vprašanj, dvomov in dilem, še posebej ko gre za prehranjevanje dojenčkov. V poplavi informacij so starši lahko izgubljeni, zato je ključno imeti na voljo zanesljive vire informacij.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem