|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

5 načinov, kako otroka spraviti v smeh

Uredništvo Ringaraja.net, 26.6.2023
Rime, ples ali oponašanje zvokov? Kaj je tisto, kar spravi vašega malčka v smeh? Tisti nalezljivi otroški krohot, ki sproži smeh pri vseh družinskih članih, pa tudi mimoidočih neznancih?

image
Otroški smeh je strašno nalezljiv :). (Freepik.com)
/11


Za starše je najlepša melodija, ko se otrok od srca smeji. Ni pa to vedno lahko, kajne? Če je otroku enkrat nekaj strašno smešno, to še ne pomeni, da ga bomo z isto grimaso, zvokom ali igro naslednjič spet spravili v smeh. Ko vam bo zmanjkalo idej, smo za vas zbrali nekaj preizkušenih receptov, ki tudi lačnemu, utrujenemu in bolnemu otroku velikokrat na obraz narišejo tisti najlepši otroški nasmeh na svetu.



1. Čas za rime

Rime, pesmice in melodije v trenutku pritegnejo pozornost. Lahko noč, pa eno bolho za pomoč ali Kaj? Mačka ima rep nazaj! so tiste, ki jih pogosto uporabljamo, včasih pa si v trenutni situaciji kakšno lahko preprosto izmislimo. Podobno je s pesmicami – na znano melodijo spremenite tekst v aktualno zgodbo in se pripravite na smejoč odziv otroka.


PREBERITE TUDI: Čemu se smeji dojenček?


2. Norčavost in posnemanje

Ste že kdaj srečali kakšno mamico na sprehodu, ki oponaša kužka ali druge živali? Verjemite, da ima za to dober razlog. Otroško veselje je v igri vlog ter oponašanju živali, klovnov in podobnih likov nepopisno. Dve ideji, ki bosta vsekakor pritegnili pozornost: oponašajte gorilo, ki lovi male otroke, ali telefonirajte z otroškim stopalom. Ste že poskusili poklicati Zobno vilo z otroškim stopalom, ki je tako dober mobilni telefon, da "vleče" tudi do čarobnih vil? Otroka boste zagotovo nasmejali!

 

3. Ku-ku igrica

Otroška igrica ku-ku je skoraj vedno zabavna, ne glede na starost otroka. Lahko se skrijete vi, lahko skrijete otroka tako, da ga pokrijete z odejico, ali skrijete kakšen predmet. Za malo večje otroke pa igro nadgradite tako, da jim ubežite po hodniku, oni pa vas lovijo. Presenečenje, ko vas bodo našli za vogalom, bo prineslo glasen smeh. Ko pa jih boste še ustrašili in povaljali na tla, pa se ne čudite, če bodo otroci začeli glasno vriskati od vznemirjenja in sreče.

 

PREBERITE TUDI: Norčavost in humor sta pomemben del vzgoje

 

4. Plesna zabava

Za starše so dolge preplesane noči večinoma le del nostalgičnega obujanja spominov. Zakaj ne bi podobnih trenutkov sreče in smeha obudili skupaj z otroki? Okoliščine boste seveda morali nekoliko spremeniti - za družinski ples sta bolj primerni sobota in nedelja kot petek, pa tudi enajsta ura dopoldne namesto enajsta zvečer. Pa nič zato! V predvajalnik vstavite svojo najljubšo glasbo, zvočnike navijte na najvišjo glasnost, še predtem se vsi lepo uredite za ples in zabava naj se prične. Pokažite otrokom svojo strast do plesanja in naj vas ritem odpelje. Vsekakor zabava za vso družino, ki je otroci še dolgo ne bodo pozabili. Pa tudi dobro se boste razgibali, tako otroci kot starši.


5. Žgečkljiv boj

Verjetno ni otroka, ki ne bi oboževal ruvanja po tleh, ki je povezano z žgečkanjem, dvigovanjem otrok in prevali. Gre za športno družinsko aktivnost, ki poleg zabave poskrbi tudi za razvoj motorike, ravnotežja in koordinacije. Priporočamo vam, da se v žgečkljiv boj vključi cela družina, zaključite pa ga lahko s kratkim počitkom na tleh in kakšnim poljubčkom.


VIR: Fisher Price

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Je zgodnje odvajanje od plenic za otroka š...
Ste že slišali za manjpleničarstvo oziroma zgodnje odvajanje od plenic? Ker o tej metodi kroži veliko zmot, smo za najbo...
10
Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
6
Priraščen jezik lahko pripelje do zdravstv...
Kako lahko priraščen jezik pri dojenčkih pripelje do različnih zdravstvenih težav ter kako to rešuje kranio-sakralna ter...
3
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
3



Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
photo
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...
Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?