|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Grdi otroci"
1.11.2005 15:00:16   
leah
Hmmm ne vem kako naj ta post oblikujem, da me nebi razumle narobe in posledično temu napadle(kot nekatere znate)....in sicer:zadnjič mi je moja starejša sestra govorila o neki prijateljici, ki ima kake dve leti starega otroka, o tem kako je razlagala, da se ji je njen sine zdel kot dojenček blazno lep in oh in sploh srčkan dojenček.Potem pa, da zdaj ko gleda slike njegovih prvih mesecov, da se ji zdi grd in da ji ni jasno kako, da se ji je zdel takrat tako lep, pa tudi moji sestri, ki ima načeloma zelo zelo rada otroke in dojenčke, se ji pač zdi zelo ne lep dojenčkek.Ne se zgražat lepo prosim, oni dve sta se to pogovarjali v šali, ampak, da se ji zdaj pač zdi zelo grd kot dojenček.
Vem, da me boste sedaj nekatere sku....ampak, potem sem jaz postala malo bolj pozorna  na dojenčke, tako v nakupovalnih centrih pa sploh v posvetovalnicah...sej vem mamicam so njeni otroci najlepši zaklad na svetu-razumljivo.In tudi sama rada priznam oz.rečem nekemu otroku oz.dojenčku, da je cortek oz.res lep dojenček.Ampak sem pa opazila, da zares obstajajo grdi dojenčki.Pa kolikor se to grdo sliši, dejansko je na svetu veliko(lepih seveda) zares čudnih dojenčkov, takih z zelo nenavadnimi oblikami glave(če seveda ne gre za deformacijo-pol pa ****t ga), pa za zelo neprivlačnimi proporcijami, očmi, pačenjem. V posvetovačlnici sem nedavno nazaj videla en prav hud primerek otroka-starega tam pb.4 mesec.Jao...
Hmmmm.....sej vem...čudno...ampak, dejte lepo prosim povedat, pa kaj so vam naprimer res čisto vsi dojenčki takoooo zellloooo srčkani?Mislim glede na to, da ko sem npr.videla kak album tu gor, ko ga je kaka objavila, da so nekateri prav neprivlačni, drugi res sčkani, tretji nič posebnega....pa potem so sledili komentarji:iiiii kako lepa punčka, dojenček,...pa kako je lepa...Khm....pa v resnici je bila še daleč od tega.
Vem, ko je kaka moja kolegica gledala albume  tu gori ali pa tako zunaj...mislim....je rekla isto-otrok je blazno neprivlačen.Pa "čudež rojstva"oz."človeštva" gor ali dol.

Hmmm...kaj ve mislite, ali smo res samo nekatere(beri:kar nekaj) tako "nenormalne"?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 15:13:03   
Lianna
Men se ne zdijo vsi dojenčki cortkani. Ampak sej mi tut vsi odrasli niso. Zdi se mi sam grdo, da nekdo nekomu reče da ma luškanega otročka, v sebi si pa misli da ni. Tko, da če mi nek dojenček ni luškan ne grem razlagat njegovi mamici kolk luškanega otročka ima. Če mi pa je, pa pač to včasih povem. Se pa poskušam zadržat in nič komentirat, ker zunanjost itak ni najbolj pomembna.

lp

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 15:31:56   
frutka_
Jaz ne bi ravno rekla, da so grdi ali lepi ampak nekateri so bolj simpatični kot drugi. Seveda pa je vsaki mamici njen zakladek naaajlepši na svetu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Če pa položim roko na srce se ne spomnim niti enega nesimpatčnega dojenčka, no en je imel enkrat full dolge pa umazane nohtke. Fuj!
Mene bolj moti vonj. Nekateri ne dišijo po dojenčkih.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 15:42:24   
Marogica
Zadnjič sem že v postu "lepi otroci" mislim, da edina napisala, da pač niso vsi troci. lepi. Tega mnenja sem še vedno. Seveda je za starša njegov otrok najlepši-imam celo občutek, da če bi bil moj otrok "spaka"-zame bi bil pač najlepši. To je dejstvo.
Kot si pa že sama napisala, lahko v mestu, nakupovalnih centrih, na morju,.... vidiš dosti otrok, ki enostavno niso lepi. Eni so takšni zaradi poroda, drugi pa so pač nelepi, zaradi genov. Saj od nekod tudi morajo priti grdi ljudje. Je pa to vedno stvar okusa, kaj je za nekoga lepo in kaj ne.
Ne bom nikoli pozabila znanke, ki je rodila malo pred menoj. Jaz sem bila nad tem otrokom zgrožena, kar se "lepote" tiče. Nato smo se videli čez kakšno leto in ta otrok je bil čisto drugačen-lep, srčkan fantek.
Kar se albumov na RR-ju tiče, komentiram le takrat, ko mi je kakšen otroček všeč, ali pa sem tiho. Je pa res, d si zelo redko albume ogledujem, tako da o otrocih RR-uporabnic v bistvu nimam pojma, kakšni so.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 15:51:08   
Gina
 Sem se pa spomnila, meni se je tudi Lana zdela prve par dni čudna, ko je imela kvadratno glavo, zaradi napačne lege. Dokler se ji ni glavica poravnala, po enem tednu, je izgledala ko kakšna čudna stara mama.Kaj pa vem, sicer so pa meni v resnici dojenčki všeč.Mogoče se mi kakšen zdi za malenkost manj čeden od drugega, grd se mi pa ne zdi nobeden. Vsak mi je pa skoraj gotovo simpatičen, četudi je neproporcionalen.  Če vprašaš mojega, ti bo pa rekel, da so vsi dojenčki čudni, pa da noben ni lep. Zdaj pravi, da je bil tudi njegov "grd". user posted image user posted image  Pa še to je, da se ti zdi enkrat tak, ko pa gledaš slike za 10 let nazaj, imaš pa v glavi neko drugo predstavo od takrat, se ne ujemata sliki. To se tudi meni dogaja. PO moje imamo pa ljudje tudi različne okuse.

Pa še nekaj je, sem razmišljala. Otroci v šoli. Od začetka ti vedno kakšen pade v uč. Se ti zdi tako srčkan. Ampak po par mesecih se ti zdijo pa čisto vsi lepi tako kot on. ne vidiš več razlike. Zakaj do tega pride (pri meni) ne vem. Po moje zato, ker iščem lepe stvari na njih. Na duši in fizično. In jih opazim. Še kakšen, ki je čisto neproporcionalen, se mi zdi fleten. Tista posebnost ga dela takšnega.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 16:00:50   
polona2
Če že gledamo tako ozkogledo, lahko rečem, da se mi tvoj otrok npr. zdi povprečen.

Drugače pa name naredi veliko večji vtis lepo vzgojen otrok, ki je preprost in simpatičen,
kot pa kodrčki do riti in polna glava"kako lepa sem" pri treh letih...
Imeti "lepega" otroka, otroka z naslovnice ni težko, če imaš gene za to, je to skoraj pričakovano.
Imeti lepo vzgojenega otroka, ki ima neke manire in ni "zafnan" do amena, to je pa malo težje...

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 16:03:04   
Nina_
men se je tut že kak otroček zdel malo nesimpatičen,sam si misliš svoje..verjamem pa da če bi mela daljši stik z takim otrokom,da bi mi slej ko prej postal simpatičen..isto se mi je zgodilo že z odraslimi..da mi je kdo bil totalno antipatičen,potem pa sem spoznala to osebo od bližje in sem našla na njej veliko stvari ki so mi bile všeč(govorim vizualno)..normalno je da nam je kdo antipatičen,ni všečen..tudi mi nismo vsem všeč...tako je tudi z dojenčki,čeprav oni so nek razred zase..če ti že vizualno niso,te pa z prikupnostjo pritegnejo..

_____________________________

Ko se rodiš so vsi veseli.
Ko umreš se vsi jočejo.
Ko živiš jim je vseeno.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 16:12:08   
Dejča
Zelo se strinjam s teboj, Gina.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 16:35:27   
Anonimen
Moja kolegica pravi: Nihče ni grd, če ga imaš rad.
In je res. Lahko te na prvi pogled kdo odbije (al je otrok al  je odrasel je vseeno).
Ko pa stopiš z njim v kontakt, ko se vzpostavlja vez med vama, pa nihče ni grd.

Tako je tudi pri otrocih..... lahko jaz gledam vaše albume pa komentiram kako lepi /grdi otroci... sam logiš tega na bom rekla mamici tega otročka..... ker niti nimam pravice.....

Pa zakaj bi sploh mamico brigalo kaj si o njenem otročku mislijo drugi? zanjo je najlepši, in tako je prav. In je tud prav da otrok živi v tem prepričanju.
Če pa kakšen otroček za mamico ni najlepši (ok pustmo  prve minute po porodu ko majo vsi še mal stisnjene glavice), pa je z mamico neki narobe.


(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 16:43:59   
Tejči
Se podpišem pod post od Marogice. Nekateri otroci pač niso tako simpatični kot drugi. Katera bo rekla, da moj otrok pač ni simpatičen, ampak za mene bo še vedno najlepši, pa najpametnejši, pa oh in sploh-saj je moj-to je dejstvo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 16:48:04   
lan
Hmmm,ko gledam Lanove slikice nazaj,se mi zdi zdaj prav smesen,takrat mi je seveda bil najlepsi dojencek dalec naokrog.Drugace se pa strinjam s frutko.Jaz bi pravtako govorila o simpaticnosti otrocka kot pa o lepoti.Se mi zdi,da so se premajhni,da govorimo o lepoti,saj se spreminjajo z dneva v dan.
Je pa definitivno res,da obstajajo tu manj simpaticni otroci.Ampak recimo,tudi ce mi je nek malcek zelo cortkan,ampak se obnasa neprimerno,potem mi daje vtis takega nesimpaticnega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 16:55:37   
Anonimen
Tako kot odrasli so eni otroci lepši, drugi manj lepi. Tako pač je. Jaz se nikoli ne sprenevedam, češ "kako lep otrok", če mi ni, sem raje tiho in se o tem pač ne pogovarjam.

Je pa res, da me eni, četudi še tako lepi otroci, dobesedno odbijejo s svojim obnašanjem, ki pa je, itak, odraz staršev.

(odgovor članu lan)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 17:31:59   
leah
Pravzaprav se strinjam s tabo matovilčica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 18:56:56   
Anonimen
Se strinjam: so simpatični in nesimpatični dojenčki. Če mi ni npr. simpatičen, se vzdržim komplimentov, kar je fer.

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 19:13:42   
Anonimen
Ja, tres so eni otroci "nelepi". Ampak ravno ti grdi rački velikokrat zrastejo v najlepše labode. Pa to sploh ni nobnma fraza, ampak dejstvo. Jih poznam nekaj. In obratno se tudi zgodi, Da je kot otrroček angelski, pozneje pa ne rata iz njega vizuelčno čisto nič posebnega.
Sicer pa tudi jaz v  vsakem otročku poskušam najti tisto lepo v njem. Ker (skoraj) v vsakem se da najti lepoto, če se le hoče.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 19:23:06   
leah
Ahhh, važno, da so zdravi, pa ni važno, kaj si o njihovem vizualnem izgesu mislimo-jo mi/drugi.A je tako?
Aja, no z tvojo definicijo Splišni se pa ne bi strinjala v totalu.Lahko se to kar si ti napisala zgodi v nekaj procentih, ne pa v totalu.
Mah vsi so qt, majhni so, predvsem pa so brez predsotkov in  kompleksov...pa rade jih imamo.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 19:52:50   
tinica
Meni pa je bil moj otrok takoj po porodo tako lep, pa čeprav je imel obliko glave čisto drugačno, zaradi lege. To pravim zato, ker mi je enkrat eden moški pripovedoval, kako njegov otrok ob rojstvu sploh ni bil lep ampak šele naslednji dan je kao postal najlepši otrok na svetu. Pa ga še sedaj ne razumem zakaj mu takrat ni bil lep.
Glede simpatičnosti otrok, pa je tako, da meni je full pomembno njegovo obnašanje. Lahko je otrok nevem kako lep, če ni lepo vzgojen, mi je zelo antipatičen.

Lp



_____________________________

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 20:16:31   
Magi*
ja seveda, da niso vsi vizualno "lepi". ni pa rečeno, da ravno ti niso simpatični - zame sta to dva različna in ne vedno povezana pojma. je pa tudi res, da imajo vsake oči svojega malarja.

se mi zdi pa itak dosti butasto razlagati kolk luškanga dojenčka ima kdo. meni je moja itak najlepša in najbolj simpatična - ja kaj čmo, mame smo zelo neobjektivne. pri ostalih dojenčkih mi pa to sploh ni pomembno. so mi vsi po vrsti pri srcu že zato, ker so tako mičkeni in nebogljeni.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 20:26:40   
Anonimen
dokazano je da so vsi dojenčki lepi. In to po difoltu. Velke uke, drobne usteca...
To pa zato, da se odraslim zdijo kjut in nebogljeni in leti zaradi tega poskrbijo zanje.
Sej nism tolk pametna ampak je bila enkrat na diskaveriju ena oddaja o tem, zakaj se nam zdijo dojenčki in mlade žvalce toooolk kjut.

Iz teh dognanj so potem japanci rodili i stvorili anime: velike uke, drobna usteca....

Dojenčki so vsi luštkani, sam pol k mal zrastejo niso vsi več tolk, sploh tisti, ki so grozno vzgojeni... pa če je še tolk lep mi je grozen... Eh taka pač sm. Bomo vidli kaj bo iz mojih (če sploh kdaj)...

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 20:39:32   
CIPRESA
No zdele ste me pa res naredile ferbčno ker se meni pač zdijo vsi otročki lepi pa se ne zajebavam ampak jaz vedno pomislim kakšen zakladek je to za mamico in tako ne najdem razlik me zanima v katero kategorijo spada moj???? Pa se ne hecam res me zanima ker sama ne znam ločevati kdo je lepši. Slike so v albumu pa na dan z besedo!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 21:52:59   
Anonimen
Meni se tudi ne zdijo vsi dojenčki lepi, ampak to govorim striktno iz vizualnega vidika, ker na celotno podobo vpliva še marsikaj drugega. Sploh novorojenčki so mi tko tko, ne vem, če sem kdaj kakega videla, za katerega bi lahko rekla, da mi je lep. Tud sama, ko gledam svoje slike, sem bila grozno grd dojenček za svoj okus. user posted image  
Zato pa tudi nimam navade komentirati dojenčkov, ker verjamem, da je za vsako mamo njen dojenček najlepši, lagat nimam navade in nimam pravice je prizadet s svojim mnenjem, zato se v take pogovore sploh ne spuščam. Se pa že nekaj časa sprašujem, če ne bojo tud mene hormoni užgal, ko bom rodila user posted image , in ne bom več objektivno presodila videza svoje pupe in se mi bo zdela najlepša na svetu. Sicer se pa itak ne bom ukvarjala glih z njenim videzom, tako kot se verjetno tud druge ne.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 21:58:57   
Anonimen
Leah, jaz sem napisala velikokrat, ne vedno. Jih poznam kar nekaj, ki so bili res "nelepi", da ne rečem grdi. Pa so odrasli v zelo lepe ljudi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 22:07:10   
Anonimen
Aja, cipresa, Žiga je lep dojenček. Kot en čmrljček. Se pa to težko vidi po slikah. Na slikah res izgleda popoln. Pa verjamem, da je tudi v resnici,.
Ampak to pa zdaj res nima več smisla, da bi tule ocenjevale vsake posebej. Vsaki mami je njen res luštkan, pa tudi če ni ne vem kako, že najdemo kaj na njem, kar je za pojesti. Jaz še sedaj gledam Tiborja in si prav iščem dele na njegovem obrazku, ali pa izraze, ki so mi res lahko fletni, da ne morem ust držati skupaj. Kar narazen mi lezejo. Tako je in tako bo. Pri nas vseh.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: "Grdi otroci"
1.11.2005 22:24:59   
HuAnita
Že lepota sama je relativna, če pa gre še na povezanost matere in dojenčka, pa po mojem ni variante, da se ti lasten otrok zdi grd.
Kaj pa je lepo? Tisto, kar misliš, da je. In meni so dojenčki večinoma lepi. Če mi kateri ni lep (čidne oblike glave ipd.), gotovo najdem na njem stvar, ki me očara - nenavadno leoe oči, dolge trepalnce, lep nosek. Kot je že ena napisala - vedno se da najti kaj lepega.
Za mojo hčerkico - btw. mi je pravi angelček - vem, da ima 'tumplast' nosek, ampak to je pač od tipa poroda odvisno. Sicer pa imam tudi jaz tumplastega, tako da jabolko ni padlo daleč od drevesa. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: "Grdi otroci"
2.11.2005 8:04:44   
ZARA
Ja, sej ste že vse povedale...drugač se pa strinjam z Marogico...
Itak je vsaki mami njen najlepši...in prav je tako!

btw : HuAnita, kakšen pa je tumplast nos user posted image ??

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?