|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 14:13:21   
ALEKSA13
Pozdravljene,

moj sinček je star 5 mes.+10 dni. Pred parimi dnevi sem mu začela po žlički dajati malce banane, danes pa bo dobil jabolko. Sploh si ne znam predstavljati, kako dolgo bova rabila, da se bo najedel GH, ne da bi potem pil še mleko (Aptamil)?? Verjetno je še zdaj prehitro, da bi imel en obrok že brez mleka? Ker včasih po GH sploh noče mleka (tudi eno, dve uri kasneje ne), pa poje samo par žličk, pa od tega ne more biti sit. Čudno je tole... Najprej verjetno uvedeš en obrok GH, šele potem začneš dodajati GH pri drugem, al kako? Upam, da nisem postavila preveč vprašanj, sam mi ta GH dela kar preglavice..-ha-ha. Hvala, lp. A.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 14:23:22   
Tiamo
Jaz sem naredila tako:

pri 5,5 mesecih, sem eno malico in to dopoldansko zamenjala za GH. Se pravi zjutraj mleko, malica:gh, kosilo mleko, popoldanska malica mleko, večerja mleko...

Drugi obrok (kosilo) sem zamenjala tam pri 6 mesececih. Potem se pa res ne spomnim več, sem potem bolj mlečne obroke menjavala za GH po občutku, po opazovanju mojega otroka.

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 15:06:09   
Paštetka
Moja je stara 5 mesecev in 15 dni in poje za kosilo poln krožnik njenega kosila, kar je cca. 180 ml goste hrane. Zvečer pa še poje cca. 100 ml bananinega grisa. Vse ostale obroke se dojiva. Ko dobi gosto grano, ji ponudim še sok ali čaj za piti in takrat je  ne dojim. podojim jo še potem pred spanjem, ker ima večerjo pred kopanjem.

Začela sem pa uvajati pri 4. meseceh. Poln obrok GH je dobila po cca. 20 dneh uvajanja.

Ko sem začela uvajati, je dobila opoldanski obrok, po parih dneh, pa ko sem sprobala riževo kašico pa tudi že večerni obroh GH.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 15:27:17   
Majchi
Jaz sem z GH začela pri 6 mesecih, in sicer z enim dopoldanskim obrokom. Je pa ziher kakšen mesec dni trajalo, da je toliko pojedla, da mi je ni bilo treba še dojit zraven. Dokler nisva do tega prišle, sem ji pa pač vedno ponudila še dojko. Sedaj sva skoraj 2 meseca na GH, pa se še vedno zgodi, da kakšen dan premalo poje in jo še dojim v istem obroku.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 16:00:11   
Lantea
Poznam to!user posted image
Jaz sem začela z GH pri 6m. Najprej sem ji za malico dajala sadje ali zelenjavo. Nisem se dolgo držala tistega, da eno sadje ali zelenjavo preizkušaš po tri dni. Če bi tako nadaljevala, bi še danes bila na samo nekaj sadežih (danes smo stari dobrih7,5m). V glavnem, pojedla je po približno 10-15 žličk ponujene hrane (včasih tudi samo 5, včasih 20). Zatem sem ji vedno ponudila mleko - dojenje in vedno je pila. Potem pa se je zgodilo, da sva šla z možem smučat in jo je imela tašča. Pa ji je dala za jest mlečno kašico, potem pa sva se dogovorili, da naj ji da po potrebi še mleko. Mleka ji ni dala, ker je pač rekla, da ni hotela več kašice jest in mala je vseeno zdržala 3 ure - torej brez zizanja do naslednjega obroka. Enaka situacija je bila, ko sem šla na zaključek in ji je dal mož zvečer kašico, mleka pa pred spanjem potem ni hotela več in je vseeno prespala skoraj celo noč (jedla je ob 19ih, potem pa zizala ob 4.30). Takrat sem potem spoznala, da ne gre za lakoto, ampak zgolj crkljanje z zizo (čeprav je po GH spila veliko količino mleka, se zaradi tega ni nič bolj najedla). Pri 7 m sva bili po priporočilu zdravnice že na 3 obrokih GH. (malica, kosilo, malica, za večerjo pa itak mlečna kašica)
Zdaj sm se pa res razpisalauser posted image .

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 16:29:51   
piko12
kdaj ste pa začela vmešavat polento, kašice, kosmiče...  v sadje in zelenjavo? midva sva do zdaj probala jabolko, kolerabo in korenček. vsako posebaj, skuhano pa pretlačeno. pa je potem še zmeri pil mleko. star je 5,5 mesecev in zdaj se cca 2 tedna hecava z GH. mam občutek, da misli, da je žlica igračka in ne jemlje tega kot da bi jedel. sicer poje tudi do 20 žličk, samo proti koncu že pljuva pa se smeje. mleko pa vseeno pije potem. sej najbrž noben ni takoj pojedel polnega krožnika?user posted image  

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 17:34:57   
ALEKSA13
Prejle mi je pojedel malo manj kot pol fruteka (jabolko+korenček), sem mu najprej skuhala samo jabolko in jo pretlačila (pa par žličk mleka zraven) in je skor bruhal, ni mu očitno odgovarjal okus. Pa sem potem odprla frutek, pa ga je jedel. Tudi še ne zda vredu odpirati ust in jesti, poje pa tud par žlic, sicer pa šele par dni uvajama. Verjetno bo čez čas pojedel že malo več. Upam...  No, kot po čudežu pa je danes spil še takoj zatem 200 ml mleka. Je dlje spal kot ponavadi, verjetno zato. lp

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 17:36:42   
Paštetka
sej najbrž noben ni takoj pojedel polnega krožnika?


itak da ne user posted image .

Sem ravno prejšnji teden eno vprašala, kako lahko poje mala celo pasirano jabolko. user posted image  Moj 1. otrok namreč nikoli ni bil dober jedec. Res je jedel vse, vendar malo po malo in večkrat.

Pupa pa zdaj po mesecu in pol uvajanja GH, poje od 100- 180 ml goste hrane. Seveda pa zda tudi kdaj pojesti še manj, če ni prav lačna in se je nedolgo tega dojila.

Jaz ji namreč dajem oz. uvajam opoldne za kosilo, ko se zbudi. Saj, če se pojavi kakšna alergija se itak takoj pojavi ali v roku 3 ur. Tako sem tudi pri 1. uvajala. Torej kosilo 1. gosti obrok, večerja 2. gosti obrok.

Potem sem dala sadje za malico in šele na koncu gosti zajtrk.

Sine je star 2 leti in še vedno, ko vstane popije najprej mleko. drugi redni zajtrk pa ima potem pri babici user posted image .

Kosmiče sem pa v juho začela zdaj vmešavati. Torej pri 5,5 mesecih oz. po mesecu in pol uvajanja. JAz sem vmešala prosene kosmiče, ker le-ti ne vsebujejo glutena in se hitro raztopijo. Dobijo se v DM-u od Alnature. Kasneje po 7. mesecu, bova pa zgoščevale tudi s ovsenimi kosmiči. 

Polento pa lahko dobijo že komot pri 6. mesecih. Sem ravno imela posvetovalnico. Pa tudi ostala žitarice brez glutena: riž, ajda.

Po 7. mesecu pa še ostale žitarice.

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 17:45:39   
Paštetka
Prejle mi je pojedel malo manj kot pol fruteka (jabolko+korenček


aleksa, jaz sem se pri pubecu vedno spraševala zakaj delajo tako velike kašice, ker je je mogoče pol pojedel user posted image

Zdaj pri pupi, pa je en majhen sadni frutek premalo user posted image .

Vse je odvisno od otroka.

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 17:47:35   
Anonimen
Do enega leta je dojenje predstavljajo ca. 80% prehrane, kakšen dan še več. Odvisno od otroka, eni prej, eni kasneje. Nič se ne sekiraj in računaj.

(odgovor članu ALEKSA13)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 17:53:43   
Lantea
Saj tudi naša je na začetku še vedno pila mleko potem, ko je pojedla obrok GH (ker dojim, ne vem koliko mleka je spila, ampak, če sodim po času, kako dolgo je trajalo dojenje in po požirkih, je spila enako kot pa prej, ko se je samo dojila). Tudi fruteka je najprej pojedla le par žličk, pri 7m (en mesec po začetku uvajanja GH) pa je pojedla skor celega.

V sadje in zelenjavo sem bolj redko vmešavala kakšne kosmiče.  Banano ali pa čežano ima kar samo ful rada in ne mešam.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 19:16:04   
piko12
No jaz imam zdaj prvega otroka pa se še malo lovim. Kaj lahko kateri mesec mi je nekak jasno, samo ne vem pa kako pa kdaj to skombinirat? GH je pri naju okrog 11:30, to je tretji obrok (4-6h in ob 8-9h pije mleko). To naj bi bilo kosilo. Ne predstavljam si čost tega o treh dneh zapored isto- to lahko traja par mesecev da sprobamo vse po par žlic, samo kdaj bo pa to obrok in ne več eksperimentiranje? sej se mi nikamor ne mudi, samo zgubljena sem... Pa vem tud, da ni univerzalnega pravila... A naj kar bučke probam recimo, pol čez par dni pa polento zravn? pol pa kaj drugega+ polento? ful hvala za odgovore!

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 19:57:37   
Paštetka
piko, jaz sem samo jabolko in korenček dajala 3 dni. Nato sem pa počasi vsak dan drugo hrano dala zraven ali posamično kuhala.

par dni dajem samo že preizkušeno hrano in nato spet vsak dan nekaj novega.

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 20:03:03   
ALEKSA13
Piko 12, saj sem tudi jaz v isti dilemi, zato pa sem odprla to temo. Tudi midva uvajama gh šele par dni, pa tudi poje samo nekaj žličk, potem mu pa čez kake  pol ure ponudim še mleko, včasih ga še noče, pa malo kasneje. Sem se odločila, da mu ne bom eno živilo dajala en teden ali še dlje, ampak vsake cca 3 dni kaj drugega. Potem pa bi res uvajala 2 meseca. Zdaj je tri dni jedel banano, danes frutek jabolko+korenček - sem mu najprej sama skuhala jabolko, pa je skor bruhal zraven,pa sem mu potem dala frutek, pa je jedel. Sicer nama še gre malo v usta, malo po bradici, pa se tolažim, da se bo že naučil jesti. Tudi jaz ravno ne vem te kombinacije živil, ne znam si predstavljati, kdaj bo imel samostojni obrok gh brez mleka....pa bo že nekako...upam. lp

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj GH brez mleka?
17.1.2008 20:11:09   
Lantea
Tudi jaz sem od začetka to delala. Zavedam se, da vsak drugače svetuje, najpomembneje je pa, da vse skupaj prilagodiš svojemu otroku in sebi. Men je patronažna rekla, da sploh če ni v sorodstvu nobenih posebnosti, kakšnih alergij, da ji mirno lahko dam pravzaprav vse. In potem sem se res nehala obremenjevati. Prvi mesec sem si za vsak dan zapisovala, kaj je pojedla, da bi, če bi se ji kaj spustilo, vedela, kaj bi lahko bilo. Ampak sem ji vsak dan ponudila novo hrano. Od začetka se mi je zdelo nemogoče, da bi se mala kdaj sploh najedla te GH. Ampak je potem, ko sem se sama nehala obremenjevati koliko poje, začela pridno vse jesti in se po enem mesecu že najedla samo GH.

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdaj GH brez mleka?
21.1.2008 21:31:17   
pupi
Naša tamala je stara 6mesecev in imama 3obroke GH(od tega 1 mlečna kašica) zjutraj in zvečer pa dobi mleko. Po GH ji ne dajem mleka in to sem začela delat kar hitro po hranjenju z GH, ker pač ni imela potrbe. Uvajale sma bolj bogo in sem tudi švinglala z poskušanjem sadja, ga pa tak nima preveč rada tak da ga poje le par žlic.

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?