|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   digitalna kamera in dvd
25.11.2005 14:36:15   
k1
Imava digitalno kamero Sony, filmčke na računalnik delama s programom Ulead VideoStudio 7. Vse lepo in prav, da se lepo delat s tem programom, edino moti naju, da na posnetkih nista vidna datum in ura....

Je kak drugi program za obdelavo posnetkov, kjer se tudi na dvd-ju vidi, kdaj se je zadeva snemala? Težko verjamem, da v današnjem sodobnem času ne obstaja tak program, s katerim bi se dalo videt datume in uro tudi na posnetkih.

Ve kdo kaj več o tem??!?!?!

Thx za vsako pomoč!

lp user posted image


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: digitalna kamera in dvd
25.11.2005 17:52:02   
cinci
ja mi smo imeli podoben problem,pa ga je moj dragi user posted image  zrihtal problem namreč.
Mu bom rekla da naj napiše kako pa kaj.
Lp

_____________________________

Zvezdica Neja 3.11.04
Sonček Andraž 19.12.05

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: digitalna kamera in dvd
25.11.2005 23:29:47   
Sajo
No evo mene.
Ja, tukaj ni problem v obdelavi videa. Problem je v prenosu videa iz kamere na računalnik, saj ko je enkrat video na računalniku je prepozno za marsikaj ker so podatki o datumu ostali na kaseti. Sedaj je problem ker DV format neomogoča zapisa datuma oziroma ostalih podatkov ki se beležijo poleg slike.
Seveda je na netu kar nekaj programčkov ki omogočajo da se na sliki prikaž tudi datum, vendar pa to ni mogoče v DV formatu, kot sem že povedal, pač pa je potem film v navadnem avi formatu, kvaliteta se skorajda ne spremni oziroma moraš imeti res izostreno oko da opaziš. Ti programčki navadno omogočajo tudi tudi prenos po "scenah" to pomeni da zazna kdaj ste ponovno začeli snemati ker prepozna razliko v uri in to ni podobno kotdelajo nekateri programi ki scene prepoznavajo glede na spremembo slike. Recimo jaz sedaj uporabljam programček ki se imenuje exsate DV capture live, največja prednost je da je zastonj. Poišči ga na netu si ga prensi potem pa malo poglej možnosti ki jih ima in če ti kaj ne bo jasno me lahko vprašaš na emajl sajo@sajko.com

(odgovor članu cinci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: digitalna kamera in dvd
26.11.2005 9:45:53   
k1
sma poskusila tale program, pa je kvaliteta slike bistveno slabša.

iskala boma še dalje, če ne bo šlo drugače, boma pač ročno vpisovala datume v posamezne filme...

thx vseeno za pomoč.

lp

(odgovor članu Sajo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: digitalna kamera in dvd
27.11.2005 15:30:54   
Sajo
Če sta imela bistveno slabšo sliko, potem sem siguren da nista imela pravilno nastavljen program. Če nista nič nastavljala in sta pustila vse original,potem verjamem da je bila slik slabša. Ker imajo američani drug sistem slike in ker je ponavadi  nastavljeno na 352X240 pixlov DVD format je pa 720X576 pixlov, če sta imela res ta program potem morata nastaviti na to ločljivost in nekompresiranje. Ker kvaliteta slike se zgublja samo z kompresiranjem ali če je slika pomanjšana na drugo resolucijo, tako da kar še enkrat poizkusita in če vam ne bo šlo povejta kakšne sta imela nastavitve pa bomo skupaj zrihtal.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: digitalna kamera in dvd
28.11.2005 7:27:43   
k1
sedaj sva dol potegnila Video studio 9.

Napisal si, da DV format neomogoča zapisa datuma oziroma ostalih podatkov ki se beležijo poleg slike. to ne drži. malo sva predelala program, podatki se beležijo! nekje sva nekaj odkljukala, in evo, datum in ura sta prikazana na posnetku. tudi na starih, ki niso bili ustvarjeni sedaj. tako, da - neka fora še mora bit. je pa res, da se ta posnetek (z datumom in uro) predvaja ful ful počasi, tako da zadeva ni uporabna.

bom pa rekla mojemu za to ločljivost, samo verjetno je že gledal, ker se kar spozna na te zadeve.

saj v bistvu je nama važno samo za našo tamalo, da vema, kdaj se je kaj dogajalo. če ne drugače, znama sedaj poiskati datum na sliki, pa ga bova ročno tu in tam vnašala med posnetke. za ostalo - izlete, rojstne dneve itd. pa se itak ve, kdaj je bilo kaj.

aja, ta program ki si nama ga svetoval - je pa odličen za obdelavo slik.

lp!

(odgovor članu Sajo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: digitalna kamera in dvd
3.12.2005 2:31:27   
Sajo
aaaa ker program sem svetoval???
Hmmm sem sedaj še enkrat prebral kaj sem napisal o DV formatu, pa sem res čudno napisal, skratka v mislih sem imel avi format, ker jaz navadno takoj pretvorim v avi da mi vzame manj prostoro kot DV in tisti format ne vsebuje več nobenih informacij. Sicer pa DV format vsebuje tud kakšen podatek več kot le uro in datum vendar se ti podatki ne prikazejo ob predvajanju oziroma jih je potrebno priklicati na plano, v video studiu sta verjetno vklopila funkcijo ki ji sedaj na pamet ne vem imena (sem namreč v službi) vem pa da ta funkcija je in je bila tudi meni neuporabna(ne sicer v video studiu, ker ga na uporabljam), mislim pa da mora biti problem v strojni opremi računalnika, bi se moral bolj poglobit v problem pa se mi ni zdelo vredno ker sem našel tisti programček ki je rešil mojo težavo in pa nimam namena kupovat kaj novega za v računalnik.
A sta že probala media studio 8 se mi zdi veliko boljši kot 7 in video studio.

< Sporočilo je popravil Sajo -- 3.12.2005 2:33:51 >

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: digitalna kamera in dvd
4.12.2005 19:47:03   
k1
sva nainštalirala VS9 pa sva po svoje uredila zadevo, vsake tolko časa sva vpisala datum. je kar dobro izpadlo. hvala za vso pomoč.

lp

(odgovor članu Sajo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?