|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JANUARČICE
2.10.2005 21:39:35   
LE&TA
Ojla!
Sem se odločla da odprem temo na novo. nekej časa se nisem javljala, tud do računalnika mi ni ratalo prit.nekej sem prebrala in vidim da ste Ok.
Zdej pa mamo že pravo žogico spredej, ne? Je prav lepo videt, pa še user posted image  so že fajn aktivne. No midva sva že nabavla voziček in avtosedež, ostalo pa še nič, razen kar sem dobila, nekej nogavičk, pa flaške. Za to bo še čas. Pa črpalko sem si sposodla od sodelavke, če jo bom rabla, ker tisto k dobiš v porodnišnici baje ni dobra, ker te prsi pol ful bolijo.
s kilogramčki smo tam tam, tud jst mam 7kg več, pa mi je pred tremi tedni G nekej težila, kaj bo v petek, ko mam pregled??

Kako pa kej služba, vam je kej odveč? Meni se kar ne da več vozit, pa tud v službi mi je naporno - šola, preveč otrok, par razgrajačev!!

Januarčice, nočko!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 7:13:31   
Lumpi
LE&TA........
Če ti je težko hoditi v službo, omeni G. Mogoče bi bilo bolje, da bi delala po 4 ure. Nebi bila tako utrujena, posebej je pa vožnja tista, ki človeka zmatra. Omeni ji tudi po 8 ur staleža, če ti ga ne da, jo prosi za 4 ure.
Tudi jaz sem bila zelo zamorjena, ko sem delala po 8 ur. Delam že 3 tedne po 4 ure in se počutim krasno, pa splah nisem utrujena.

LP 

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 8:19:18   
pinka1
Dobro jutro v tem turobnem dnevu! aj vikend je spet minil kot bi mignil, zdaj pa spet veselo na delo.

Jaz sem ta vikend dobila cotke od svakinje in sicer od 0 do 5 mesecev. kakšni luštni kompletki. Bodijev imam zelo zelo veliko, pa tak so majhni, da ti sploh ni jasno kak lahko gre dojenček sploh noter. Mislim, da prve mesece sploh ne bom rabila nič nabavit, potem pa itak še kaj dobiš, pa seveda te tud premami in sam kaj kupiš.

Kak boste s previjalnimi mizami uredile? Midva nimava ravno velike kopalnice (kjer bi jo rada imela)in te previjalne so gromozanske - če nimaš prostora. zato razmišljava, da bi kar tisto blazino kupila in jo dala na pralni stroj, pa še prišparava z denarjem in prostorom. Ne vem.....Kaj pravite?

Danes imam pregled. Urin, kri, tehtanje. Upajmo, da bo vse OK. Drgač pa imam nekje - odvisno od dneva - 5,5 ali 6+, pa mislim, da je to za 25 tednov kr OK. meni se zdi brezveze, da zdravniki težijo če ima katera 9+ - pa sej nosečnice se moramo zredit - meni se zdi bolj butasto ko se ene hvalijo, da so se celo nosečnost zredile 7,8 kg+ - se mi zdi kr mal nezdravo.

Nč, lep dan vsem, pa božajte svoje bušije!!!!

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 9:39:29   
Anonimen
Ojla punce

Obeta se nam še en deževen dan oz. če bolje rečem, kar nekaj deževnih dni.

Glede previjalnih - tudi mi je ne bomo imeli, ker imamo majhno stanovanje, poleg tega pa živim še pri mami (sem študentka). Tudi mi bomo kupili tisto podlogo pa bo. Kaj pa včasih - mene so previjali kar na mizi ali pa na kavču, pa sem vseeno odrasla.

Drugače pa kako ste? Jaz na tehtnico nič ne stopam. Prejšnji mesec, ko sem imela pregled, bila sem v 20. tednu, sem imela +3 kg. Bomo videli, kaj bo naslednji torek, ko imam spet pregled.

A katero že moti trebušček med prepogibanjem? Mene včasih že. Drugače pa se počutimo dobro. Naš mali vsak dan pridno brca. Je pa najbolj dejaven dopoldne in zvečer. Pa če ponoči ne morem spati, tudi on ne spi in me brca.

No, uživajte kljub temu, da ni sončka.

(odgovor članu pinka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 10:03:03   
Nyah*
Ojla!

Vidim, da se redimo kar podobno, pa za previjalne se tut strinjam z vami! Midva imava tudi majhno stanovanje, pa sva gledala v Avstriji ful lustne previjalne blazine razlicnih oblik in velikosti, so bile okoli 20 evrov, se mi zdi zelo poceni!

Drugace se tudi meni vedno maj da delat, se tudi vozim, pa sem na koncu tako utrujena, da tezko zdrzim se voznjo domovuser posted image .

Pa se ti mali posastki v razredu me takooo utrudijouser posted image , ampak G pravi, da je z mano vse ok, bom najbrz do konca delalauser posted image .


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 10:03:36   
AlenkaIST
Veš Pinka1, te kile so hecna stvar. V 26t lezem proti 5+, pa ti lahko povem, da zelo veliko jem, tudi ponoči. Od kar sem na forumu in poznam nekaj januarčič me pa sploh nič več ne preseneča!

Mene je v soboto nekaj zvijalo. Kot ste že ene opisovale, da vas je kot en krč zgrabil. Je tudi mene kar skup potegnilo. Pa sem mal bol ležala pa je bilo. Ni bilo pa prav nič luštno.

Povejte mi, koliko vas bo vzelo PAKET ZA NOVOROJENČKA? Ali denar?

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 10:07:31   
Nyah*
Jaz bom vzela paket, ker nekaj dobim, nekaj bi pa raje sama kupila. Ne vem, kdaj lahko gremo se zmenit na socialno, a sele v decembru ali kdaj?

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 10:11:10   
Anonimen
Evo, sem se šla sedajle zvagat - in od zadnjega pregleda pa do danes sem pridobila še 1 kg. Res pa je, da se moja tehtnica in tehtnica pri G ne razumeta. Razlika je včasih 2 - 3 kg več (tista pri G mi pokaže več). Tako, da bomo videli kaj bo naslednji torek.

Kar se pa paketa tiče - midva bova vzela denar, ker imava ostalo že vse doma.

(odgovor članu AlenkaIST)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 10:21:38   
Lumpi
Jaz bom vzela denar. Paket mi je prišel prav pri prvi nosečnosti, tko da imam sedaj že vse, kar potrebujem oz. imam vse, kar bi dobila v paketih.
Edino voziček rabim, mi pa tisti, ki se ga dobi v paketu tud všeč ni.
Mi denar pride bolj v poštev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 10:30:29   
Žan Luka
Živijo!
Naj še jaz mal počvekam z vami. Tudi jaz bom vzela denar namesto paketa, pa saj sem prvič tudi. Grem raje sama v H&M in kupim kar je meni všeč, pa še več stvari lahko kupim kot pa jih je v paketu. Naj vas vprašam, a še ma katera probleme z izgubljanjem teže in z napadi žolča? mene bo menda pobralo tk je hudo!?user posted image  

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 10:39:13   
AlenkaIST
Nyah, sem se že šla pozanimat na socialo kako je s tem. Dobila sem sicer obrazce, ampak prinesti jih moram enkrat novembra.

Sem hotela vzeti paket z lupinico, zdaj pa ugotavljam, da je tam notri dosti stvari, ki jih sploh še ne potrebujem. Verjetno bom lupinico kar kupila in vzela denar.
Mi je pa kolegica pravila, da je takoj šla na 'pravi' avtosedež. Le spodaj je naložila nekaj brisač, da je bilo vse skupaj bolj podobno lupinici. Pravi, da se za tistih nekaj mesecev sploh ne splača imeti lupinico.
No, jaz jo bom imela. Saj jo bom še potrebovala tudi kasnejeuser posted image


_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Žan Luka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 10:39:39   
Nyah*
Kar se kr tice se ne sekirat, se mi zdi, da se me vse redimo tako kot je treba, v mejah normale, user posted image user posted image , ker poslusam, kako ene dobijo po 24 do 30 kg med nosecnostjo, in me je kr grozauser posted image ! Me smo zakon, vam povemuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 10:42:11   
Nyah*
Lupinico se splaca tudi sposodit, pri meni bo to edino, kar bom imela rabljeno, ker res rabis le nekaj mesecev, potem imas pa ze sedez.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 10:55:11   
Žan Luka
Men se tudi zdi pametno met lupinico. Pri Žan Luku smo jo uporabljali kar nekaj časa, pol smo pa nabavili sedež od 10-36 kg. Jaz pravim,da je za otrokovo varnost le treba poskrbeti in ne šparat tam ko ni treba.
Lp, Lili

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 11:04:21   
pinka1
Točno tako Nyah. Glede kil smo kr zakon.

Jaz bom tudi vzela denar, ker voziček in lupinico že dobim od svakinje in bom denar porabila za otroško posteljico, ki pa jo bova dala delat ali kupila novo. Glede na cene se bo večina kr za to porabila, če prišteješ še jogi in ostalo. Ja te cene so ubijalske.

Ja AlenkaIST, sej se strinjam s tabo. Vedno so izjeme - tud jst zelo veliko jem - če bi se čuvala bi verjetn imela manj kil + 8češrav se mi tud 5,5+ ne zdi preveč - jst pravim da glih prav). Ampak nesmiselno se mi zdi, če ima katera v tem času kot smo me 9+, da jo pa zato sliši od G. Brezveze. Nosečke se tako razlikujemo med sabo......ne rečem če bi zdaj imela že 20+. To pa je res mal preveč.....

No me veseli, da imate glede previjalnih miz podobno mišljenje. Verjetno bova z možem res kupila samo tisto blazino, pa za kaj drugega ta denar ki bi šel za previjalno, porabila.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 12:10:11   
pikica*
Ojla!

Jaz bi tudi z veseljem naredila previjalno kar tako, da bi dala eno mehko podlogo na pralni stroj, ampak v kopalnici ni prostora, tako da je na pralnem stroju že sušilec. Tako bo treba kar celo previjalno nabavit.

Glede dileme paket - denar...midva bova najbrž vzela kar denar. Sicer ni še sigurno, ampak se bolj nagibava v to smer.

A še katero danes zebe? Jaz zmrzujem v službi. Danes popoldne grem sigurno kupit en kalorifer, da mi bo vsaj noge grelo. Prava jesen je, ni kaj.

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 13:53:49   
rija
S tvojo kolegico pa se nikakor ne morem strinjati glede sedeža in lupinice: lupinica je narejena tako, da je najbolj varno za novorojenčka in verjamem, da tistih nekaj brisačk pod ritko ne more dati pravega oprijema otroku v primeru, da se ti kaj zgodi z avtom! Jaz na takih stvareh sigurno nebi varčevala in se stem strinjala! Itak nemalokrat na drugem mestu po nepotrebnem zapravimo toliko denarja, kolikor bi dali za rabljeno kvalitetno lupinico, ki jo v končni fazi mamice uporabljajo tudi do 6 meseca!

Naš način življenja nas prisili, da smo kar veliko z našimi malčki v avtomobilih in nemalo je na cestah manijakov, ki prav izzivajo nesreče. Pa niti pomislit ne smem, da se slučajno kaj zgodi, pa da otrok ni primerno privezan.

Jaz bom vsekakor vzela denar in z njim kupila še manjkajoče stvari.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 16:05:35   
AlenkaIST
Jaz bom, neglede na vse, vzela denar in kupila PegPeregovo lupinico. Če imam voziček bom imela še njihovo lupinico in bo komplet.
Kot sem že rekla, saj jo bom še potrebovala za naslednje user posted image .

Glede varnosti se čisto strinjam s tabo Rija!!

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 18:06:10   
puri
Jaz bom tudi vzela denar, tako kot že prej 2x,....se mi zdi veliko bolje, saj potem lahko sam kupiš tisto kar ti je res všeč. A katera ve, koliko sedaj pride znesek v denarju, ker se vsakič malo poviša?

Nemsis mene tudi že kar moti trebušček pri prepogibanju,...vedno težje bouser posted image

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 18:57:39   
rija
Baje okrog 55 tisoč... Ni nekaj, pa hvala bogu vsaj to...

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: JANUARČICE
3.10.2005 19:11:25   
Lumpi
Dobi se 57.130,00 sit.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: JANUARČICE
4.10.2005 9:25:23   
renan
Pozdravljene Januarčice!

Včeraj sem imela pregled. Natolkla sem neverjetnih +10 kil ( Začenjam 27. teden). Gin ni nič komentirala. Ostalo je vse v redu, maternični vrat tesno zaprt. Naslednji pregled imam že UZ kontrolo rasti.
Ne vem, od kod te kile, ker sama ne jem zelo veliko, ve pa pravite, da jeste več, pa imate vseeno manj kil...user posted image  Mogoče pa moj sinek tako zelo rasteuser posted image

Jaz sem včeraj že dobila potrdilo za socialno ( za paket, za porodniško, oz. starševsko nadomestilo zame) Moja gin pravi, da lahko dvignem paket že v 28 tednu.? Nisva se še odločila, kaj bova vzela...
Tudi jaz se že težko prigibam. Ne vem, kako si bom vezala vezalke čez dva meseca, in kako bom zlezla iz avta, ko imam že zdaj probleme...
Ve mogoče katera kakšno zdravilo za utrujene in boleče noge? Masiram si jih že in dvigujem tudi..Mogoče obstaja kakšno olje ali kaj, kar ti poživi krvni obtok?

Pa še eno vprašanje: Boste kupovale spalne vreče za otročke? Sprva nisem mislila, ker nisem vedela, kaj bi s tem. Zdaj mi je ena znanka povedala, da je to bolj praktično od blazine ali odejice, ker si jo otrok ne more odkriti ali potegniti čez obraz... Veste kaj o tem?

Lep deževen dan vsem,

Renanuser posted image

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: JANUARČICE
4.10.2005 9:44:58   
tinkamiška
Hoj!

Renan, super, da je lo na pegledu vse vreduuser posted image  Kile so pa tudi pri meni take kot pri tebi, pa sem noseča 27t3d. Pa tudi ne jem nevem kako veliko, zdej pa sploh ne, ker je za želodec bolj malo prostora in se sploh ne smem najest, ker me potem tako tišči v trebuhu.

Jst imam pregled 13.10. in bom takrat tudi dobila potrdilo za socialno in vse ostalo. Midva bova vzela dinarčke, ki nama bodo prišli še kako pravuser posted image

Kar se tiče pregibanja...sama se težko obuvam, tako, da če se le da mi možek pomaka, težko počepam. A vas kej mori baušek, ko kuhate? Jst moram tako daleč stran stat, pa sem bolj majhna in me potem hrbet bilo, ko pa tko roke stegujemuser posted image .

Renan, baje pomaga magnezij proti bolečim nogam. Tudi mene bolijo, pa popijem takrat malo več donata, pa je boljše.Poskusiuser posted image


Glede spalne vreče. Midva sva jo dbila od babice in dedija, tako, da grejo rokice ven. Lahko se jo uporablja tudi že od rojstva, vendar je na začetku dojenček še dokaj pri miru in ne binca toliko, da bi se kr odkruval. Za malo kasneje pa baje pride zelo prav.

Lepo bodite!

Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: JANUARČICE
4.10.2005 9:55:40   
uniq
Pozdravljene punce...
nisem veliko tu , mislim prebiram ja pišem ne veliko. Sem v 23 tednu in kilogrami so mi pokazali do sedaj +3 kg...prejšnji mesec sem celo pol kilograma zgubila. Počutje je ubijalsko....vas kaj zbada v mednožju...kot nekakšni krči ob menstruaciji? Sedaj čakam zdravniško komisijo ali mi odobri bolniško ker delam v hotelski kuhinnji in delovnik je malokrat samo 8 ur.
Glede paketa..veliko parov se raje odloči za denar, ker baje isto kupiš po svojem okusu...lahko še kaj več. Tudi jast bom gotovo vzela denar čeprav me je mikal paket s stolčkom tripom...ne vem še. Iskat greš pa baje lahko 60 dni pred rokom kajne???
Za previjalko bom uporabila kar pisalno mizo in podlogo tako kot pri prvi pred leti in je zej vorng baba...kremce in to na poličko....cunce pa v omarico...kopal se bomo na stolu ...tko da bo podloga frej....in sm zih da bo vse ok.
Presenečena sm bila ko sm zagledala ime Žan Luka...to je tudi moj namen dati ime če bo fantek....
In že kaj veste kaj boste mele in kako jim bo ime??
V glavnem punce s kilami se ne obremenjevat.....vse se da izgubiti jih....v prvi nosečnosti sm jih dobila 24 pa sm jih vse zgubila...sam da bodo otročki zdravi...
Čuvajte sebe ker s tem čuvate svoje bebice....user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: JANUARČICE
4.10.2005 10:27:01   
Nyah*
To si pa res lepo napisalauser posted image user posted image user posted image . S kilami se ne obremenjuejo, ane pupe mojeuser posted image . Uniq, upam, da dobis bolnisko, v kuhinji mora pa res biti naporno delat!

renan, me veseli, da je vse okuser posted image user posted image , je fajn to slisat! Jaz bom spalno vreco kupila, se mi zdi ful fajn, pa se zankice so opb strani, da se priveze na posteljico in potem se mali skratek obraca le v vreci in ne z njo vred.

Tinkamiska, sem se ti prav od srca nasmejala, ko sem si te predstavljala, kako kuhasuser posted image user posted image user posted image user posted image . Jaz se nimam tezav s trebuhom, sem sicer malo bolj okorna, pa vcasih me malo na nos nosi, kos e obuvam, moram si bolj prakticne cevlje omislit! Kuham pa zaenkrat se brez tezav, samo ne vem, koliko casa se, ker je busi vsak dan vecji. Tega sploh ne bi opazila, a me je user posted image  slikal pri 21 tednih, pa sedaj primerjava, huhuser posted image , ampak meni se fajn zdi, naj kar rase.

Kje ste ostale, spite kajuser posted image .

(odgovor članu uniq)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Je operativno čiščenje maternice po splavu...
V Sloveniji ženska, ki pri ginekologu izve, da njene nosečnosti ni več, prejme napotnico za tabletke ali operativno čišč...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?