|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  210 211 [212] 213 214   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
11.6.2007 12:09:25   
rumba
Ne morete verjeti, ampak še enkrat sem jaz.user posted image user posted image user posted image
Freycha, sem ti obljubila, da ti napišem, kako bo, ko pride tel. račun. Evo, dobili smo račun za 68€. Ni tako hudo kaj?user posted image  Jaz ga na hitro (odprem prej mojega že par dni hecam, da bomo šlo roditi, ko pride račun) in v smeh. Potem pa čisto mirno povem znesek in za čuda moj praktično nič ne komentira, razen če mogoče za nalašč toliko klepetam, da bi izsilila hitrejši internet. Pa še to v hecu.user posted image user posted image  Torej, nisi prav nič zamudila, ker se nisi mogla spremeniti v muho. Dolgčas.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 5276
11.6.2007 12:14:32   
rumba
Ulla, saj niso ravno za v koš, samo če jih primerjam s ta starim, so obup! Mogoče je bila pa ta stara tako super in je prekruta primerjava.user posted image  Sicer pa sama nisem bila nevem kako navdušena nad ta dragimi modeli že zaradi tega, ker sploh ne rabim toliko funkcij. Pomembno je le to, da se naštima glasnost, pa občutljivost, da ti tvoja enota kaže (še bolje glasno opozarja), ko izgubi signal (ta se mi zdi zelo pomembna funkcija), pa da je možno obe enoti imeti na baterije in ne le na vtičnico (se fino odnese na dopustih).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5277
11.6.2007 12:24:44   
Anonimen
no saj se mi ne gre za vse mogoče funkcije, samo zato da ne šumi ob vsakem premikuuser posted image da se bo otroček ponoči samo premaknil , brez da joka in sitnari, pa mi bo to sranje začelo hreščat....ma bo ja kap vsako noč 15kratuser posted image
no bomo vidli res.....
sem se malo pred hišo na sončku izlegavalauser posted image kak je blo luštno....kopalke gor pa crkavat na ležalnikuuser posted image sam morje mi je falilo, čeprav kopat si tak verjetno nebi upalauser posted image ob vsej tej paniki z odtekanjem vodeuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 11.6.2007 12:25:07 >

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 5278
11.6.2007 12:51:37   
bačko
Rumba povej kdaj gremo na kavo!Jaz imam dopoldne čas.
V lekarni sem bila in nabavla tiste drobnarije.Popoldne greva na tehničnega in upam da bo zneslo da greva še v Tosamo.Bomo videli kako bomo s časom.Imam pa eno vprašanje glede odločb od csd.Sem jo že dobila ampak za samo 105 dni.Kdaj pa pride odločba še za nadaljno porodniško?In kdaj v mesecu nakazujejo porodniško?user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 5279
11.6.2007 13:04:40   
Anonimen
Bačko, za ostalih 260 dni pride odločba kasneje, vsaj jaz sem jo prvič kasneje obila, se pa ne spomnim kaj. Porodniško pa se mi zdi, da nakazujeo 15. v mesecu.

Rumba, a ti si pa sploh še papirjev nisi zrihtala? Jaz sem pa že od včeraj uradno na porodniški.user posted image

A še katero grozno kolki bolijo? Jaz trenutno ležim in me bolijo za znoret. Bi še razumela, da me samo med hojo, ampak med ležanjem.user posted image Pa sramna kost me tud ful boli. No, in ravnokar sem ugotovila, da me še križ noro boli. Med ležanjem.user posted image

< Sporočilo je popravil Tašonka -- 11.6.2007 13:08:19 >

(odgovor članu bačko)
  Neposredna povezava do sporočila: 5280
11.6.2007 13:19:35   
corfu
Punce pozdravljene!

Zadnje dni sem leteča, pa utrujena za znort, tako, da zvečer samo padem v komouser posted image
Tašonka, da niso to kaki popadkiuser posted image user posted image , no vsaj mene je križ boleluser posted image , ko se je začelo

Punce rabim seznam kaj potrebujemo na dojenčka, ve katera na kateri strani se nahaja?user posted image
Tiste, ki imate doma poleti rojene otroke, a tud če je 30 stopinj mora domov v dolgih rokavih?user posted image

Hvala

Uživaj življenje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5281
11.6.2007 13:22:16   
corfu
pa še tole vam moram zaupam...včeraj sem imela panično krizo pred porodomuser posted image , srči utrip 300user posted image , tiščalo v prsih, prav mučno sem se počutila in bila čist zelena...prav podoživele sem 1 porod, bolečine...na, mi je spet slabouser posted image  Kakšen recept?

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 5282
11.6.2007 13:25:51   
Ajvy
Madona babnice, ste že čist pridne na RR...
Tejči, naš Neo je tudi tak crkljivček, pa še prefrigan je , da je to kr čudn...
Ja, smo res malce egoistični ko jih takole ne spustimo počivat v miru, ampak jst priznam, jst še ne morem .. nikakor še nisem pripravljena ...
Rumba, jst  tudi še nimam papirjev zrihtanih, čakam da me pokličejo iz službe, da jih lahko odnesem na zavod... mam pa natanko še enajst dni časa.. sej bo..
Tašonka, jst sem včeraj mislila, da bom zgubila desni kolk, tolk mi ga je ven vlekl... me je tudi grozn bolel, pa nč ne moreš pomagat..

Vidim, da tudi vam ni bila noč kej preveč naklonjena... mi je tako trebuh otrdel, da me je bolelo in sem se zbudila.. ker mi tolk še nikoli ni, sem se kr orenk ustrašla, pol pa itak nisem mogla nič spat..proti jutru pa  mi je le uspelo user posted image

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5283
11.6.2007 13:28:51   
Ajvy
V šoli za starše je psihologinja prdlagal, da poskusimi vizualizirat cel porod po svojem občutku.. seveda s čim manj zapleti.. pa seveda čimvečkrat, da potem zgubimo tisti strah... je rekla da je to njej zelo zelo pomagalo prebroditi drugi porod ( njej prvi je bil grozen)..
Lahko probaš.. user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 5284
11.6.2007 13:30:31   
poldy
BRAVO ikonca v tem se pa jaz tudi popolnoma strinjam s tabo!!!

(odgovor članu ikonca)
Neposredna povezava do sporočila: 5285
11.6.2007 13:58:19   
poldy
Ikonca strinjam se s tem, da ni pametno bit taka mama kot si omenila, da so nekatere tvoje znanke.
tašonka tudi mene bolijo kolki, ampak par dni pol pa malo mine. Zgleda da se razteza po obrokih.... Je pa zanimivo, da ponoči ko se obračam mi vse sramne in hrbtenične kosti pokajo. Moj je že enkrat mislil, da sem si kaj zlomila, tako naglas se to dogajauser posted image
corfu jaz še vedno ne razmišljam o porodu, čeprav bi verjetno že morala, po mojem me bo šele v porodni začelo ampak, kot se poznam bo pa kriza takrat. Če se samo spomnim, kako me je pri zobarju strah, pa ko sem ležala na postelji za operacijo trtice, sem se tako tresla kot da bi bla naga sred zime..... Tako bo verjetno tudi potem, samo ni mi jasno kako me bodo pomiriliuser posted image user posted image user posted image

Jaz sem nameravala it pogledat tisto el. varuško v obiju za 80€ ki je preko mini tv ekrana...

Kar se pa mojega dragija tiče in njegovih izhodov je pa tako, moj trenira in igra namizni nogomet in je zaenkrat najboljši igralec v Sloveniji, tako da se niti ne morem pritoževat. Je pa res da ti turnirji se igrajo približno enkrat na mesec, trenira pa doma ter v mladinskem centru ima osnovno in srednješolce načez. Da bi pa s prijatelji hodil ven opijat pa se dosedaj še ni zgodilo, mogoče gre za kakšno urco ali dve več pa mislim da nikoli. Za kuhanje je antitalent, ampak ima pa rožce zunaj načez in kar je okoli hiše za kosit in zrihtat, vrta pa nimava. Ga moram pohvalit!user posted image user posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 5286
11.6.2007 14:39:41   
kapica

KAJ KUPITI?

zloženec sterilni 5x5cm, 1 x 50 kosov
70% alkohol
aspirator za nos (lahko kupiš kasneje po potrebi - mi ga nismo nikoli rabili)- no jaz ga rabim že praktično od dne ko smo prišli iz porodnišnice, malo pa pomaga, čeprav brez paličk in vate ne gre

avtosedež

blazinice za dojenje (2 škatli- raje več, če ne želite takoj 1 teden pošiljati v trgovino( mleko na začetku kar teče ven-no vsaj pri meni je ali pralne - jaz nisem bila zadovoljnja z njimi, ker se ne pritrdijo in potem kar lezejo po svoje)

body "Clar" (Baby Center; 2 kom št. 56, 2 kom št. 62, kasneje večji) -moj nasvet je, da si zapomnite koliko je vaš otrok velik tam nekje 32 teden- moja je imela 1600g( za orientacijo) in je še pri 2 mesecih nosila št. 56 ( torej boste kupile več kot samo 2 majički št. 56 oz 62)- pa še zmeraj ima otrok oblečena 2 rokava in pajaca čez!! - sigurno več, ker včasih porabiš lahko tudi dva naenkrat oz. na dan - pri previjanju ti ga polula ali plenička popusti ali se pobruhca

bombažna majčka 4x (2x2 različne velikosti) - enako

bombažna spodnja kapica 4x (2x2 različne velikosti)

bombažne spodnje žabice 4x (2x2 različne velikosti)- bombažnih jaz nisem rabila( razen če imate pajace brez stopal)- ker je premrzlo, če jih pa pod pajaca oblečem, je pa prevroče za notri, za zunaj pa še vedno premalo in sem raje kupila žabice ( v DMu ali H&M..) - enako mnenje

bombažne povijalne pleničke 6x

bombažne povijalne pleničke MALE 3x -NE

bombažne tetra krpice 6x -10X

čaj proti trebušnim krčem za novorojenčke (lekarna) (lahko kupiš kasneje po potrebi - naša je sicer imela krče, a ga ni hotela pit in smo ji raje dajali kapljice, ki pa tudi niso kaj dosti pomagale)

čaj za dojenje 3x- to je odvisno koliko ga boš pač pila (uporabljala sem čaj v filtru od Nesetleja ali navadni Bebi čaj)

dekica (lahko tudi več, saj jo rabiš za v avto, za v voziček,... in da ti jo ni treba skoz prenašati sem in tja)

fiziološka raztopina - za noska si kupite v Mullerju od NIVEA Baby ( Nasen frei), v lekarni pa eno fiziološko razt. za nosek( da imate flaško, ki jo potem nafilate s temi iz Mullerja- je ceneje!!) za popek uporabljate isto!! Mi smo že od vsega začetka uporabljali kar sprej Sterimar.

grelnik za stekleničke -NE (praktično le v primeru, če ne dojiš - kupiš kasneje)- mleko si črpam- grela v grelniku 1 mesec- dela prepočasi, zdaj stekleničko pogrejem v vodi na štedilniku - prvič ga nisem imela in ga tudi nisem pogrešala. Nisem uporabljala.

komplet (majica, hlače, kapica)
kombinezon / bundica
kopalna brisača 2x + rokavica za umivanje + goba

koš za plenice (plastičen s pokrovom) -NE - jaz tak koš ( imajo jih v Baby centru) uporabljam za umazane cunjice od

krema za bradavice -LANOLIN_MULTIMAM - ni nujno, da jo sploh potrebuješ. Bepanthen mazlo je zakon. Sem ga uporabljala že v porodnišnici. Namažeš bradavico - kar lepo na debelo, gor položiš en zloženec in razpokane bradavice so hitro rešene. Pa še spirati ga ni potrebno pred dojenjem.

krema za obraz - NE (mi je nismo uporabljali, le poleti baby kremo za sončenje)- super je krema od Aventa Magic cream, ali pa od Nivee za veter in mraz ali od Bubchna za veter in mraz

krema za ritko / hladilno mazilo / praška pasta

mehka krtačka za lase - Ni nujno (mi je nismo skoraj nič uporabjali)- mehka krtača je za vsak dan- masiraš lasišče, glavniček uporabljaš, ko ima temenca( rekla patronažna sestra) - za temence obstaja poseben glavnik. Je nismo nikoli imeli.

mehka glasbena igrača

mokri robčki sensitive -NE (le kasneje za na pot)

nedrček za dojenje 2x (raje 4x)

negovalna kopel za umivanje- na začetku le navadno otroško milo ( brez vseh dodatkov, ker je lahko na kaj alergičen)

nepremočljica podloga za posteljo - ni nujno (mi je nismo nikoli uporabili) oz. ko otroka odvajaš plenic

newborn plenice

odeja

olje proti strijam- če jih imaš( pa ponavadi ne deluje- škoda denarja) - mazati se je smiselno pred nastankom in še takrat ni nujno da pomaga

olje ali mleko za telo- za otroka mandeljevo olje, v porodnišnici uporabljajo(lj) od Bubchen (Calendula Pflege Ol)

otroška kad / čebriček

otroški dnevnik

papirnate brisače- raje od Tosame krpice za 1x uporabo - te se res OK, se pa v Dm in Mullerju dobijo ene krpice za umivanje za enkratno uporabo, jih bom sedaj sprobala. Jaz sem navadno bombažno pleničko prerezala na 4 četrtine in obrobila. Tako sem naredila okoli 30 krpic, ki sem jih močila z vodo in uporabljala za umivanje.

posodica za vodo (za na previjalno mizo)

posteljnina -2X

postelja
previjalna miza
previjalna podloga

prilagojeno mleko (Novalac, Milupa, Aptamil- kupujte v Mullerju če lahko, je boljše kvalitete) - lahko kupiš kasneje, če ne moreš dojiti. Ga nisem nikoli imela.

priročnik za nego otroka - meni so bili dovolj zapiski iz materinske šole in rr

prsna črpalka -NE-v sili se kasneje lahko kupi. Zguba denarja. Če je potrebno, kupiš naknadno.

rokavičke 2x-4X

seznam
, koga obvestiti o rojstvu

slinčki (plastični na spodnji strani) - so res boljši, sicer jih skoz menjaš in še je moker (če se veliko slini ali poliva)
spalna vreča - večja za kasneje

Spitaderm – za dezinfekcijo rok - ni nujno - mi nismo imeli - dovolj je če si roke umivaš z vodo in milom, ne živi v sterilnem okolju - moje mnenje je enako oz. mi je enkrat v lekarni rekla, da ne "zavijati v vatko", saj je to še slabše. Nikoli uporabljali.

sproščujoča glasba, raje kakšne otroške pesmice, da jim jih boste pele

steklenička 125 ml + manjši cucelj pri flaškah pozorno berite za koliko mesecev in za kaj so cuclji ( Aventove imajo cuclje po mesecih 0+, 1+, 3+, Nukove imajo cuclje od 0-6mesecev, ampak pazite kaj piše na flaški ali je za čaj, mleko ali gosto hrano) Kupi naknadno, po potrebi. Če polno dojiš, je ne potrebuješ.

steklenička 250 ml + večji cucelj - za kasneje - kupiš kasneje ali če si mleko črpaš- prav pride večja flaška Kupi naknadno, po potrebi.

sterilizator ? -NE, lahko samo sterilizacijska tekočina - če polno dojiš, ne rabiš nič od tega , mleko si črpam, pije po flaški in nimam sterilizatorja, flaške prekuhaš ( jst sm jih ene 5x- ni dobro preveč, ker se mora navaditi na vse- nasvet pediatra) Nikoli uporabljali. Tudi dudico sem prekuhala le pred prvo uporabo. Tak je bil tudi nasvet naše zlate pediatrinje.

ščetka za čiščenje stekleničk - če polno dojiš, tega vsaj na začetku ne rabiš

škarjice / ščipalec za nohte
štorklja / kengurujček
termometer za telesno temperaturo Najboljši je navaden za merjenje pod pazduho. Ušesni pokaže vedno drugače, pa novorojenčku je prevelik.

termovka za stekleničko -NE, če ne dojiš- JA- pa še kakšna termo flaša za prekuhano vodo- za na pot

tetra pleničke 30x

tolažilna duda 2x ( kupite vsaj 2 različni- ne marajo vsi Aventovih ali vsi Nukovih oz. imajo še iz kavčuka in silikona- otroci so izbirčni Kupili naknadno, po potrebi.

tople nogavičke ali copatke 2x - ne kupujte malih bombažnih za zimo!!!

vata cik cak - otroška, ki se lepo trga in se ne mucka

vatirane palčke -DEBELE

vodni termometer
voziček
vrtiljak za nad posteljico - ni nujno (mi smo raje obešali gor različne igračke)
vrečke za umazane plenice (Merkator, 100(?) na roli) - to tudi mi uporabljamo namesto palčka zavijalčka - jaz sem šla kupit palčka zavijalčka pri 6 M, ker ko je začela jesti še kaj drugega so kakci ful smrdeli, le ta pa zadrži smrad

vzmetnica

SEZNAM STVARI ZA V PORODNIŠNICO

zobna ščetka in krema
vazelin za ustnice
krema za telo (ni nujno- jaz je nisem uporabljala) Jaz nisem uporabljala nobene kreme, pa še milo sem imela čimbolj nevtralno, brez vonje, saj je dojenčku vsak drugi vojn (razen po mamici) tuj!
krema za obraz
vložki (Always, Cathrine- NE- so pregrobi, Vir 80, raje vir extra) Najboljši so vatiranci iz Tosame – ti so podobni Vir vložkom, samo da so večji. Dobiš jih v porodni, pol pa nič več.
zloženci - za kaj že - vse za imajo v porodnišnici
šampon - 3 dni že zdržiš z umazano glavo ( jst nisem imela časa da bi si jo sušila- vsaj jst sem se nahitro stuširala in že poslušala če se joka) - se strinjam
gel za tuširanje
deodorant
Bepanthen mazilo + Bepanthen Plus( samo kremo za bradavice- to pa nujno , kakršnokoli) LANOLIN-MULTIMAM
obroč za plavanje (da sediš na njem zaradi šivov)
Bivacyn sprej- tudi nisem rabila
Slivov sok od hipa - če boš imela slučajno probleme s prebavo

ROKAVIČKE ZA OTROKA in DUDO ( za vsak slučaj)
če imate vdrte prsne bradavice vzemite s sabo še nastavke za dojenje - sicer ponavadi to ugotoviš šele kasneje, ko je čas za dojenje

sušilec za lase-
natikači (taki za na plažo, za v kopalnico) - ni nujno, greš noter pač bos, copate pa pustiš pred vrati
blazinice za dojenje in nedrček za dojenje (vsaj 2)
škarjice in pilica za nohte - narediš že doma, če si notri več kot 3 dni ti pa že mož prinese

denar (za avtomat) - kave ti res ne dajo, vsega drugega je pa dovolj
nogavice
halja - ni nujno - dobiš v porodnišnici - bog ne daj, rabiš potem celo potovalko s sabo, ki pa je nimaš kam dati
svoje spodnje hlačke (2-3) - jaz sem potrebovala le ene za domov, drugače raje uporabljala tiste iz porodnišnice

spalna srajca- dobiš v porodnišnici
oblačila za domov - naj ti jih mož prinese ko greš domov ( pa pripravi mu preden greš v porodnišnico!!!!)
(mrežaste) spodnje hlačke za enkratno uporabo (kupiš v lekarni Sanolabor ali Tosami) - mi smo jih dobili v porodnišnici (LJ)

piškoti, če slučajno ostaneš brez večerje
sadje- po porodu raje ne- gre v mleko in zvija (edino kakšna banana lahko - pa še to ne pretiravat, ker sta lahko potem oba zaprta)
voda v plastenki

poročni list
potrjena zdravstvena kartica
napotnica ginekologinje
materinska knjižica
blokec + pisalo (za vsa vprašanja, ki jih na viziti zagotovo pozabiš)
mobitel + polnilec
fotoaparat

OPREMA, KI JO POTREBUJE NOVOROJENČEK ZA ODHOD IZ PORODNIŠNICE

newborn plenice
1 povijalna plenica
4 tetra plenice ( pravijo v MŠ)
1 žabice ali pajac z naramnicami
1 tetra/mako majčka ali 2 majčki brez bodya
1 clar body
1 kapica, pozimi 1 bombažna in 1 topla (flis ali volna) razen če bo 20 stopinj zunaj
1 nogavičke ( tople za pozimi)
1 (volnena) odejica
1 rokavičke
1 topel kombinezon/pajacek
avtosedež - lupinica

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 5287
11.6.2007 14:44:47   
kapica
Corfu, sem prilepila seznam za dojencka, nimam pojma na kateri strani smo ga imele, sem si ga pa nazadnje shranilauser posted image . Joj, na porod se sploh ne mislim, nisem niti psihicno se na to pripravljena, tako da bog pomagajuser posted image
Tasonka, glede kolkov, mene tudi grozno bolijo. Oziroma boli me vse tam doli, da ne znam vec locit kaj kdaj boli. Enostavno mednozje, trenutno je z medenico malo boljse.
Ajvy, kako je to misljeno da vizualiras porod. A da si predstavljas kako to gre, al kako?
Freycha, kje pa si? Da nisi slucajno sla rodituser posted image ?
Rumba, 68eur za telefon? Meni se pa to zdi kr veliko, al sem malo cudnauser posted image .
Jaz sem koncala z barvanjem oken, pa se nic kaj v redu ne pocutim. Mi je tako slabo postalo, v zelodcu me stiska, sem sla ze dvakrat na wc, je samo teklo iz mene. Pa nekako se mi zdi da mi oci nagajajo, da ne vidim vec tako dobro, malo meglenouser posted image . Sedaj pocivam, se bom malo vlegla, upam, da bo kaj boljse.

< Sporočilo je popravil kapica -- 11.6.2007 14:47:05 >

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5288
11.6.2007 16:23:53   
Ajvy
Kapica , ti si bila pa čist pridna, evo jst pa pišem seminarsko za brata, čeprav mi ni nič po godu.. zato pa potem skoz neki drugga delam..
Vizualizacija... je rekla da začneš od tega, da možu poveš, da bo treba v porodnišnico do samega iztisa otroka.. kolkr da meditiraš.. sem probala je prav zanimivo.. mi začne že srce močneje bit,ko si samo vožnjo predstavljam ... he he.. dejansko naj bi doživela porod s pomočjo svojih misli, s tem da se zavedaš tako bolečin kot strahov in neprijetnosti.. mal zakompliciran zveni, samo ni ... samo potrudit se je treba.. kot da bi si zavrtela lasten film v glavi..
Aja, pa hvala za seznam , kot prvorodki mi prav pride

< Sporočilo je popravil Ajvy -- 11.6.2007 16:24:32 >

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5289
11.6.2007 16:24:01   
Anonimen
Hm, kaj pa vem, če so bili tisto popadki, ker me v trebuhu ni pa nič bolelo. Me pa trenutno nič ne boli, tako da nekaj je že moralo biti. A je možno, da se mi medenica širi? Ali pa da sem se kaj odpirala? Da se tamali spušča? Hecna vprašanja od nekoga, ki je že rodil, ne? Samo nimam pojma, kako izgleda porod, ki se začne sam od sebe.

Gremo pa zdaj v šoping, da mi potem cel teden ne bo treba (razen po kruh), ker sva od jutri dalje sami doma.user posted image

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5290
11.6.2007 16:28:01   
Anonimen
Tale vizualizacija zna bit zanimiva, samo če si prvorodka, si težko vizualiziraš nekaj, kar ne poznaš, če si že rodila, pa te "mede" porod, ki si ga že doživela, saj drugi najbrž ne bo enak. V vsakem primeru te potem zna iz tira vržt, ker/če ne poteka tako, kot si si vizualizirala. Ampak pomoje pa vseeno pomaga pri premagovanju strahu.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5291
11.6.2007 16:46:58   
Ajvy
Tašonka, ta psihologinja je bila drugorodka in je s težavo premagovala strah iz prvega poroda, saj je baje tam popolnoma zmrznila in zavlekla porod na dolgih 22 ur... se je fajn namatrala, se potrudila izbit strah pred bolečino iz glave in tako je drugič popolnoma brez problemov spravila na svet dvojčiči, in to v zelo kratkem času.. to so seveda njene besede.. tako je ona nam razložila ... sej pravim ,njeno predavanje je bilo najboljše, ker je postregla z lastnimi izkušnjami..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5292
11.6.2007 17:13:44   
Freycha
Dober dan... vidim, da me niste nič kaj pogrešale. Še dobro, ker vam sporočam, da se umikam od julijk.

Namreč, če se odločim roditi v AUT, imam datum 29.6., saj mala še kar vztraja na riti in glavo ima veliko že za 39 teden. Prava glavonja user posted image  po fotruuser posted image  upam le še, da bo tut tako brihtna in da ji bo šla matematika bolje kot meni.user posted image

Sicer pa imam jutri pregled tudi pri moji G in se bom še z njo pogovorila in če bo vztrajala, da grem preko naravnega poroda in če ne gre na carskega, potem grem v AUT, sicer pa bom verjetno rodila v MB, ker je kljub vsemu lažje. Moram pa takoj povedati, da ni primerjave med AUT in našo bolnico v prijaznosti, ustrežljivosti, hitrosti, itd.....

Ooo Rumba, me veseli, da te tvoj ni izselil ali prerezal kablov zaradi interneta user posted image user posted image user posted image user posted image

Kapica, mislim da tale stran malo laže kdo je vse gor in kdo ne. Takrat sem bila jaz skoraj že v postelji in me že nekaj časa ni bilo gor priklopljeno....... žal!user posted image

Tko, crknjena sem za **** in grem ležat. Še mojega moram izpred PC-ja potegniti, da me malo prečoha, potem pa gre itak v službo. Jaz dobim danes popoldne še en manjši obisk, ker pride od sosede mama, ki dela zavese, da bomo izbrali prave vzorce za Ditino sobo, potem pa pridem na čvek. Upam, da se bo še kaka našla.....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 5293
11.6.2007 17:18:41   
Freycha
novopečene "julijske" mamice user posted image user posted image user posted image

datum poroda; nick; ime user posted image  ;višina; teža; PDP

13.5.07 Afnica; Lana in Lan ;36,5cm 1140g;41cm 1750g; 12.7.07
5.6.07 Baja*; Rene; 48cm 2780 g; 10.7.07
7.6.07 Siskamiska; David in Domen; 40cm 1660g in 45cm 2105g; 25.7.07

Julijke še srečke nosečke:user posted image              

01. Teya 
02. noka81; user posted image
03. anja7; user posted image
03. Polona25; Ljubljana; user posted image
04. tani33; Slovenj Gradec; user posted image  user posted image  user posted image ; user posted image ;  Julija
04. pikica123
05. Yvona
05. majrim; user posted image ; Izola; user posted image ;  Neža
06. tajag; user posted image ; Šempeter; Nejc ali Lucija
07. Giras
07. Jasnicaa ; Celje
07. Tašonka ; user posted image user posted image ; user posted image ; LJ ali PO; Jure
07. Lali82 ;user posted image ; user posted image ; Ljubljana
08. Kristina_1 ; Postojna; user posted image  user posted image
08. Jelenche ; Ljubljana; user posted image

08. Anja O. user posted image user posted image  ; Celje; user posted image  + user posted image
09.*maja; user posted image user posted image user posted image user posted image ; Ljubljana;  
09. 76suza; user posted image
10. Tejči77 ; Celje; user posted image
10. Petraa; user posted image  user posted image
11. lexl; user posted image  user posted image ;user posted image ; Ljubljana; Jure
12. Freycha ; MB/Felbach (AUT) user posted image ; user posted image ; Dita
12. corfu ; user posted image  user posted image ; user posted image ; Manca
12. ulla80; user posted image ; user posted image  ;
13. Kety ; Ljubljana; user posted image  user posted image ; user posted image
13. mary82
15. zvesta; Maribor; user posted image

15. bačko user posted image ; Ljubljana; Žana
16. Teika
17. Kety99; user posted image

17. Heya ; Brežice
17. arijana; user posted image  user posted image ; user posted image
17. pupi; user posted image ; Naja
19. Bety
19. Rožica82 ; user posted image ;user posted image ; Murska Sobota; Lana
19. ksenjak; user posted image  user posted image ;user posted image
20. simi27; user posted imageuser posted image ; Ljubljana; Svit
22. pikam; user posted image ;user posted image ; Ljubljana
23. Ezica; user posted image ; Kranj ; Rok
24. GabiW
24. zarja123

24. madejka; Maribor;user posted image ; user posted image
24. poldy; user posted image ; Urša
25. pupa*
25. Nisaa; Jesenice user posted image  user posted image ; user posted image
25. yudit; user posted image ;user posted image
25. kapica; user posted image ; Dino
26. Mari71; user posted image  user posted image ; user posted image
26. Ajvy; user posted image ; Ljubljana
27. rumba; Ljubljana; user posted image user posted image user posted image
27. miša99
27. malamisha; Ljubljana
27. tigi212
27. Ribi06; Ljubljana; user posted image user posted image
28. Kniči; user posted image ; Celje; Matej ali Polona
28. jerneja; user posted image user posted image ; Slovenj Gradec
28. ronči; user posted image
30. ikonca; user posted image
31. Pinkyca
31. Bonni; user posted image ; user posted image ; Ljubljana 

imamo 60 user posted image , od tega 1 user posted image user posted image        in       59 user posted image                                   imamo 14 user posted image  in 19 user posted image
ah babe smo vedno v prednosti    user posted image

to smo julijke!!! user posted image   user posted image   user posted image

(odgovor članu ikonca)
Neposredna povezava do sporočila: 5294
11.6.2007 17:24:11   
Ajvy
Freycha user posted image , upam da nas boš vseeno obveščala kako in kaj se dogaja z vami..

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 5295
11.6.2007 19:11:56   
kapica
Freycha, kako to mislis, nismo te nic pogresale. Ce sem pa jaz ze sprasevala, ce si sla rodit, da te ni vec goruser posted image . A tako da bos junijka. Potem pa tvoja Dita ze zdaj vragolije vzganja in probleme delauser posted image . No, upam da vseeno ostanes med nami, saj junijk tak sploh ne poznas, kaj bos tamuser posted image , sploh pa vsi pravijo da so tukaj najboljsi cveki. Kdaj mislis prid danes na cvek? A ob osmih se ni veceruser posted image , al se bolj pozno? Ker tako dolgo kot vceraj pa danes ne bom zdrzala, sem prevec utrujenauser posted image .
Ajvy, se mi zdi da ima Tasonka prav, kako naj si predstavljas nekaj, cesar ne poznas. Jaz bom poskusla to narest kar pravis, ampak mislim da mi bo kaj drugega bolj pomagalo. Neka druga psihicna priprava, kaj pa jaz vem. Ampak ce ti to znas, potem kr, bo tvoje dete kr priletelo iz tebeuser posted image . Mene je grozno strah vsega, sploh ce pomislim da se pocasi deveti mesec zacenja, se mi kr mesa. Mogoce se zato kr naprej nekako zaposljujem.
Tasonka, jaz tud mislim da se spodaj vse razteguje in pripravlja, pa imamo zato taksne bolecine. ne morem pa vedet iz izkusenj.
Meni ze gre boljse, vidim spet normalno, sem odspala eno kitico popoldan. Potem sem sla pa se okna spucat, jutri pa pridejo zavese na vrsto, ker danes nisem vec mogla.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 5296
11.6.2007 19:33:47   
Anonimen
Hej...

Evo spet eno, ki se je fajn zmatrala danes. user posted image

Šla na obisk k tašči, tam nisem nič jedla, ker sem se šparala za "mojo" pico. In sva res šla. Sparkirava in na vratih piše DOPUST DO ČETRTKA. user posted image  Meni ta pica zgleda ni usojena. user posted image

Pol sva šla malo v šoping za hrano, pa jaz sem si še sladoled privoščla in potem sva se v največji vročini vozila domov. user posted image  Prišla sem čist parjena domov.... user posted image

Pol pa pucanje, pucanje in pucanje, ker sva čakala mojo kolegico. No, z njo smo do sedaj čvekali, zdaj se grem pa stuširat in v mižule, ker bo jutri spet naporen dan.

Zjutraj imam pregled in UZ, pol greva s tastom izbirat ploščice za kuhinjo. Upam, da bomo to hitro opravili, da bova lahko šla vmes malo domov počivat, ker popoldne greva pa v kino Shreka gledat. Se že veselim klime v dvorani. user posted image

No, lepo čvekajte danes, pa vas jutri ob priliki preberem. user posted image

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5297
11.6.2007 19:53:25   
rumba
Dober večer!
Danes sem pa prav prijetno utrujena. Popldne smo se odpravili v gozd se poditi med borovnicami. Ta mala sta uživala 100 na uro jaz pa sem celo uspela nabrati liter borovnicuser posted image . Njami! Smo rekli, da moramo to še ponoviti.
Tašonka, mene tudi bolijo koliki in to samo, ko ležim. pri meni gre verjetno za to, da so kolki že prav zaležani. Ni pa vsako noč isto.user posted image
Corfu, meni je pa pri primagovanju obakrat ful pomagalo, da sem si poadke predstavljala kot valove, ki me vodijo do dojenčka. Predstavljala sem si, da se prepustim valovom, mirno diham, sproščene mišice na obrazu (pomenijo sproščene mišice tam doli in s tem lažje in manj boleče odpiranje), priprata usta (ne jih skupaj tiščati - spet smo pri mišicah na obrazu). Ko se val dviguje vdihujem in štejem do 4 prav počasi, umirjeno, ko popušča štejem isto počasi do 4 in na koncu potegnem z zamrmranim mmmmmm. Izdih je bolj pomemben od vdiha. Do cifre 4 sem prišla, da sem že prej doma poskušala umirjeno počasi dihati, s tem da je vdih enako dolg od izdiha in si pri tem čisto sproščena. Lahko gre pri tebi za čisto drugi interval. Skratka, vse skupaj kot nek avtogeni trening. Iz obeh porodov se spomnim, ko so se začeli ta pravi boleči popadki, me je zgrabila panika (čeprav se poroda nikoli nisem bala), potem pa sem se zavestno spomnila na zgoraj napisano in se počasi sproščala, pa je šlo veliiiiiiko lažje in bolečina je popustila. Te valove si lahko vizualiziraš tudi že sedaj, poskusi se spomniti bolečine in kako se kljub tej sprostiš, saj je POPADEK TVOJ PRIJATELJ!!!, ki ti bo prinesel težko pričakovenga dojenčka.user posted image
Kapica, 68€ za telefon se tudi meni zdi veliko, a glede na to, koliko sem bila tukaj gor, sem pričakovala več.user posted image

Zvesta, poročaj jutri kako je bil Shrek. Mi imamo v planu družinski ogled, saj sta ta mala dva prav usekana na prva dva dela.user posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5298
11.6.2007 19:55:54   
Freycha
joj, pa ja niste resno mislile, da bi vas zapustila user posted image user posted image user posted image user posted image  ma ni šans, jaz vas imam čisto preveč radauser posted image

Sorry Kapica, sem mislila, da bom ob 20h, že tu, ampak smo z dekorerko porabile več časa za izbiro zaves, kot sem mislila... sedaj sem pa še tu - če je še katera?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5299
11.6.2007 20:00:03   
rumba
Freycha, lepo da se nisi preselila med junijke. user posted image user posted image user posted image  Ah, saj me te tudi ne damo! Kakšna anarhija pa bi ratala, če nam carica uide?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 5300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  210 211 [212] 213 214   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  210 211 [212] 213 214   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost in vročina: Kdaj ukrepati in kaj...
Vročina v nosečnosti je lahko neškodljiva ali pa znak okužbe, ki zahteva zdravljenje. Kdaj ukrepati, katera zdravila so ...

Filmi za odrasle.
пеперутка16

Rad gledaš "filme za odrasle"?