|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naš kuža
13.3.2007 13:33:50   
srki
Anonimna, res ti grejo vse pohvale.

Marsikdo, ki pripelje psa k hiši, se ne zaveda, da je s psom treba ravnat, kot z otrokom in da tudi pes ne bo takoj ubogal. Samo eni tako mislijo, da mora pes pa vse takoj znat in obvladat. Ravno tako je treba v to vložit veliko truda. In se mi zdi, da so živali veliko bolj inteligentna bitja, kot mi! Samo povedati ne znajo!

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Naš kuža
13.3.2007 14:22:50   
Felicity
shania
Mogoče sem res izbrala napačno besedo in pogum tukaj ni pravilna beseda.
Imaš prav.
Mogoče je res izbrala najlažjo pot za rešitev težave.
Ampak še vedno moje mnjenje ostala isto, raje evtanazija, kot pa trpinčenje in mučenje živali.

Pa še nekaj bi dodala, za nobenega psa (pa naj bo še ne vem kako izšolan) ne moremo vedeti kako go reagiral v določeni situaciji. (Eno je če je lastnik ob njem, drugo ko je čisto sam)

Lep dan še naprej!

< Sporočilo je popravil Felicity -- 13.3.2007 14:23:25 >

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Naš kuža
13.3.2007 15:39:53   
Anonimen
ŠpelaP, zelo mi je žal glede tega, kar se je zgodilo.. Storili so prav, da so ga uspavali..

A vendar vsak človek, ki vzame psa, se mora vnaprej zavedat, koliko dela je z njim.. Nam je psička tudi pobegnila, in to zaradi tega, ker se ji nisem posvečala, želela je iti po svoje, se potepat! Pobijala je kokoši od sosodov, ki so imeli kmetijo. Želela se je samo igrati, a ni vedela, da jih bo z grobo igro ubila! Še zdaj mi je žal, da sem staršem pustila, da jo odpeljejo nazaj v azil. V zameno so mi pripeljali drugega psa, vendar če bi bila malo starejša, bi jasno in glasno rekla NE, hočem da ostane vsaj 1 mesec še tu.. Mogoče bi jo spremenila, mogoče ne. Odobravam uspavanje, vendar ne v takšnem primeru od Klavdije... Psička ji je tulila vse noči.. In zakaj?? Ker se ji niso posvečali. Tako da si je za vse to sama kriva, pes ni nič kriv, kajti živali niso igrače, na katere se na čase spomniš, ampak so kot ljudje, imajo čustva kot mi!! Res je,da nikoli neveš kdaj se bo psu vtrgalo, ampak z dobro vzgojo in trudom se da vse rešit.. Takšno je moje mnenje. Obsojam jo samo zato, ker se psički ni posvečala. Moj pes ne tuli ponoči. Ker se mu čez dan posvečam kolikor je možno..




< Sporočilo je popravil Gorazdova -- 13.3.2007 15:40:22 >

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Naš kuža
13.3.2007 15:40:05   
nizozemka
nisem brala odgovorov, ampak midva z mozem sploh ne marava psov. Sovrazim, ko jih nimajo na povodcu, ko serjejo vsepovsod, pa odgovorni ne poberejo kakcev. Najbolj sem pa alergicna na to, da se zakadijo psi v vozicek in seveda vsi pametujejo, da je njihov pes pa zelo prijazen, da malckom nic ne naredi. Pes nas pa tam naskakujeuser posted image user posted image user posted image

ampak ima moja teta tudi psa in je res clan njihove druzine, tako da si lahko predstavljam, da ti je hudo zanj...
upam, da boste najdli resitev.

o, jaz sem zivela na vasi, pa smo imeli psicko (ko sem bla mala) in nam jo je nas dober sosed ustreliluser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Slovenija: 19.9.-30.9.2008 :):)

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Naš kuža
13.3.2007 15:43:00   
Anonimen
Anonimna, vesela sem, da se sedaj posvečaš psu.. Vsaka ti čast, da si pravočasno to storila..


 user posted image

(odgovor članu nizozemka)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Naš kuža
13.3.2007 20:31:26   
Anonimen
Nisem uspela čisto vseh odgovorov prebrati, ampak mislim, da bi bilo primerno, če bi psu naredili velik ograjen pesjak s streho. Seveda bi ga bilo treba redno voziti s povodcem na sprehode. Tudi kakšna pasja prevzgoja bi bila dobrodošla. Obstajajo pa tudi pasji psihiatri.
Glede napada tistega možakarja na tvojega moža, ko je tepel psa...Da bi jz to videla, bi odreagirala enako. Pa še prijavila bi ga. Definitivno.
Človek, ki se fizično spravlja na žival je zame slabič in reva. Oprosti. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Naš kuža
13.3.2007 20:52:13   
Moyca_
pelji psa na sprehod zraven otroka valdauser posted image

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Naš kuža
13.3.2007 20:59:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Moyca

pelji psa na sprehod zraven otroka valdauser posted image


ni treba nujno zraven user posted image

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Naš kuža
13.3.2007 22:38:43   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Shania

Življenske okoliščine se mariskadaj spremenijo...selitve, otroci, ločitve, menjava služb, krajev...pa vendar, ko imaš ŽIVAL si zanjo odgovoren in te odločitve sprejemaš z polno odgovornostjo tudi do živali! Tudi otrok se ne znebimo, ko je breme odgovornosti preveliko. Da je žival postala takšna kot je (agresivna naprimer) ni kriva sama, kriv je lastnik. In, če bi ta oseba poiskala STROKOVNO pomoč, pa se ne bi izšlo, je ne bi nihče grajal. Vsaj jaz ne. Ko pa po linija najmanjšega napora psa evtanaziraš ker:


Strokovna pomoc tudi stane. Nekdo nima dovolj za strokovno pomoc, nima niti dovolj znanja. In nekdo, ki mogoce mora zbirat med strokovno pomocjo za psa ali za solsko malico za otroka, ne vidi to strokovno pomoc kar tako enostavno in blizu.

Ne vem Mišek, ali si pozorno prebrala klavdijin post, ali ne, vendar ni niti z eno besedico omenila agresije psa. Omenila je samo potpepanje (to so mu sami omogočili) in tuljenje (dolgčas, bolečina?, strah...) In kako lahko opravičuješ evtanazijo ZDRAVEGA, normalnega (oprostite, zame je pes, ki uhaja, sploh pa Koker španjel!, povsem normalen. Normalen mi je tudi pes, ki ob popolnem pomankanju pozornosti in zaposlitve, ali morda bolečine ali pa stahu...tuli!) psa. Ljudje, kje imate srce IN razum??


Nisem pisala samo in striktno o Klavdijinem primeru. Izvoli v nase naselje, pa bos videla 10 letne otroke s pitbulom, ki ga niti pod razno ne obvladajo, staramamo pri 70 s kuvasem, ki ga niti pod razno ne obvlada.. pse, ki se sami sprehajajo in ki ti trgajo vrecko iz rok in rencijo ce zavohajo kaksno salamo ali meso v vrecki.... Ja, lastniki so krivi, se popolnoma strinjam, vendar imam mocan problem izslediti ih, ce sploh kje so, a temu nimam namena posvetiti zivljenja. In tako pridemo do tega o cem govorim. Kot ko imas neuravnovesenega cloveka, ki je neuravnovesen zaradi slabega otrostva, zlorabe itn... Ja, ni on kriv, pa njega zaprejo v umobolnico, pa tudi smrtna kazen ponekod se obstoja... pa ni on kriv....; Ko nekdo maha z nozem okoli sebe, mu odvzames noz... tako nekomu ki pasje zobe razstavlja okoli ( spusti psa da nadleguje druge ljudi), se mu odvzame pes. In realno povej, koliksna je kapaciteta zavetisc v Sloveniji? BI imeli prostor za vse pse, ki so tako ali drugace nevzgojeni, istraumatizirani, agresivni... ??? Ce ne, kaj bomo z njimi. Dejmo zascitimo pse, poskrbimo za njih, odvzemimo ih slabim lastnikom in tistim, ki resitev vidijo v evtanaziji... Kam bomo z njimi???

Da se ne bomo narobe razumeli, sama zagovarjam evtanazijo agresivnih psov. Vendar se bojim, da je pojem agresije, neobvladljive in za okolico nevarne agresije alce drugačen od vašega. Ne vem, koliko vas je v resnici videlo agresivnega psa, koliko pa "le" nevzgojenega psa, katerega se še vedno z PRAVILNO in ODLOČNO vzgojo, ter PRIMERNIM in ODGOVORNIM lastnikom da "spravit k sebi"! In ne zdi se mi prav, da potem lastniki, ki psa zafurajo prestavijo odgovornost na drugega lastnika ali celo zavetišče s tem, ko psa odvržejo. Niti ni prav, da potem zato opravičujemo evtanazijo. Jaz bi jih prekleto po žepu usekala, ker očitno zgolj to "boli"!


Vse lepo in prav, vendar... ko kak pes skoci na dveletenega otroka in ga popolnoma spravi iz tira, tedaj me niti najmanj ne briga, kaj pes rabi, kaksen je lastnik, niti komu to pomaga. In ves... raje vidim, pa neglede na to koliko to tebe moti, da je nekdo kot Klavdija evtanazirala psa, kot to, da bi taksen pes istraumatiziral mojega otroka, da potem mogoce za otroka plačujes strokovno pomoc, da se ne bi panicno bal psov. 

Sparšuješ Mišek kaj naredimo. Verjela ali ne veliko. Verjetno več od tebe, ki se na enem forumu zgolj postaviš v bran nekoga, ki ni naredil niti toliko kot "mi".


Uh, strasen argument. Sedaj pa res vemo koliko naredis. No kako si pa videla koliko jaz naredim? Me poznas, ves kdo sem, kaj delam, koliko delam, na katerem podrocju. Ad hoc sklepanja, ti si manj vreden, jaz naredim sigurno vec kot ti..... Bravo ti, in sedaj kako si lahko pomagamo, s tem, da ti naredis sigurno vec kot jaz....? 

Misliš, da je izobraževanje po inštitucijah kot so šola in vrtci zgolj neka dejavnost mimogrede? Misliš, da lahko samovoljno vkorakamo v šole/vrtce in izobražujemo. No, ti povem, da temu ni tako. Vseeno pa se resnično veliko dela na temu in prijekti bodo zagotovo kmalu (upam) speljani tako, kot bi bilo prav da so.


Zelo dobro vem kako gre izobrazevanje po institucijah in niti ni tako komplicirano kot bi ga rada predstavila. Sicer je za tovrstno izobrazevanje potrebno dobro razumevanje in velika tolerancija tudi do drugace mislecih, kar tebi osebno primanjkuje. Ce bi izobrazevala tako kot tukaj reagiras na nekatere drugace mislece, so moznosti za uspeh majhne. Obsojanje drugih, da mislijo drugace in vidijo stvari drugace ni niti prevencija niti izobrazevanje. Kvecjemu je kontraproduktivno.
In da, prevzgoja psa je mala malica, vsak lahko ce hoce... kaj pa pomeni da mora biti primeren lastnik, ima to kaksne zveze s sposobnostjo izvajanja tistrega kar vsakdo lahko ce hoce, a prevencija in izobrazevanje, e to ni tisto kar lahko vsak ce hoce, pravis ni tako enostavno.... niti prevzgoja psa ni enostavna...

Vendar je potrebno k temu prisopiti na pravi način, odgovorno, resno...in ni zgolj opravek mimogrede. Gre za čas in trud, ki ni plačan. Pa ne mislim zgolj denarno. Popolačan ni tudi s takimi posti, kot jih potem tule preberem.


Tudi prevzgajanje psa ni zgolj opravek mimogrede. Gre za cas in trud, ki ni plačan. Pa ne mislim samo zgolj denarno. Popolacan ni tudi s takimi komentarji, ki jih slisim od sosedov, ker je pes napadel njihovega psa, skocil na njihovega otroka.... Ah, pozabila sem, da je to po tebi menda enostavno, samo to kar bi pa ti pocela ni enostavno in nihce ne sme napisati nekaj kar se ne sklada s tistim kar si si zamislila, ker potem ugotovis, da ti to ni poplacano?
Menda delas to kar delas zaradi sebe in zaradi zivali, a ne zaradi tujih komentarjev. Ce delas zaradi poplacila od drugih, te je lahko "globoko sram" in takoj lahko nehas s taksnim "podlim" razpravljanjem o pravicah zivali, ker se ti gre samo za priznanje tebi sami. Zivali in odnos do njih sta samo uporabna predmeta za dosego tvojih ciljev. Kako ti to zveni? Res, lahko je obsojati......

Da ti ostalega "razsvetljevanja javnosti" niti ne naštevam, ki poteka v obliki e-mailov, telefonskih pogovorov, sodelovanja na forumu, radijskih postajah itd.


Dejstvo je, da ti kontakti ( mail, telefon, forumi) vkljucujejo samo ljudj, ki so na "isti valovni dolzini". Prevencija in izobrazevanje pa bi morala vkljucevati ljudi, ki niso blizu temu, ki o tem sploh ne razmisljajo, ki so popolnoma na drugi "valovni dolzini". Njih je treba oblikovati, preoblikovati....
Pomlad je, cas izletov. Poklici v kaksen vrtec in povabi skupinice, da ena po ena pridejo v zavetisce ( domnevam da sodelujes pri delu v kaksnem zavetiscu). Povabi otroke, da delajo z vami. Da gredo na sprehod z zivalicami, da s epoigrajo, posuci ih skozi igro kako naj se do zivali vedejo, kaj imajo zivali rade, kaj ne, kaj se sme, kaj se ne sme.... pa se kaksna pravljica v kateri se prepletajo informacije o zivalih, odnosu do njih... pa ze imas izobrazevanje. Tezko?? NImas casa? Volje? Se ne izide?

Ja, Mišek, delamo na temu. Smo pa samo ljudje, z svojimi rednimi službami, ki jih opravljamo, da preživimo in svojimi živalimi, družinami...


Tako tudi tisti, ki niso znali svoje zivali vzgojiti strokovno. In prav tu je ta omejitev o kateri sem govorila. Tako kot ti ne mores vsega, nekdo drugi tudi ne zmore vsega. To kar ti delas in kar znas je tebi enostavno in razumljivo - kako prevzgojiti psa recimo, vendar ni za tiste, kis e s tem ne ukvarjajo in ki o tem nimajo nobenih znanj.

Felicity, malo si preberi kaj je pogum. To, da psa evtanaziraš, ker se ti ne da ukvarjati z njim in popraviti SVOJIH napak, ampak po liniji najmanjšega napora psa evtanaziraš, ni pogum. Je zelo podlo dejanje. Še enkrat poudarjam, da klavidja ni govorila o agresivnem psu.


Svet je izgleda res enostaven, ko ga gledas na fragmente. Ko vidis samo eno stvar in se za njo obesis, pozabis pa pomisliti, da je zraven se nesteto drugih stvari. Izkljucnost je kontraproduktivna. Z izkljucnostjo dosezes, da te slisi manj ljudi kot bi te sicer.

< Sporočilo je popravil Misek -- 13.3.2007 22:42:24 >

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Naš kuža
14.3.2007 10:09:23   
Shania
Strokovna pomoc tudi stane. Nekdo nima dovolj za strokovno pomoc, nima niti dovolj znanja. In nekdo, ki mogoce mora zbirat med strokovno pomocjo za psa ali za solsko malico za otroka, ne vidi to strokovno pomoc kar tako enostavno in blizu.


Se strinjam, da stane. Ampak kdo pa pravi, da mora imeti psa vsak? Če ima komaj za otrokovo malico, zakaj ima potem psa? Pes je odgovornost (oz. vsaka žival) in če mu ne moreš nuditi to, kar potrebuje, ga pač nimaš. Če bi bile za vsakega zapuščenega psa, vsakega psa, ki se ga evtanazira, ker je nekdo zavozil v vzgoji primerne kazni, bi bile stvari drugačne.

Nisem pisala samo in striktno o Klavdijinem primeru. Izvoli v nase naselje, pa bos videla 10 letne otroke s pitbulom, ki ga niti pod razno ne obvladajo, staramamo pri 70 s kuvasem, ki ga niti pod razno ne obvlada.. pse, ki se sami sprehajajo in ki ti trgajo vrecko iz rok in rencijo ce zavohajo kaksno salamo ali meso v vrecki.... Ja, lastniki so krivi, se popolnoma strinjam, vendar imam mocan problem izslediti ih, ce sploh kje so, a temu nimam namena posvetiti zivljenja.


Kaj misliš, da mene taki ne motijo? Da z njimi nimam problema? Seveda me. Nimaš namena izslediti jih...jah, ne vem kaj imaš za izsledit, če vidiš mamco, ki psa ne obvlada, je nimaš kaj sledit, saj jo vendar vidiš. Probaš se z njo pogovorit, ji povedat, kaj je narobe in če vidiš, da lepa beseda ni lepega mesta našla, jo prijaviš. Dokler pa ljudje ne bodo prijavljali napadov, do tedaj se žal stvari ne bodo spremenile.

...tako nekomu ki pasje zobe razstavlja okoli ( spusti psa da nadleguje druge ljudi), se mu odvzame pes. In realno povej, koliksna je kapaciteta zavetisc v Sloveniji? BI imeli prostor za vse pse, ki so tako ali drugace nevzgojeni, istraumatizirani, agresivni... ??? Ce ne, kaj bomo z njimi. Dejmo zascitimo pse, poskrbimo za njih, odvzemimo ih slabim lastnikom in tistim, ki resitev vidijo v evtanaziji... Kam bomo z njimi???


Vidim, da si se odločila komentirati zadeve, ki jih niti pod točko razno, ne poznaš. Povej mi prosim te, kolikim so pse odvzeli zaradi agresije? Izpusti veleslavne bullmastife...Ti pomagam, in povem, da skoraj nobenemu. Zakaj bullmastifi niso bili evtanazirani? Prepuščam odgovor tvoji domišljiji...
Če bi odvzeli tako agresivne pse, bi bila SEVEDA potrebna evtanazija. Očitno ne glede na tvoje analiziranje mojega posta po koščkih, nisi videla dela, kjer pišem, da se strinjam, da je potrebno nevarne, agresivne pse evtanazirat, vendar pa to ni vsak pes, ki povoha tvojo vrečko, ja?  
In ne pozabi - zavetišča NISO prevzgojna ustnova za pse, amapak zgolj namestitev za brezdome živali, ki iščejo nov dom. Zakaj pa v večini zavetišč ni nadzora, kam gre žival, je pa druga pesem...

 ko kak pes skoci na dveletenega otroka in ga popolnoma spravi iz tira, tedaj me niti najmanj ne briga, kaj pes rabi, kaksen je lastnik, niti komu to pomaga. In ves... raje vidim, pa neglede na to koliko to tebe moti, da je nekdo kot Klavdija evtanazirala psa, kot to, da bi taksen pes istraumatiziral mojega otroka, da potem mogoce za otroka plačujes strokovno pomoc, da se ne bi panicno bal psov. 


In zaradi tega, ker nek pes skoči na otroka in ga prestraši (NE napade, "samo" skoči), bi ga dala ti evtanazirat?! Lepo te prosim! Se strinjam, da je napada huda zadeva in mora biti kot taka tudi obravnavana! Hvala bogu da je v veljavo stopil nov pravilnik, ki malo strožje določa, kaj je napad, kaj je nevaren pes in kakšne so sankcije...Samo oprosti, vsak, ki te povoha pa pač ni za pod injekcijo.

Sedaj pa res vemo koliko naredis. No kako si pa videla koliko jaz naredim? Me poznas, ves kdo sem, kaj delam, koliko delam, na katerem podrocju. Ad hoc sklepanja, ti si manj vreden, jaz naredim sigurno vec kot ti..... Bravo ti, in sedaj kako si lahko pomagamo, s tem, da ti naredis sigurno vec kot jaz....? 


Oprosti Mišek, vendar s takimi neumnostmi, kot so, koliko sploh naredim, si začela ti in na tvoje vprašanje se je nanašal moj odgovor. Ostalega sploh ne bom komentirala. Pojdi prebrat svoj prvi post, kjer me sprašuješ o tem, kaj sploh naredim.

Zelo dobro vem kako gre izobrazevanje po institucijah in niti ni tako komplicirano kot bi ga rada predstavila. Sicer je za tovrstno izobrazevanje potrebno dobro razumevanje in velika tolerancija tudi do drugace mislecih, kar tebi osebno primanjkuje. Ce bi izobrazevala tako kot tukaj reagiras na nekatere drugace mislece, so moznosti za uspeh majhne. Obsojanje drugih, da mislijo drugace in vidijo stvari drugace ni niti prevencija niti izobrazevanje. Kvecjemu je kontraproduktivno.


Očitno ne veš, kako gre izobraževanje društev po šolah/vrtcih, ker ni tako enostavno, kot praviš. Za razliko od tvojega mišljenja, pa ti povem, da premorem bistveno več tolerance pri otrocih, ki dejansko poslušajo, kaj govoriš, za razliko od odraslih. Svoboda izbire je seveda njihova.


In da, prevzgoja psa je mala malica, vsak lahko ce hoce... kaj pa pomeni da mora biti primeren lastnik, ima to kaksne zveze s sposobnostjo izvajanja tistrega kar vsakdo lahko ce hoce, a prevencija in izobrazevanje, e to ni tisto kar lahko vsak ce hoce, pravis ni tako enostavno.... niti prevzgoja psa ni enostavna...


Prevzgoja psa je mala malica? user posted image user posted image  Kdo je to rekel? Jaz pravim, da ni mala malica. Tudi izobraževanje ni mala malica. Primeren lastnik je v prvi vrsti odgovoren lastnik. Saj ni tako težko za razumet.

Tudi prevzgajanje psa ni zgolj opravek mimogrede. Gre za cas in trud, ki ni plačan. Pa ne mislim samo zgolj denarno. Popolacan ni tudi s takimi komentarji, ki jih slisim od sosedov, ker je pes napadel njihovega psa, skocil na njihovega otroka.... Ah, pozabila sem, da je to po tebi menda enostavno, samo to kar bi pa ti pocela ni enostavno in nihce ne sme napisati nekaj kar se ne sklada s tistim kar si si zamislila, ker potem ugotovis, da ti to ni poplacano?


Res je, ni enostavno. Zato pa, ker so lastniki neodgovorni, nimajo pod kontrolo psov (psihofizično) je pa očitno najbolje, da jih kar vse evtanaziramo. user posted image

Menda delas to kar delas zaradi sebe in zaradi zivali, a ne zaradi tujih komentarjev. Ce delas zaradi poplacila od drugih, te je lahko "globoko sram" in takoj lahko nehas s taksnim "podlim" razpravljanjem o pravicah zivali, ker se ti gre samo za priznanje tebi sami. Zivali in odnos do njih sta samo uporabna predmeta za dosego tvojih ciljev. Kako ti to zveni? Res, lahko je obsojati......


V prvi vrsti delam zaradi živali. Vidim pa, da ponovno nisi razumela napisanega. Ne delam zaradi tujih komentarjev, delam, ker želim, da imajo ljudje pošten odnos do živali. In če so njihovi komentraji do živali zaničevalni in/ali sovražni in/ali ignorantski, do te mere, da jih ne gane kaj se dogaja pred njihovimi nosovi, potem mi verjetno ni vseeno, kaj praviš? O tem komentiranju sem govorila.

Dejstvo je, da ti kontakti ( mail, telefon, forumi) vkljucujejo samo ljudj, ki so na "isti valovni dolzini". Prevencija in izobrazevanje pa bi morala vkljucevati ljudi, ki niso blizu temu, ki o tem sploh ne razmisljajo, ki so popolnoma na drugi "valovni dolzini". Njih je treba oblikovati, preoblikovati....


Ni res. Zelo malo e-mail, telefonskih pogovorov je z ljudmi na isti valovni dolžini. In radijska postaja je preventivno izobraževanje in forumi so preventivno izobraževanje...in delamo na tem, da se izobrzi čim več tudi drugih ljudi, vendar pa to ne gre iz danes na jutri.

Pomlad je, cas izletov. Poklici v kaksen vrtec in povabi skupinice, da ena po ena pridejo v zavetisce ( domnevam da sodelujes pri delu v kaksnem zavetiscu). Povabi otroke, da delajo z vami. Da gredo na sprehod z zivalicami, da s epoigrajo, posuci ih skozi igro kako naj se do zivali vedejo, kaj imajo zivali rade, kaj ne, kaj se sme, kaj se ne sme.... pa se kaksna pravljica v kateri se prepletajo informacije o zivalih, odnosu do njih... pa ze imas izobrazevanje. Tezko?? NImas casa? Volje? Se ne izide?


Pokroviteljstvo mi lahko prihraniš. Skupinice pripeljat kar tako malo v zavetišče ni enostavno do te mere, kot ti to vidiš sama. So seveda že prišle, ne izgleda pa to tako: Halo, šola? Ja, a lahko vaši otroci pridejo malo v zavetišče?
Je treba malo več narediti, kot to. In kot rečeno, na temu SE DELA , in prijekt bo stekel, ne gre pa to tako hitro, kot ti to vidiš. In ne, ne moremo kar vkorakati v vrtec in začeti izobraževati. Pa to ne zato, ker jaz delam stvari, ki so nemogoče, ampak zato, ker dejansko je to malo težje, kot ti vidiš.

In: v bsem tem nisem samo JAZ, in JAZ in JAZ. Je OGROMNO drugih ljudi, ljudi ki naredijo več kot jaz, ki anredijo manj kot jaz, ki naredijo isto kot jaz. In OGROMNO ljudi se trudi in posveča svoj čas, energijo in denar. In očitno, nismo vsi tako nesposobni, kot želiš ti zdaj prikazat. Več o tem ne bom razgljabljala ker nima smisla. Misli si svoje, jaz pa vem, kako stvari stojijo.


Tako tudi tisti, ki niso znali svoje zivali vzgojiti strokovno. In prav tu je ta omejitev o kateri sem govorila. Tako kot ti ne mores vsega, nekdo drugi tudi ne zmore vsega. To kar ti delas in kar znas je tebi enostavno in razumljivo - kako prevzgojiti psa recimo, vendar ni za tiste, kis e s tem ne ukvarjajo in ki o tem nimajo nobenih znanj.


Tudi zame ni prevzgoja psa enostavna in je nikoli ne bom jemala kot enostavne. Bom pa nredila vse, da bo moj pes okolici nenevaren in da okolice ne bom obremenjevala s svojim psom. In to je DOLŽNOST vsakega lastnika psa.

Svet je izgleda res enostaven, ko ga gledas na fragmente. Ko vidis samo eno stvar in se za njo obesis, pozabis pa pomisliti, da je zraven se nesteto drugih stvari. Izkljucnost je kontraproduktivna. Z izkljucnostjo dosezes, da te slisi manj ljudi kot bi te sicer.


Preberi še enkrat svoj "nasvet" in ga upoštevaj.




_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Naš kuža
14.3.2007 20:31:03   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Shania
Se strinjam, da stane. Ampak kdo pa pravi, da mora imeti psa vsak? Če ima komaj za otrokovo malico, zakaj ima potem psa? Pes je odgovornost (oz. vsaka žival) in če mu ne moreš nuditi to, kar potrebuje, ga pač nimaš. Če bi bile za vsakega zapuščenega psa, vsakega psa, ki se ga evtanazira, ker je nekdo zavozil v vzgoji primerne kazni, bi bile stvari drugačne.


Kot da ne bi zelela razumeti kaj pisem. Zivimo v realnem svetu in ne v svetu kako bi moralo biti. Vsi vemo, da bi moralo biti drugace, pa ni. In nekateri imajo psa zato ker se ne zavedajo odgovornosti, nekateri zato ker mislijo, da je prestiz imeti psa - po moznosti rodovniskega..... nekateri ga imajo zato ker se jim je pritepol v dvorisce in menijo, da mu vseeno lahko ponudijo nekaj vec kot v primeru, da ostane klateski pes... nekaterim optroci pripeljejo domov mladice in se trudijo po svojih najboljsih moceh pomagati zivali.... se pa vedno ne izide. Se pa ljudje vedno ne znajdejo, ne zmorejo....

Kaj misliš, da mene taki ne motijo? Da z njimi nimam problema? Seveda me. Nimaš namena izslediti jih...jah, ne vem kaj imaš za izsledit, če vidiš mamco, ki psa ne obvlada, je nimaš kaj sledit, saj jo vendar vidiš. Probaš se z njo pogovorit, ji povedat, kaj je narobe in če vidiš, da lepa beseda ni lepega mesta našla, jo prijaviš. Dokler pa ljudje ne bodo prijavljali napadov, do tedaj se žal stvari ne bodo spremenile.


Imam za izsledit lastnika psa, ki se sam samcat pelje na sprehod za par ur dnevno. Probala sem se pogovorit z zensko, ki vsako jutro okoli 8.00 pelje svojo psico na stranisce na otrosko igrisce - to ji je pac najblizje. In lepa beseda ni nasla svojega mesta in poskusila sem jo prijaviti... in jo v koncni fazi nimas komu prijaviti. So mi prijazno razlozili, da se niti ne ve natancno kdo je za to pristojen in da veterinarska inspekcija lahko ukrepa samo ce je pes zanemarjan. Niti obcina, niti sanitarna inspekcija nimajo baje podlago za ukrepanje. Poklicala sem tudi policijo, zaman. Klicala sem jih tudi zaradi tistega psa, ki se sam pelje na sprehod znotraj urbanega naselja. Prisli so po 4 urah in seveda, psa, ki se med ostalim tudi zaganja v vsakega, ni vec bilo kjer je bil pred 4-mi urami....

Vidim, da si se odločila komentirati zadeve, ki jih niti pod točko razno, ne poznaš. Povej mi prosim te, kolikim so pse odvzeli zaradi agresije? Izpusti veleslavne bullmastife...Ti pomagam, in povem, da skoraj nobenemu. Zakaj bullmastifi niso bili evtanazirani? Prepuščam odgovor tvoji domišljiji...
Če bi odvzeli tako agresivne pse, bi bila SEVEDA potrebna evtanazija. Očitno ne glede na tvoje analiziranje mojega posta po koščkih, nisi videla dela, kjer pišem, da se strinjam, da je potrebno nevarne, agresivne pse evtanazirat, vendar pa to ni vsak pes, ki povoha tvojo vrečko, ja?  


Probaj razumeti. Enostavno je. Meni, sosedom in vrsti drugih cloveskih bitij, ki zivimo v urbanem okolju, ki je namenjeno predvsem ljudem je izjemno motece pricakovanje raznih "ljubiteljev" in ljubiteljev zivali, da moramo mi vsi vse vedeti o psih, njihovi psihologiji, vzgoji, delati razliko med dejansko agresijo in obnasanjem, ki nam izgleda kot agresija in ki ga razumemo kot agresijo. Nevem na podlagi cesa od "nas", ki nimamo in mogoce ne zelimo imeti psa, ker menimo, da urbano okolje in stanovanje nista primerni okolji za pse, "pricakujete", da reagiramo proti lastnim interesom, v interes psa, za katerega nimamo nobenih ingerenc niti ingerenc proti lastniku. To potem pomeni, da ce nek nevzgojen, po mojem mnenju agresiven pes skace po meni ali mojem otroku, mu moram to dovoliti , najti lastnika in ga prositi, da psa prevzgoji?
Tak pes mi je otroka podrl tako, da se je precej obtolkel. In bilo bi se slabse ce ga moz ne bi dobro brcnil, da ga je kar odneslo stran. Pa se je javil tip z balkona: saj on se samo igra. MOz ga je poklical naj dol pride k svojemu psu, pa mu bo on pokazal kako se igras, ko imas kot posledico modrice in krvava kolena in komolce. Pa se je spomnil, da pes ni njegov. In kaj naj bi takrat midva naredila? Pustila psa, da se "igra" z mojim otrokom? Res je, da pes ni kriv. Kriv je lastnik. Vendar je pes tisti, ki naredi kaj naredi. In clovek, ki je imel slabo otrostvo in je bil kot otrok zanemarjan naredi marsikaj slabega, pa ga to ne odresi odgovornosti. Pes je zivo bitje in ga je potrebno vzgajati, vendar tudi on ima svojo naravno in znacaj, ki ga okolica ni dolzna prenasati, ker bogi nima primernega lastnika. Prenasas ti ljudi, ki skacejo po tebi, ker so slabo vzgojeni, ali se pred taksnim obnasanjem branis, neglede na njihovo vzgojo, primernost starsev itd..??

In ne pozabi - zavetišča NISO prevzgojna ustnova za pse, amapak zgolj namestitev za brezdome živali, ki iščejo nov dom. Zakaj pa v večini zavetišč ni nadzora, kam gre žival, je pa druga pesem....


Pomeni ce se lastnik sam ne odloci ali ni sposoben spremeniti vzgojo in prevzgojiti psa.... ostane tako kot je in ostali lahko veselo prenasamo raznorazne "oblike obnasanja". Iz tega vidika se mi definitivno zdi pametnejse neobvladljivega psa evtanazirati, kot pustiti zadeve taksne kot so. Zal evtanazija "neprimernih" lastnikov ni in ne bo dovoljena.



 ko kak pes skoci na dveletenega otroka in ga popolnoma spravi iz tira, tedaj me niti najmanj ne briga, kaj pes rabi, kaksen je lastnik, niti komu to pomaga. In ves... raje vidim, pa neglede na to koliko to tebe moti, da je nekdo kot Klavdija evtanazirala psa, kot to, da bi taksen pes istraumatiziral mojega otroka, da potem mogoce za otroka plačujes strokovno pomoc, da se ne bi panicno bal psov. 


In zaradi tega, ker nek pes skoči na otroka in ga prestraši (NE napade, "samo" skoči), bi ga dala ti evtanazirat?! Lepo te prosim! Se strinjam, da je napada huda zadeva in mora biti kot taka tudi obravnavana! Hvala bogu da je v veljavo stopil nov pravilnik, ki malo strožje določa, kaj je napad, kaj je nevaren pes in kakšne so sankcije...Samo oprosti, vsak, ki te povoha pa pač ni za pod injekcijo. .


Preberi se enkrat. Psi, ki nadlegujejo okolico, druge ljudi, otroke, zivali in cigar lastniki niso sposobni, ne zelijo, ne zmorejo, jih ne zanima, nimajo denarja... prevzgojiti psa, je treba umakniti. In evatanzija je v sedanji realni postavljenosti stvari in moznosti, ena od opcij. Noben "ljubitelj" in ljubitelj psov, ne more prisiliti druge, da morajo prenasati neprilagojenega, agresivnega, popadljivega... psa.
Malo mi je ze preko glave borcev za taksne in drugacne pravice, ki bi pravice npr. zivali uveljavljali preko pravic ljudi, da jih psi iz sosecine ne nadlegujejo.

Oprosti Mišek, vendar s takimi neumnostmi, kot so, koliko sploh naredim, si začela ti in na tvoje vprašanje se je nanašal moj odgovor. Ostalega sploh ne bom komentirala. Pojdi prebrat svoj prvi post, kjer me sprašuješ o tem, kaj sploh naredim.


Prebrala se enkrat svoj post. Vprasala sem v mnozini ljubitelje psov in povsem konstruktivno. Koliko casa zares posvetite prevenciji? Ne bi smela vprasati? Me ne sme zanimati?

Očitno ne veš, kako gre izobraževanje društev po šolah/vrtcih, ker ni tako enostavno, kot praviš. Za razliko od tvojega mišljenja, pa ti povem, da premorem bistveno več tolerance pri otrocih, ki dejansko poslušajo, kaj govoriš, za razliko od odraslih. Svoboda izbire je seveda njihova..


Zelo dobro vem kako poteka izobrazevanje po solah. Mogoce je pa za mene enostavno tisto, kar za tebe ni enostavno, tako kot je za tebe enostavna resitev prevzgoja psa, za marsikoga pa ni, tako kot je za tebe enostavno obsoditi in spljuvati nekoga zaradi nacina na katerega je resil dejanski problem ( Klavdija), za mene ni to tako enostavno. Upam, da razumes kaj ti govorim oz. pisem.

Prevzgoja psa je mala malica? user posted image user posted image  Kdo je to rekel? Jaz pravim, da ni mala malica. Tudi izobraževanje ni mala malica. Primeren lastnik je v prvi vrsti odgovoren lastnik. Saj ni tako težko za razumet..


Niti ni tezko razumeti sarkazem. Ce ga prepoznas.

Res je, ni enostavno. Zato pa, ker so lastniki neodgovorni, nimajo pod kontrolo psov (psihofizično) je pa očitno najbolje, da jih kar vse evtanaziramo. user posted image


Kaj predlagas? Kaj naj naredimo? Kako resiti trenutno situacijo in kako resevati v bodoce?
Imam predlog: Popolna evidenca psov in njihovih lastnikov. Obvezno solanje pred "nabavo" psa in psiholosko testiranje za "nabavo" pasme tezje od 15 kg. Pasji davek za vsakega lastnika psa, ki bi se porabil za zavetisca, ciscenja otroskih igrisc od pasjih drekov, ki jih lastniki ne poberejo, za prevencijo itn..  Enormne kazni za tiste, ki zapustijo svojo zivalico. Imas ti kaksen predlog?

V prvi vrsti delam zaradi živali. Vidim pa, da ponovno nisi razumela napisanega. Ne delam zaradi tujih komentarjev, delam, ker želim, da imajo ljudje pošten odnos do živali. In če so njihovi komentraji do živali zaničevalni in/ali sovražni in/ali ignorantski, do te mere, da jih ne gane kaj se dogaja pred njihovimi nosovi, potem mi verjetno ni vseeno, kaj praviš? O tem komentiranju sem govorila.


Ljudje se ne spostujejo med seboj. V povezavi s psi, ljudje (neodgovorni lastniki) ne spostujejo niti to, da obstojajo ljudje, ki se psov bojijo. Nekateri prav panicno. Nekateri prav zaradi slabih izkusenj, zaradi slabih lastnikov. In taksen clovek, ki se boji psa je prisiljen vsak dan znova prezivljati traumo/stres, ki bi mu ob malo vecjem spostovanju lastnikov do drugace mislecih bil prisparan. Pes je pa vzrok tega stresa in se ga ne more iz te kombinacije izlociti. In ti se lahko jezis na cloveka, problem je pa pes.  Ti pa obsojas ljudi, ki problem vidijo v psu. In obsojas ljudi, ki so problem resili tako kot so ga resili. Po tebi neprimerno, nudis im eno opcijo za katero niti ne ves ali je in zakaj mogoce ni mogla priti v postev. In ne nazadnje, do kdaj oz. koliko casa bi naj lastnik psa vztrajal pri prevzgoji in poizkusal prevzgojiti psa v primeru, da ne dobi pozitivnih rezultatov oz. da ni sposoben prevzgojo izpeljati?


Ni res. Zelo malo e-mail, telefonskih pogovorov je z ljudmi na isti valovni dolžini. In radijska postaja je preventivno izobraževanje in forumi so preventivno izobraževanje...in delamo na tem, da se izobrzi čim več tudi drugih ljudi, vendar pa to ne gre iz danes na jutri.


Pojasni mi malo... e-mail.. ce ne posiljate spamov, na podlagi cesa dolocite e-mail naslove kam posiljate material?  Koga klicete po telefonu ce ne istomislece, ali tiste za katere veste oz. imate njihovo privoljenje, da im posredujete material?
Radijske oddaje namerno nisem napisala pod podobni interesi. To se strinjam, lepa oblika prevencije in izobrazevanja.  Forumi... lastniki, ki se ne zavedajo in ne mislijo da delajo karkoi narobe, mocno dvomim, da se izobrazujejo na taksnih forumih....


Pokroviteljstvo mi lahko prihraniš. Skupinice pripeljat kar tako malo v zavetišče ni enostavno do te mere, kot ti to vidiš sama. So seveda že prišle, ne izgleda pa to tako: Halo, šola? Ja, a lahko vaši otroci pridejo malo v zavetišče? .


Nisem imela namen biti pokroviteljska. Hotela sem ti dati idejo. In ves, tudi tako gre kot opisujes. Poklices pa vprasas ce bi kaksna skupinica bila zainteresirana za izlet do zavetisca, ali pa ce bi mogoce bilo za otroke zanimivo, da bi se s "trpeznimi" prebivalci zavetisca vi oglasili v vrtcu, pri kaksni skupinici. sama sem to delala in smo se prav hitro zmenili.

Je treba malo več narediti, kot to. In kot rečeno, na temu SE DELA , in prijekt bo stekel, ne gre pa to tako hitro, kot ti to vidiš. In ne, ne moremo kar vkorakati v vrtec in začeti izobraževati. Pa to ne zato, ker jaz delam stvari, ki so nemogoče, ampak zato, ker dejansko je to malo težje, kot ti vidiš.


To sem ti ze v prejsnjem postu zelela dopovedati. Da nekatere stvari niso tako enostavne kot jih sama vidis in da prav zato ne mores kar povprek popljuvati in obsojevati nekoga, za katerega stvari niso tako enostavne kot jih ti vidis. Ali ce namesto enostavne recemo malo komplicirane in mocno komplicirane. 


...In očitno, nismo vsi tako nesposobni, kot želiš ti zdaj prikazat. Več o tem ne bom razgljabljala ker nima smisla. Misli si svoje, jaz pa vem, kako stvari stojijo.


Niti Klavdija ni tako podla ni brezsrcna kot jo ti zelis prikazati in za kaksno jo obsojas. Ona ve kako so stvari stale, ne glede na to kar ti mislis. In tako kot si ti pripravljena nehati o tem razpravljati, bi bilo dobro, da nehas razpravljati o postopku nekoga o necem za kar ne ves kako so stvari stale.

Tudi zame ni prevzgoja psa enostavna in je nikoli ne bom jemala kot enostavne. Bom pa nredila vse, da bo moj pes okolici nenevaren in da okolice ne bom obremenjevala s svojim psom. In to je DOLŽNOST vsakega lastnika psa.


Naj bi bila dolznost. Izgleda, da ih temu nic in nihce ne zavezuje.


Preberi še enkrat svoj "nasvet" in ga upoštevaj.


Te moti obcutek, da te nekdo za nekaj obsoja? Tudi Klavdijo moti. In  mene ko obsojas Klavdijo.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Naš kuža
14.3.2007 23:20:05   
Shania
Jaz moje komentiranje s teboj v tej temi zaključujem, ker je brezpredmetno in je škoda moje energije in časa. Resno.

Bom pa vseeno replicirala le še par zadevic, po katerih si me konkretno vprašala;


Kaj predlagas? Kaj naj naredimo? Kako resiti trenutno situacijo in kako resevati v bodoce?
Imam predlog: Popolna evidenca psov in njihovih lastnikov. Obvezno solanje pred "nabavo" psa in psiholosko testiranje za "nabavo" pasme tezje od 15 kg. Pasji davek za vsakega lastnika psa, ki bi se porabil za zavetisca, ciscenja otroskih igrisc od pasjih drekov, ki jih lastniki ne poberejo, za prevencijo itn..  Enormne kazni za tiste, ki zapustijo svojo zivalico. Imas ti kaksen predlog?


Tvoj predlog, ni ravno tvoj, ampak je bil jasno izražen že marsikdaj. Popolna evidenca vseh psov (in mačk!), obvezno šolanje in seveda davek. Zraven dodajam še obvezno sterilizacijo in kastracijo za vse pse in mačke, ki niso namenjene vzreji (torej zgolj rodovniški, pa še tu bi poostrila ukrepe o razmnoževanju). OBVEZNO preverjanje posvojiteljev in večja pristojnost društvom, v ukrepih preverjanja prijav o mučenju živali. Obvezno predavanje v šolah, vsaj o živalih in sobivanju z njimi, katere so nam "domače": psi, mački, krave...In seveda bistveno, bistveno, bistveno višje kazni za vse kršitelje zakona o zaščiti živali itd. Poleg tega, da bi šel del denarja porabljenega za pirotehnična sredstva društvom, ki v prednovoletnem času komaj dohajajo vse pobegle pse in seveda zavetiščem, ki takrat pokajo po šivih...
Ja, žal pa dokler se VURS ne bo upal "strinjati se"...


Pojasni mi malo... e-mail.. ce ne posiljate spamov, na podlagi cesa dolocite e-mail naslove kam posiljate material?  Koga klicete po telefonu ce ne istomislece, ali tiste za katere veste oz. imate njihovo privoljenje, da im posredujete material?


Mail se pošilja konkretni osebi, ki povprašuje, ali pa ga celo ona pošlje nam. Komunikacija gre v obe strani. Tudi če ga ona pošlje nam (posameznikom) to ne pomeni, da smo na isti valovni. Lahko je ta oseba npr. podobna tebi in so naše valovne povsem različne. Pa vseeno gre izobraževanje na nek način naprej in določene osebe uvidijo. In da poudarim: ne, ne pošiljam(o) spamov. Telefon gre zelo podobno.
Izobraževanje so še stojinice društev, pojavljanje na raznih prireditvah...

Ostalo pa...kot rečeno, škoda moje energije. Advokaturstvo tretje osebe se pojdi s kom drugim, očitno, klavdija ve, zakaj se ne javi. Kaj pa ona misli, s teboj ne bom razpravljala.

Pa lep večer,
Shania

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Naš kuža
15.3.2007 7:21:16   
Anonimen
Punce ne se kregat no user posted image .

Moj kuža ne uhaja zdej več. Greva vsak dan na sprehod. Včer je tok tekal po travniku, ko vrtavka user posted image .
Zjutraj ga vedno dolgo češem, pol ga dam pa v vežo, da je blizu naju z user posted image . Ga greva večkrat tja pogledat, pa tudi drugače naju sliši.


(odgovor članu Shania)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Naš kuža
15.3.2007 14:00:50   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Punce ne se kregat no user posted image .

Moj kuža ne uhaja zdej več. Greva vsak dan na sprehod. Včer je tok tekal po travniku, ko vrtavka user posted image .
Zjutraj ga vedno dolgo češem, pol ga dam pa v vežo, da je blizu naju z user posted image . Ga greva večkrat tja pogledat, pa tudi drugače naju sliši.





A res?To je pa ful dobro!user posted image Kaj pa tvoj mož pravi?

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Naš kuža
15.3.2007 15:28:04   
Shania
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Moj kuža ne uhaja zdej več. Greva vsak dan na sprehod. Včer je tok tekal po travniku, ko vrtavka user posted image .
Zjutraj ga vedno dolgo češem, pol ga dam pa v vežo, da je blizu naju z user posted image . Ga greva večkrat tja pogledat, pa tudi drugače naju sliši.


Super! user posted image

Zelo sem vesela, da vam gre fajn. Vseeno pojdita še v šolo ... Z možem sta se pomenila, sodelujete? Držim pesti, da boste še naprej tako okej.

lp,
Shania

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Naš kuža
15.3.2007 15:36:00   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Prišlo je tako daleč, da sem postavila na kocko svoj zakon.

Pač meniš, da si to lahko privoščiš. V resnici ne gre za tvojo ljubezen do psa ampak gre v resnici za tvoj nodnos do vajinega zakona. Res bi ravnal napačno, če bi ostal z osebo, ki ji je več do psa, kot ji je do moža in do očeta otroku.

A imaš res tako dolgočasno življenje, da si ustvarjaš telenovelo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Naš kuža
15.3.2007 15:37:57   
tehnofil
In psa ne moreš več evtanazirat, ker ti pač več ne odgovarja skrbeti zanj. To je spremenil Zakon o zaščiti živali že vsaj 10 let nazaj.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Naš kuža
15.3.2007 17:01:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

[Pač meniš, da si to lahko privoščiš. V resnici ne gre za tvojo ljubezen do psa ampak gre v resnici za tvoj nodnos do vajinega zakona. Res bi ravnal napačno, če bi ostal z osebo, ki ji je več do psa, kot ji je do moža in do očeta otroku. Zanimivo, nisem vedela. Še dobro, da imamo tebe, da nam kaj razjasniš. Kaj naj rečem, drugega kot hvala Tehnovil, da si me razsvetlil. Sicer pa, da ti odgovorim, jaz si pa ne želim biti z nekom, ki pretepa živali in nima nobenega usmiljenja.

A imaš res tako dolgočasno življenje, da si ustvarjaš telenovelo? Tale je pa dobra. Pošiljam ti poljubček, za izvirnost user posted image .




(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Naš kuža
15.3.2007 20:26:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sicer pa, da ti odgovorim, jaz si pa ne želim biti z nekom, ki pretepa živali in nima nobenega usmiljenja.




user posted image user posted image user posted image user posted image  



(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Naš kuža
18.3.2007 0:09:55   
alička
Drage moje, naj vam še jaz nekaj napišem..Nisem prebrala vseh odgovorov, ker me je minilo user posted image  .
Doma imam 9 let in tri mesece (kar je za velike pasme ogromno in je trenutno sigurno najstarejši predstavnik svoje pasme daleč naokoli) staro Bordojsko dogo, samca. Pasma naj bi bila po novem uvrščena v seznam nevarnih pasemuser posted image ??? Ravno danes sva se z dragim pogovajala, da ko našega psa ne bo več, ne bova nikoli več imela velikega psa (ali pa sploh nobenega) Zakaj? Zato ker je najin pes večino svojega življenja preživel brez vrvice in je vedno ubogal na prvo besedo. Da bi nosil nagobčnik ????(kar bodo nevarne pasme morale), se strga meni, on bi se pa od šoka verjetno zadušil.
Živimo v majhnem stanovanju, kar pa ni problem,ker pes v stanovanju samo spi, zlaufa pa se zunaj!!! Nikoli, ampak res nikoli ni uničil, zgizel ali spraskal nobene stvari v stanovanju (kar pomeni, da je imel dovolj pozornosti in sprehodov,  pa čeprav sva midva zaradi službe odsotna po devet in več ur na dan). Zdaj ko je star sam odreja na kako dolg sprehod bo šel (je še popolnoma zdrav in fit, samo malo bolj len kot včasih). Včasih gre z veseljem okrog Blejskega jezera, drugič mu je dovolj sprehod okrog bloka in omogočimo mu tisto kar si želi.
Pred skoraj enim letom smo dobili še enega družinskega člana. Že v podrodnišnici sem sunila (ne me zatožit) pleničko na kateri je mala ležala, da jo je dragi nesel domov psu. Pes je povohal pleničko in ostanek noči prespal na njej. Ko smo malo pripeljali domov, jo je takoj vzel za svojo. Ko je moja mami prvič prišla na obisk in je šla v spalnico previjat dojenčka, je takoj tekel za njo (pa čeprav ve in tega nikoli ne stori, da v spalnico ne sme). Že prvi dan po prihodu iz porodnišnice, sem šla z njim na sprehod, čeprav se mi je temnio pred očmi. Vem, da sem si s tem dejanjem spet pridobila njegovo naklonjenost (če sem jo sploh kdaj izgubila). Vsak dan gremo vsaj enkrat skupaj na sprehod (vsi štirje) ali pa vsaj mi trije. Čeprav ima 75 kil in zna včasih lepo potegniti, če ga imam na vrvici, tudi slučajno še nikoli nisem bila v situaciji, da bi lahko prevrnil voziček. Ker je dominanten samec, zna povzdigniti glas, če se kakšenj pes peveč usaja. Vendar tega ne počne nikoli, ko sva na sprehodu z vozičkom!!!
Se pa strinjam z mislijo, ene od udeleženk foruma, da psa nikoli!!! ne smeš pustiti niti za sekundo samega z otrokom. PES IMA KLJUB VSEMU KOSMATA UŠESA. Jaz sem to reševala tako (dokler je bila mala še majhna in je spala v ležalničku v dnevni sobi), da sem ga če sem šla kaj iskat v klet, vzela s sabo. Če sem šla na stranišče, sem ga za minuto zaprla na balkon itd. Zdaj ko je mala večja, pazim še bolj, ker bi ga lahko nehote, preveč povlekla za uho, rep (čeprav ima Bordojska doga neverjetno visok prag bolečine, nikoli ne veš), tako da jo vedno primem za rokico in skupaj greva v drugo sobo... Mogoče bo kdo rekel da pretiravam, ampak ziher je ziher!
Anonimna, iskreno upam, da za prevzgojo tvojega psa ni prepozno. Šest letni samec (mešanec) je namreč  v svojih najboljših letih in tudi v letih ko je najmanj učljiv in vodljv, ko se bo največkrat postavil zase, se stepel, največkrat ušel, če mu bo zadišala kakšna psička, ali če kaj ne bo po njegovi volji...
Vedi pa, da si skočila iz ene skrajnosti v drugo. Pokrivanje in petje user posted image ...
Veliko sreče pri prevzgoji in veliko srečnih trenutkov s tvojim dojenčkom in kužkom ti želim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Naš kuža
18.3.2007 14:24:09   
Anonimen
Zakaj pa ne bi imeli psa v hiši? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Naš kuža
18.3.2007 15:04:39   
Shania
alička, super ste user posted image

Drugače pa si le kupite novega psa, po svoji želji, brez bojazni, da bo opredeljen za nevarnega. Zakon namreč smatra kot nevarnega psa (ne pasmo!) tistega, ki je enkrat ali večkrat neizzvano napadel. Torej, ne opredeljuje nevarnih pasem, ampak zgolj nevarne pse.

lp,
Shania

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Naš kuža
18.3.2007 20:14:57   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Shania

Jaz moje komentiranje s teboj v tej temi zaključujem, ker je brezpredmetno in je škoda moje energije in časa. Resno.


Brezpredmetno ti je razpravljanje, ki se tice odnosa do zivali?? 


Tvoj predlog, ni ravno tvoj, ampak je bil jasno izražen že marsikdaj.


V datem trenutku oz pisanju je predlog, ki sem ti ga JAZ podala in potemtakem v tem pisanju MOJ predlog. Sicer pa seveda, da ni popolnoma izviren, tako kot ni tisto kar ti predlagas, ker ta svet malo predolgo obstoja, da bi se kdorkoli z malo talenta ubadal z izvirnostjo dolocene misli ali predloga.

Popolna evidenca vseh psov (in mačk!), obvezno šolanje in seveda davek. Zraven dodajam še obvezno sterilizacijo in kastracijo za vse pse in mačke, ki niso namenjene vzreji (torej zgolj rodovniški, pa še tu bi poostrila ukrepe o razmnoževanju).


Po tem kar si napisala pravzaprav menim, da bi te moralo biti sram, da si kadarkoli rekla, da si ljubiteljica zivali. Mocno sram. Sram prav pred tistimi istimi zivalicami, za katere trdis, da delujes v njihovo dobro. Ti bi se igrala boga in s sterilizacijo in kastracijo izbrisala vrste mack, psov... , ki niso rodovniski. Evtanazirala bi tiste "viska" pse iz rodovniskega legla, ker ih je prevec in ne morejo dobiti papirjev, da so rodovniski? Ali bi ih samo kastrirala/sterilizirala? Kastriranje/steriliziranje nikakor ni izraz ljubezni do zivali. Zival ima pravico tudi na razmnozevanje, ker kastracija/sterilizacija spreminjajo tudi znacaj zivali in je vsekakor poseg v njihovo naravo. Taksne ideje je v 30-ih ketig prejsnjega stoletja imel tisti Adolf s smesnimi brcicami, edino, da se on ni razglasal za ljubitelja slovanov, ciganov...  In ko bo kaksna pasma prisla iz "mode" najboljse vse posterilizirati/pokastrirati in z njimi vec ne bo problemov. Zbrisala ih bos z lica zemlje.
To ni resevanje problema za zivali, to je resevanje problema za ljudi. In potem imas obraz nekomu drugemu govoriti, da bi ga moralo biti sram, ker izjavi, da je ljubitelj zivali.

Ja, žal pa dokler se VURS ne bo upal "strinjati se"...


Upam, da se VURS nikoli ne bo strinjal s to "kastracijsko" politiko.


Mail se pošilja konkretni osebi, ki povprašuje, ali pa ga celo ona pošlje nam. Komunikacija gre v obe strani. Tudi če ga ona pošlje nam (posameznikom) to ne pomeni, da smo na isti valovni. Lahko je ta oseba npr. podobna tebi in so naše valovne povsem različne. Pa vseeno gre izobraževanje na nek način naprej in določene osebe uvidijo. In da poudarim: ne, ne pošiljam(o) spamov. Telefon gre zelo podobno.
Izobraževanje so še stojinice društev, pojavljanje na raznih prireditvah...


Torej , tako kot sem v prvem postu rekla: tistim, ki pokazejo dolocen interes. Vendar, da ponovim, ti ljudje niso tako problematicni . Problematicni so tisti, ki nikoli ne pokazejo nobenega interesa. Ker im je vzgoja, odnos, skrb za zival nekaj kar naredis, ce mu das jesti, a vse vec od tega je zgubljanje casa. Do njih je potrebno priti in upam, da se bo.

Ostalo pa...kot rečeno, škoda moje energije. Advokaturstvo tretje osebe se pojdi s kom drugim, očitno, klavdija ve, zakaj se ne javi. Kaj pa ona misli, s teboj ne bom razpravljala.


Ne gre se za "advokaturstvo". Gre se o tem, da si dovolis grdo obsojevati in pljuvati po nekomu, ki je evtanaziral psa, katerega vec ni mogel kontrolirati in se je odlocil za uspavanje, kljub pomislekom. To obsojevanje in pljuvanje je motece, ker se od zrele osebnosti pricakuje, da izrazi svoje nestrinjanje s tem in onem, da se pa spuscas na to raven, da ne znas nehati s pljuvanjem in obsojanjem, je pa motece pretiravanje, ki je popolnoma nesmiselno.
Sedaj se gre pa o tem, da govoris drugim s pozicije nekega visokega moralnega polozaja, a v bistvu bi sama iztrebljala cele vrste. In to, da je to iztrebljanje indirektno, se ne pomeni, da je pametno in da je tako prav.
Tako se je reseval problem mnogih zivaliskih vrst. Motijo nas, ogrozajo nas, dejmo ih iztrebit. Pobijanje je hitrejsa metoda, namerno onemogoceno razmnozevanje pocasnejsa, vendar je rezultat isti - veliko zivalskih vrst ni vec. In ta tvoja planska kastracija je prav ista kot pobijanje, ker za zivalsko vrsto pomeni iztrebljanje.  

Pa lep večer,


Mocno dvomim, da bo vecer prav lep. Muci me misel, da se vedno obstojajo ljudje, ki bi iztrebljali. Sprva zivali, potem mogoce tudi ljudi, ki eto ne bodo po rodu primerni, da imajo potomstvo, pa bo padel predlog, da je najboljse vse kastrirati/sterilizirati in problem bo resen. Cigav problem, pravzaprav.
V enem se strinjam s teboj. Boljse je, da zakljucis debato.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Naš kuža
18.3.2007 21:56:10   
Shania
user posted image user posted image user posted image

Mišek, ti pa si...sej sem vedla, da problematike ne poznaš, ampak, vseeno sem se nasmejala, ko sem videla, kako prav imam user posted image user posted image  Pa daj, preberi si kaj sploh pomeni vrsta, potem mi pa takšne nesmiselne poste napiši, kot je zgornji. Izbris vrst...user posted image user posted image user posted image Najbolje, da pustimo vse muce nesterilizirane, ja, dajmo jim svobodo. Jih k tebi pripeljem, vsake nekaj mesecev, ko bodo imele mlade? Ja, pa tudi psi...naj imajo svobno možnost izbiranja user posted image ...naj bodo živali, a ne? Čudno le, da jim tega "ne pustimo" s tem, ko jim MI prehranjujemo, ko jih MI k veterinarju vozimo itd. In ponovno, mladiče naj imajo kar non stop, pač, tisti ki bo preživel bo..potem se pa do Turčije, Romunije itd. zapelji (karikiram) pa poglej, kaj se dogaja z mešanci, ki jim puščajo svobodo reprodukcije...Ajoj, si ga biksnila tukaj...user posted image  

No, moj večer je lep, vsekakor želim tudi tebi takšnega.

< Sporočilo je popravil Shania -- 18.3.2007 22:00:40 >


_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Naš kuža
18.3.2007 22:07:46   
Shania
Še to dodajam: lahko je bi pameten, ko se dnevno ne srečuješ s problematiko zavrženih živali. Mešančkov, veš, Mišek. Ja, tistih, katere bi ti pustila, da se še namnožijo..Kar pomeni, da ti je figo mar, saj so psi po 30 dneh v zavetišču evtanazirani...seštej 2 + 2. Zdaj pa res zaključujem, ker je tole nesmiselna debata z nekom, ki niti ne ve, kaj se dela, na področju zaščite živali, obenem pa odobrava evtanazijo ZDRAVEGA, NORMALNEGA psa. Upam, da so ti vsaj pojmi pri ljudeh bolj razčiščeni.

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?