|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikica Alina
19.6.2007 10:09:36   
cmokec
Alina, kolk si pridna punčka. user posted image user posted image user posted image

Poljubčka, cmokec


_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Pikica Alina
19.6.2007 10:32:26   
emaa
Super, da tako lepo napredujete, je pa fino svojega otroka takole crkljat. Ša malo pa boste doma.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Pikica Alina
19.6.2007 22:28:24   
najci
Ja, prvo cartanje... Mislim, da teh občutkov pa mamice nedonošenčkov nikoli ne bomo pozabile... Ko tako dolgo čakaš, da svoj zakladek stisneš k sebi...

Še malo, pa se boste skoz stiskale!!!

Lupčka pogumni Alini in naj kar kriči - ona je še vedno glavna, seveda!!! user posted image

_____________________________

Naš zakladek se je rodil 4 mesece prezgodaj, zdaj pa nas vsak dan znova razveseljuje s svojimi nasmeški.
http://picasaweb.google.com/nadja.pogacar/Vesna

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Pikica Alina
20.6.2007 5:56:40   
anajmad
Bravo mala Alina,le tako naprej.
BTW najci,sem si ogledala vaš album. Vaša Vesna je prav fletna in taprava baba.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Pikica Alina
20.6.2007 12:21:10   
Felicity
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo ALINA, bravo mamica in očka seveda.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Srečno še naprej!!!user posted image


(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Pikica Alina
20.6.2007 14:01:23   
biba 78
Pozdravček, naša pikica ima že 1550g, cel kilogram več, kot se je rodila. Še štiri dni in bo stara že 3 mesece, kar ne morem verjet, kako čas beži, drugače pa bi se rodila čez 12 dni, predvideni datum poroda je bil 2.7.. Zdaj bi bla že tak živčna, me je blo nenormalno strah poroda.  Upam, da bo šlo vse vredu še naprej, da čimprej pride domov, ker so že vsi tako zelo nestrpni, vsi bi jo že radi vidli in cartkali. Glede teh obiskov ob prihodu domov, me malo zanima, kako je bilo to pri vas. Kdaj ste dovolile vsem sorodnikom in prijateljem, da so lahko prišli pogledat vašo pikico? Kakšna so vaša  mnenja glede tega?

Lp

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Pikica Alina
20.6.2007 22:40:24   
najci
Ma super, kako lepo napreduje! Nič ni več pikica, tale Alina user posted image

Glede obiskov smo bili mi zelo zelo strogi, saj so nas na EINT v LJ zelo prestrašili. Zdaj mislim, da mogoče celo malo preveč, ampak boljše tako kot obratno. Mi smo imeli doma še dodajanje kisika, tako da smo bili še toliko bolj previdni - obvezno razkuževanje rok ob prihodu domov iz trgovine, službe, drugače sva si jih z očkatom samo redno umivala. Na obisk pa so v prvih mesecih doma prišli samo babice in dedki, če so bili 100% zdravi. Nobenih prijateljev, daljnih sorodnikov, sploh kakšnih z majhnimi otroki ne. Tudi na obiske smo mi začeli hoditi šele, ko smo se čisto znebili kisika in je Vesna že malo zrasla. Mogoče se komu zdi pretiravanje, toda jaz sem čisto srečna, da smo bili tako striktni, saj verjamem, da je tudi to veliko pripomoglo k temu, da smo se tako hitro znebili kisika. Sploh je to bolj problem v času viroz. Verjetno je zdaj, ko je poletje že tu, malo lažje... Ampak jaz bi na vašem mestu vseeno zelo pazila in počakala z obiski! Počakala bi toliko časa, da boš ti sigurna in te obiskov ne bo strah -  mene je bilo dolgo... Saj okolica razume, verjemi - saj morajo razumeti, glede na to, kako dolgo ste bile v bolnici... Pri nas ni bilo problemov oz. se jaz sploh nisem ukvarjala s tem, ker mi to sploh ni bilo važno, kaj si kdo misli. Važna je Alina in njeno zdravje - vse obiske boste že pozneje nadoknadili!
In če bo kateri od vaju prehlajen, obvezno masko gor - majhen, nedolžen prehlad lahko prinese Alini kakšno pljučnico, ker se njena pljučka še vedno razvijajo in še morajo zrastit...
Upam, da nisem preveč pametovala user posted image

_____________________________

Naš zakladek se je rodil 4 mesece prezgodaj, zdaj pa nas vsak dan znova razveseljuje s svojimi nasmeški.
http://picasaweb.google.com/nadja.pogacar/Vesna

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Pikica Alina
22.6.2007 0:41:02   
* Mateja *
Biba moje mnenje že poznaš, sicer se pa podpišem pod najcin post, kot da bi jaz napisala!!!
Morda zato, ker smo imeli oboji kisk doma. Sej lahko da je komu čudno, da smo si razkuževali roke, ampak za zdravje svojega otroka boš nardial vse! Tud sorodnike nagnala, ker boš mislila samo na dobro tvojega zaklada!!!!

Se še beremo!!

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Pikica Alina
22.6.2007 15:38:57   
Felicity
Saj mogoče se boste smejale, ampak tudi mi, pa čeprav s 35tedensko nedonošenko, smo si razkuževali roke mesec ali dva.
Mene so tudi ful prestrašili v bolnišnici in tako sem od vsakega zahtevala, da si umite roke tudi razkuži.
Ostale obiske (tete, strici, sestrične z majhnimi otroki) pa smo sprejemali po 2mesecih. Aja to je bilo v jesensko/zimskem času, ko je še več virusov, ipd.

Ne se sekirat, vsi bodo razumeli zakaj ne takoj!
Lepo se imejte!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Pikica Alina
22.6.2007 18:22:20   
bibyzan
Pozdravljena biba 78!!
Tudi jaz sem mamica nedonošenke in te spremljam že od začetka, oziroma sem prebrala vse od začetka. Rodila sem 15.05. v 27 tednu in 3 ni, le da so mene iz MB prepeljali z rešilcem v LJ.
Moja punca je sedaj težka 1220g, včeraj je dihala sama in sva se tudi kengurujčkale (prvič!!), danes s pomočjo CPAP ker se je preveč matrala. Svojo celo zgodbo sem napisala na MON pod nickom Bibek
http://med.over.net/forum5/read.php?117,4067289 
Vem kaj si preživljala, mi smo še komaj ušli operaciji....v glavnem hudo je bilo. Ampak zdaj se veselim vsakega procenta kisika manj, vsakega pridobljenega gramčka. Navijam za tvojo punco, vse bo še dobro in prav kmalu bosta doma!!
Lp, bibyzan


(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Pikica Alina
29.6.2007 13:23:06   
biba 78
Pozdravček, naša pupa lepo napreduje, dva dni ji je ratalo dihat samo z 0,2% kisika, potem pa se je preveč zmatrala, tako da so jo priklopli nazaj na CPAP. Poskušajo jo hranit na flaško, včasih gre, včasih ne. Vglavnem vse poteka tako kot je treba, lepo napreduje in je pravi sonček. Težave pa so se zdaj po treh mesecih začele pri meni, zgleda da gre za poporodno depresijo, saj me je dobesedno sesulo, položlo v posteljo, sem morala k dežurnemu zdravniku, zdaj pa imam terapijo z antidepresivi. Zdaj se že počasi pobiram, gre na boljše, tako da se karnaprej nekaj dogaja. Upam, da se bo vse počasi že normaliziralo, da bo začelo vse potekat po  nekem ustaljenem ritmu, da bo že to vse enkrat za nami in da končno začnemo živet in uživat kot prava družina. Za vsakim dežjem posije sonce.

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Pikica Alina
29.6.2007 13:25:15   
biba 78
Bibyzan, za tvojo pupo in zate pa držim pesti in vama želim vse najlepše.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Pikica Alina
29.6.2007 13:39:46   
emaa
biba drži se, tudi za vas bo posijal sonček. 

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Pikica Alina
29.6.2007 16:36:34   
bibyzan
Biba78, mislim, daje vse dogajanje prišlo za teboj. Meni se je zgodilo malo prej, ko se je situacija malo umirila in premišljuješ kaj vse je bilo, kaj vse bi lahko bilo. Enostavno prej ne predelaš vseh dogodkov v glavi, ker je vsega preveč. Vedno eno trepetanje, upanje....hvala Bogu se na koncu izteče vse dobro. Ko doumneš kako srečen si, da se je vse tako izteklo, ko premleješ vse dogodke, ko ugotoviš, da brez tega bitjeca sploh ne bi mogel preživeti........Ko vse traja tako neskončno dolgo, pa vendar hitro, da lahko sploh prvič dete primeš v roke, da lahko občuti toplino mamice. Tebi vem, da je še huje, ker je tvoja Alina bila tako majhna in vse traja še toliko več časa. Ampak počasi se bliža vajin čas, ko bosta skupaj doma in boste vsi čutili kaj pomeni biti družina. Tudi jaz čakam na ta čas, kmalu bo prišel. Do takrat si pa "privoščim" še nekaj brezskrbne laufarije, če prav razumeš, čas hitreje mine, pa tudi tega potem ko pride pikica domov ne bom počela, čeprav nanjo pomislim 1000 v dnevu, kaj počne, kako leži se kaj kremži...Ne, da ne bom mogla, ampak enostavno bo verjetno nekaj časa samo družinski čas.
Naša pupa ima danes 1385 g in diha na brčice z 0,02%kisika že drugi dan. Upam, da bo zdržala.
Biba 78, lepo se imej, pa vedi:NAŠ ČAS PRIHAJA!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Pikica Alina
30.6.2007 14:39:18   
cv105
biba78: punca drži se! čisto človeško je, da kloneš pod pritiski; sploh po preizkušnji, ki vas je doletela. Držim pesti zate in za deklico!!user posted image

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Pikica Alina
30.6.2007 17:15:39   
žabica 24
Biba 78 in bibyzan! Obema želim, da bi vajini punčki čim prej prišli domov in da se boste potem veliko cartali.
Potem bo vse drugače, pa veliko lepše! Zdržita še malo, ta hujše je že za vami!

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Pikica Alina
30.6.2007 18:03:00   
Felicity
biba78 - Upam da bodo tvoje težave kmalu minile. Drži se! Srečno!user posted image

Obema pa želim, da bi kmalu doma uživale s svojimi user posted image . user posted image user posted image

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Pikica Alina
2.7.2007 21:02:11   
Afnica
Evo, mi smo doma. Že 10 dni. user posted image  Lana je šla iz bolnice s 1770 g, Lan z 2560g. Doma smo se že kar lepo navadili in uživamo v družinski sreči.
 
Alini in mamici želim, da se čimprej pocartata tudi doma. In seveda razumem težave in strahove, ki jih imata. Ni lahko.
Bibyzan tudi vama veliko sreče!!!

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Pikica Alina
2.7.2007 21:38:53   
Felicity
O, to je pa lepo slišat. Uživajteuser posted image user posted image user posted image

Sedaj pa čakamo še Alino.user posted image

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Pikica Alina
2.7.2007 22:18:47   
biba 78
Hvala vsem za vspodbudne besede. Verjamen, da nisem edina mamica, ki jo je to doletelo, pa vendar upam, da se bom čimprej pobrala, vsaj do takrat, ko bo Alina prišla domov, moram bit vredu. Vsaki dan je boljše, pridejo pa še trenutki, ko mi poglavi roji tisoč in ena svar, zato se veliko potepam in grem ven iz stanovanja, da se malo sprostim. Zanimivo mi je to, da sem bila vse 3 mesece čisto ok, bila sem zelo močna, ko mi je bilo najhujše sem se zjokala, pa je bilo vredu. Zdaj, ko pa se vse nekako umirja, ko je tahujše upam da za nami, zdaj je pa vse prišlo na plan, moje telo je brez energije, glava nabita z mislimi, skratka zelo neprijetni občutki. Pa saj se tolažim s tem, da, ko bo Alina doma, nebom imela več časa razmišljat o takih nepotrebnih stvareh.

Afnica, zelo sem vesela zate in za tvoja sončka, uživajte maksimalno, želim vam veliko zdravja in veliko otroškega smeha.

Tudi tebi, Bibyzan, držim pesti za tvojo štručko, vidim da zelo lepo napreduje in verjamem, da bo vse ok. Jaz sem skoz verjela v Alino pa še zdaj verjamem v njo, vem da se zelo trudi, da se res bori. Danes so mi ravno rekli, da jo bodo čez kakšen dan poskusili odklopit iz CPAPA, da bo zopet poskusila z brčicami in trdno upam, da ji bo zopet uspelo zdržat nekaj dni. Morem se pohvalit, da sem jo v petek tudi prvič previla, zelo lep občutek, tako, da že komaj čakam, da bom sprejeta v bolnico in da se vsega naučim.

Lp

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Pikica Alina
3.7.2007 1:29:38   
* Mateja *
NO, vidiš, da gre samo navzgor oz. proti domu!! V otroka moraš verjeti, da bo zmogel.
Ti se pa drži in se tipkamo!!! Vzemi tudi čas zase in se mal sprosti, saj je Alina v najboljših rokah!!!

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Pikica Alina
4.7.2007 8:18:52   
žabica 24
Biba 78 krasno! Verjamem da si uživala ko si jo previjala!
Držim pesti, da bo Alina čim dlje zdržala z brčicami, sicer pa je tako že dokazala kakšna borka je! Samo da čim prej prideta domov!

Jaz bi pa rekla, da so ti občutki popolnoma normalni, ki jih opisuješ! Prve, odločilne mesece si bila močna za svojo punčko, zdaj ko pe je boljše, pa zavore popustijo! Pri Zarji je bilo daleč proč od tega, pa mi je tudi zadnje dni v bolnici šlo ful na slabše. Vsakič ko je šel moj domov sem tulila...

Vse bo boljše, ko bosta skupaj doma!!!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Pikica Alina
4.7.2007 8:20:06   
žabica 24
Sem pozabila...
Afnica čestitke pa veliko cartanja, zdaj ko ste končno skupaj!

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Pikica Alina
10.7.2007 0:19:17   
* Mateja *
Kaj je zdaj, kaj novega, nič lepih novic za firbčne babe??!!
Biba poročaj kaj na hitro!!!

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Pikica Alina
11.7.2007 20:46:09   
biba 78




Pozdravček, v bistvu ni nič kaj novega, razen tega, da se naša pupa že 3 dni trudi dihat samo z brčicami, 0,5% kisika, jaz sem že tudi prišla k sebi, tako da je vse v najlepšem redu. Ima že 1850g, je pravi mali debelušček, imela je tudi okolista in je vse vredu z očkami, edino kar je slabo je to, da ima kolike in jo kar fejst matra. Pa saj to bo enkrat mimo, samo se mi pa tak smili, ko vidim, kako jo črviči.

Lp



(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?