frufru
|
IZVIRNO SPOROČILO: essa411 frufru - eno vprašanje - kater sedež za na kolo in katero čelado imate oz. kje ste to kupovali? mogoče kaj priporočaš? Smo gledal bellelli in hamax v BC in hervisu. Meni je hamax čisto preveč fency (neke fore za spanje otroka, dodatno vzmetenje,...) Razne variante za spat so po moje odveč, ker not ne bo spal. Itak, da greš na bicikel, ko je otrok spočit, na neke celodnevne izlete pa tudi ne boste hodili. Važno je, da je malo podložen, da ne sedi na mrzlem (ala tanek armaflex). No če je bolj mirne sorte pol pa kupi, našmu se preveč dogaja da bi spal. Kupili smo ga za zadaj, ker je do 22kg, pa ker je spredaj precej manj stabilno, manj časa uporabno (do 15kg), pa še brez zavetja je. Edini plus za spredaj je, da več vidi. Smo sprobal pri enih prijatlih. Mi nismo nič kompliciral, smo ga kupili v leclercu, ko je bil v akciji za 15€. Pa je res v redu, ker se držalo za nogice regulira z gumbom (foto by SC, da ne kršim avtorskih pravic ) in ne po stopnjah . To meni ni v redu, ker so zelo malo časa ravno prav, najpogosteje so prenizko ali previsoko. Mi smo dodatno vzmetenje rešili po škotsko , da smo med prtlažnik in sedež dali gobo, ki požre vse tresljaje Čelada-taka, da se obseg regulira, pa da so na režah mrežice, da ne pride kaka mrgolazen v lase. (malo poglej po trgovinah in sprobaj na licu mesta) Čelado smo gledal v hervisu in pri našmu serviserju koles. Nam je rekel, da ni treba nič komplicirat s čelado, glavno da je. Smo pol kupil od ene firme v Ljubljani, jih prodajajo tudi v hervisu. Naša ma na gumbu za reguliranje obsega še odsevno lučko, ki žmiga. To vklopimo, ko se začne mračit. Malo se vidi na slikici, na temenu med rutko in čelado (bel gumb) Aja, pa ne prec z vso opremo na bicikel, da se ne ustraši. Najprej naj se malo čelade privadi. Naš jo je malo po stanovanju nosil, oziroma na stopnicah .
|