|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
8.2.2005 10:47:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 10:54:50   
Anonimen
Saj v temu je ves štos našega razmišljanja.Jaz priznam,da sem brezglavo bezljala v mojem življenju-to mi je bilo tudi marsikdaj očitano,od strejših oseb,pravijo da silim z glavo skoz zid.Pa mi ni žal,nisem naredila nobene klamorozne napake.Moja znanka,pa je najprej končala študij,našla sta si dobre službe,pri tridesetih še dojenčka.Mata hišo in bazen gresta lahko kamor hočeta,ker mata prišparanega veliko,nisem jima folš niti malo.Razumemo se skupaj prijateljujemo,pa smo si v razmišljanju tako različni.

Mama sem zakomplicirala-hočem povedat,da različno misleči ljudje lahko prav lepo shajajo,če bi bili vsi enako misleči bi bil na svetu kaos..no neki podobnega..danes mi ne gre in ne gre svojih razmišljanj prelit v besede.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 11:06:30   
ronja5
:bravo::bravo::bravo:Neva

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 12:01:45   
KIRA
A je katera sploh pomislila, da bi moralo bit vse sram, ki tako razmišljajo - ali finance ali otrok?

kaj pa je s tistimi otrociv državah tretjega sveta - tam se ne sprašujejo ali finance ali otrok. Tam se sprašujejo s čim NAHRANITI otroke, ne pa če bojo lahko šli vsako leto na dopust ali pa jim kupovali najdražje igrače.

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 12:12:05   
Sisy
V tej debati sploh ne gre za to! Lačni otroci tretjega sveta so popolnoma druga stvar!

Gre za to ali se odločiti še za enega otroka v primeru ko ostane punca, ki je še študentka, polega tega pa še samska, brez rednih dohodkov in podpore svoje druge polovice.... Kaj bo naredila če se slučajno znajde v suituaciji (bog ne daj) da ji začne primanjkovat sredstev za osnovne svari kot je hrana, obleka in podobno????

Da sploh ne omenjam vrtcev in podobnih stvari....????

Ne govorim o luksuzu govorim o osnovnih stvareh ki jih otrok potrebuje, ne govorim o znamkah oblačil, pač pa o običajnih oblačilih in ne govorim o počitnicah na Havajih pač pa le o počitnicah na morju o morju....in to so stvari ki si jih otrok zasluži....in kaj če pride to tega da mu mama tudi tega ne more nuditi????? Ker enostavno nima denarja za to.....

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 12:12:46   
Anonimen
Saj tudi pri nas je hrana postala glavni strošek, Kira, in ni jih malo, ki kupujejo zelo poceni in nezdravo hrano. Pač morajo. A ni to žalostno? Poznam veliko debelih otrok, ker doma jejo v glavnem makarone, ker so pač najcenejši.
Ne vem, kar se financ in otrok tiče, pa jaz zase vem, da z mojo plačo ne bi mogla preživeti dveh, oziroma verjetno bi ju preživela, kako, je pa drugo vprašanje. Pa ne mislim sedaj, da ne bi mogla na kakšne krožke hodit, kar je sicer tudi pomembno, ampak jaz bi bila psihično uničena, ker se mi zdi eksistenčni problem najhujša mora. Prav zato je tudi ogromno samomorov in psihičnih bolezni. Tako da to res ni zanemarljivo dejstvo. Otroci, katerih mama se ukvarja z eksistenčnimi problemi in je zato v depresiji (kar bi jaz, pa marsikatera druga, gotovo bila), nimajo prav veliko od njene ljubezni in so tako poleg finančnih ugodnosti prikrajšani še za to. Kar pusti na njih lahko ogromne posledice, saj vemo, v kakšne ljudi lahkko zrastejo otroci brez mamine ljubezni.
Vse tole je spet napisano z vidika mame, ki je sama in nima opore v možu. Ne vem, jaz na to pač tako gledam, računam samo nase in po pisanju Špele ona tudi v svojega fanta ni prav ne vem kako sigurna.
Kako pa lahko ženska preživi z eno (mogoče še celo slabo) plačo in dvema otrokoma, pa itak vemo.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 12:14:47   
Anonimen
No, za primer, kako je potem, ko so že vsi otroci šoloobvezni oz. ko grejo proti koncu tega.

Mislim, da imamo mi dohodokov nekje med 400.000 in 450.000 (približno, pojma nimam natančno). Stanovanje sta mami in oči kupila SAMA oz. še zdaj plačujeta kredit. Niso jima pomagali starši. Poročena sta bila 3 leta, ko se je rodila prva sestra. Oba v službah, takrat z manjšimi plačami. Zdaj gremo lahko le na ENE počitnice, to je poleti. Lani smo izjemoma šli v Španijo (s tem, da je bilo po osebi 50.000 aranžma). Letos verjetno ne bomo šli nikamor za prvi maj, spet ''le'' na Pag oz. kam drugam, s tem, da ta starejše dve letos ne gresta z nami.

Jaz hodim jasno v SŠ, une dve na faks. Mami stoji za tem, da je izobrazba najbolj pomebna. Če ne boš hodila v šolo, pejt delat. Tut v fabrko, če drugam ne moreš. Še vedno preživljata ta starejše dve, ker sta rekla, da dokler hodita v šolo, jih bosta. Sestra 1 ima sicer Zoisovo štipendijo, zdaj dela tečaj, d abo stevardesa. Samo prej, kot sedaj, v četrtem letniku faksa ji pač ni zneslo. Sestra2 je občasno varuška, zdaj dela nekaj na ŠOU-u. Tako da zdaj, ta denar, ki ga zaslužita, večinoma zapravita za cunje ali pa data na stran za poletne počitnice.

No skratka, kar hočem povedat- nas je 5, čeprav sta une dve praktično že odrasle, jaz ne hodim na noben krožek, sestra2 hodi v glasbeno šolo, sestra1 pa na italjanščino, včasih težko pridemo skozi. Samo jesti moramo. In za hrano gre največ!

Dokler so otroci še majhni, ni tolk zelo veliko stroškov- dobro, vrtec je itak (pre)drag. Ko enkrat pridejo v šolo- učbeniki, pa zvezki, pa ta športni dan, pa ta prispevek za šolo itd.

Mah, sej ne vem, kaj sem sploh hotla povedat s telim postom:ups::ups::ups:

Drugače se pa jaz (ja, zdaj pač tako razmišljam, kako bom potem, ne vem) strinjam z Bagi in Sisy itd. Sama se ne bi odločila za otroka, če ne bi imela izpolnjenih vsaj osnovnih pogojev. Je pa, če mene vpraša, najbolj primeren čas takoj po diplomi, ali pa pred, ČE je partner zaposlen in ima redni dohodek, ki je ''zadosti'' visok. Seveda pa moraš ob sebi imet partnerja, ki mu lahko zaupaš, se na njega zaneseš itd.

Ma, dost bo nakladanja.:ups:

Aja, še to sem hotla povedat- ne živimo luksuzno. V trgovini tut mal pogledamo, kaj kupimo. Oblačila za nas 3 večinoma kupujemo v H&Mu ali Zari in kaj podobnega. Na večerje ne hodi nihče, v kino zeloooooo redko, če že gresta une dve ven, si plačata sami, ampak alkohola itak ne pijeta. Kadi ne nihče. Pije tudi ne.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 12:20:33   
Anonimen
O vsem temu kar je bilo tukaj napisano se vrtimo v enem začaranem krogu....zaključek pa je:z malo denarja ali zadosti denarja,slej ko prej..eni prej drugi kasneje,se bodo otroci rojevali,ustvarjale družine,premožne menj premožne,eni bodo že imeli vse,drugi se bodo znašli,tisti,ki si želi potomcov jih bo imel.

TAKO SE SVET VRTI.ko smo prisotni mi in ko nas ne bo več...vedno bo enako.

Al nakladam:(

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 12:21:41   
pika74
ne neva6;) čist prou maš:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 12:27:03   
NinKa
Glej ga glej, jaz se pa tokrat strinjam z Ribico - po moje si prav napisala. In upam, da bos ostala pri tem razmisljanju.

Tut jaz se strinjam s tvojimi starsi in tudi jaz imam namen svoje otroke financno podpirat do konca solanja, ker vem, da so doloceni faksi tako "okupirajoci", da se ne da vmes delat. Sicer sama tega nisem dozivela, ker me je moja mama s 22 leti, ker sem eno leto "zafurala" faksa, postavila pred vrata in sem mogla sama videt kako je v roku par ur najti resitev in se v "chrash" nacinu postavit na svoje noge. Pa je slo - verjetno ne brez svojega dragega, nekako sva se takrat oba mogla postavit na noge, se vse naucit, ker ne en ne drugi nisva kaj dosti "realnosti poznala".

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 12:36:04   
KIRA
ŠE ENKRAT TI POVEM SISY:

PO TOČI ZVONIT JE PREPOZNO. Kondomi tudi ne stanejo toliko, da bi si jih ne mogel privoščit!!!

Zdaj pa punca razmišlja o th vprašanjih: kako bi se - če bi se naj - ali bi bilo bolje da bi se - znebila nezaželjenega otroka, samo zato, ker potem ne bo mogla vsak dan na kavico po službi....

KAKO PA MIDVA SHAJAVA HA?? MOŽ ZASLUŽI 140 JURJEV, moja porodniška pa tudi ni velika, ker sem brezposelna. midva tudi ne igrava luksusa. ampak vseeno bi se odločila ZA OTROKA ne pa da bi se sekirala, če mi konec meseca ostane par jurjev za zapravit. Poleg tega pa tudi država nekaj prispeva. Socialna pomoč res ni velika, je pa bolje kot nič.

Vedno se da kaj naredit, magari greš čistit če se drugo delo ne najde.
Sam vas je sram za taka dela prijet a ne? Ker so umazana in jih nihče ne respektira. Raje se smilite same sebi, kako ste uboge in brez denarja in greste ubit nerojene otročke, ne pa da bi probale prehranit družino. Tako razmišljanje je napačno.

Na finančno plat se misli PRED spočetjem otroka, ne pa potem, ko je že na poti!!!!!!!!!:grrr::grrr::grrr:


Neva - to imaš prav glede nezdrave prehrane - ampak z takimi dohodki, kot jih je punca navedla, sploh ne vem kaj se sekira.

Kako je pa moja tašča prehranila družino - s 40 tisočaki na mesec? Tast pa je dobival samo 30? Kako?
Pridne roke so bile to - po služb sta še na vrtu delala, pa kaj pomagala sosedom, pa je šlo. So preživeli, otroci so zrasli, so si poiskali službe. Resda niso bili premožni, jim pa ni NIČESAR primanjkovalo, še najmanj pa ljubezni staršev in prijateljev.
Ampak zgleda da vse tule na forumu mislite, da ste si predobre in prefine za taka dela. Da se je bolje otrok rešit, kot pa malo rokave zavihat.

Če ne veste kako jih boste hranile in se tako grozno sekirate zaradi tega - ZAKAJ STE JIH PA ŠLE DELAT.
Dandanes obstoja sto različnih vrst kontracepcije. ampak možgane je lažje izklopit in ne mislit na posledice, kot pa en kondom kupit a ne????


(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 12:43:00   
Anonimen
''Na finančno plat se misli PRED spočetjem otroka, ne pa potem, ko je že na poti!!!!!!!!!''

Kira, saj ravno to poskušajo povedat nekatere. Da je treba prej premislit, če bo šlo ali ne.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 12:45:35   
KIRA
Citiram: "Sama sem še študentka. Imava enoletnega . In noseča sem. Strah me je da vsega ne bova zmogla. Najprej sem še verjela da nekako bo. Ampak zdaj v to dvomim.
Je bolje počakati še z enim otrokom vsaj nekaj let, če gledamo le na finančno stanje?
Kaj bi ve naredile?"


to je bilo vprašanje - zdaj se pa debata ne giblje o drugem kot o financah, noben pa ne pomisli na malo nedolžno žeivljenje, ki je na poti!!!!!!

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 13:01:44   
Anonimen
Kira,res je da smo zašle z debato,maš prav.Udarile smo mimo Špelinega "problema".
Tako ti bom Špela povedala:če si prepričana,da ti bo partner stal ob strani,da bo sprejel nastalo situacijo z zrelostjo in bo pripravljen preživljat celotno družino potem obdrži otroka, z skupnimi močmi in skromnostjo se da preživet ne bi bila ne prva ne zadnja,v vajinem položaju je sedaj pomembno samo medsebojne razumevanje in spoštovanje in globoka ljubezen-brez tega je vse skupaj nično in je boljše,da se ne odločita za skupno življenje,če pa bo šlo vse po starem je pa boljše da se odločiš za splav,če že ni prepozno(jaz sem zagrizen nasprotnik splava)Se pravi če si 100 procentna v svojega partnerja bo tudi z malo denarja doma sreča.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 13:13:18   
Anonimen
Lahko se na to debato krešejo mnenja 100 na uro,vsaka pove svoje.Špela in še vse ostale bomo živeli življenje po svoje,po svoji presoji,trmasto bomo rinile naprej..ene bodo dolgo razmišljale druge pa bum z glavo v zid.
Tako smo si različne.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 13:15:40   
pika74
:bravo::bravo::bravo::bravo:RR TEAM:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 13:18:18   
Sisy
Saj je prav da smo si ljudje tako različni....pač ima vsak svoje mnenje, zaradi tega jaz nikogar ne obsojam...

Špeli pa želim pa vse naj naj in ji želim da se ji vse uredi tako kot sama meni da bo zanjo najbolje :rozica:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 13:20:23   
Anonimen
Saj to bo tudi storila,jaz bi,me babnice pa smo se razpisale in hmal pogrizle...brez veze;)

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 13:21:06   
Anonimen
Pozabila ponovit...VRTIMO SE V ZAČARANEM KROGU.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 13:41:06   
Pia73
Sploh ne morem verjeti,...

ronja in Kira ne vem kako lahko sodita, da jaz in meni podobne ne spoštujemo vseh poklicev??? Tudi jaz bi šla čistit ipd., čeprav imam narejeno višjo šolo,... Saj sploh ni stvar v tem,... Ko sem jaz zanosila sem imela mizerno plačo, še novega vozička si nisem mogla privoščit, da ne govorim o cunjah ipd... Pa sem se odločila za otroka. Z možem sva imela urejen dom, ljubezen in vsaj eno stalno službo, mož je takrat ni imel,.... Imeli pa smo za zdravo prehrano! Ne obračajte besed.

Res pa je, kot sem napisala že v mojem prvem postu na to temo, prej je potrebno razmišljat, ne pol ko si noseč!

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 13:55:41   
Špela
Moj Bog saj nisem pošast, in ne gledam le skozi denar,bilo je le vprašanje.So še druge stvari da imaš otroka in na koncu vse nekako gre. In seveda se bova odločila sama. In naj povem da nisem sama za vse. Imam veliko podpore ljudi okoli sebe in veliko ljubezni. Ne denarne podpore, da bi se zdaj preseravala.
Hvala vsem, in zdaj vem da me mora voditi srce. Vsaka pa tako kot jaz ima svojo zgodbo in svoje stališče.

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 14:21:52   
KATY&TIMMY
no že ki je toliko govora o tem,dodam še jaz mojo.od majhnega smo navajeni živet skromno:bravo:,nas je pač dosti9nebesa ,in nikoli nismo zahtevali več kot so nam lahko starši omogočili.kot je že neva napisala (moja mami) veste da smo trije.jaz sem ostala sama v 4m nosečnosti in veliko negotovosti pred sabo in nisem razmišljala da bi splavila,ker pol kdaj bi imela priložnost imet mojega pikeca,no way,spraševala pa sem se kao bo vse šlo.:zmeden2:plača ni ne vem kaj,in je bila res brižna ko sem bila na bolniški:((,porodniška pa nič boljša:(,je zelo nizka,res je da živim pri starših,to pa ne pomeni da naju oni preživljajo,imamo pač skupen fond.:bravo:letos bom uspela malo več napraskat saj dobim večji otroški,pa kakšen praznik oddelam.....,pa bo:bravo:vsak bo naredil kot se bo pri sebi odločil.po eni strani je dobro čakat,po drugi pa ne.obe strani imajo prav,vsaka po svoje.;)
zato pa smo ljudje,da imamo drugačna mnenja in vidike;)


lp,Katja:morje::racka::morje::racka:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 15:39:26   
Anonimen
Moram še jaz dodati dvoje. Če bi v meni glodal samo en črviček: kako bomo preživeli, bo dovolj denarja za čez mesec, bom lahko otroku kupila čokolado, če si jo bo zaželel, ali ga bom samo v nedeljo vodila skozi mesto, ko so trgovine zaprte, da se bo napasel v izložbah, potem bi se v istem trenutku odločila za splav. Od ljubezni ni bil še nihče sit.

P.S. Parketarji, vodovodarji, malarji, šivilje 8privat) in še kdo, ki nima "šol", doktorata, služi veliko, veliko bolje, kot marsikateri, ki je dal vse silne šole skozi.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 15:48:09   
Anonimen
al bina saj ni tu nihče čist brez denarja,nimamo ga na pretek.Lačni nismo na toplem smo oblečeni smo(čeprav ne po zadnji modi)na čokolado lahko počakajo do desetega,majn ko jo pojejo boljše je za njih,sadje si lahko privoščimo,vitamine,otroci so vzgojeni v skromnosti,tako da niti ne pričakujejo in ne zahtevajo kaj več,ljubezen je-kaj pa bi še več hoteli?
Jaz imam poklic,mož ima poklic starejša dva sta oba poklicno šolo naredila mlajša jo še dela...srečni smo nič nam ne manjka.

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   Zaradi financ ob otroka
8.2.2005 15:52:14   
KIRA
Špela še tle ti enkrat napišem: - to napiši javno, kar si meni poslala:

nič takega ni, da bi mi morala na privat pisat, pa opravičevat se ti tudi ni treba. Morda je še katera - ne samo jaz, tako razumela, kot da ti samo denar hodi po glavi. :zmeden:

Je pa lepo če to res drži, da se tako veseliš :duda: 9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa .

Jaz se za vsako novo nosečko tako veselim :bravo::bravo::bravo::sloncek::sloncek:, kot da bi bila sama bodoča mamica :)-:)-:nosecka: in takih mamic ne morem razumet, ki se želijo svojih otrok znebit.:((:grrr::grrr:

Meni je skoraj svetoskrunsko pomislit na kaj takega:((. Če se ponesreči se pač, bog pomagaj, ampak je otročiček tvoj in zdrav :bravo:9nebesa:love:in zaželjen in ni sad kakega spolnega nasila ali pa neozdravljivo bolan - kajti to bi bil zame edini kolikor toliko sprejemljivi razlog preprečiti novemu človečku, da se rodi, ker bi samo posledice trpel:(:(. Tvoj post je tako izgledal (vsaj meni), kot da te finančna plat bolj skrbi, kot pa mlado življenje. Ostali odgovori so mi to še bolj potrdili.:(:((


Veseli me, da ni tako in da se otročička veseliš :bravo::bravo:9nebesa9nebesa9nebesa
. tako je prav. ostalo boste pa tudi porihtali.

Zdaj se pa nehaj skirat zaradi financ in uživaj v nosečnosti:nosecka::nosecka:. Vsak otročiček je edinstven in nekaj posebnega :duda::angel::angel:in vsaka nosečnost tudi9nebesa9nebesa:)-. Vsako novo rojstvo je mali čudež, zato ti želim da boš zdrava, vesela in srečna pričakala novega bratca ali pa sestrico za tvojega Aleksa:duda: :)-:)-9nebesa9nebesa.

Lp:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?