|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 10:15:47   
Zanica
IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1

In se počutiš krivo v odnosu do otroka! Tvoj otrok še vedno najbolj potrebuje svojo mamo. Nihče ne pravi, da ga skrij pred babico. Ampak mejo pa moraš postaviti TAKOJ! Za svojo dušo in dobrobit tvoje družine. Saj tvoja tašča ni tvoja družina. Družina si ti, tvoj partner in vajin otrok. Sedaj ti odvzema pravico z "majhnimi stvarmi", kaj pa bo kasneje?
Od srca ti pravim; nič ne čakaj, postavi babo na njeno mesto ob prvi priložnosti!!!

Vsekakor ti pa držim pesti za pogum. Boš videla, da se boš počutila bolje in mogoče te bo tašča začela spoštovati.


Ne strinjam se z tem. Seveda je družina. Ni noben tujec, je mati od moža. Ne verjamem da ima ga. Tašča slabe namene. Stari starši se enostavno čist zmehčajo ko pridejo vnučki. Moj dedek in babi sta bila zelo stroga do moje mame, celo je dobivala batine če je domov prišla z oceno 4! Jaz in moja sestra nikoli, niti glasu dvignili niso na naju, razvajala sta naju do konca... Tako zelo se spremenijo.

Drugo je če ti ne znaš postaviti prave meje. Ne vem, kako ti vzame otročka iz rok. Vzame ti ga, ker ne rečeš ne. Vzame ti ga, ker ve da lahko. Če pa poveš ne, ni treba, bo kar pri meni, ne bo ti ga vzela. Noben ti ne zna brat misli, veš?

Moja tašča bi mojo tudi podojila, če bi lahko!!! Ker se zbudi tisti materinski nagon, ker ve da otrok nosi tudi del njene krvi, njenih genov. In si boga ne more pomagat kako rada ima otroka.

Ko je bila moja sestra na obisku z tamalo nečakinjo, ko je zajokala, sem jaz instiktivno poželela vzet otroka in ga podojit... seveda nisem to pokazala, ker bi mislili da sem nora... Če ne bi imela svojega otroka, tega občutka verjetno ne bi bilo, ker sem tudi prej pazila na dojenčke, pa se nisem tko počutila...

Za darila in ostalo se strinjam z drugimi-zmenite se za varčevalni račun. Poveš ji, da bo imela le tamala dostop do denara ko bo dovolj stara da lahko razume- to si pa dobila od babice. Pa bo zelo vesela, še bolj, ker otroci pozabijo kakšno oblekico ali igračo so dobili od koga.. Tako bo podarjen denar imel še večjo vrednost.

Mož? Če njega ne moti 4x govorit z mamo, naj govori..če ni po pol ure... Če je le par minutic, zakaj ne? Pa današnji telefoni so takšni da lahko utišaš zvok, lahko ga ugasneš, lahko takoj vidiš kdo kliče! Ni ti se treba oglašat! Pol jo zvečer poklič, vprašaj zakaj je klicala, pol ti bo ona rekla, pa da vidim kaj delate in tako, ti ji rečeš, ah-kaj samo zato, jaz sem mislila da ni kaj nujnega, če ste me že 10x klicali.... uh uh uh...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 10:23:08   
Lalica1
Moj namen se ni kregat, ampak že v osnovni šoli smo se učili definicije DRUŽINA! Vse ostalo pa so sorodniki, žlahta,...
Tašče imajo svoje sineke preveč posesivno rade. In potem pride neka ženska, katero ima njen sin rad,...in tako se mamica počuti ogroženo.  To je en tak začaran krog, ki ga je nemogoče prekiniti, če sin ne ve, kje je komu mesto in mora ta red narediti sam.
Zato mislim, da se mora v tem primeru vsaka ženska postaviti zase in zahtevati spoštovanje. Ne pa sprejeti stanja, ki ji ne ustreza.

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 10:33:17   
Zanica
Se opravičujem, zaradi moje slovenščine sem drugače dojela tvojo trditev.

Moja tašča se tudi zeloooo zaščitniško obnaša do svojega mlajšega sina ki je že 19 let star. Pripravi mu vsak dan obleke za obleči. Enkrat je bila do pozno pri nas, drugi dan pa je prišla zelo zgodaj in ni imela časa pripraviti obleke, sin jo kliče in vpraša kaj naj jaz zdaj oblečem? V smislu, kako si je lahko dovolila da mu ni pripravila obleke? Majko moja... Za popi****.Kaj boš jedel, ali boš to to ali to? Ne? imam še to, to pa to, lahko ti segrejem to, a ne boš, joooj, zdaj moram pogledat, aha, imam to! Ali boš to jedel, v redu takoj ti segrejem pa jej sine.....A boš kozarec vode? Soka? Kokakkole? Ti prinesem še kruha?

Tako to zgleda.... Jaz sem njemu večkrat povedala da mu mama ni služkinja, in bo moral prej ko slej naučit skrbet sam zase....Drugače hvala bogu, gre v Avstrijo v šolo, in ga ne more pedenat vsak dan, ampak ga zato prek vikenda pedena 200 na uro...Pa še nohte mu striže na nogah.

user posted image

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 10:55:55   
memole80
Ah, moja tašča je tudi en talent. Na začetku sem se preveč sekirala, sedaj pa me ne briga kaj počne. Če naju ne bo ubogala (starša sva midva in ne ona), potem je sam fant rekel, da bova omenila obiske.

Mojam ko je prišla prvič na obisk je prinesla čokoladne piškote za sina, meni pa rekla: "Ti jih pa ne moreš jesti, ker so jajca in čokolada!", meni pa ni nič prinesla. Fant si lahko kup piškote, jaz pa ki sem pravkar rodila, meni ni potrebno nič prinesti. Ta dogodek sem pričakovala. Čim je vprašala fanta če kaj speče, sem mu rekla, da bo prinesla samo zanj in tako je bilo. Pa malo je hodila vsakih 5 minut gledat če se je zbudila in jo je odkrivala, kupovala neumne stvari, pa smo ji dopovedali naj kupuje plenice in igrače, ostalo bova midva (to še nekako uboga), ampak ko vidi vnukinjo se mi zdi, da se ji zmeša in samo ona obstaja. Pa še je bilo takih dogodkov...ampak ni časa za vse napisati. Pri nas je fant vzel v roke in ji je rekel, da ni ona mama, ampak ne vem do kdaj bo pomagalo. Je pa tudi res, da če mi kaj ne ustreza, ji vrnem nazaj. Ne bom se pustila.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 11:15:21   
nosek5
Dekleta, nekatere ste me narobe razumele. Da razjasnimo.

Spoštujem njegovo mami, imam jo tudi rada in sva se nekoč razumele kar o.k..
Vendar pa odkar je izvedela da sem zanosila, je kar naprej govorila, da glede na to, da bo ona babica in je mati mojega partnerja, ima vso pravico, da se upošteva tudi njo. S čimer se jaz pač ne strinjam. Odkar pa je na svetu otrok, pa se stvari vse bolj stopnjujejo. Seveda me partner posluša in se tudi zavzame zame, vendar šele po dolgem, utrujajočem in skreganem pogovoru. Tudi njega stvari morijo, saj je razpet med nama in njo. Vendar pa sva zdaj na 1. mestu jaz in hči in glede na to da je tudi tašča bila nekoč snaha, dobro ve, da ji ni bilo všeč, ko se je njena tašča vmešavala med njun odnos z možem. Tudi sama je to potrdila in kar naprej govori, da ona tega nikoli ne bi počela, vendar pa dela drugače. In nihče ji ne prepoveduje imeti rada svojega sina, svoje vnučke ali kogarkoli, vendar pa v vsakem odnosu obstajajo meje, katerih se moramo držati. Tudi nisem rekla, da ne dela lepo z najino hčerko, zelo lep odnos ima do nje, za kar sem ji hvaležna. Me pa moti, da hoče velikokrat prevzeti mojo vlogo, to pa mi ni prav. Tudi ne bi me motilo, če bi jo kdaj previla, ko bi jaz skočila v trgovino na primer,ampak vse ostalo pa pripada meni in možu. Tudi moja mami in oči bi lahko to počela, pa mi niti z eno samo besedo nista izrazila te želje. Jo z veseljem pocrkljata in počuvata, če je to potrebno, to pa je tudi vse. Nekomu narediti uslugo, ali pa vsiljevati se je velika razlika. In če zaenkrat ne rabim, da jo kdo previja namesto mene, ker jaz ne bi imela časa, pač ne rabim. Vem, da bom kdaj tudi jaz rabila pomoč in bom hvaležna zanjo, vendar pa ne mislim zato, da bom nekoč to pomoč dobila, poteptati svojih načel in se v celoti podrediti nekomu drugemu samo zato, ker on tako želi.
Vse kar želim, je uživati v svoji novopečeni družini in imeti občutek, da je to moja družina in jaz želim skrbeti zanjo skupaj s svojim možem. Hvaležna sem za nasvete in jih tudi sprejmem če se mi zdi to sprejemljivo, da pa mi nekdo ponavlja eno in isto stvar non stop in mi s tem pere možgane, to se mi pa ne zdi dobro namerno in se tega ne grem. Seveda da je ona del družine, ampak ne najine, če me razumete kaj mislim. Naša družina šteje tri člane, to je moj mož, moja hčerka in jaz. In na koncu je pika, vsaj dokler ne priveka na svet še kakšen otrok.
In še enkrat, ne da ne maram mame svojega moža, ne maram njenega odnosa do moje družine, ki je na 1. pogled zelo dober in dobronameren, po nekaterih stvareh pa se kaže za zelo vsiljiv in posesiven odnos. Ne me narobe razumeti, vem da v velikih stvareh želi samo dobro, vendar pa vem tudi, da pa ve, da se nekaterih stvari ne počne, pa jih vseeno dela, samo zato da ima nadzor nad nami. In tukaj ji zamerim. Ker govori eno in dela drugo.

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 11:24:39   
memole80
Jaz sem tudi imela rada svojo taščo...dokler nisem rodila, potem se je radikalno spremenila. Od tistega dne, jaz ne obstajam več. Obstaja le sin in vnukinja. Jaz sem vedno govorila, da imam super taščo, ampak sem se premislila. Problem je tudi v temu,ker je fant edinec in je mama toliko bolj navezana nanj. Razumeti morajo, da je to najin prvi otrok in smo posledično tudi ljubosumni. Marsikdo mi je rekel, da je to čisto normalno in da z drugim bo že drugače. Vsaj jaz sem taka, da uživam v tem letu, ko sem doma. In ne potrebujem nobene pomoči. Tudi jaz ne bi hotela, da bi jo previjala. Eno bi bilo, če bi bila prijazna do mene, ampa vedno goori :"Kje je očka?" in meni kaže hrbet. Najraje bi videla, da me ne bi bilo.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 11:44:22   
Anja24
Nosek, a tvojega partnerja pa nič ne moti, da ga mama kliče večkrat na dan in mu poroča o vsakem koraku ter deli nasvete???

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 12:00:12   
lotoska
IZVIRNO SPOROČILO: memole80
Jaz sem vedno govorila, da imam super taščo, ampak sem se premislila.


Jaz tudi. Zdaj mi je pa čisto vseeno. Ne trudim se biti niti prijazna več. Le zakaj bi bila.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 12:22:26   
nosek5
očitno ne, ker je zgleda tako navajen. sicer je rekel, da ga tudi moti, vendar da zdaj ne kliče toliko, ker ji je to rekel, ampak meni se ne zdi da bi se stanje bistveno popravilo. Glej, sej me ne moti da se slišita, ampak ne 3,4 na dan. Sploh pa ne ko smo skupaj samo kak dan v tednu, takrat pa res ne rabim da nekdo skos kliče. Mah to je težko, stara navada železna srajca,pravijo.

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 12:38:24   
Anja24

IZVIRNO SPOROČILO: nosek5

očitno ne, ker je zgleda tako navajen. sicer je rekel, da ga tudi moti, vendar da zdaj ne kliče toliko, ker ji je to rekel, ampak meni se ne zdi da bi se stanje bistveno popravilo. Glej, sej me ne moti da se slišita, ampak ne 3,4 na dan. Sploh pa ne ko smo skupaj samo kak dan v tednu, takrat pa res ne rabim da nekdo skos kliče. Mah to je težko, stara navada železna srajca,pravijo.


Ne, sej razumem...mene bi tudi motilo...oz. me razuser posted image  tudi če ga pokliče samo 1X na 14 dni, pa da mu takrat daje razne nasvete...user posted image brrrr

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 13:37:52   
miška piška
IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Jaz sem tudi imela rada svojo taščo...dokler nisem rodila, potem se je radikalno spremenila. Od tistega dne, jaz ne obstajam več. Obstaja le sin in vnukinja. Jaz sem vedno govorila, da imam super taščo, ampak sem se premislila. Problem je tudi v temu,ker je fant edinec in je mama toliko bolj navezana nanj. Razumeti morajo, da je to najin prvi otrok in smo posledično tudi ljubosumni. Marsikdo mi je rekel, da je to čisto normalno in da z drugim bo že drugače. Vsaj jaz sem taka, da uživam v tem letu, ko sem doma. In ne potrebujem nobene pomoči. Tudi jaz ne bi hotela, da bi jo previjala. Eno bi bilo, če bi bila prijazna do mene, ampa vedno goori :"Kje je očka?" in meni kaže hrbet. Najraje bi videla, da me ne bi bilo.


popolnoma enako pri meni!!!


(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 13:39:45   
miška piška
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska


Jaz tudi. Zdaj mi je pa čisto vseeno. Ne trudim se biti niti prijazna več. Le zakaj bi bila.


in posledično enako tudi pri meni!!!
samo da to dosežeš rabiš določen čas. da se ne sekiraš več toliko in se ne trudiš več pri ljudeh, pri katerih itak nima smisla!!!!
in potem je lažje živeti!!

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 14:25:10   
Lalica1
nosek5: sama si najbolje opisala to kar sama mislim. In čisto v vsem se strinjam. Zato potegni mejo, bodi odločna in zahtevaj svoj prav! Najprej zaradi sebe, potem pa tudi zaradi tvoje družine. Če tebi ni prav, potem že ni prav in končaj s tem. Tašča te sploh ne spoštuje! Ona vidi samo sebe in svoje potrebe. Postavi jo na njeno mesto (mesto babice), ker boš šele takrat zadihala, ponosna boš nase, ne bo te strah pred vsakim obiskom in ne bo odpora, pa še tašča te bo začela spoštovati.

Srečno še enkrat in sporoči kako bo šlo!

Držim pesti!

(odgovor članu miška piška)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 14:46:32   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

IZVIRNO SPOROČILO: memole80
Jaz sem vedno govorila, da imam super taščo, ampak sem se premislila.


Jaz tudi. Zdaj mi je pa čisto vseeno. Ne trudim se biti niti prijazna več. Le zakaj bi bila.



Opažam pa, da je ugotovila, da mi ni najbolj simpatična. Prej sem vednokimala in se smejala, sedaj pa ji grem proti in ji to ni prav!!!user posted image user posted image user posted image Lisica ona, lisica jaz. user posted image

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 14:48:36   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: miška piška

IZVIRNO SPOROČILO: lotoska


Jaz tudi. Zdaj mi je pa čisto vseeno. Ne trudim se biti niti prijazna več. Le zakaj bi bila.


in posledično enako tudi pri meni!!!
samo da to dosežeš rabiš določen čas. da se ne sekiraš več toliko in se ne trudiš več pri ljudeh, pri katerih itak nima smisla!!!!
in potem je lažje živeti!!


Jah, to itak. Mene je začelo prav glodati...samo da sem pomislila nanjo. Teden predno smo šli na obisk sem bila živčna, sedaj pa se mi fučka..... Važno, da ne živim z njimi in da jih vidim parkrat na mesec.

(odgovor članu miška piška)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 14:51:41   
sneška_
Vse kar želim, je uživati v svoji novopečeni družini in imeti občutek, da je to moja družina in jaz želim skrbeti zanjo skupaj s svojim možem


Ne uživaš zato ker se utrujaš z bedarijami. Na eno uho not pa na drugo ven pa bo vse v redu  

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 17:11:32   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

IZVIRNO SPOROČILO: memole80
Jaz sem vedno govorila, da imam super taščo, ampak sem se premislila.


Jaz tudi. Zdaj mi je pa čisto vseeno. Ne trudim se biti niti prijazna več. Le zakaj bi bila.



Opažam pa, da je ugotovila, da mi ni najbolj simpatična. Prej sem vednokimala in se smejala, sedaj pa ji grem proti in ji to ni prav!!!user posted image user posted image user posted image Lisica ona, lisica jaz. user posted image



Enako pri meni. Ampak ona se kar sili, da pride na obisk, pa čeprav ji rečem, da tamal spi, mož je pa v službi, vseeno pride. In potem sedimo ena nasproti druge in se gledamo, ker se nimamo kaj pogovarjati, saj se vse zmenimo v 5 minutah. Če bi prišla 1x na teden, bi bilo drugače. In ko moža ni doma, se do tamalega čisto drugače obnaša - ga celega prelupčka, prešlata in preslini, pred njim pa si ne upa toliko. Zato ji ga včasih niti v roke ne dam, ker mi slabo rata, ko vidim, kako se pači nad njim. Seveda se bo zdaj katera oglasila, da sem ljubosumna nanjo, ampak nisem. Samo blazno na živce mi gre. Ko ga previjam, se takoj prislini zraven in vtakne svoj radoveden nos skoraj v plenice, zraven pa nekaj brblja. Sem že marsikje videla, kako se babice obnašajo do vnučkov, ampak tole je pa višek. In ko ga hranim po steklenički, ga vleče za nogice, da se revček ustavi in čudno gleda. Mislim, komu bi blo pa všeč, da je, pa ga nekdo vleče za noge? Adijo pamet!

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 19:51:21   
kamilija
He he, sej ne moreš verjet kolk so ene tašče hecne.user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 20:44:48   
end1
se pridružujem, le da sem jaz ko mi je prekipelo poklicala po telefonu in ji povedala, kar ji gre.
Od takrat gre mož s hčeko k njej sam na obisk, pa še to poredko, na obisk pride ko je mož doma. Zdaj ko ma mala tri leta in jo zanima vse drugo ko crtanje, pa jo zbada - kaj me ne boš nič stinila k sebi, mi kaj povedala...
Sem tudi misnla, da bo kaj boljše, ko bo svak dobil otroka, ampak ni. Zdaj mam še sinka, in ko ga vidi se kar trese. Očitno so vnuki neka droga za te none. (hvala bogu ne vse )
Upam, da jaz ne bom taka, je bolš da me ni več ko da tako delam.  

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
11.12.2008 21:29:39   
miška piška
tudi jaz sem jo-taščico, ko je bila mera polna, poklicala in ji razložila, kaj in kako si jaz predstavljam svojo familijo in svoje življenje. od takrat je bolje, ampak ona tudi ne more iz svoje kože in še vedno ima svoje posesivne "me-myself and I" izgrede. ampak ko začne razpredati, kaj in kako bi to ona in kako bi bilo to najbolje,se meni prikrade-najbrž- en čuden izraz na obraz, ker kmalu neha. baje da znam zelo grdo gledati!! ji pa tudi rečem: mi bomo to že po svoje! je pa res, da smo totalno omejili obiske saj se ona spremenila očitno ne bo!
naučila sem se tudi da ji ne razlagam preveč- niti kaj delamo, kje smo bili, kam gremo.... se delam precej nevedno, čeprav imamo že zdavnaj vse splanirano.
ona se ne bo spremenila-še vedno jo zanima vse od tega- kaj ima oblečeno, kaj je jedel, kolikokrat kaka.... ampak je razlika- jaz ji teh informacij ne posredujem več. komentiram:mah ne vem, se ne spomnim, bomo videli....ipd.
je pa seveda najbolje, da poseže vmes tvoj partner. moj je prišel do te faze da ji upa rečt. bravo za mojega!!!user posted image jap, drugače bi šla lahko tudi narazen ker mi je to vmešavanje in posesivnost že zelo načela živce in naš odnos.
res moraš dobiti partnerja na tvojo stran. ne mu šinfati njegovo mami- saj jo ima seveda rad in ti tudi jo najbrž želiš spoštovati, ampak naj se ona tudi nauči spoštovanja.
ampak povej partnerju, kaj pričakuješ od njega in od vaše nove družinice. imej se tako rada da boš postavila svoje želje in zahteve na prvo mesto. tvoj pa, če te ima res rad, bo to spoštoval in upošteval. jap, ti moraš biti njegova št. 1,njegova mamica je pa že nižje na lestvici!!!

če ne veš, kako bi mu vse skupaj razložila, kako velik problem v bistvu imata, mu pošlji link od tvojega posta in bo lahko prebral vse odgovore in mnenja. če je vsaj malo razumevajoč, ne bo hude krvi.... najbrž on (moški pač) sploh ne ve kako vse to tebe obremenjuje!
res, upaj si zahtevati tisto kar si želiš!!! srečno!

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
12.12.2008 12:34:34   
ronja
Če pa poveš ne, ni treba, bo kar pri meni, ne bo ti ga vzela. Noben ti ne zna brat misli, veš?

Hehe, misli si! Če hočeš, da ti ga ne vzame, ne smeš uporabljat nobenih pogojnikov, nobenih treba, ne treba, ne rabim, hvala... Samo trdilne stavke! Če rečeš, ne hvala, ni treba, bo tašča lepo vzela malo v roke in toliko časa trgala malo stran, dokler ji ne bo ratalo  - preverjeno in to ne 1x! Pač gre na pravilo močnejšega - ti moraš bit vljudna, njej pa ni treba... Tako da moraš rečt: Ne, mala BO pri meni.  In jo držat ful trdno in se še malo proč obrnit, potem imaš mogoče kak % šans...

Za moje pojme posesivnost in ljubezen nista isto: če mala spokojno zaspi na meni, pa mi jo vzame in pri tem seveda zbudi - sori, to zame ni ljubezen! ker to za otroka ni bilo nič dobro! To je gledanje izključno na svojo rit, žalim slučaj!

Jaz sem imela vedno močan materinski nagon, če sem kje videla jokajočega otroka, sem ga hotela potolažit, itak. To se mi ni zdelo nikoli vprašljivo. To, da pa otroka vsega zadovoljnega vzameš mami, je pa nekaj čisto drugega kot probat potolažit jokajočega otroka!

Tudi zame smo družina mi: starša in otroci, ostali niso naša družina, so pa sorodniki, ampak do njih nimamo nobenih obvez, da se moramo videt. Vidimo se, zato, ker je to vsem ok, ali pa malo potrpimo, da naredimo veselje babici, recimo, ampak ni pa to neka naša zakonska dolžnost, kot ima recimo oče pravico videt otroka in brat sestro (dokler sta mala)... tudi moji starši recimo se s to definicijo strinjajo (no,saj so me je oni naučiliuser posted image ), vedno pravijo: vi ste zdaj svojo družina, mi bomo pomagali, kar bomo lahko, samo rečite, če boste kaj rabili. to se mi zdi fer odnos.

Kar se daril tiče, se po moje probajte malo postavit v njihovo kožo: njihov denar bodo v končni fazi tako ali tako dobili vaši otroci, zato oni ob nakazovanju denarja na nek **** račun, ne doživijo nekega hudega veselja, verjetno. če pa prinesejo cotko, igračko,... nekaj, kar so sami izbrali za svojega vnučka, pa jim seveda srček igra... kaj delajo s svojim denarjem, je njihova stvar, dokler si koga s tem ne kupujejo.

Moja tašča se tudi zeloooo zaščitniško obnaša do svojega mlajšega sina ki je že 19 let star. Pripravi mu vsak dan obleke za obleči. Enkrat je bila do pozno pri nas, drugi dan pa je prišla zelo zgodaj in ni imela časa pripraviti obleke, sin jo kliče in vpraša kaj naj jaz zdaj oblečem? V smislu, kako si je lahko dovolila da mu ni pripravila obleke? Majko moja... Za popi****.


Jap, za pop***. Ampak ni šans, da bi dovolila, da bo tako pokveko delala iz moje punčke! Za moje punčke si želim, da bojo samostojne in zadovoljne, vsaj kolikor bom lahko na to vplivala, bom gotovo poskrbela, da bo tako! takega fanta namreč nobena poštena punca ne bo pogledala, ker so milo rečeno rahlo pase - pametna punca ve, da lahko najde kaj boljšegauser posted image . Mislim, da na ta način dela človek pokveko iz otroka - pa naj je to mama ali babica! S tem otroka prikrajšaš za tisto samozavest, da zna sam poskrbeti zase, za tisto varnost, da se lahko svet sesuje, pa bo on šel dalje, ker se znajde, ker če se potrudi, vedno rata,... NITI POD RAZNO NE BI TEGA PUSTILA! ne bi pustila, da nekdo pohablja mojega otroka, pa vseeno, ali je to fizično ali psihično!

Pri nas je fant vzel v roke in ji je rekel, da ni ona mama, ampak ne vem do kdaj bo pomagalo.

To je treba non stop obnavljat, kot redni servisuser posted image .

Vendar pa odkar je izvedela da sem zanosila, je kar naprej govorila, da glede na to, da bo ona babica in je mati mojega partnerja, ima vso pravico, da se upošteva tudi njo.

NO, tole tudi ne bi šlo skoz! Upam,d a ji je tvoj lubi povedal, kar ji gre...

Jaz sem tudi imela rada svojo taščo...dokler nisem rodila, potem se je radikalno spremenila. Od tistega dne, jaz ne obstajam več. Obstaja le sin in vnukinja.

hehe, pri nas nekaj časa še sin ni več obstajaluser posted image . Jah, treba jih je sklatit na realna tla, nimaš kaj... jaz vedno optimistično verjamem, saj zdaj pa bo vse ok... Pa potem pristanem na realnih tleh. Lubi je hvalabogu bolj realen in pravi, da pač ni druge, kot da jo na kratko drživa.user posted image Žal vidim, da ima prav, če se vidimo večkrat, je takoj treba še več in še več in vedno bolj je spet vsiljiva... No, bom probala spet spomladiuser posted image , sem si dala termine, hehe, da me ne bo prej kaka slaba vest grabila,user posted image ker mi je včasih hudo, ko jo vidim, da bi si želela bit več z nami... Ampak ne pa za ceno naše sreče, j* ga, toliko pa sem egoistična (in se mi zdi prav, da sem, sicer ne bojo moje smrklje srečne).

Sem pa še vedno prijazna in se trudim tudi jaz naredit njej kako uslugo. Da imamo pač lepe odnose, čeprav jih je treba non stop bremzat... (včeraj sva se pogovarjala z lubijem, da sem ugotovila, zakaj se je zadnje čase umirila, da zato, ker se je bala, da bomo manj prihajali. In njegov odziv:"Odlično!" No, jaz nisem bila tako navdušena nad to ugotovitvijo, sem upala, da se bo mogoče dalo vse lepo zmenit. Pa pravi on:"Sanja svinja kukuruzuser posted image ..." Tak da - je dobro, če je vsaj eden realenuser posted image .) Če pa se ne bi on postavil za nas in naredil meje, pa bi bil že bivši, to sem bila odločena in bi tudi izpeljala, ker mi je bilo preveč hudo takrat, da bi bila pripravljena tako živet...

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
12.12.2008 14:37:15   
Lalica1
user posted image  user posted image   user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
Se čisto strinjam z ronjo. Kot, da bi brala moje misli in občutke. Na žalost pa pri možu nisem tako zelo odločena in dosledna kot ti. Vendar se izboljšujem in s tem sem bolj zadovoljna tudi jaz!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
12.12.2008 15:33:46   
ronja
Na žalost pa pri možu nisem tako zelo odločena in dosledna kot ti. Vendar se izboljšujem in s tem sem bolj zadovoljna tudi jaz!

lalica, hehe, midva sva bila v teoriji vse zmenjena že pred rojstvom user posted image , tudi to, kolikokrat se bomo videli ipd... Tudi sva se pogovarjala, da se nama ne zdi v redu, kako se obnaša ob prvem vnuku (najinega nečaka, ki se je rodil pol leta pred najino malo), recimo, da ga med kosilom lepo odnese v drugo sobo ipd... Tako da v teoriji je vse štimalo. Potem pa je bila praksa drugačna in sem ga najprej lepo spraševala, če si je premislil, če misli zdaj drugače... On pa da ne, še vedno je mislil, da je prav eno, delal oz. dovolil pa drugo...
No, saj vmes se je probaval pogovorit z mamo, vendar je to res precej težko pri njej, ker dobesedno zbeži v drugo sobo, se zapre vanjo in reče "pusti me pri miru!", če reče samo "mami, morava se pogovorit," nič več! Tak da ga razumem, da mu je težko, ampak solze so včasih tudi samo izsiljevanje...

Potem je šlo kvečjemu na slabše, namesto na boljše in lepega sončnega dne, ko sem se sprehajala s tamalo mi je počilo - aha izkušnja! Moj otrok joka, ker/če sem jaz nesrečna. Jasno, da se ne more počutit varno, če je mama živčna in jo je strah in je ves čas stisnjena v kot! Otrok to čuti... In takrat mi je bilo kristalno jasno vse skup, v trenutku! Ko sem prišla domov, sem lubiju napisala pismo, kjer sem mu zelo iskreno in čisto popolnoma brez olepševanja napisala, kaj mislim in kaj čutim in kaj nameravam naredit, če se stvari ne zrihtajo in to takoj. No, takrat je šele njemu počilo, da mi je res tako zelo hudo in da ne more furat vmes. Da se mora pač nekam postavit in da ena bo jokala, on lahko samo zbere, katera... In je izbral. Če ne bi izbral mene, pa naj gre k njej, takega ne rabim! To sem mu tudi napisalauser posted image . ja, grdo, ampak j* ga, če je pa res, saj ma pravico vedet... In takrat je mel on svojo aha izkušnjo, tisto popoldne se je usdel na kolo in šel tja se zmenit. In potem še n-kratuser posted image . In zdaj je on bolj realen in se manj pusti okoli obračat kot jazuser posted image .

Jaz pa sem si tudi naredila svoj prostor in se nisem več pustila izsiljevat - če je klicala mene, se pač nisem več oglašala, ker mam telefon na tiho in če sta kar prišla, sem šla s tamalo ven, če je spala, je pa nisem pustila budit in vedno sem rekla, da je glih kar zaspala, da ne bi tu čakala cel dan, da se zbudiuser posted image . Potem je pač ugotovila, da ne more vedno vsega dosešt z izsiljevanjem (ker prej je bilo ko v Twin pixu: me vpraša, če lahko prideta, rečem, da zdaj pa res rajši ne, pa počaka par trenutkov in lepo mirno vpraša še enkrat," ja, kar povej, če nočeš, ne bova hodila, ampak greva tja in bi prišla mimo...", pa jaz spet, da danes pa res ne bi mela obiskov, pa da si ne želim, pa še kar 10x vpraša isto... dokler enrkat ne bi rekla ne nazaj, ker bi se mi zdelo trapasto... in bi prišla, ker sem kao dovolila... to se mi zdi grdo). moji rečejo, da če mi ne paše, ne bodo hodili in če rečem, da se mi ne da, je to čisto dovolj dober razloguser posted image .

Dejansko se mi zdi, da pozabljamo, da s tem, ko nekaj "potrpimo", ne naredimo nikomur nobene usluge, še najmanj pa partnerju, ker mu slej ko prej začneš zamerit, da dovoli, da tako trpiš. Zato je boljše (za oba, sigurno pa za odnos), da kar lepo direkt poveš, če ti je hudo. Tako mu daš vsaj šanso, da zrihta. Ker vsak bo rajiš, da mu ni nič treba, pa vse laufa. in če ti ne poveš, da ti je grozno, on tega sam od sebe tudi ne bo hotel videt... Si bo mislil, da ti ni vse glih čisto prav, ampak ne pa da trpiš...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
12.12.2008 15:43:48   
Lalica1
Dejansko se mi zdi, da pozabljamo, da s tem, ko nekaj "potrpimo", ne naredimo nikomur nobene usluge, še najmanj pa partnerju, ker mu slej ko prej začneš zamerit, da dovoli, da tako trpiš.

To je res. Vedno je potrebno imeti karte odprte, čeprav na račun ljubega miru. To, da zanikamo same sebe, je še največja katastrofa!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
12.12.2008 17:06:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zanica

IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1

Saj tvoja tašča ni tvoja družina.


Ne strinjam se z tem. Seveda je družina. Ni noben tujec, je mati od moža. ...


Pri meni pa je del druzine, prav tako tete in strici in ostali sorodniki, da ne nastevam vseh.

Ni prioriteta, pride pa kmalu za njo.

(odgovor članu Zanica)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?