|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 13:53:14   
Srčekgirll
IZVIRNO SPOROČILO: kenya



Ja, tole s teženjem če si že rodil je res zoprno. Itak si tako vesel, da takoj pošlješ vsem sporočilo.
Eni punci k smo skupaj hodili na telovadbo, se je pa zgodilo, da je imela že vnaprej pripravljen sms, ki ga bo poslala, ko bo rodila in se je zgodilo, da ga je po pomoti poslala predčasno. To je imela šele dela potem, da je vsem spet sporočila, da še ni rodila. Pol je pa čez dva dni res rodila, pa je morala spet vse ponovit user posted image

user posted image user posted image user posted image


_____________________________

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 13:57:58   
Srčekgirll
Helow!

Pr men se še nč ne dogaja. Čeprou bi rada vidla da bi se kaj, sploh pa zdej k bo spet vrooočččeeee. V četrtek grem na CTG. Bomo vidl kaj bojo takrat rekl. Če se je moj user posted image odloču kasnej rodit (upam, da ne), naj se pa 6.7., da bosta z Vidkom točn 2 leti in 2 mesca razlikeuser posted image . Kar bo pa bo, sam da bo ok.
In ve kako ste, vam je kaj vroče?
DanielaNeli - čestitke za nečaka.
Zdej pa grem po mojga sinka v vrtec.


_____________________________

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 14:42:07   
anajrim
Mah, sterilizatorja do sedaj nisem imela pa ga nebi kupovala, čeprav verjamem da je pa super. Sem imela vedno tole tekočino od Chiccota in je bla super,ampak sedaj se več ne dobi. A ti si jo kupila v zadnjem času? Ker jaz jo iščem že kakšen mesec, pa je ni več za dobiti, niti njihovih tablet za steriliziranje ne. Če slučajno veš, kje imajo še kakšne skrivne zaloge, bom vesela za info user posted image .


2,8 let nazaj sem jo kupila...sem pa slišala da je nimajo več...baje da v chicco merkator center šiška...tam da še je...poglej!!!!


_____________________________

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010


(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 14:46:02   
anajrim
Jaz tudi letim po _Nika in potem gremo plavat...v tej vročini se mi ne da nič drugega :)
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010


(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 16:50:45   
balem
Ja za srček upam, da bo vse ok, glede na to, da ima baje cca 50% dojenčkov šum na srčku, pa se ponavadi samo od sebe pozdravi. Sam mal me je zdravnica prestrašla, da je pač bolj dovzetna za vse, glede na to da je zgodnja. Mamo pa kontrolo pri kardiologu ko bo stara 2 mesca, pa pri ortopedu pri treh.
Glede mleka je mogoče mal boljše, ampak naša mala tok je, da ne morem verjet, ko sem si črpala mleko je mela ful pogoste obroke in obilne, nekot od 40 da do 90 ml... Bo velika babauser posted image
Patronažna je končno uspela pridit do nas in je rekla, da je vse ok, tako kot more bit in upam, da bo šlo tak tud naprej. je pa mal panike, ker je pač prvi otrok, pa še nismo vajeni svega in svašta... Ampak bo že user posted image

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 16:51:48   
DanijelaNeli
Ojoj,kakšen vroč dan...a se da preživet...

Sem glih kar prišla s Postojnske porodnišnice...bila sem na obisku pri Arnetu.
Samo je res dečko in pol...polna naročja so ga...
Hecno videt sosedovo punčko,ki je lažja za dva kilograma...

Prav sem pozabila pestvat user posted image ...ko sem imela Neli ob sebi,sem si mislila,da kako gre hitro čas mimo in še prehitro zrastejo otročki...

Neli je seveda tudi popestvala bratranca...Vse lepo nežno,...kot je treba...
A je bila tudi igralnica v istem nadstropju zanimiva...

Glede hrane pravi,da jedo vse...tudi okisano,pohano,...
Še vedno pa povijajo s tetra in povijalnimi plenicami...tako jih tudi odpustijo iz porodnišnice in dajo navodila,na nošenje le teh v kombinaciji s pamperskami do naslednjega pregleda kolkov.
Ob visokih tempetraturah katere se nam bližajo v tem poletju,naj se user posted image  odvije čez dan za kakšno urico in naj bo brez...


(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 17:24:28   
nagaja28
ne morem verjet, da v postojni pa na široko povijajo. v ljubljani je samo pamperska že od vsega začetka, če je vse ok s kolki. jaz sploh ne mislim povijat na široko, če ne bo nujno. sploh pa ne v tej vročini.

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 17:29:22   
naja7
Ah joj, vročina da se skuhaš.... Zvečer bom že zatečena spet kot kakšen slon...
Celo jutro sem letala, da sem uredila papirje za gospodinsko pomočnico - torej zame heheheuser posted image user posted image user posted image user posted image sem se tako prijavla, da bo mal višja porodniška, ki nastopi čez dva dni...

Joooj kako čas beži, mami mi pripelje danes še jogi za postelco, potem pa mora samo še teta oduser posted image prinest jogi za zibiko in smo v kompletu, ah ne nismo treba je še banico kupit potem je pa res vse...

Jutri bo tudi lušten dan, vrjetno zopet vroč da za umret, zjutraj grem še na medicino dela, ob 13 pregled pri mojem najdražjem g in ctg potem pa greva suser posted image v kino v Celje Shreka za vedno gledat user posted image user posted image user posted image user posted image zvečer bom pa tako samo še v posteljo padla, do 4 spala potem pa se prestavla v dnevno si naštimala kakšen filmček okol 8ih pa zadremala do 10. To se mi namreč dogaja že 3 dni skupaj.

Danes pa sem spet imela ostro bolečino v predelu jajčnika in to 2x bomo videli kaj na to poreče moj g jutri, 100% bo našel kakšen razlog v mojih 2 ali 3kg, ki naj bi bili odveč user posted image user posted image user posted image .

Šla bi se kopat, pa ne vem kako je z bazeni, predvidevam, da bolje da ne, ker je tam obilica bakterij in vsega tega...

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 17:49:04   
kenya
IZVIRNO SPOROČILO: nagaja28

ne morem verjet, da v postojni pa na široko povijajo. v ljubljani je samo pamperska že od vsega začetka, če je vse ok s kolki. jaz sploh ne mislim povijat na široko, če ne bo nujno. sploh pa ne v tej vročini.


Ja, to je tudi meni čudno. Razen, če ne naredijo takoj UZ kolkov. user posted image  Ampak ni mi jasno zakaj take razlike med p. Tudi jaz nimam namena povijat široko, če bo UZ o.k.

_____________________________

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 19:14:55   
niky31
Živjo punce,

Najprej čestitke vsem mamicam.  Srečno starševstvo vam želimuser posted image user posted image user posted image user posted image

Pišem vam iz Postojnske porodnišnice.
Rozinca: tudi jaz sem mislila da bova rodile na isti dan - skupaj. user posted image

Med nosečnostjo nisem veliko pisala na forumu ker sem imela na žalost kar nekaj težav zdravstvenih v zvezi z nosečnostjo zaradi katerih sem morala tudi roditi prej. 
Bila  sem tudi  precej v bolnišnici, vendar pomembno je da smo sedaj v redu - jaz in Kris.
Rodila sem v Postojni - prvić rodila in moram reč da je bila zelo lepa  izkušnja.
Zelo sem bila zadovoljna z osebjem ki me je oskrbvalo v porodni sobi. Super babice in zdravniki.
Mož je bil zdraven in kljub strahu ki sem ga imala sem s pomočjo EDPIDURALNE ANALGEZIJE rodila skoraj brez bolečin. Zelo sem bila vesela da sem imela naravni porod,  vendar, bi se vedno odločila za EPIDURALNO.

( Pred porodom sem imela zelo velik strah in me je kar panika prijemala potem pa sem se umirila in skušala kar se da sprostiti - je bilo težko vendar sem se le prepričala da škodi če si v strahu, napet in zakrčen).

Moj mali Krisek je malo majčken tako da bova še nekaj dni morala biti v bolnišnici potem pa domouuser posted image ,komaj že čakam.

Lepo se mejte punce- bodoče mamice,vsem želim da bi doživele čim lepši in neboleči porod - da se boste rade spominjale nanj.
Srečno vsem ki še čakate na ta dan.

Lepo se mejte.

Niky31









_____________________________

24.06.2010 se nama je rodil naš mali sonček KRIS



(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 20:15:03   
mišu
oj
Malo, da se javim. Vidim, da pridno pisete, ste odprle 2.del julijk. Sem en cas rabila, da sem nasla to stran prek telefona. Gre zelo pocasi, jaz pa imam seveda veliko casa :(. V Mb P sem. Ze skoraj 2 tedna. Se mi ze mesa. V soboto sem hotela domov za en dan in mi pediatrinja ni dovolila zarad male. Jaz sem pa ze tak za domov. Malo se boli v podrocju trebuha, tezje se vstajam, vlezem, drugace pa nic posebnega. Hotela sem domov, ker sem ze en cas tu in se en lep cas bom tu. Hotela sem videt kak napredujemo z renoviranjem hise, zivali, se nadihat svezega zraka in seveda najpomembnejse se pocartlat z dragim. Grozno ga pogresam! Mala se je zacela redit in sedaj tehta 1700g. Ko dosezeva 2kg, greva domov. Torej se najmanj 2 tedna, ce ne 3 :(. . .

(odgovor članu niky31)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 20:17:39   
Martinčka
Naja7 v bazen se lahko greš kopat če si 100% da je čep še na svojem mestu in če si kupiš tampone za nosečnice za v vodo... vendar ne da bi se namakala eno uro v bazenih.. ampak bolj na kratko ter potem takoj tampon menjat... če se pa le da se je pa treba bazenom izogibat.. zoprno a ne? meni bi tudi pasalo iti v bazen... pa imamo doma ogromen bazen pa ni volje zanjgauser posted image  potem je moderen en teden in vsi pozabimo nanjga...


Niky lepo da si imela lepo izkušnjo s porodom.. upam da nas bo čimveč takšnih! jaz pravzaprav že komaj čakam porod, čeprav jaz bom pa res naravno rodila, brez EA in vsega... prvič želim to izkusit tako kot je treba, drugič pa že možno da si bom kaj namišljevala... bo vse odvisno od prvega porodauser posted image
lepo se hranita in cartata ta čas v P.. čas gre tako hitro, da bosta ena dva že doma!


nama je pa moja mami danes kupila šampanjc posteljnino iz Svilanita... da jo lepo operem in pripravim da ko prideva domov z malo štruco da bova imela lepo posteljo:) zlata mamica mojauser posted image




(odgovor članu niky31)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 20:52:37   
pupika
buškolinka joj ti si šele boga, ki si na inzulinu. Upam, da se ti bo stanje čim prejh popravilo in da bo z malo bebico vse v redu. Mi lahko napšišeš kaj vse je lahko narobe z otrokom, razen vtega, da je otrok malčo večji in da mu po porodu pade sladkor in dihalna stiska. Kaj so lahko še kaki drugi problemi,m ki sladkor lahko pusti na otroku. Tak, da bomo vidli, kaki bodo jutri izvidi. Mi je pa zadnjič rekla, da do danes naj ne bi imela diete in sem moralla normalno jesti, zaradi glukoznega testa, če pa bom sedaj morala imet dieto pa se bom držala. Buškolinka drži se in upam, da bo pri vas vse v redu.

Mišu drži se, še malo pa bosta šli domov, upam, da čimprej dobite na teži. Sem pa prebrala da si v MB Porodnišnici. Jaz imam tudi izpred 4 let iz MB porodnišnice slabo iizkušnjo na oddelku zaradi sestre, ki mi je takrat zagrenila bivanje tistih 4 dni in sem takrat kar prejokala. Upam, da pri tebi ni tako hudo, ampak saj vem, ko bi pa rada šla domov in si to tako neizmerno želiš. Da potem padeš v depresijo. DRži se in upam, da bosta čim hitreje doma.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 21:24:07   
anajrim
Ojla pupe!

Jaz sem se danes spet namakala v našem domačem bazenu...da ne bo pomote voda je čiščena z aktivnim kisikom in je bolj čista skoraj kot una s pipe...user posted image Drugače pa se jaz nebi upala kopat v javnem bazenu...razen tistih s slano vodo...

Mišu
- držim pesti da greste čim prej domov...

Niky
- super za tako lepo doživet porod...

Candy
- si že doma???

uživajte




_____________________________

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010


(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 21:56:47   
buškolinka
pupika
v moji knjižici, kamor si zapisujem meritve sladkorja, je med zapleti pri novorojencu (poleg vseh že naštetih zapletov) navedena še bolj izrazita zlatenica zaradi zmanjšane zmožnosti jeter za presnovo bilirubina in večjega števila eritrocitov. se pa lahko pojavijo tudi zapleti pri nosečnicah:
- infekcije sečil
- preeklampsija (zvišan krvni tlak)
- polihidramnion (preveč plodovnice - prezgoden porod)
- porod s CR (zaradi makrosomije - prekomerna velikost otroka)

če ti potrdijo moteno toleranco glukoze (oz. gestacijski diabetes) ti bodo verjetno pripročili dieto in pa redno zmerno telesno dejavnost (običajno pol ure po obroku), ki občutno zniža nivo sladkorja...in še en namig: meni zelo zelo znižujejo raven sladkorja slane bučne semenke user posted image

aja pa še to, če imaš sladkorno sedaj, se ti bo najverjetneje ponovila tudi pri drugi user posted image  in imaš večjo  možnost za nastanek sladkorne bolezni tipa 2 ("starostna") user posted image

držim pesti, da ti jutri ovržejo vse sume na sladkorno user posted image user posted image user posted image
in hvala za lepe želje

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 22:15:16   
soncekray
Misu, mi je zal da sem tak dalec. Bi te z veseljem prisla pogledat. Bos vidla, bosta hitro minila ta dva tedna. Najpomembneje pa je to, da imas svojo pikico ze ob sebi. Te pa cist razumem. Meni bi se isto mesalo. Ze ko razmisljam o tem, da svojega kuzeka ne bom vidla 3-4 dni, mi je hudo.
Drzi seuser posted image

Jaz sem se koncno vcakala razprodaj pri Catiminiju. Ceprav imamo ze prevec cot in sploh nic ne rabim, se nisem mogla zadrzat. Kupila sem taki kjut dezni plasc za ko bo malo vecja in en lep komplet, hlace, majcko pa kapicouser posted image Zdaj sem pa res zakljucila z nakupi.

Nocko

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 22:26:28   
_tina
Nosečke in že mamice, sporočam vam, da je danes  KiWA rodila punčko Gajo, težko 3080g in 51 cmuser posted image user posted image user posted image .
Porod je bil zelo hiter in še sama ne dojame, da ima pri sebi malo princesko.user posted image

lep pozdravček od Gajine teteuser posted image

(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 22:29:12   
anajrim
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kiwa - pa si le dočakala...čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010


(odgovor članu _tina)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 22:31:18   
Bina 83
Jeeeeeeeeeee, še ena pupa!!!!!!!!!! Kiwa čestikeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Zelo lepo imeuser posted image user posted image !  

O kako lepo, superca!


_Tina hvala za info, pozdravi Kiwo!

(odgovor članu _tina)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 22:37:03   
naja7
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo Kiwauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo Gaja zelo zelo lepo ime....
Lepo se cartajta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bina 83)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 22:42:45   
kenya
Kiwa, čestitke za user posted image    user posted image    user posted image   user posted image   user posted image   user posted image .

_____________________________

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 22:45:50   
naja7
IZVIRNO SPOROČILO: soncekray



Jaz sem se koncno vcakala razprodaj pri Catiminiju. Ceprav imamo ze prevec cot in sploh nic ne rabim, se nisem mogla zadrzat. Kupila sem taki kjut dezni plasc za ko bo malo vecja in en lep komplet, hlace, majcko pa kapicouser posted image Zdaj sem pa res zakljucila z nakupi.



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image to sem jaz rekla že dober mesec nazaj, moj me dobesedno vleče stran od trgovin z otroškimi cunjamiuser posted image user posted image ampak ne gre, vidiš nakaj ko ti je všeč pač kupiš, vsaj jaz sem takšna... In ravno danes je moj spet odkimaval, ko sem videla oblekco in jo seveda tudi kupila.. Nimam več kam pospravljat cunj, previjalna je polna tako, da bom v najino omaro še eno poličko namontirala in tja pospravila nekaj cunj večjih številk.

(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 22:50:48   
soncekray
Haha, ja pri nas je podobnouser posted image Ampak ta soping je ze bil vnaprej planiran. Sem si vse nagledala, samo se cakala sem da se zacnejo razprodaje in je to moj dragi dobro vedel, tak da me je celo spomnil, da moram it v Catiminiuser posted image Ful prijazen.user posted image

Kiwa cestitkeuser posted image

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 22:54:15   
DanijelaNeli
Sporočilo Kiwe...






Pa je bila na vrsti res punčka.Ob 17:32 se je rodila Gaja,težka 3080 g in velika 51 cm.
Porod ekspresna in prav lepa izkušnja!
Kiwa




(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Julijke 2010 - 2.del
28.6.2010 22:58:18   
DanijelaNeli
In še eno sporočilo...od katere Julijke,nevemuser posted image ...lahko rečem,da od gospe Sodjauser posted image







Ku-ku Naomi Sodja tu.
Moja starša sta presrečna in še malo v "šoku",zato vam kar sama sporočam,da imate danes od 17.41 ure naprej eno Slovenko več ,težko 3.400 g in veliko 53 cm.Se vidimo! *Pa pa*
 




(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?