|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
10.2.2014 20:54:57   
mala zirafa
Mi je spet uspelo malo do prenosnika.Jaz sem tudi opazila, da mu d3 plivit kapljice delajo probleme, ker pa imam trst blizu sem razmišljala, da bi mu jih tam kupila.a obstajajo homeopatske tudi?
Najprej nas čaka 17.2. slikanje kolkov, 25.2. pa tretja posvetovalnica in cepljenje.Res je nekam zrasel.Meni se zdi da je vsak dan večji in so mu pajacki , ki so mu bili prej zelo preveliki, komaj pravuser posted image .

ima še katera težave s spanjem v zibki?Mali hoče bit samo z mano v postelji.čim zaspi pri meni in ga odložim v zibko se začne dret.in zato da se naspim, ga vzamem k sebi, da imam kaj od spanja.tašča i ravi da bo še prehitro hotel stran od mene, da naj ga kar cartam v postli, samo kaj ko mi ni komot tako spat.
Čez dan spi na intervale, dopoldan 20 minut, popoldan, v vozičku na sprehodu ja, doma švoh.Razen če se z njim uležem in počakam, da zaspi.

Pa začel me je malo zafrkavat, mi sesa samo bradavico in ne cel kolobar.Verjamem pa, da če mu bi dala flašo bi blo z doj. konec.
moram it

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Novembrčki 2013
11.2.2014 10:18:04   
siskica
Hmm nasa na sreco lepo spi v zibki v svoji sobici, je pa res da smo jo dali v svojo sobico ze cetrti dan doma. Mogoce kako noc pregurate z drenjem? Mogoce bi potem se navadil? Newem no ko nasa ni teh problemov imela. Pa ceprav je tu pa tam z nama zaspala pa do jutra ostala, sploh ko so bili krcki in ko ni bilo el.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Novembrčki 2013
11.2.2014 10:36:15   
marelcaspelca
Jaz sedaj tako naredim, da jo zvečer leže podojim v najini postelji in tamala tako zaspi, ko pa hočeva mi2 spat, jo prestaviva v njeno sobico/dnevno sobo. Če se zbudi jo podojim in odložim, pa zaspi.
Sem pa tudi že tako delala, da sem jo podojila sede in odložila v njeno poseljico... pa je včasih malo pojokala (nikol več kot pet minut) in zaspala. Midva v najini sobi nimava prostora za njeno posteljico, najina postelja je široka 140 cm... tako da MORA spati v svoji postelji... saj sem jo tudi že imela celo noč pri nama, samo mene potem zjutraj vse boli in sem neprespana.... :(

(odgovor članu siskica)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Novembrčki 2013
11.2.2014 11:13:23   
Inigo
Nagradna igra na www.facebook.com/kvacka! Lajkaj stran in si prisluzi kapo po tvoji izbiri :)

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Novembrčki 2013
11.2.2014 11:14:19   
Tamara35
pozdravljene, zanimivo kak mi gre tipkat z eno roko, medtem ko mi na drugi roki spi tamalauser posted image , glede spanja, jaz tud zlo slabo spim ponoci, ker mi noce zaspat v svoji posteljici, pa jo lahko obracam na vse mozne strani, pa bo jokala. Ko pa jo vzamem k sebi, pa mi takoj zaspi. Samo da me cuti, mojo toplino, ali pa je ze fejst razvajenauser posted image Pravijo da je se pri teh mesecih nemogice ali pac * razvajanjuuser posted image .
Z kapljicami smo malo prenehali in moram reci da je tudi opaziti manj krcev, tak da mora biti res nekaj na tem... Kak se pa recejo kapljice ki se kupijo v Avstriji z D vitaminom?

Tudi mi imamo se enega bratca, ki je se mali solarcek, in gre v jeseni v solo., tako da zjutraj imamo zmenjeno da mi ga vozijo, od babic do svakinje, zaenkrat se gre. Predvsem mi je bilo udo da mi morala tako malo detece tako zgodaj zjutraj buditi dsa bi prisli do 8 zjutraj v vrtec. Popoldne ni pronlema, samo zjutraj bi bilo tezko. Pa v vrtcu je te dni ful dosti virusov, tak da ce se le da, na sreco se ni bilo problemov, poklicem, ko sem pred vrtecm s tamalo, in mi ga posljejo porihtanega venuser posted image

Se pa bo treba kmalu zorganizirat in pripravit za v prihodnjeuser posted image

Pri nas dezuje, tak da bomo kar doma.user posted image

Lep dan vsemuser posted image

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Novembrčki 2013
11.2.2014 11:49:23   
tintin
naša mala spi do kake 5h v zibki, potem pri nama...odložim jo šele ko trdno spi. Organizacija z več otroci - zjutraj jih vozi mož, iskat hodim jaz...ne glede na vreme. ker imam oboje zraven bloka (vrtec in šolo) ni težav, če je fejst slabo vreme grem z boba wrapom, sicer z vozičkom. HB mi ni treba v avto in nekam se vozit...

(odgovor članu Tamara35)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Novembrčki 2013
11.2.2014 13:40:26   
siskica
Kapljice so oleovit. Se nisem spoznala maice ki ji nase plivit kapljce nebi delale tezav...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Novembrčki 2013
11.2.2014 15:12:40   
*zvezdica zaspanka*
mi smo tudi v porodnišnici dobili recept za plivitove d3 in smo zelo hitro ugotovili, da ji ne ustrezajo. potem sem prebrala, da ima mnogo malčkov podobne težave, da pa priporočajo oleovitove (ki so bolj naravne). potem smo zamenjali in je bilo 100% bolje ;)

drugače naša malčica zvečer zaspi v svoji posteljici. zvečer se skopamo, potem jo podojim in mi takrat ponavadi zaspi na rokah. ko jo prestavim v posteljico se sicer zbudi, včasih malce postoka, pocmoklja, jo pobožam in sem z njo, da se umiri, potem pa se ponavadi stisne k svoji ročici, malce pocmoklja in zaspi. če fejst zajoka, vem, da jo moram še malo podojih, potem pa bp zaspi. nekako se je kar navadila na tak ritem in redki so dnevi, ko traja dalj časa, da zaspi. je pa res, da je ponavadi zvečer že tako utrujena, da se včasih komaj do konca umijemo brez sitnarjena in že skoraj zaspi brez večerje. pazim, da ima zadnji počitek najkasneje do 18h. zjutraj, okoli 5h, ko se mož zbudi za v službo, se tudi ona zbudi in je lačna - takrat jo pa potem prestavim k sebi v posteljo. včasih tudi noč prespi pri nama, ampak to so izjeme. ja, pravijo, da nekje do 6m otroka ne moreš razvadit, ampak vsi tudi pravijo, da je dojenčku zelo pomembna rutina, ker tako ve, kaj se bo zgodilo.

(odgovor članu siskica)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Novembrčki 2013
11.2.2014 19:01:45   
mala zirafa
Otrok samo ve kaj mu ugaja in kaj ne.dvomim da izsiljuje.Naj mu bo do enega leta, potem pa ga bom navadila na red, da spi vedno v svoji postelji.Pa itak bo imel sestro v sobi, tak oda ne bo sam.
Ugotovila sem da ima dneve, ko je zelo tečen in da se zelo spreminja.Vedno več zahteva in ni dovolj če sediš z njim ampak ga moraš nosit, hodit , da gleda naprej.user posted image Nabavila sem mini monkey sling pa bomo videli kako se bo obnesel.Glede dojenja, dsem ugotovila da ga moram pustit d apostane lačen in vztrajat na problematični dojki, k ije ni hotel cele zagrabit.Na srečo nama je uspelo, verjetno je bila prepolna in se je rebbvež matral.
Zaspal je kot klada pb 18.00, in bo spal nekje do pol polnoči pa ob pol štirh zjutraj se bo spet zbudil.ugotovila sem, da ko ga ponoči podojim in mi nato zaspi, da ga ne smem oblačit v spalno vrečo ker ga tako prebudim.Enostavno sem ga položila v zibko in je spal dalje.drugo rundo pa ga obdržim pri sebi, ker sem ča tako zaspana, da me ne moti.

Zanima me zelo kdaj jim boste začele uvajat gosto hrano?Meni je rekla patronažna da mu ponudim pri dopolnjenem 4. mesecu nekaj zelenjavnega za večerjo ali pa žitno kašico.Pri ta prvi se spomnim da sem ji mešala riževo kašico in po flaški dajala.Kupila sem od milupe, pa razmišljam če bi mu ponudila pred spanjem, seveda čez en mesec?Baje se jim po novih smernicah ponuja najprej zelenjavo?
Včasih mu dam naustnice malo pomarančnega soka, samo da okusi, pa tako veselo cmoka.
Kdaj boste ve?

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Novembrčki 2013
11.2.2014 20:50:57   
penica
Moj bo ravno jutri star 4 mesece, P mi je na tretji posvetovalnici rekla, naj začnem po 4. mesecu najprej z zelenjavo. Pred dobrim tednom sem mu začela za večerjo dodajat riževo kašico (z malo razredčenim mlekom), ker mu samo mleko ni bilo več dovolj (se je drl ko jesihar in pred spanjem popil tudi do 250 ml mleka). Tako zdaj ob sedmih dobi kašico (cca 100 ml po žlički), pred spanjem (okoli osmih, pol devetih) pa popije še cca 80 ml mleka in spi do okoli pete ure zjutraj.
Včeraj sem mu pa dala za probat malo pretlačene bučke, pa mu ni bila preveč všeč - glede na to, kake grimase je delal zraven.user posted image
Drug teden se bom bolj konkretno 'vrgla' v uvajanje, pa da vidimo.user posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Novembrčki 2013
11.2.2014 22:41:44   
tintin
jaz dajem tudi oleovit (avstrijske). GH - začela bom, ko bo mala pripravljena. Pri starejšem (zdaj star 6 let) so bile smernice začeti pri 6m, zdaj pa svetujejo nekje med 4-6m. Pri mlajšem (zdaj star 4 leta) sem začela pri 4,5m, ker je bil zelo zainteresiran. Se pa prvo uvaja zelenjava, nato sadje. Po pravilih. Jaz delam po občutku...pri mlajšem sem probala z zelenjavo, pa mu ni šlo, zato je najprej dobil sadje...pa potem zelenjavo.

(odgovor članu penica)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Novembrčki 2013
11.2.2014 22:42:42   
tintin
Več o uvajanju GH - obstajajo smernice potrjene s strani MZ: http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/zakonodaja/mednarodna_zakonodaja/VARNOST_%C5%BDIVIL/SMERNICE_PREHRANJEVANJA_DOJENCKE_P-4_preview.pdf

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Novembrčki 2013
11.2.2014 23:23:42   
Anonimen
Čao babuške po dooolgem času user posted image !

Imam kar malo slabo vest, ker sem vas tako zanemarila user posted image . Mi smo imeli pregled pri 3 mesecih in je naša pupa super, velika 60 cm (to ni najbolj sigurno, ker se je nekaj ustrašila in pri merjenju ful drla user posted image ), težka že dobrih 5,5 kg, ima kar fajn polna lička, čeprav se meni še vedno zdi drobcena in majhna punčica. Skoraj 14 dni smo imeli driskico, je očitno nekaj prebolevala, toda brez vročine in kakršnegakoli drugega znaka, je normalno jedla in spala. Spimo še vedno super (že trkam user posted image ), zaspi med 19. in 20. uro, se okrog 4h zbudi, potem pa okrog 7 ali 8, toda ne poje veliko, sem opazila, da je zares lačna šele ob 9h, pametna punca, ve kdaj je pravi čas za zajtrk user posted image . Pa zelo je potrpežljiva, tako da tudi če ob 7h ne more takoj zaspati, jo dam na posteljo v ležalnik, ji dam čez držalo eno rjuhico s pisanim vzorcem, ki jo ful fascinira, in tako mami še malo oddremlje, Lili pa se igra, malo pojamra, toda ne zajoče. Čez dan je po uri in pol budnosti že fajn utrujena, tako da vedno zaspi, pa četudi le za 20 minut. Čez dan dlje časa spi le v avtu ali vozičku, drugače pa po pol urce ali pa tudi dlje, odvisno od dneva in tega, ali sva same in ima več miru. Je pa takšen smejko in tako zelo že čeblja, da kar ne morem verjeti, saj pri prvi ni bilo tako hitro. Smeji se mi cel dan, samo da jo pogledam in se ji jaz nasmejem, se že smeji user posted image . Pa prav pogovarjava se: dam si jo na kolena, da me gleda in potem jaz nekaj rečem, pa ona, pa spet jaz ... res je prava faca user posted image . Tudi sicer je zelo pridna, lahko ob njej pospravljam, kuham, telovadim ... se včasih kar počutim malo krivo, da je toliko časa v ležalniku, toda ji vedno dam nekaj, da gleda, celo knjigo živali sem ji že dala in je tako z zanimanjem gledala sovo user posted image . Saj kmalu dobim boba wrap in potem bo ob vseh opravilih pri meni user posted image . Nisem pa je še prestavila na tla, sva še vedno nekako na rokah, v ležalniku na tleh, na kavču ... mislim, da bo čas, da si nabavim tiste mehke kocke za na tla, da gre v akcijo na tleh. Sem že čisto pozabila, kdaj se začnejo obračati, pri 6 mesecih, prej? Brca že ful, pa glavo dviguje, pri pasenju kravic ji še ne gre čisto dobro, jo dvigne, pa pristane na nosu user posted image , z glavo na stran pa ji očitno ne paše, zato tudi spati noče na trebuščku, razen kdaj na mojih prsih, takrat sem čisto blažena, je to tako lep občutek, ko z otrokom spita trebušček na trebušček in ima svojo glavico na tvojih prsih user posted image . Tako kot me je prva hčerka čisto prevzela, sem tudi sedaj pri Lili čisto zaljubljena, jo cel dan samo lubčkam, bodo gotovo tudi njene prve besede: Mami, pa daj mi že mir s temi poljubčki user posted image . V glavnem, imava se zelo lepo, zdravi sva, mami pridno teče in malo manj pridno dela trebušnjake user posted image , pa komaj čakam pomladi, yeahhhhhh user posted image . Vas v naslednjih dneh bolj preberem in pokomentiram, uživajte in cmokec za vaše bebice user posted image ,

NenaLena

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: Novembrčki 2013
13.2.2014 21:55:08   
mala zirafa
Lepo da si se oglasila Nena lena.Me veseli da dobro napredujeta.Imaš pa srečo, da ti tako lepo leži v ležalniku, ti pa spiš.user posted image
Naj pojamram, da sva bila danes pri P, ker je dobil dobesedno živordeča lička pa še voda mu pronica skozi.Takoj sem vedela da gre za AD, ker ga je hčerka isto imela.črtat moram mleko in jajca.Lahko pa mu dodajam mleko allernova.baje se ga lahko dobi na recept. Za spremembo sem mu danes po podoju ponudila še 90ml Novalac mleka in je spil na ex.Kaj to pomeni da ga pri meni ne dobi dovolj?

Ima še katera težave s kravjim mlekom oz. beljakovinami in jajci?Jajc mi ni tako težko izločit, a mleko pa obožujem in vse kar je mlečnega user posted image Čez slaba dva tedna imava kontrolo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: Novembrčki 2013
14.2.2014 7:32:20   
marelcaspelca
Tudi naša Julija je imela pregled in cepljenje. Fino sem jo poredila, ima 6280 gramov, tako da je več kot podvojila porodno težo user posted image
zrasla je pa tudi za 8,5 centimetrou in ima sedaj 60,5.
Res zanimivo, smo bili učeraj na enem obisku, kjer imajo 4 tedne starega.... pa sta enako dolga user posted image sem se prav nasmejala
Imamo pa en problem, izredno suho in na dotik zelo občutljivo kožo.... se mi je zdelo, da je nekaj na tem, pa so mi vse govorile, da se to le čisti koža.... izgleda pa tako, da je bila skoraj cela v hrasti.... cel trebušček in po lasišči, pol obraza in polovico hrbta tek 3/4 nogic in rokic.....

Sedaj smo si morali nabavit v lekarni poseben gel za kopanje in losijon, ki smrdi nenormalnouser posted image ampak pomaga. takoj čez noč je imela za polovico manj hrastic in tudi te ki so še, so manj grobe.... jo pa še vedno zelo srbi.... Prav hvaležna sem, da nismo v finančni stiski! Ker tole kupovat je kar drago in da si ne bi mogla privoščit otroku pomagat na ta način, bi mi bilo zelo hudo!

Je pa mož strašno prehlajen in seveda sva se tudi mi2 nalezli od njega.... še posebej včeraj, ko je imel dopust in smo skupak okoli hodili :( Kar precej kašlja in kiha tamala....
Pa sedaj ne vem, ali je pametno ven hodit na zrak, ali ne? Mislim moji zadržki so predvsem vse to oblačenje in hiher ji je vroče predno prideva do vozička.... pa da se ne bi na ta način še bolj prehladila... Drugače vem, da je pametno iti ven kljub prehladu, ker vročine pa nima, samo se bojim, da bi jo še bolj prehladila....

malo je tečkica, ampak mogoče je to zaradi zgodnje ure, vstat je hotla 10 čez 6 :( Sedaj je pa do osmih ne bom dala nazaj spat, ker potem samo malo dremlje cel čas in nimam jaz nič od tega, ker nič ne morem narest v desetih minutah. Danes bi rada spekla torto za valentinovo v obliki srca user posted image sej si v Lidli kupila tisti silikonski pekač, pa bi sedaj rada preizkusila.... Upam, da mi bo mala dovolila, da presenetim svojega dragega možička :)

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Novembrčki 2013
15.2.2014 12:04:54   
mala zirafa
Marelca špelca, kateri losjon pa uporabljaš?Meni je svetovala od a derme ex omega, tega sem tudi pri hčerki upor. in je bil edini, ki jo ni pekel.Lička so že boljša, sicer ga bom mazala samo 5 dni, potem pa kožo vlažit.tudi za kopel mi je dala vzorček od a derme nekaj na bazi olja, če se ne motim.Je pa res en kupa denarja to.Pa saj v lekarni je ni stvari izpod 10 evrov.Za atop. kožo pa da ne govorim, vse nad 20 ali malo manj.

Glede sprehodov, kar pojdite ven jim no samo koristilo.razen če je megla in vlaga v zraku, takrat pa ne.Pri nas je blo sonce, kot spmonladi in sem šla 2x ven, mali pa spal, kot zadet user posted image .
ok vas zapuščam, mož nas vabi na kosilo,lp, njama

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Novembrčki 2013
15.2.2014 12:46:40   
*zvezdica zaspanka*
Ima še katera težave s kravjim mlekom oz. beljakovinami in jajci?


jap, jaz sem že 2 tedna brez mleka in mlečnih izdelkov ter jajc in jajčnih izdelkov :S iščem recepte, berem sestavine (jao, kje vse so mleko ali jajca!) in se na novo učim pripravljati jedi brez mlečnih in jajčnih sestavin. ampak počasi in vztrajno gre ;) naša je sicer imela kri v blatu, ima pa tudi malce bolj suho kožo. pediatrinja je rekla, da lahko da je zaradi zime in suhega zraka, lahko pa da je ad zaradi mleka in jajc. dela nama je olivno olje v hladilnem mazilu, pridno mažemo in pomaga. uporabljam pa tudi biodermo (je za ad) in tudi pomaga - pikice hitro izginejo. je pa res vse zeloooo drago - od "nadomestne" prehrane, do kremic ipd.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Novembrčki 2013
15.2.2014 14:44:50   
marelcaspelca
Čisto na hitro....
Jaz imam od La roche-posay "lipikar baume AP"

mala je kot nova..... :) No, sej zdej ko vem, da ji pomaga ni problem, ampak da pa nekaj kupiš, pa da potem ne pomaga, to me pa zelo razjezi!
Letim....user posted image

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Novembrčki 2013
15.2.2014 14:45:16   
marelcaspelca
Aja, smrdi pa ta zadeva za ****t!!!!!!

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Novembrčki 2013
17.2.2014 11:57:49   
alin10
Pozdravljene!
Mi smo se pa zredili čisto minimalno ( 100g na teden ), tako, da moramo malo pazit in tehtat, da ne bi shujšala.
Tudi mi smo prehlajeni, je naša šolarka prinesla virus domov in je že 2 teden zdaj doma. Upam, da se ne naleze še malčica, ker že zdaj noče vredu jest, ko ima nosek zamašen.
Komaj čakam pomlad, da smo lahko več zunaj in minejo ti virusi in vsi prehladi.
Upam, da ste vsi zdravi-bolj kot mi trenutno.

Lp

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Novembrčki 2013
17.2.2014 19:25:08   
Tamara35
pozdravljene,
ja ti prehladi so res v zraku, pa pol no virusov. Danes sem mi je kar nos povesil ko sem videla skozi okno da spet snezi, pa tako sem se ze veselila pomladi, oz, sciscenih plocnikov. Se dobro da se je potem zjasnilo, da smo jo mahnili ven.
Odlocila sem se da jih teh Plivitiinih D3 kapljic ne dajem vec. Tako jo potem sraufa da je kaj. Bomo res nabaivili Oleovit kapljice v Avstriji, pa bomo videli ce bo kaj spremembe.
Nasa je tud prehlajena, no ni ne vem kak hud prehlad, pac malce se ji masi nosek, se dobro da imamo ta elektricni aspirator za nosek, ne vem kako bi drugace spravile vse te mucke venuser posted image . Pa tak ji vcasih hrope, mogoce zaradi tega ker ne zna pogoltniti slline.
Slinimo pa se 100 na uro, tak da porabimo ziher 5 do 6 slinckov na dan, ce ne vec.
Kozo imamo mi vredu, ne vidim nic kaj da bi bila pikasta, sem pa jo do zdaj mazala z mandljevim oljem, pa sem prejsnji teden poskusila z nivea baby mlekom, pa ni bilo noene reakcije, da ji ne bi pasalo na kozi.

NenaLena cestitke da si tako pridna s telovadbo. To si pravim vsak dan, da bo treba zaceti ja, samo me se od carskega reza se vedno boli trebuh. oz, preko trebuha ce bi se prevec naprezala...Tako da ko sem si kupila napravo za trebusnjake, je na koncu pristalo obesalnik oz , mobile za mojo pupo:) Ona pa rada pod njim brca, steguje roke in se smeje maminim facamuser posted image user posted image In komaj cakam da se zacne obracati:) user posted image

tak gremo otroke spravljat spatuser posted image

lep vecer vsem


(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Novembrčki 2013
17.2.2014 19:56:08   
mala zirafa
Biodermo imam tudi, mi jo je mama kupila, seveda pa P reklamirajo a dermo.V glavnem res je božec, sem se malo pregrešila in je postal spet flekast.Bo treba res pazit pri hrani.Pa saj še sami ne vedo od česa pride alergija, dokler ne tetsirajo.No naslednji teden imava posvetovalnico pa da vidimo če naju pošlje v alergološko. Imela sem tudi lipikar pa hčeri ni ustrezal, ker jo je vse peklo razen a derma

Je pa res da sploh ne veš kaj bi jedel, odpreš hladilnik pa več kot pol stvari ne smešuser posted image Pa ovseno mleko je še ta boljše.Ga bom probala naredit doma.Čist simpl.
Za večerjo sem si skuhala ovsene kosmiče na riževem mleku z jabolkom, rozinami jagodami cimetom, vanilijo.Ful dobro.
Aja pa kolke smo šli danes pokazat vse bp, ni treba široko povijatuser posted image

(odgovor članu Tamara35)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Novembrčki 2013
20.2.2014 17:47:05   
marves
pozdravljene mamice.
glede diete- jaz sem bila več kot mesec dni na dieti brez mleka in jajc ker sem mislila da bo pomagal pri krčih in sem potem ugotovila da sem bla brezveze na dieti ker je blo enako tudi potem. sem pa recimo nadomestila z margarino maslo, namaze itd. za posladkt sm mela bombone, je pa res da je najbolje (to imam srečo da mi mož kuha) če imaš čas kuhati ker se tako najbolje izogneš mleku in jajcem.. skratka vso srečo, se pa navadiš in pol ni več nobene panike...
nam se bliža 3. pregled in seveda cepljenje, upam da ne bo težav...
se mi pa mož smeje ker non stop gledam kakšno bo vreme ker če je dež sem čisto žalostna da nemorva ven... imam pa eno težavico... moj mali je spal že 5-6 ur in se zdaj že par dni zbuja na 2-3 ure user posted image ima katera kakšen nasvet? spremenila pa nisem nič... nevem no upam da bo kmal nazaj spal saj se je prej zbujal 1-2x na noč sedaj pa 4-5x...
pozdravček... user posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: Novembrčki 2013
20.2.2014 18:53:38   
*zvezdica zaspanka*
imam pa eno težavico... moj mali je spal že 5-6 ur in se zdaj že par dni zbuja na 2-3 ure ima katera kakšen nasvet? spremenila pa nisem nič... nevem no upam da bo kmal nazaj spal saj se je prej zbujal 1-2x na noč sedaj pa 4-5x...



pri naši se ponavadi to zgodi, ko ima poskok v rasti, nazadnje okoli 3. meseca ;)

še malo, pa bo stara 4m. zadnje čase ful vidno napreduje - kar naenkrat je začela prijemati nogice in predmete, precej je sprostila mišice, kar opažam, ko delava vaje (nekaj časa se je upirala, sedaj pa prav uživa), včasih se ji uspe že prekotaliti na bok in obstati na boku. pa upam, da nama bo končno uspelo se malce manjkrat dojit - do sedaj sva se 8-10_x_ na dan, sedaj pa dva dni "samo" 7x. včeraj sva bili na kontrolnem pregledu kolkov in je vse ok, naslednja posvetovalnica pa naju čaka šele čez dober mesec, takrat bo tudi najverjetneje cepljena (nazadnje je niso, ker je bilo preveč viroz in vsega in so rekli, da ni sile, če počakamo).

ps: a katera hodi na jogico v city park?

< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 20.2.2014 18:54:30 >

(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Novembrčki 2013
21.2.2014 10:38:22   
marelcaspelca
evo, pa sem prišla do te točke, ko se niti ne spomnim dobro, kolikokrat sem ponoči dojila :( Utrujenost dela svoje.... mala je prehlajena in ne more dihat... ji pred spanjem in seveda večkrat na dan očistim noska, pa se kmalu spet zabaše. Danes sem ji ga pucala ob treh ponoči, se je drla, da je zbudila celo hišo, sploh ne upam tašče vprašat.... se je zbudila, sem jo previla, očistila noska, sem jo podojila...in ker se je pokakala sem še enkrat previjala, še enkrat malo dojila, potem je bilo pa preveč zanjo očitno in ni mogla zaspat. Tako da ob štirih sem šla nazaj spat in nisem mogla zaspat do pol petih vsaj, ob petih se pa ne spomnem, ko je mož šel v službo, pa me drugače vedno budilka zbudi :(
potem pa seveda deset čez šest je bilo konec pravljice, treba ustat.... če ne prižgem luči, se bo drla... user posted image zaspala je pa prvič šele zdele... upam, da bo spala kaj dlje kot 15 minut....

sem jo začela čez dan dajati spat v poltemo... pa nisem pristaš tega, samo drugače pa ni spala nič in je bila zelo zelo tečna.... jokala celi dan :( Kako pa ve dajete malčke spat, oziroma jih date namerno spat, ali ko zaspijo pač zaspijo?

Jaz jo odložim, kadar mi zaspi ko jo dojim.... pa se včasih takoj zbudi, včasih pa spi dalje... ritma spanja čez dan pa še nima, na žalost... se ga zelo veselim, ker mene čaka diploma za napisat in bo potem lažje.... no, sej sedajle tudi šibam.... malo pospravit delovni kot, da se bom popoldan, ko pride možiček lahko lotila pisanja user posted image

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?