|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
21.2.2014 11:47:12   
alin10
Pozdravljene!
Kakšne aspiratorje uporabljate za noske čistit ali jih čistite samo z fiziološko? Sem se namenila it danes po baby vac, ker z ročnim ne naredima nič. In potem je ponoči jok, pa ne more jest vredu.
Že 2 dni pa noče jest na desni strani.Je par minut, potem pa jok. Jo prestavim na drugo stran, je pa ok. Se ja kateri zgodilo kaj podobnega? Sem si probala načrpat potem iz desne strani, pa ni bilo nekega uspeha. Je možno, da bi samo na eni strani bilo manj mleka?

Lp

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: Novembrčki 2013
21.2.2014 20:27:33   
reza1
user posted image po dolgem času user posted image

Mala je zaspala, tako da imam sedaj večer zase ;-)

alin10 jaz imam isti problem kot ti-iz desne dojke se mala ne naje, in to že odkar se dojiva. V levi imam približno trikrat toliko mleka kot v desni (če je verjeti načrpani količini mleka). Tudi samo dojenje je na desni strani bolj tako-tako-se mi zdi da se mala samo carta na njej in dejansko res je samo prvih 5 minut, proti večeru pa še to ne user posted image Iz leve mi pa ponoči kar teče. Očitno je pa tudi pri nas poskok rasti, ker bi skoz jedla, jaz pa si po dojenju še črpam, da bi povečala količino mleka. In kar uspem čez cel dan načrpat (cca 70-90ml) ji potem dam zvečer po dojenju še po flaši. Drugače sploh ne bi zaspala, ker je preveč lačna. To prakticiram zdaj nekaj dni, ker se moram tud sama naspat. Če sem utrujena namreč izgubim mleko. Pa ni važno koliko čaja za dojenje popijem ali koliko jem, enostavno rabim počitek. Tako da si zdaj občasno če je možno privoščim 30minutni "lepotno krepčilni" spanec čez dan user posted image Je pa tudi na pogled leva dojka večja od desne in upam, da se bo enkrat stanje znormaliziralo user posted image

Za nosek čistit jaz uporabljam samo fiziološko tekočino, imam pa tudi aspirator na vdih. Uporabila sem ga samo enkrat, pa nisem z njim nič uspela ven potegnit. Pomoje sploh nima tako zabasanega noska. Trkam da tako tudi ostane ;)

Čez dan glede spanja nimamo neke rutine. Zbudi se nekje med 6.30-7.30 zjutraj, se podojiva, potem mala čeblja in je nasploh zelo dobre volje. Po naslednjem dopoldanskem dojenju pa je ponavadi že kar utrujena. Ji pa ne uspe vedno zaspat. Če greva ven z vozičkom zaspi v roku 2 minut user posted image in spi cca 2 uri, če pa je dež in sva doma ji včasih uspe zadremat na kavču za cca 30 minut, največkrat pa ostane budna. Če zaspi že po dojenju pa lahko spi v kosu tudi 2 uri, ampak to je bolj redkost. Potem se spet podojiva, in po tem dojenju je ponavadi budna in razigrana, čeblja po svoje in brca in krili z rokami na igralnem centru. Po naslednjem spi/drema ali pa je budna, zvečer pa gre spat med 19 in 20. Nekako takole zgleda. Danes je spala 2 uri dopoldan in 2 uri popoldan, kar je prvič. Ponavadi mi je spala edino v vozičku, doma pa redko, pa še to bolj dremanje za pol ure.
Zvečer pa z uspavanjem nimamo problemov-zaenkrat. Jo podojim, dodam po flaši če se mi zdi še lačna, podreva kupček, jo oblečem v spalno vrečo, odložim v posteljico, voščim lahko noč in dam lupčka, pobožam po glavi, po potrebi dam dudo, zaprem luč in je user posted image Včasih moram sicer dudo it pobrat ene 3 krat, ma ponavadi zaspi v roku 10-15 minut brez kakega hudega razburjenja in joka. Ko trdno zaspi pa itak dudo vn pljune in jo samo umaknem.

Mala ima drug teden 3 mesece, pa mi ni dalo miru kolk je kaj velika in sm jo zmerla s šiviljskim trakom user posted image Velika je ravno 58 cm, težka pa pojma nimam, ampka glede na musklfiber v rokah more met krepkih 5 kil user posted image

Sm se pa kar stopila, ko se je prvič začela zares smejat, tam konec januarja enkrat je blo. Je gledala in se na vsa usta smejala. Zdaj jo pa itak skoz nekaj hecam da se smeje, ker mi je tko kjut user posted image Pa še dobrovoljček je. Že zjutri ko se zbudi me pozdravi z nasmeškom, pa po dojenju je vedno nasmejana do ušes. Ko je budna se pa itak skoz nekaj pogovarjava in se smeje in čeblja.

Tko, zdej se grem pa na kavč počt, mal tv pogledam, da me uspava user posted image

(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: Novembrčki 2013
21.2.2014 20:39:36   
tintin
Hoj, ste se pridno razpisale:)
Aspirator - imamo babyvac, že pri tretjem otroku...samo ga uporabljamo zelo redko (ko je nuja). S temi aspiratorji je tko, da preveč uporabe škodi...v smislu bolj ko sluz sesaš, bolj jo nosna sluznica dela...tako da jaz večinoma samo močim s fiziološko...imam tonimer baby v spreju pa tonimer ampule. Če ima zabasan nos delava inhalacije (z inhalatorjem) s fiziološko in je hitro bolje, saj se sluz fajn razmoči in jo lažje pogoltne. Smrklje potegnem ven z vato, če ne gre pa z aspiratorjem.

Ritem - naša ima približen ritem...vstaja med pol osmo in pol deveto, spat hodi med pol osmo in pol deveto. Čez dan spi cca. 3x, če sva zunaj v vozičku, če sva doma pa na postelji. Redko zaspi po dojenju, prej v naročju. Zvečer jo pa tudi podojim, najprej v spalnici, potem podreva kupček, jo v dnevni še malo priklopim...in ko zaspi jo odložim v zibko...kjer je do prvega nočnega/jutranjega dojenja. Ker imamo cel trop otrok:) se z nekim striktnim ritmom ne ubadamo, je pa po 20h običajno mir:)

Rast - drug teden imava posvetovalnico, bomo videli. Dolga je že preko 60 cm, namerila sva jo 62 cm...(rojena z 52 cm), o teži nimam pojma, je pa kar luštna.

Se pa tud naša veliko smeji in čeblja, začela se je smejat tudi naglas. Pa obrača se iz boka na bok, grabi igrače, cuclja roke in igrače (dude nima). Skratka luštna je:)

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: Novembrčki 2013
21.2.2014 21:11:17   
reza1
Aja, še to! Marelcašpelca, mene tudi še čaka pisanje diplome :-S Odlašam že celo večnost in se ne premaknem z mrtve točke. Danes sem celo pripravila literaturo, jutri oz v nedeljo, odvisno kako bo mala sodelovala pri urniku, pa upam da začnem s pisanjem oz urejanjem podatkov. Želja je, da bi večino napisala do poletja, bomo pa videli kako bo šlo. Nisem namreč preveč disciplinirana oseba user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: Novembrčki 2013
21.2.2014 21:20:52   
tintin
jaz sem spisala magistrsko nalogo med 1. porodniško. Pisat sem začela, ko sem dala sina spat...pa do 1. nočnega/jutranjega dojenja (ob 2h), mi je uspelo spisat celo v parih mesecih. Tako, da kar pogumno!!

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: Novembrčki 2013
23.2.2014 20:30:11   
spela10
Joj sem vam prav fouš glede pumpanja. Imam ročno črpalko, ampak meni tole ne gre. Pred 3 leti sem pri starejši uspela ene 2x, 3x napumpati, pri mlajši pa mi nikakor ne gre. Seveda se doji še vedno na 1,5 - 2,5 h, ponoci pa je že lepo spala tudi 4 ure v kosu, edino zadnje dni najprej 3 ure, potem 2 uri, na koncu pa tudi po 1 uro. Tako da kaj je naspanost sem že pozabila :)
Redimo se pa 100 na uro.
Drugače nimam neke želje po pumpanju, je pa zelo nerodno, če imam kakšno obvenost...npr. pred 3 tedni sem imela puljenje modrostnih zob.. za vsak slučaj je oči poskrbel za Aptamil, ampak naše dete iz flaške ni hotelo piti..na srečo sem bila hitro fertik, ampak nisem uspela imeti počitka.

Glede pisanja diplome, sem tudi jes pri starejši prakticirala nočno varianto in imela spisano v 3 mesecih.

Ze kaj razmišljate kdaj bote začele z uvajanjem GH. Na zadnjem pregledu nam je pediatrinja omenila, da ko bo stara 4 mesece (čez 3 dni) lahko že kar začnemo.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: Novembrčki 2013
23.2.2014 20:37:33   
spela10
Glede ritma imamo pa trenutno samo večerno pripravljanje na spanje in spanje okoli 19h-19.30, zbudimo se zjutraj okoli 7h-7.30 z 4 - 6 nočnimi dojenji.
Podnevi pa nimamo nobenega ritma, spi zelo malo, tam ene 3x mogoče 4x po pol urce.

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: Novembrčki 2013
23.2.2014 21:22:15   
tintin
jaz bom z gh ko bo intres, verjetno okol 5m. Se bova pa najbrž mogli izognit mleku in ml. izdelkom ker sumim, da ima naša punca laktozno intoleranco.. že od rojstva je precej polivala, nehala je ko sem uknila mleko in ml. izdelke...zandjič sem po 2m pojedla kos panna cota torte in je naslendje jutro spet bruhala v loku. Ji nikakor ne paše.

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: Novembrčki 2013
24.2.2014 9:23:00   
marelcaspelca
Jaz sem se odločila, da bom gosto hrano začela uvajati pri 6ih mesecih, kljub zgražanju okolice, ker da govejo juhico bi ji pa res že lahko dala?????? pri 3eh mesecih???? no, vsak po svoje.....

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: Novembrčki 2013
24.2.2014 9:57:46   
*zvezdica zaspanka*
ja, tole z gh je zgleda cela znanost. meni že tudi vsi dajejo nasvete in priporočajo, da poskusim s sokovi in juhicami ipd. zakaj?! mala dobi vse pri meni, pač se dojiva malce večkrat in včasih pač pije samo 2 minuti, ker je samo žejna. napreduje dobro. pediatrinja je rekla, da do 6m ne potrebuje, no, naslednjo posvetovalnico imamo pri 5m - če bo interes, se bom malce pozanimala pri pediatrinji in poskusila s kakšnim koščkom najprej, pa bomo videli. ampak zakaj bi prehitevali. trenutno odkriva roke in noge ter nosi vse možne zadeve v usta.
podoben problem imam z "nasveti" o sedenju. v ra in pri fth so nam lepo razložili, da otroka ne posedamo (niti ne zalagamo z blazinami, da sedi), da se mora otrok igrati leže, skušati prevaliti in kotaliti ipd. in ko je pripravljen, se posede. ampak ne, dobivam nasvete, da jo bom že kmalu počasi lahko posedla, ker drugače bo jok. svet lahko odkriva tudi drugače, sedela pa bo, ko se bo znala sama usest. saj vaje pri fth potekajo vse v tej smeri in prav dobro ji gredo, ful napreduje. zakaj bi prehitevali, še posebej, če za njen razvoj to ni ok. biti starš najini mali pikici sploh ni težko, sodelovati z okolico pa pogosto je user posted image

naša pikica je ravnokar zaspala - in to v svoji posteljici in brez dojenja user posted image do sedaj je vedno zaspala v naročju oz. v najini postelji (čez dan je niti potem nisem prestavljala, ponoči pa) po dojenju. sedaj sem ugotovila, da včasih lahko ostane malce dlje brez dojenja, čeprav bi rada sesala (ne sme ji biti dolgčas), se je pa zelo navadila na to, da zaspi v najini postelji, tako da sem rekla, da bom sedaj delala na tem, da bo počaaasi znala zaspati tudi sama in kje drugje. in se je stisnila k svoji žirafi, malce postokala in zaspala user posted image ...... potem jo bova pa mahnili na en dolg sprehod, ker se je tako lep dan naredil user posted image



< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 24.2.2014 9:59:57 >

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: Novembrčki 2013
24.2.2014 10:25:11   
marelcaspelca
Punce, al niste zmenjene s patronažno sestro, da pride predno začnete uvajat gosto hrano in vam odgovori na vsa vprašanja ter pove kako in kaj? Pri nas je tak sistem....

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: Novembrčki 2013
24.2.2014 11:59:05   
tintin
ja pri nas v Kr je tak sistem ja, da se s patronažno posvetuješ. Zadnjič sem nalimala tudi link do Smernic uvajanja gh, ki trenutno veljajo v Slo. Sicer se uvajanje začne med 4-6m, glede na pripravljenost...bom tako rekla..predolgo čakat tudi ni nujno +, ker včasih zamudiš pravi moment (vsekakor ne uvajat pred 4m!) in potem je veliko težje. Včasih pa otrok sam pokaže velik interes (tak je bil moj 2. pri 4,5m)....ali pa mu dojenje ne zadostuje več (tak je bil pa moj prvi, ki je bil veliiiiiiik fant in od 5-6m ni skoraj nič teže pridobil, ker sem samo dojila). Skratka vsak otrok je zgodba zase in težko je predvidit kdaj se bo uvajane gh začelo dogajat:)

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: Novembrčki 2013
24.2.2014 13:03:28   
spela10
Pri nam patronažna nič ni omenila da se bo oglasila še kaj...
Je pa tudi pri nas tako, da nosi vse v usta. Kadar jemo, je pa čisto nora, kar vriska in maha in prav z navdušenjem nas gleda. Ji je mož dal malo jabolka za pocuzat in je bla čist happy in se začela pritoževat ker ni več dobila.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: Novembrčki 2013
24.2.2014 13:16:08   
marelcaspelca
meni je patronažna rekla, da naj jo pokličem, ko bom mislila uvajat hrano, da bo prišla naokoli :)

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: Novembrčki 2013
24.2.2014 13:49:51   
*zvezdica zaspanka*
Pri nam patronažna nič ni omenila da se bo oglasila še kaj...


pri nas enako. ko sem jo pri zadnjem obisku vprašala, če še kaj pride, ni nič omenila. so nam pa v šoli za starše rekli, da naj bi takrat prišla. nvm, bom vprašal pediatrinjo na naslednjem pregledu. pa saj ne more biti težko uvajanje gh ;)

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: Novembrčki 2013
24.2.2014 14:34:25   
marelcaspelca
enim se ne da in potem so kar tiho, da jim ni treba hodit. Meni je še celo rekla, da bi sicer ona mogla sama od sebe priti, oziroma naj bi me ona poklicala, samo, da me vseeno prosi, da jaz njo pokličem, ker nas je preveč-mladih mamic.

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: Novembrčki 2013
24.2.2014 19:40:35   
spela10
Po drugi strani je pa toliko različnih mnenj glede uvajanja GH, ki si jih lahko sam prebereš na internetu in odločiš za tisto, ki ti ustreza.
Sem pa dobila od patronažne eno brošurico o gh že ob prvem obisku in verjetno bi mi ona to povedala kar notri piše.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: Novembrčki 2013
24.2.2014 19:40:47   
spela10
lahko pa da je pri nam pediatrinja preuzela to vlogo.

< Sporočilo je popravil spela10 -- 24.2.2014 19:44:48 >

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: Novembrčki 2013
24.2.2014 20:54:42   
NI♥CA
živijo
po naročilu izdelujem torbice za pleničke, nepremočljive slinčke, rutice, otroške predpasnike,...za več info. piši na ZS.

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: Novembrčki 2013
25.2.2014 11:46:24   
alin10
Sem z dojenjem na desni strani kar vztrajala-je zdaj malo boljše. Imam pa občutek, da zelo malo je. Po 5 min na eni strani, potem pa več noče, včasih na 2 uri, včasih pa tudi po 4 ne. Ponoči se tudi pogosto dojimo, vendar redko več kot 5 min. Me je kar malo strah, ker je bila na 2 pregledu malo suha. Tehtam se z njo na elektronski tehtnici, vendar ni neke razlike. Je pa živahna in razigrana, nikoli primiru, tako da narobe verjetno ni nič.
Flaške in apatamila pa tudi naša noče. Smo poskusli, ko me ni bilo in niti ne začne jest.
Podnevi spi v enem kosu okoli 11 v vozičku, ko grema ven, tudi po 3 ure. Ostalo pa še 2x po kakšno urco. Zvečer gremo okoli 19.00 in vstanemo 6.30, z dojenji vmes seveda.
Za gh še nismo razmišljali, imamo še čas.
Pri prvi sva začele okoli 5 meseca uvajat, pa je bilo vse ok in še danes zelo rada je. Pri drugi bomo pa videli, kako bo. Bom vprašala pediatrinjo na posvetovalnici, da vidim njeno mnenje.

(odgovor članu NI♥CA)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: Novembrčki 2013
26.2.2014 21:29:34   
tintin
danes sva imeli posvetovalnico, je bila tudi cepljena. je pa feeeeeeeeejst zrastla....10 cm in dobila gor 3,5 kg od rojstva, tako ima 62 cm in 6,5 kg.

(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: Novembrčki 2013
26.2.2014 21:33:23   
Tamara35
en lep dober vecer
user posted image

moram sem malo pohvaliti, zdaj mi je tamala sama zaspala v posteljici zraven glasbe, kar pomeni do sedaj smo jo vedno nosili po rokah, ker ni hotela sama zaspati. Danes pa sem se enostavno odlocila da bo moja roka zvecer se kaj drugega naredila (se napisala kako sporocilce na ringarajiuser posted image ) in sem jo po hranjenju enostavno polozila v posteljico, in glej no glej je po 15 minutah zaspala:)))

Za ciscenje nosa uporablajmo baterijski aspirator, in moram reci da potegne vse mucice ven, tudi tiste ta dolgeuser posted image Tak da si brez njega ne znam predstavljati ciscenje noska. Smo ga imeli tudi pri starejsem in je bil super.

Za gosto hrano, se nasa pedaiatrinja nic ni omenila, kdaj in kako. Sem pa bila presenecena ko sem videla da ste napisale, da pride se o tem posvetovati patronazna. Tega pri nas ni.
Pri starejsnemu sem GH uvedla pri 6. mesecu, tu mislim da bo kar pri 4.mesecu, glede na to, da je ne dojim vec. In mislim da bom tokrat zacela z zelenjavo. Sele nato s sadjem. Pa ve?

gremo se malo likat, pa pratuser posted image

(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: Novembrčki 2013
27.2.2014 9:17:37   
Danijeladejan
Pozdravljene mamice po doooolgem časuuser posted image
No mi smo imeli pri treh mesecih posvetovalnico, dolga je 60 cm in težka 5580g. V dobrem mesecu se je zredila samo 400g. In vedla sem da nekaj ni najbolj ok ker je hotla ful pogosto na zizo. Potem mi je pediatrinja svetovala da zacnemo dopoldne en obrok kot malico, uvajat riževo kašico, ki vsebuje adaptirano mleko, meša pa se z vodo.Samo dojeni otroci imajo lahko imajo namreč problemček pri uvajanju, ker zakaj bi oni odpirali usta pa jedli po žlici če je mamina ziza boljša pa še cartajo se. Sama sem ji seveda rekla da vidim da kaže fuuul interes ko kdo zraven nje je, bi ona tudi. Kašico je fuul lepo sprejela in ji mormo kar vstran jemat. Potem pa sem sama opazla da se mi zdi da ji je moj ziz premalo, ker jo slišim kak pogoltne ko je na zizi in se mi je zdelo da bolj v prazno vleče in nima kaj dosti za požirat.Probala sem ji naret flašo, 100 ml aptamila za probo. Najprej ji seveda flaša ni bla preveč všeč potem pa je spila vse. No drugi dan sem poklicala pediatrinjo da nama je napisala recept za mleko. Glede na to da ima naša kar probleme s kakanjem sem vzela Novalac ki je proti zaprtju. Mi je pa rekla naj ji obvezno najprej ponudim ziz potem pa flašo, ker drugače bom ostala še brez tega mleka ki ga imam. Včeraj sma pa kupla stekleničko od aventa, ki ima cucelj kao podoben mamini zizi in začne jest brez problema. Ji pa pred spanjem obvezno dam flašo, zato da se res naje in da imama moje mleko za ponoči in se mi malo napolnijo do prvega nočnega obroka, ki je ponavadi okrog 4h zjutraj. Tako da ja, mi smo začeli z uvajanjem malo prej, ampak zaenkrat je to še samo mlečna kašica. Pri štirih mesecih pa bomo začeli še z zelenjavo počasi. Kaj se tiče polnjena dojke, tud moja leva se dosti bolj polni kot desna in kolegica ki je rodila pred desetimi leti mi je rekla da ima še zdaj levo večjo od desne in da bi rabla taki modrček, da bi imela vsaka košarica svojo številkouser posted image
Kaj še tiče našega ritma, čez dan je ful pridna, jo imam v dnevni na kavču, tako da lahko zraven kuham in vse naredim, zaspi kar sama ko je preutrujena in še vedno spi večkrat na dan po vsaj kakšno uro. Zvečer zaspi cca ob 21h, včasih tudi kasneje, zjutraj pa se zbudi ob kakih 9h ali pa še kasneje.Ponoči še jema od 2-3 krat, ampak to zrihtama čisto v spanjuuser posted image
Iz dneva v dan vidim kak napreduje, čeblja že tak kakšna dva meseca, smeji se tudi že fuuul dolgo, zdaj se je začela že na trebuh obračat sama, včasih ji še ne uspe čisto in je pol cela rdeča zraven od mučenjauser posted image
Nosek ji jaz čistim z vato in fiziološko in nimava nobenih težav.
Tud nam je patronažna rekla naj jo pokličemo ko bomo začeli z gh.Pa saj nevem če jo bom klicala, ker imam eno tako mlado patronažno, da ko je našo malo oblačla na začetku mi je slabo postalo zraven kak je to zgledalo.Pol pa je sama vidla da ji ne gre pa je rekla da je boljše če jo kr jaz oblečem, hahahauser posted image
Aja po cepljenju ni imela nobenih težav,hvala bogu, pa dali smo jo cepit tud za rotavirus.
No mislim da sem pokomentirala vse kaj je blo,če se še kaj spomnim pa dopišemuser posted image Uživajteuser posted image

(odgovor članu Tamara35)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: Novembrčki 2013
27.2.2014 14:12:59   
spela10
Naša je v torek dopolnila 4 mesece in zaradi velikega zanimanja za hrano in vse pogostejšega dojenja ponoči (vsako uro), ki traja že več kot en teden, smo ji včeraj poskusili dati malo mlečne kašice in je bila čisto navdušena. Tiste par žlic je prav z veseljem pojedla. Tako da tudi mi smo ze začeli z GH.

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: Novembrčki 2013
28.2.2014 19:52:23   
marves
pozdravljene mamice!
mi smo tudi dali 3 posvetovalnico čez in s tem tudi cepljenje, smo malo jokali in upam da ne bo kakšne vročine ali otekline, smo se namreč cepili danes. mi je pa že zdaj zaspal, ponavadi zaspi šele ob 9ih... verjetno je cepljenje krivo. smo pa veliki 62 cm in 6330g tako da vredu napredujemo user posted image
pri nas noske čistimo z aspiratorjem ki pa ni bogve kaj tako da prideta še najbolj v poštev fiziološka in vata in tudi nimava nekih težav z noskom.
smo imeli pa krizo, naš je zelo živahen in ga zelo zanima okolica in skoz vrti z glavo, smo ta imali 3 dnevno doječo stavka ko ni in ni hotel jesti (jedel je samo ponoči) je bil pa seveda lačen in je bil jok 3 dni, z muko sem ga nahranila in to tako da sem hodila okoli po stanovanju in ga dojila, pa še to ni dolg jedel user posted image no skratka zdaj je 2 dni že veliko bolje in upam da se to nebo več zgodilo... je imela še katera tako krizo? baje je možno da se kaj takega zgodi ko dobiš M ali kakšen dan prej, no pri nas ni še ni niti sledu o M tako da verjetno ni to to. je katera že dobila M?

glede GH pa tako, verjetno jo bom uvajala tam nekje pri 5m razen seveda če bojo zelo očitni znaki da bi prej... kar je čisto možno da se bo zgodilo saj naju že zdej z navdušenjem gleda ko jeva, no ampak bomo še videli...

fajn se mejteuser posted image


(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?