|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
28.2.2014 20:03:29   
moncek85
Živjo mamice!

Vabim ljubljančanke, da se nam pridružijo v novo skupinico ljubljanskih mamic septembrčkov, oktobrčkov in novembrčkov 2013, kjer bomo čvekale, če pa boste želele, pa bi se kdaj pa kdaj tudi dobile na kakšni kavici ali šle skupaj vozičkat:)

Link do skupine: https://www.facebook.com/groups/1411828715739164/

Lepo vabljene in lep pozdrav,
Monika

(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: Novembrčki 2013
1.3.2014 22:06:21   
mala zirafa
končno sem se vam še jaz pridružila.user posted image Naša alergija je še kar prisotna, žal mu tudi dieta ne pomaga.V torek sva imela posvetovalnico, v glavnem s težo je na spodnji meji lih za lih.zrasel je do 62 cm, cepili so ga tudi. Drl se je nenormalno.user posted image Dobila sva napotnico za testiranje pa da vidimo v torek kaj bo pokazalo.Je zelo hitro prišel na vrsto.
Na dieto sem se malo navadila, mi je pa rekla P da se mi ni treba tako striktno držat, ker da saj nisem jaz alergična.Se mi zdi malo čudno.

Dojenje, komaj čakam da preide na gosto hrano.Malo ga imam že dovolj.Ne vem neprestano si moram stiskat, pa boli me, pa nikoli se ni najedel dovolj pri meni, mu dajem flašo in mi dodanto spije še 120ml načrpanega.Očitno je imel poskok rasti. Sedaj je ok. On se mi je prej zbujal na 2 uri in nisem nikakor mogla bit spočita.Sedaj se pa ornk naje in mi potegne tudi do max 7ur in pol, povprečno 7.spat gre ob 18-18.30.Vstaneva ob 7.30, zbudi se pa že pol šestih.Potem pa mi na prsih zaspi in tako produživa.

Ritem je ujel, je točno po uri naštiman.Če sva zunaj, mi spi tudi po 3 ure popoldan, not pa samo eno ali manj. Če ne gram na sprehod ga pozibam pred hišo v vozičku in potem mi zaspi in ga imam na zraku.
Prehlada še ni dobil, močno trkam na les, imeli pa smo ga vsi tri, ga je hči prinesla iz šole.Mali pa nič.Pripisujem zasluge protitelesom v mleku.

Zanima me če ima katera soparnik mešalnik za kašice pripravljat? Mislite da se ga splača nabavit, ker ni ravno poceni.7.3. bo 4 mesece star, a lahko že začneva s pirejem?




(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: Novembrčki 2013
2.3.2014 11:37:47   
marves
mala žirafa - kolikor jaz vem se je treba pri alergijah striktno držat diete drugače ni poante...

js pa sploh nevem kaj nej naredim, sm že čist ko cunja ker nič ne spim... naš je spal že po 5 ur skupaj, zdej pa spi največ 3 skupaj (pa še to je vau) večinoma pa se zbuja na 1-2 uri, tko da se full dojiva ponoč pa čez dan tudi... pa to bi blo še ok amak mi toook nemirno spi celo noč se premetava in godrnja v spanju in neki jamra pa spet jest pa kr neki... je imela kera take težave, kaj nej naredim da bo bolje spal? zdej se to dogaja že cca 10 dni in sploh nevem kaj nej...
user posted image pa tok je bil priden prej je lepo spal pa čist nič nisem spremenila... se je pa to začelo že pred cepljenjem tko da to ni vzrok... eh upam da kmalu mine in da bo pol spal user posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: Novembrčki 2013
2.3.2014 12:53:19   
marelcaspelca
Js ti ne znam svetovat kej pametno, naša je imela tko, se je en teden, mal več zbujala na eno uro... potem je pa minilo... zdej se zbuja na 3... je pa prej spala tudi po 8-9 ur v kosu.... Js sm potem popoldan, ko je mož domov prišel hodila spat, pa mi jo je nosil samo za dojit v spalnico, tko da sem loh pregurala, ne vem, kako bi drugač lahko...

(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: Novembrčki 2013
2.3.2014 14:42:42   
alin10
Mi imamo s spanjem enako. Je že lepo spala, zdaj pa na 2 uri se dojimo, vmes pa se premetava in stoka in ne vem kaj še vse.
Upam, do bo minilo čimprej, ker se res ne moreš naspat.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: Novembrčki 2013
2.3.2014 15:28:44   
*zvezdica zaspanka*
pri nas sicer ni bilo tako ekstremno, sem se še vseeno lahko "naspala", je pa tako, da ji včasih uspe spat od 20h do 5h, včasih potem pride kakšen teden, ko se mi zbuja na 3 ure (kar me zna kar vržit s tira), načeloma pa ob 2h in ob 5h, potem pa spi nekje do 7h. sem pa sedaj ugotovila, da ko se zbudi ob polnoči, potrebuje samo, da jo prestavim k nama v posteljo, potem se zmuzne k nama in spi do svoje "normalne" ure. zaenkrat gre tako, sem pa že pomislila, če mi morda že zmanjkuje mleka, ampak mislim da še ne ;)

(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: Novembrčki 2013
2.3.2014 18:50:42   
marelcaspelca
Aja, a tako zgleda, ko ti začne zmankovat mleka???? joooj, upam da pri nas ni to-to. ker danes recimo bi bila tudi čez dan na eno uro prkloplena :( Mislite, da bi pomagalo, če si dodatno po vsakem podoju še probam malo iztisnit mleka? Bi palil, da se potem ga več naredi, al če gre prot koncu ni za pomagat??

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: Novembrčki 2013
2.3.2014 19:26:44   
siskica
Kolegica je imela podoben primer. Si je tudi po podoju se probala crpat pa je imela mleka dovolj. Samo ji je ratalo "vodeno" in se mala ni nasitila dovolj, tako da je potem ta "glavne" obroke dajala novalac, drugace pa dojko. Npr za zajtrk kosilo in vecerjo novalac, drugace pa svojo mleko s tem da si je tudi kdaj pa kdaj s crpala vmes da je bilo se vedno eovolj mleka. Ji je pdiater priporocal naj sama zacne bol polnovredno hrano. Jesti pa ni nic pomagalo. Mogoce je pa to to.....
Sama sem tudi opazila da je po dojki lacna v roku ure in pol, po novalacu pa se nasiti in je vmes tri-stiri urce mir. Tako da se zmeraj za "kosilo" in zadnji obrok dajemo novalac.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: Novembrčki 2013
2.3.2014 20:06:48   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: marelcaspelca
ker danes recimo bi bila tudi čez dan na eno uro prkloplena :(


naša je bila še pred pol meseca fuuul pogosto priklopljena, je imela tudi po 10 obrokov in več, eni krajši, drugi daljši, redkokdaj pa vmes več kot 2 uri. no zadnjih 14 dni zdrži tudi po 3-4 ure brez, sedaj ima 7 obrokov, res pa da se ji mora dogajati, drugače da takoj roko v usta in pokaže da bi se cartala user posted image je pa že 4m stara. želje in znakov po gh zaenkrat še nič kaj ne kaže, sem ji pa dala za pocuzat košček banane - najprej je bila presenečena, potem ga je pa veselo pocuzala user posted image ampak bomo še počakali. mala zirafa, jaz imam kar blender, menda bo čisto ok ;)

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: Novembrčki 2013
2.3.2014 20:42:13   
tintin
eh dejte no, mleko pa ja pri tej starosti ne gre k koncu. Tudi otroci se ne dojijo samo zarad lakote...Lahko pa, če imate občutek, da je otroček lačen ponoči, naredite žitno kašico (npr. riževo) in date zvečer pred zadnjim podojem. Jaz sem to pri srednjem sinu prakticirala (zelenjave nekak ni sprejel pri 5m, sem mu pa dajala žitno kašico zvečer...pa potem začela z zelenjavo mal kasneje). Vse ok, je še živ:) čeprav nisva šla po reglcih:))

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: Novembrčki 2013
2.3.2014 21:58:03   
spela10
Jaz mislim, da mleka ne more zmanjkati, saj je načeloma tako, da toliko kot se doji, toliko ga je. Lahko gre za poskok v rasti in s tem povečano število dojenj. V nekaj dneh se proizvodnja mleka prilagodi temu in se takrat dojenje spet uredi. Vsaj po mojih izkušnjah je bilo tako pri prvi in tudi sedaj pri drugi.
Težava nastane pri naših malih vragcih, če se jim ne da dovolj sesati in popijejo samo prednje mleko, ki "samo steče" v ustka, ko pa pridejo do gostejšega mleka, in je potrebno malo več sesanja se pa ustavijo, ampak zmalo truda in vztajnosti se "vnesejo" :)
Pri nam je pa pravo navdušenje nad GH. Ko vidi žličko začne prav vreščati od veselja in veselo mahati. Ko dobi žličko v usta jo pa kar zagrabi in ne izpusti, potem pa debelo gleda kje je še hrana, jo je prav veselo hraniti :)

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: Novembrčki 2013
2.3.2014 22:19:04   
spela10
Pa še en dejavnik, ki verjetno pripomoree k temu, da je zvečer manj mleka...naša utrujenost...privoščite si popoldanski počitek :)
Sej vem, lažje reči kot storiti, in pa veliko tekočine.
Za bolj "močno" mleko, pa naj bi bilo zelo dobro kuhano goveje meso, če pa je res kaj na tem, pa ne vem.

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: Novembrčki 2013
2.3.2014 22:21:03   
tintin
no ampak ne morem pa verjet, da pediatri kvasijo take neumnosti, da naj ženska je polnovredno hrano, da ne bo mleko vodeno. Vsako mleko je vodeno (prednje namreč) in hkrati hrana ženske niti nima veze s sestavo mleka. Jaz jo tudi včas čez dan pogosto dojim, če to hoče...tudi na 1 uro, pa se ne sprašujem kako je moje mleko. Glede na to, da ponoči spi tudi 9 ur v kosu najbrž ni lačna. Vedno vedno pa se spomnim na podsaharsko afriko in ženske tam...tam ni neke kvalitetne hrane pa otroke dojijo do nevemkterga leta...in mleka ne zmanjka kar tako. Malo heca, no pa tudi malo zares.

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: Novembrčki 2013
3.3.2014 8:38:40   
Danijeladejan
Ni ravno tak da mleka nemore zmanjkat. Midve sma se dojili tud na pol ure, uro pa to njeno večje povpraševanje ni pomagalo več na to da bi ga imela dovolj, v kar sem se sama prepričala ko sem si izrpala dojko ko je bila res polna in že prav trda, pa sem si načrpala samo 60ml, tega se nemore najest pri štirih mesecih, če upoštevamo še to da je nekaj od tega čisto vodenega. Pa sem pila tri litre tekočine na dan pa jedla vsak dan konkretne obroke pa več nič ni pomagalo. Kaj se tiče riževe kašice jo je pa na začetku boljše dajat dopoldne za malico kot popoldne oz proti večeru, ker jim je lahko pretežko to za želodček. Naša je tud čisto navdušena nad njo, še malo pa začnemo z ostalo zelenjavouser posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: Novembrčki 2013
3.3.2014 8:38:48   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: tintin
in hkrati hrana ženske niti nima veze s sestavo mleka.


tintin, s tem pa se ne bi čisto strinjala. je že res, da če mati ne je ravno zdrave in raznolike hrane, to ne bo vplivalo na kakovost mleka, ker telo vseeno počrpa iz njenih rezerv in poskrbi za otroka, vendar marsikatera snov prehaja v mleko in tako vpliva na "sestavo" (kofein, alkohol, zdravila, konzervansi, različni okusi ...). dojenček na ta način že spoznava različne okuse in se pripravlja na gh. če ne bi moja prehrana vplivala na mleko, potem bi lahko brez slabe vesti še vedno pila kavo z mlekom in si privoščila ocvrt sir user posted image pa ne smem (bom vseeno preživela user posted image ), ker mleko in jajca prehajajo v mleko in mali povzročajo alergijo. sama pri sebi vidim, da imam mleka čisto dovolj, pa čeprav sta morda dojki čisto mehki (se še vseeno naje in se včasih ponoči zbuja iz drugačnih razlogov), sem pa že večkrat prebrala, da če se otrok ponoči začne prebujati, mu začnejo dajati kašice (saj si tudi sama napisala) - verjetno tu je nekaj na temu, da mleko otroka ne nasiti več oz. "ga ni dovolj", verjetno pa za to ni kriva ravno mama user posted image
se pa strinjam, da če je otrok zdrav, zadovoljen, dobro pridobiva na teži in spi ponoči (razen kdaj s kakšno izjemo), četudi podnevi potrebuje več hrane, potem ni skrbi, da bi bilo kaj narobe z mlekom user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: Novembrčki 2013
3.3.2014 8:46:46   
*zvezdica zaspanka*
ko sem si izrpala dojko ko je bila res polna in že prav trda, pa sem si načrpala samo 60ml, tega se nemore najest pri štirih mesecih


hm, moja izkušnja je, da mala posesa ven veliko več, kot sem si načrpala ;) z ročno črpalko sem si, kadar sem črpala, v zelo dolgem času načrpala precej malo. potem sem enkrat med dojenjem malo tehtala in ugotovila, da poje veliiiiiko več user posted image

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: Novembrčki 2013
3.3.2014 8:48:24   
tintin
zvezdica nisem govorila o vplivu snovi ampak o vplivu kakovostne hrane ...glede na to kako osiromašeno hrano večina v sodobnem svetu je...ne moremo glih govorit o kakovostiuser posted image

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: Novembrčki 2013
3.3.2014 9:15:58   
*zvezdica zaspanka*
ps: punce, če je katera (oz. katera pozna katero) zainteresirana ... prodam svojo bobo ;) pri nas se ne obnese. pišite mi na zs, pa se dogovorimo za ceno in dostavo.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: Novembrčki 2013
3.3.2014 9:52:22   
Danijeladejan
*zvezdica zaspanka*-ja verjamem da je njej uspelo več popit.jaz sem si probala črpat zdaj ko sma večji del že na novalacu,prej se nisem nikoli obremenjevala in razmišljala če imam dovolj, ker je bila zadovoljna.Pač sem jo pogosteje pristavljala in mi to ni predstavljalo nekega problema. Sem na to gledala tak da se ona hoče tud pocartat malo. Ko pa smo ugotovili da se je v treh tednih zredila 100g, je pa jasno da niti pristavljanje na pol ure ne pomaga več, ker očitno ni dovolj. Tud kašica dopoldne ni kaj pomagala, ker ji seveda nemorem dat kašice za cel obrok ker bi ji trebušček razneslo, to je pač mini malica in privajanjeuser posted image Pa nič nemorem,tak pač je, meni je najpomembnejše da sem jo te prve dobre tri mesece lahko hranla z svojim mlekom, če pa več ne gre pa pač ne gre. Tak kot si rekla, nismo krive mame. No včasih že v določenih primerih, predvsem psiha vpliva in utrujenost ampak jaz nemorem rečt da sem bla utrujena. Čez dan ji še vedno ponudim zizo ko se malo napolni, pa ponoči se dojima dvakrat tak da...ko pa še te malenkosti mojega mleka več nebo pa žaluser posted image Nekatere mamice sploh ne dojijo nikoli pa so otroci kljub temu zdravi.
Ima pa tud naša včasih ponoči kako finto, se zbudi pa jok ampak pol zaspi nazaj čez minuto ali dve. Drugače je pa res nenormalno pridna. Pa vsak dan kaj novega pokaže, izumi kakšen nov zvok, se hoče obrnit iz trebuha na hrbet, se prijema za prsteke na nogah....Zlati so ti naši otrociuser posted image

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: Novembrčki 2013
3.3.2014 10:03:21   
*zvezdica zaspanka*
Nekatere mamice sploh ne dojijo nikoli pa so otroci kljub temu zdravi.


to pa vsekakor! mama ni slaba mama, če ne more dojiti, še vedno ve in stori, kaj je najbolje za njenega malčka user posted image

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: Novembrčki 2013
3.3.2014 12:21:05   
Danijeladejan
Točno tak! Pač to cartanje ki sma ga imele do zdaj z dojenjem nadomestima drugačeuser posted image Sekirat se zaradi tega pa nima smisla.Saj zaradi tega ni lačna, pač papa ono mleko. Meni je to prvi otrok pa sem vedno pravla da bom čim manj komplicirala in se trudla da bo vse najboljše in tak tudi počnem pa že od prvega dne nimamo nikakršnega problema.Uporabljat zdravo kmečko pamet pa si zmagaluser posted image user posted image

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: Novembrčki 2013
3.3.2014 13:32:40   
Tamara35
mi se tudi hranimo z adaptiranim mlekom, pa je vse ok:) res je da je vec sraufanja prisotno pa smo se ze navadli.
Danes sem jedla banano za malico, pa me je tak gledala, pa sem ji dala cisto malo za polliznit. Je bla tak smesna, da je cmokala, pol pa si se prste polizala, kot da bi mela kaj na njih.user posted image

Bi pa jaz se kar dojila ce bi mi moja hotla kaj vleci. Tak da svaka cast vam, ko lahko dojite. Sploh je prakticno ce gres kam, pa ne rabis okoli iskat prekuhane vode, pa to ohlajat, na pravo temperaturo. Po domace povedano, samo zizo ven, pa jeuser posted image . Brez zamereuser posted image .

A se vasi otroci dosti slinijo? Mi smo taki "slinkoti "da menjamo po 6 slickov na dan. To kar tece in tece. Malo tipam ce bi bili kaj zobki na pohodu, pa nic. Sej ne da bi ze zelela da ji zrastejo. Pri starejsem je bilo zelo pozno. Komaj pri 8. mesecu mu je prvi prikukal. PA brez vrocine ali bolecin.

Ta teden imamo posvetovalnico za 3 mesece, tak da pricakujemu tudi cepljenjeuser posted image

Vidim da je ena omenial za vozickanje, hm, a so kaksne izmed vas iz stajerskega konca? Ljubljana je mickeno predalec.user posted image

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: Novembrčki 2013
3.3.2014 16:05:34   
alin10
Mi smo iz štajerskega konca-okolica mb.
Tudi mi imamo tretjo posvetovalnico in cepljenje drug teden, pa bomo videli kako bo.
Po mojem mnenju imam tudi jaz dovolj mleka, ampak ponoči zaspi in več ne je. Zvečer pa je tako utrujena, da joka pred spanjem in niti ne more jest. Jo komaj potolažim, da zaspi. Pa je bilo nekaj časa že ok, zdaj pa zopet jok. Je pa res, da popoldan spi zelo malo, jo je zelo težko umirit da bi zaspala, pa še to pol urce in konec.

(odgovor članu Tamara35)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: Novembrčki 2013
3.3.2014 21:56:09   
mala zirafa
Marves, mogoče pa imate poskok v rasti.Moj se mi je tudi do nedavnega zbujal na 2 uri ali manj po polnoči in sem bla kot cunja čez dan.Odkar pa si črpam v naprej mi po podoju spije najmanj 1dl in se mi samo enkrat ponoči zbudi.Trkam na les, da si ne bo premislil.user posted image .Predvidevam pa tudi da se mi prej ni tako najedel, kot se zdaj.enostravno mi zaspi na prsih. Ko pa zagleda flašo kar brca od veseljauser posted image .

Aja pa danes je prviče jedel pire v obliki tekoče kaše.Je blo bolj gosti juh ipodobno, seveda iz mojega mleka, pa je kar precej pojedel.Malo mu je blo čudno, pa ni vedel točno kaj bi, potem je pa sprejel.Nikoli pa ne sme bit mleko ali kašica hladna, ker mi jo zavrača.

Alergija je še vedno prisotna kljub moji dieti.morda je le kontaktna, bomo vidli na testih.
Za tiste ki ne dojite, dojenje ni tako enostavna stvar, vsaj pri meni ne. Vse skozi imam težave z žlezami in moram zelo pazit in gledat na uro da se mi ne prenapolnijo prsi.Danes sem se po dolgem času čakanja v čakalnici , kar začela trest, prav čutim ko mi začne temeratuta rasti. nikoli ne veš koliko ti otrok popije, ne moreš ga dat komu počuvat in kam it brez njega, razen za zelo kratek čas.Meni je blo dosti bolj udobno dat flašo in voljno.Hčerka jo je spila v 10 min. in zaspala, tako pa porabim eno celo uro ponoči.Ja vse za otroka, bomo preživeliuser posted image .

(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: Novembrčki 2013
4.3.2014 11:59:42   
spela10
Najbolj pomembno je, da dete lepo napreduje in se razvija, ne glede na to, kako je hranjen.

Mi smo pa danes imeli 4. posvetovalnico.
Je velika 62 cm in težka 6,5 kg.
Se ji je pa uspelo 1. obrniti iz hrbta na trebuh in me je kar šokiralo :)

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?