|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
18.3.2014 10:49:50   
alin10
No pa tudi mi ponoči bolj malo spimo. Jemo vsaki 2 uri, tako da včasih komaj čakam da je jutro, ker itak nič ne spiš.
Sma tudi veliko zunaj, če ne druga pred hišo, ker je res toplo. Sprobali smo tudi kengurujčka, ker smo bolj v hribih doma. Se ji je zdelo kar fino, samo pri miru nisem smela bit.
Tudi naša princeska se je začela dvigovat v jajčki in na rokah in si ogledovat nogice. Tako da tudi v ležalniku mora biti privezana.

Veliko sončka želim vsem.

(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: Novembrčki 2013
20.3.2014 20:22:45   
mala zirafa
Pa da izkoristtim malo časa, zdej ko spi. user posted image Mislim da bomo v kratkem prešli na športni del vozička.Danes je bil v ležalniku z malo dvignjenim hrbtiščem in ga mož ni privezal.Kar hitro so se mu nogice znašle na tleh.Je neverjetno močan in s eskozi dviguje.

Tudi jaz opažam, kot da imam manj mleka.Sicer ga podojim pa mu dam potem po flaši kolikor želi načrpanega oz. rižolino.Če mi na kontroli 4.4. pove da ni alergičen na kravje mleko, milsim da bom kmalu prenehala z dojenjem.
Po novem me v prish zbada, kot da bi me z nožem.Ko pa si stiskam iz leve dojke mi tudi malo krvi priteče.Ni videt ragad.mogoče sem pregroba s stisknajemuser posted image .
Ko smo pri mizi tako odpira usta in imaš občutek da bi kar jedel.Mislim da bo kmaču začel jesti GH.

Ste že kaj razmišljale o poletnih dopustih?Kam kaj ciljate letos?

(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: Novembrčki 2013
21.3.2014 21:07:59   
tintin
zbadanje v prsih so lahko glivice v mlečnih vodih. ima mali mogoče soor? maži z daktarinom bradavice.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: Novembrčki 2013
21.3.2014 21:09:52   
tintin
je pa tudi naša mala mobilka....na tleh se mimogrede obrne na trebuh in nazaj in če jo pustiš v igralnem centru jo najdeš kak meter stran tako se kotali.

je pa precej prehlajena trenutno...ni mi jasno kje je fasala svoj prvi resni prehlad :S ampak nimam kaj...saj tole vreme tud ni čist običajno...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: Novembrčki 2013
25.3.2014 8:12:58   
Anonimen
Čao babuške po dooolgem času user posted image ,

Očitno se kar pozna, da smo štirje in ne trije, da kar ne pridem do RR user posted image . Pri starejši hčerki sem imela časa na pretek, sedaj pa imam urnik bolj zaseden kot v službi user posted image . Da najprej malo poročam, potem pa vas grem še prebrat in pokomentirat. Lili je strašno hitra z razvojem, ima že 3 zobke user posted image , prva dva spodaj je dobila pri 4m in 1t v razmaku 3 dni, kar nismo mogli verjeti. Nimaš kaj, če nima las, ima pa zobe user posted image user posted image . Zelo rada pase kravice, na previjalni in ležalniku se kar dviguje z glavo (to bodo trebušnjaki user posted image ), jo pa imam čim več na tleh, da ima prostor za morebitno obračanje. Sicer se še ne obrne sama, toda se včasih tako zvije navznoter, da ji zelo malo manjka, pa jo bom enkrat našla na trebuščku. Tudi brezglutenske žitne kašice ji že dajem enkrat na dan, pa malo banane je že poskusila, pred par dnevi pa tudi kuhane bučke. Nekako se začutila, da je že zrela, saj se je tako slinila in vsa tresla, ko nas je gledala, da jemo user posted image . Danes bova poskusile s kuhano jabolko, konec tedna morda že korenček, greva lepo počasi, glede na to, da sva tako hitri. Sicer ima ves čas isti ritem: zbuja se okrog 7h, potem okrog 8h je, vzdrži do kakšne 9. ure, ko zaspi, včasih dlje, včasih krajši čas, potem okrog 11h ali 11.30 spet je in potem kmalu zaspi, spi tudi po dobro uro ali več, potem jemo okrog 14.30, še kar lepo na 3 ure, razen "večerjo" ima potem kasneje, tudi po 4 urah ali več, ji popoldne nekako ne paše jesti. Zaspi okrog 19. ure in se ponoči enkrat zbudi, da jo nahranim, takoj zaspi nazaj in ob 7h nov krog user posted image . Čeblja kot velika, cel dan se smeje, damo jo tudi že sedet ob opori, toda ne za dolgo in sem obvezno ves čas zraven, pa tujcev se že boji, kar zajoka, ko zagleda nov obraz, razen če se ji iskreno smeji in ji je všeč, potem se zasmeje. Ziher sem še kaj pozabila user posted image . Aja, pregled imamo pri 5,5m, ker ne bomo cepili, tako da takrat javim, kako smo veliki in težki. Na pogled je kar ena mala bucka, toda po številkah v spodnjem povprečju, je bilo tako tudi pri starejši, ki je bila celo pod spodnjim povprečjem, na videz pa bunkica user posted image . Ko je enkrat shodila, pa trlica user posted image .

Vas grem zdaj še malo prebrat user posted image .

Lep pomladni pozdrav user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: Novembrčki 2013
25.3.2014 9:33:39   
Anonimen
boba - sem si jo nabavila in je zakon user posted image user posted image user posted image . Sicer se ne nosiva vsak dan, toda vem, da večja, ko bo, bolj bo v uporabi, kot je bilo pri starejši. Je zares super, da je raztegljiv material in lahko otroka stisneš k telesu, je veliko manj bolečin v križu. Si jo pa naštimam tako, da je v pozi, kot bi jo nosila na rokah, mi trebušček na trebušček ni uspelo, pa tudi Lili ni pasalo, ni mogla dihat user posted image . Komaj čakam, da jo bom lahko začela nositi na boku, tista poza se mi zdi super, predvsem za sprehode in nošnjo po stanovanju. Ena je spraševala, kaj menijo razvojni pediatri in fizioterapevti o nosilkah in kolikor sem zasledila, se jim ne zdijo ok, ker otroka ne držiš in nekako visi. Pa tudi ležalnikov ne marajo, kar ji razumem, je bolje, da je otrok na tleh, da se lahko obrača. Toda, ko se Lili naje, jo jaz vedno dam v ležalnik, saj se mi zdi, da ni dobro, da jo dam s polnim želodčkom na tla, je veliko večja verjetnost, da bo polivala. Pa tudi njej vidim, da ne paše vedno, da samo leži, zelo rada gleda naokrog, tako da mislim, da ni treba vsega verjeti 100%, ampak delovati po občutku.

spanje na boku - Ponoči spimo na boku oziroma včasih pol na boku, se ne obrne, četudi bi lahko, se mi zdi, da ji tako kar paše, čez dan pa na hrbtu. Mislim, da pa sedaj res ni več težava, kako otrok spi, se že naštima tako, kot njemu paše.

stanje spodaj - Jaz še vedno čutim, da me nekaj nateguje pri user posted image oziroma morava biti previdna, pa tudi kakšna poza od zadaj odpade user posted image . Tiste, ki že imate izkušnje s šivi, ali bo tako vedno? user posted image

voda - Parkrat smo ji dali, se je v začetku kremžila, toda potem kar popila nekaj. Toda zaenkrat ji še ne dajem redno, kar po nekem občutku, ko bodo pa prišli vroči dnevi, pa ko bova jedli več goste hrane, pa je voda obvezna, seveda filtrirana. Starejšo smo ful fajn navadili, da pije samo vodo in upam, da nam tudi v drugo uspe user posted image .

*zvezdica zaspanka* - Mi smo bili v razvojni s starejšo in je pregled zelo hiter, takoj vedo, kje je težava. Bistveni so potem obiski fizioterapevtke, ki ti da vaje in če jih redno delaš, so rezultati res super. Pri starejši se je zelo poznalo pri razvoju, in vaje so bile takšne zabavne, sva jih jemale kot igrico, tako da je ful uživala zraven user posted image . Pleničke mi uporabljamo te bio Moltex, so super, smo že nekaj časa na 3, ker ji je bila 2 premajhna čez nogice, ko ima take bunkice user posted image .

telovadba - Jaz sem še kar pridna glede teka, vsaj 3-krat na teden, toda nič ne telovadim in tako me vsakič prime panika, ko vidim svoj neutrjen trebušček, so se mi ful raztegnile mišice, pa tudi maščobice naredijo svoje user posted image . Poletje bo kmalu tu, tako da če hočem sproščeno v kopalke, se bom morala kar pošteno zbrcat v rit in začet s telovadbo. Sem imela prvič CR, pa stanje po porodu ni bilo tako slabo, tako da očitno emšo dela svoje user posted image . Pa kakšno kilco bi tudi lahko izgubila, ne bi bilo slabo, samo sladkarijam bi se morala odreči, pa je takoooo težko user posted image . Oh, pa ta zasvojenost s čokolado user posted image .

Danijeladejan - Kako ste uredili s kakanjem? Mi kakamo 1-krat na dan, sem pa sicer zelo pozorna na blato, glede na to, da ji že dodajam gosto hrano, da vidim, kako telo odreagira. Če bi bila Lili zaprta, bi ji zagotovo dala za pit vodo, saj to zagotovo tudi dojenčkom pomaga, kot odraslim. Nikakor pa ji ne bi dajala sladkorja (v kamiličnem čaju), saj je to za črevesno floro smrt - da se razvijejo slabe glive, kot na primer kandida. Voda je zakon! user posted image

november2010 - Upam, da se vama bronhiolitis ni več ponovil user posted image . Mi smo bili kakšen mesec dni nazaj pri dežurnem, ker je imela akutni sinuzitis ali krup, ki izgleda tako da kar naenkrat iz miru ne more več prav dihati, hrope in lajajoče kašlja. Je bilo ravno po hranjenju, tako da sem se ustrašila, da je aspirirala hrano, smo sredi noči hiteli k dežurnemu, pa je rekla, da je vse ok, samo akutni sinuzitis, da je to ponavadi začetek prehlada, toda pri nas potem ni bilo nič. Sem se pa orng ustrašila, saj pri dihalni stiski zares ne veš, kaj storiti, tistih scen iz filmov, ko delaš luknjice v vrat ali pljuča ne obvladam user posted image . V glavnem, mi smo zelo zdravi, dvakrat je bila malo šmrklasta, smo špricali fiziološko, in je šlo mimo user posted image . Že trkam user posted image .

alin10 - Midva z možem sva se organizirala tako, da starejšo zjutraj v vrtec pelje on, potem pa jo okrog 13. ure prideva pobrat midve z Lili. Zjutraj bi bila kar težka, da bi jo morale midve vozit, saj bi morala Lili prej zbudit, pa da se uskladi s hranjenjem, bi starejša zagotovo zamudila zajtrk user posted image . Tako da nam sedaj ta rutina zelo ustreza.

mala zirafa - Lili je v svoji posteljici spala morda prvih 14 dni, pa še to najbrž ne, spi ves čas pri nama in obe spiva kot angelčka, saj se čutiva in slišiva user posted image . Sem pa po kakšnem mesecu, ko sva se z možem "lovila" z rokami in nogami čez Lili v sredini user posted image , na eno stran naštimala varovalo in Lili prestavila na to stran, tako da sem sedaj jaz na sredini in lahko "podelam oba" user posted image user posted image user posted image . To skupno spanje se mi zdi tako zelo naravno, da si sploh ne predstavljam drugače. V njeno posteljico jo mislim prestaviti, ko bo začela hoditi, da se bo lahko sama splazila do naju. Ko bo spala celo noč, pa ji bomo posteljico prestavili v sobico, kjer spi njena starejša sestrica, saj bosta nekaj let (do pubertete starejše hčerke) imeli skupaj sobico, se mi zdi to edino pravilno za razvoj ljubečega sestrskega odnosa. Glede AM če dodajaš, zelo toplo priporočam Holle, je zares ekološko z najvišjim certifikatom, cena pa primerljiva z Novalacom. Holle ima tudi odlične žitne kašice, pa ne samo rižolino in gris, ampak proseno (ta je krasna za začetek uvajanja, saj je brez glutena, pa zelo sladka, še jaz jo jem user posted image , pirino, 3žita ... ni da ni user posted image . V glavnem te kašice so ekološke, torej zelo zdrave, pa še zelo okusne. Mi smo jih uporabljali že pri starejši in sem ful vesela, da sem jih odkrila, saj zelo poenostavijo hranjenje dojenčka, zaradi njih jaz nisem kupila niti ene kašice, zelenjavo sem skuhala, sadje je dobila surovo, te kašice pa sem mešala z njenim mlekom ali kasneje z ovsenim. Prejšnjič sem videla, da ima Holle tudi eno mešanico olj za dojenčke (od 4. meseca naprej), ki ga dodajaš obroku, so zelo kakovostne maščobe, ki so nujne za dober razvoj možganov in delovanje telesa nasploh ... to bomo ziher nabavili user posted image .

jokanje dojenčkov - Toplo priporočam knjigo Rahločutnost do otrok, kjer strokovnjaki (psihologi in nevrologi) opozarjajo, da otroka do 1. leta ne smeš pustiti jokati niti minuto (razen, če pač ne gre drugače, ker si na wc-ju, pa še takrat lahko otroka s tolažečim prigovarjanjem umiriš in mu daš vedet, da boš takoj pri njem), saj je to za njega tako velik stres, da vpliva na razvoj možganov, pa še zaupanje v svet mu rušiš. Tako da tisto jokanje v posteljici zvečer odpade. Seveda otrok slej ko prej zaspi (od obupa in utrujenosti), toda to ni ljubezen in otrok ima posledice tudi kot odrasel v vseh medosebnih odnosih. Jaz ne glede na strokovnjake nimam srca, da bi moja pikica jokala, saj je to zame nezdružljivo z ljubeznijo, saj vem, da tako majhen otrok ne razume, ne izsiljuje, ne manipulira, samo strašno težko mu je, ko joka in moja naloga mame je, da sem ob njem in ga potolažim, četudi mu morda ne morem odvzeti bolečine. Najmanj, kar lahko storim je, da jo vzamem v naročje in ji empatično prigovarjam, jo ljubkujem po obrazu in ji dam vedet, da sem ob njej in jo imam neskončno rada.

marelcaspelca - Glede težav s kožo predlagam, da uporabljaš zares samo bio kozmetiko, na primer Weleda je zakon, ker otroško kožo spodbuja k temu, da sama deluje, ne vsebuje pa nobenih strupov, ki bi lahko motili procese nežne otroške kože. Jaz bi na tvojem mestu vso otroško kozmetiko, ki ni bio, vrgla v koš. Pri zelo suhi koži pa zelo pomaga Weledina kremica za ritko, jo je moji nečakinji, ki ima strašne težave po britju (je že študentka) priporočila kozmetičarka, saj ji je vse drugo naredilo štalo (tudi izdelki iz lekarne, namenjeni prav tem težavam). Otroška koža je veliko veliko bolj občutljiva od odrasle, zato mislim, da tukaj ne smemo delati kompromisov in je dovolj dobro samo najboljše - zares naravna in ekološko certificirana otroška kozmetika.

Se je Lili zbudila iz dopoldasnekga spanca in se mi tako lepo smeji, da moram tukaj nehat, sem prišla do 13. strani user posted image .

Lep pomladni pozdrav,
NenaLena

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: Novembrčki 2013
25.3.2014 13:12:44   
spela10
šivana sem bila pri prvem porodu, vendar se mi je tako lepo zacelilo ze do 1. pregleda pri G, da sploh ne bi opazila, če nebi vedela.
Sedaj pri 2. pa ni bilo nobene potrebe po šivanju, se je očitno res zelo lepo zacelilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: Novembrčki 2013
26.3.2014 10:42:54   
Anonimen
spela10 - Jaz sem imela tudi samo 2 šivčka in je G rekla, da se sploh nič ne vidi, kot da ju ni, toda čutim pa ju user posted image . Sicer res samo med user posted image , toda že to je dovolj moteče. Sedaj ne vem, ali bo vedno tako ali sčasoma ne bom več čutila tega zategovanja user posted image .

(odgovor članu spela10)
  Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: Novembrčki 2013
26.3.2014 11:40:59   
Anonimen
Evo mene opet user posted image .

Imam čas, ker sem imela napovedan en razgovor z varuško (iščem varstvo na domu), pa ni ne prišla, ne poklicala, da je ne bo user posted image . Toliko o njeni odgovornosti, sem jo že črtala iz seznama možnih kandidatk.

spanje - Lili čez dan spi ob podobnih urah, toda jaz se nikoli ne ravnam po uri, ampak po njej - ko postane utrujena, dobi kalne očke, začne si jih mencati, noče več biti ne na tleh, ne v ležalniku, hoče biti v naročju, pa tudi sedeti mi ponavadi ne pusti user posted image , moram vstati in jo vsaj rahlo zibati ... toda recimo zdaj mi je zaspala v naročju, mogoče je svoje naredil jazz, ki ga poslušava user posted image . Je pa res, da že od jutra ni prava user posted image , je zjutraj po obroku bruhnila v loku, pa ne vem, ali je bilo mleko malo pretoplo, ali ker sem jo samo za hipec odložila na ravno na posteljo in ji morda lega ni pasala, ali pa kaj preboleva. Potem je kar zaspala, pa mi še do sedaj ni hotela jesti, tako da sem že kar malo zaskrbljena user posted image . Upam, da se bo zbudila lačna kot volk user posted image . Oh, mamice in hrana user posted image . V glavnem ob normalnih dneh jo, ko je zaspana, nosim par minutk, da zaspi, potem jo pa odložim na posteljo, da v miru spi. Zelo rada spi tudi v vozičku in avtu, tudi če ni zaspana jo slej ko prej zmanjka user posted image . Ponoči pa spimo brez težav, enkrat do dvakrat (večinoma enkrat) se zbudi, prižgemo majhno zatemnjeno lučko, očka zmeša hrano, jo nahranim in takoj odložim ob sebi in spi dalje. Tako da je res čista pesmica user posted image . Že trkam user posted image . V glavnem, mi spimo, ko smo zaspani user posted image .

čiščenje noska - Jaz uporabljam samo fiziološko in tisto "mini pumpico", ki naredi čisto malo vakuma in sva do sedaj vse ven spravile. Si kar nekako ne upam uporabljati tistih reči, ki jih priklopiš na sesalec, se mi zdijo nekako nenaravne, bi me bilo strah, da ji bodo poškodovale sluznico. Pa ugotovila sem, da če pase kravice, ima potem vedno kakšen smrkelj v nosu, ji očitno ta poza pomaga, da pridejo nižje user posted image .

tintin - Mi tudi nimamo dude, so pa zato v ustih cele peščice, ne samo prstki user posted image . Tudi starejša ni imela dude, pa ni nikoli sesala palčka, kot so me strašili. Moja teorija je, da ne rabimo tolažilne dudice, saj imamo mamico, ki jo zares vedno potolaži user posted image . Se pa tudi Lili ful obrača iz boka na bok, je izjemno hitra v razvoju glede na starejšo. Včeraj sem jo dala past kravice, pa sem nekaj na hitrco preverila na računalniku, jo pogledam in je na hrbtu user posted image . Glede na to, kako dviga glavo, ko leži na previjalni, se mi zdi, da se bo en dan kar usedla iz ležečega položaja user posted image user posted image user posted image .

diploma - Mene čaka ne samo diploma, ampak še 7 obveznosti user posted image , tako da bom vesela vsake podpore, saj so vsi okrog mene že obupali, da bom kdaj diplomirala. Toda to je treba zaključiti, saj bom kmalu stara 40 madona user posted image . Kakšen vzgled pa bom hčerkama?! user posted image Tintin, mislim da je tvoja ideja nočnega učenja oziroma pisanja zares najboljša, saj vidim, da čez dan ni nekih velikih priložnosti, morda dopoldne kakšno urco, to pa je vse. Ni kaj, treba se bo brcnit in to koooončno dokončat user posted image .

gosta hrana - Vse, ki imate srečo in lahko dojite, se popolnoma stirnjam, da se sploh ne mudi z uvajanjem, saj z vašim mlekom dobi dojenček najboljše, kar lahko. Jaz sem nekoliko pohitela zato, ker smo na AM in je Lili pokazala interes, pa se mi zdi fajn, da se čim prej rešiva kravjega mleka, četudi imava ekološko mleko Holle. Če bi dojila, zagotovo ne bi razmišljala o ničemer pred 6. mesecem. Spela10, tudi naša se prav trese, ko nas gleda, ko jemo, tako da zato sem ji tako hitro dala GH, saj je takoj zapopadla in že od začetka tako lepo je, kot bi bila velika. Resda ji dajem samo en obrok GH na dan, pa še to žitno kašico, toda zraven se tako smeji in prav žveči, kot bi to delala že 10 let user posted image . V glavnem, prav vidno uživa user posted image . Aja, glede patronažne, pa je jaz ne mislim klicati, saj mislim, da ne potrebujem njene pomoči, medtem ko prvič mi je pa njen obisk zelo zelo prišel prav. Se pozna, da je v drugo vse lažje user posted image .

sedenje - Se strinjam z *zvezdico zaspanko*, da z ničemer ni treba hiteti, toda predvsem poslušati otroka. Naša starejša na primer je bila zelo pozna v razvoju, čeprav je potem vse nadoknadila, toda Lili pa prav hoče kao sedeti oziroma biti višje. Če je prenizko, ves čas dviguje glavo in zgornji del trupa, kar hoče biti višje, tako da vidim, da ji pokončna drža zelo paše, najbolj če sedi pri meni v naročju. Tako da otroci so si zares zelo različni in treba je slediti njihovemu ritmu.

Danijeladejan - Jaz ti zelo toplo priporočam, da Novalac zamenjaš za eko Holle, zagotovo ne bo zaprta. Novalac je namreč ena sama kemija, zato ni čudno, da smo mi imeli že prvih 14 dni takšno zaprtje da je dobila kar ranice na ritki user posted image . Ko smo zamenjali s Holle, pa ima od takrat normalno blato. Na to pa sem pomislila, ko sem malo brala na forumih in je ena mamica povedala, da je s ta malim, ki je bil na Novalacu, na koncu pristala v bolnišnici, preden so ugotovili, da ima črevesne težave zaradi te hrane.

Spet bežim user posted image , ker se je Lili zbudila user posted image ,

čao čao,
NenaLena

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: Novembrčki 2013
27.3.2014 10:34:05   
Danijeladejan
Pozdravljene mamice po dolgem časuuser posted image
No naša Alja ima pri dobrih štirih mesecih 6650g in 65 cm. V torek smo dobili še drugo dozo cepiva, zdaj pa imamo pregled komaj maja. Včeraj je imela 37,1 vročine ampak je pol blo ok. Imava pa temenca in sem kupla Mustela šampon v peni, tak da zdaj vsak dan peremo glavico in upam da se jih čimprej znebiva. Naša je drugače ful dobrovoljček, zvečer brez problema zaspi ob 21h, ponoči še vedno dvakrat jema, zjutraj pa ne spi več tak dolgo kot takrat ko sva se dojili, zdaj je budna cca. ob osmih. Prejšnji teden smo jo šli vpisat v jasli, tak da nekje novembra ali pa decembra začne počasi.Kar ne znam si predstavljat kak se bom lahko ločla od nje za tolko časauser posted image Pa tudi tega se bomo mogli navadit.
diploma- tud meni bo najverjetneje po dveh letih bolj zabušavanja kot ne, uspelo diplomirat. Danes me čaka še zadnja obveznost, ustni izpit iz nemščine in je TO TOuser posted image Vse ostalo sem že porihtala, ta nemščina pa mi je povzročala nočne moreuser posted image No še malo pa bo za manouser posted image Tak da vse ki ste na poti do diplome, dajmo babnice, uspelo vam bo, fax je narejen za vztrajne, ne pametneuser posted image
Nenalena-naša prebava se je čisto uredila, odkar se več ne dojiva, tak da očitno po mojem mleku ni mela kaj kakat.Zdaj kaka vsak dan, vsaj enkrat. Imamo pa Novalac proti zaprtju. En slabi obrok pa imava že GH, probale sva že korenje, bučke, brokoli, krompirček, zdaj bova začele z žitnimi kašicami potem pa z sadjem počasi. Naša je tud ful navdušena nad hrano. Zato pa ma take bedrceuser posted image
dopust- mi gremo na isto mesto kot lani, v Filip i Jakov, v kamp. Konec aprila gremo postavit prikolico pa bomo kar lepo en teden preživeli tamuser posted image Komaj čakam že da menjam malo okolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: Novembrčki 2013
27.3.2014 11:58:17   
alin10
NenaLena- pri nas morava midve vozit "ta veliko" v šolo, ker gre ati prehitro. Pa se je kar navadila in lepo odspi malo v avtu. No pa saj bodo hitro počitnico, pa bomo uživale doma.

Pri nas tudi kakamo na 10 dni ali pa še bolj poredko - se dojimo, pa zaenkrat ni nič narobe.
Tiste, ki ste že začele z uvajanjem GH, kaj ste jim dale? Zelenjavo ali sadje in koliko za prvič?
Sva poskusile kuhan korenček - 3 zelo male žličke, pa ni bilo nekega navdušenja. Čez pol ure pa je vse izbruhala.In mleko in korenček.
Imama 9.4. posvetovalnico, pa bova počakale do takrat. Mogoče pa je še bilo prehitro.

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: Novembrčki 2013
27.3.2014 12:31:03   
*zvezdica zaspanka*
nenalena, veš da sem ravno zadnjič razmišljala, kako sta kaj z lili, pa vidim, da se imate super user posted image

evo, midve sva pa ta teden že opravili kup opravkov user posted image ker se je začela obračati, je postala precej trmasta in sedaj le s težavo in vztrajnim motiviranjem uspeva narediti par ponovitev vaj, potem pa hitro hop na trebuh. me je bilo kar malo strah, ker smo imeli ra ta teden, da bo kaj narobe, ker se včasih tako čudno zateguje (ampak zgleda, da je to bolj kot ne trma), pa je bila super sodelujoča in smo na pravi poti. potem smo dali čez še posvetovalnico, pri 5m ima 6500g in 65cm, pridobila je dovolj, cepljena pa ni bila - menda da ni panike, če se otrok cepi kasneje, tako da smo se odločili, da počakamo še par mesecev. malce sem povprašala o uvajanju gh, pa imajo seveda vsak svoj pogled. zadnjič, ko je bila bolna, sem ji dajala čaj po žlički - žličko je super sprejela in lepo pila - in od takrat skoraj pred vsakim obrokom odpira usta in kaže, da bi jedla user posted image če pa midva kaj jeva zraven nje, je pa itak navdušenje. tako da sem se odločila, da en da poskusiva z zelenjavo. hja, nasvet, da je fino, da uvajaš sezonsko zelenjavo, po možnosti domačo (ki ni špricana - zadnjič sem kupila v trgovini solato, v hladilniku mi je zdržala 3 tedne, pa še vedno bi bila "užitna", sem jo vrgla stran, ker tole zagotovo ni bilo naravno), mi je bil zelo všeč, ampak trenutno imam na zalogi samo domač krompir. a je v redu če začneš s krompirjem ali je nujno korenček (to berem in vidim pri vseh skoraj) tisti, s katerim začneš? tako da, počaaaasi ... dojenje mi je še vedno všeč, ti skupni trenutki so super, nisem pa naveza nanj in sem v pričakovanju uvajanja gh. mala pa tudi mislim, da je počasi pripravljena user posted image

jaaa, jaz že tudi razmišljam o dopustu. včasih čas, ko mala spi, iščem kakšen ugoden apartma po netu, no, nič še nisem konkretnega našla, komaj pa čakam, da gremo in malce zamenjamo okolje. bi šli že aprila na kakšen podaljšan vikend nekam, da bi malo zamenjali okolje, pa nam je par stvari prekrižalo načrte.


(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: Novembrčki 2013
27.3.2014 13:06:39   
spela10
NenaLena - držim pesti, da se stanje spodaj čimprej uredi, se pa sigurno bo!

Danijeladejan - naša je imela tudi zelo močne temence in sem ji namazala maslo na glavo (ja tisto maslo, ki se namaže na kruh) in po 1min umila laske in je šlo čisto vse dol.

Gosta hrana - jaz sem začela s korenčkom, ker mi ga je bilo najlažje pripraviti. V zmrzovalniku imam iz svojega vrta, narezanega na kolobarje.
Naša je drugače pravi jedec, z veseljem poje vsako hrano, ki jo je poskusila do zdaj (pač tisto, ki lahko), edino pri samem krompirju se pači in ga pljuva ven. Če pa je zmešan s kako zelenjavo je pa OK. Za piti pa ji dam samo vodo, ker nisem pristaš sladkih pijač.
Tudi starejša je navajena na vodo, in so velikokrat na kakih obiskih kar presenečeni, ker pije raje vodo kot sok.
Nočno dojenje - ker je bila naša ponoči kar živahna in se je velikokrat zbudila, sem ji načrtno začela podaljševati čas med dojenji. Vsakih nekaj dni za pol urce. Namesto dojenja sem jo vzela v naročje in ujčkala, da je nazaj zaspala, je bilo kar naporno ampak nisem za tiste variante pustiti otoka jokati. Ampak nam je uspelo in sedaj spi od 19h/19.30 do polnoči, 1h ponoči, se podojiva in se zbudi med 3h in 5h ko se spet podojiva, tam okoli 5h, 5.30, pa se stisne k meni in se doji celo uro v intervalih. Načeloma spi v svoji posteljici, edino ponoči oz. proti jutru jo vzamem k sebi.

Uf, sem se pa razpisala :)

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   RE: Novembrčki 2013
27.3.2014 20:30:52   
Danijeladejan
joj pozabla sem pokomentirat-tud mene spodaj zaboli ko user posted image ,tak da nenalena nisi edina.tud jaz se sprašujem če bo to vedno tak.ampak samo na začetku boli pol je ok.
Mi smo začeli z korenčkom, drugače pa mislim da ni pomembno al je prvo korenček al krompirček.pomembno je da ni prvo sadje ker pol zelenjavo menda težje sprejmejo. naša se tud pači ob krompirju, zanimivo, sem misla da ji bo najboljšeuser posted image
Aja babnice: diplomirala semuser posted image

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 389
   RE: Novembrčki 2013
28.3.2014 9:12:07   
marelcaspelca
Čestiiiitaaaam :)

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 390
   RE: Novembrčki 2013
28.3.2014 12:20:58   
spela10
Bravo, čestiiiiitaaaam!

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 391
   RE: Novembrčki 2013
31.3.2014 13:08:34   
alin10
Čestitke se z moje strani!!user posted image

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 392
   RE: Novembrčki 2013
31.3.2014 15:22:58   
*zvezdica zaspanka*
super, čestitam tudi jaz ;)

(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   RE: Novembrčki 2013
3.4.2014 17:17:28   
Aljaz13
Odpiramo vadbo za otroke, od starosti 18 mesecv naprej. Vadba obsega področja osnovne motorike, hkrati pa preko igre seznanja otroke z angleškim jezikom. Vadba je vzbudila veliko zanimanja po drugih krajih v Sloveniji, zato smo jo pripeljali tudi v Ljubljano. Vadba se začne z prvim petkom v apirlu in bo potekala vsak petek od 16.30 do 17.30 ure. Za več informacij pokličite: 040 474 276 ali pa pisite na email: ramsak.aljaz@gmail.com, lahko pa pogledate več o sami vadbi tudi na strani: https://www.facebook.com/otroskeurice

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 394
   RE: Novembrčki 2013
10.4.2014 8:14:04   
spela10
živjo punce, kako ste?
Kako kaj napredujejo vaši cmočki?
Mi smo danes 1. spali skoraj celo noč :)
se je zbudila za dojenje ob pol 5h in potem spala dokler je starejša ni zbudila.
Obračali smo se že lepo, potem pa je enkrat iz blazine na parket udarila in je bilo konec s kotaljenjem in zasovražila je pasenje kravic.
Imamo pa zaenkrat 2 gosta obroka in zelo lepo papca.
.

(odgovor članu Aljaz13)
Neposredna povezava do sporočila: 395
   RE: Novembrčki 2013
10.4.2014 9:47:17   
tintin
no da se še jaz malo javim. včeraj sva imeli 2. cepljenje (pri 4.5m), preživeli. velika je 65 cm in tehta 7,2 kg. Se že zelo kotali in obrača na trebuh in nazaj, spi različno...zbudi se nekje med 3.30 in 5h, spat gre pa malo po 19h. GH še ne uvajava, bova začeli po 5m. je pa zelo firbčna dama, za dojenje porabiva ful več časa,...ker je treba vse okol pregledat in prefirbcat...:) Boba wrap smo že prodali in se nosiva v boba carierrju, super, še velikkkko boljše kot wrap. mala ful uživa:) Jaz sem kar utrujena, se pozna 3 otroci, dela ne zmanjka nikoli. lp vsem!

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 396
   RE: Novembrčki 2013
10.4.2014 10:46:11   
alin10
Mi pa smo imeli včeraj prvo cepljenje - pri 4 mesecih. prej je bila bolana in se je zamaknilo. Je kar šlo, vsaj danes je ok. Velika je 61cm, težka pa 5435g. Smo bolj na spodnji meji, pa ni skrbi. Počasi smo začeli z GH, imama še cel mesec časa, ker se še dojima.
Tudi midve porabima veliko časa za dojenje, ker je potrebno vse pregledat vmes. Ponoči še vedno jemo, včasih celo na 2 uri, ker vmes zaspi.
Smo pa v fazi cviljenja, tako da včasih kar ušesa bolijo. Je prav smešna. Najbolj je navdušena večja sestrica nad njenimi vsakdanjimi "podvigi".
Gremo pa konec meseca na morje in že komaj čakam. Upam da ne bo prevelikih težav zaradi spremembe okolja. Pustimo se presenetit.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 397
   RE: Novembrčki 2013
10.4.2014 12:13:48   
marelcaspelca
Zdravo punce.... nekaj ne dobivam obvestil od tukaj... sem prišla pofirbcat, če res nič ne dogaja, pa vidim, da kar pridno pišete....
Naša je tudi tole noč skoraj prespala... je spala 6,5 ur v kosu.... Js bom iz svojih izkušenj rekla, da je bila žejna ponoči in se mi je zato zbujala vsake 2 uri... user posted image In je bila samo dojena. Od kar dobi ene 5 krat na dan majo mlačne vode, pomojem jo vse skupaj popije ene pol deci, spi ponoči veliko bolje.
Pa sem vedno govorila, da če je dojena, potem ne potrebuje... no, sej je dobila vso tekočino potrebno od mene... ob 9in 11ih, 1ih, 3eh in 5ih ponoč.... Danes je pa spala do pol 2eh, kakšna milina user posted image

Tudi šele dva dni sedajle uživa v pasenju kravic, prej se je samo jokala ko je bila na trebuščku... tudi, ko se je že sama obrnila iz hrbta... prvo sekundo je zajokala, ko je bila na trebuhu... je bilo kar naporno... zdej grem pa lahko že na WC v miru, brez da bi takoj zasitnarila. :) Sem jo danes tudi prvič lahko pustila pri tašči za celih 15 minut, pa ni jokala.... do sedaj, samo da jo je kdo pogledal-takoj jok user posted image

Kdaj približno SAMI sedijo? No, moja tako ali tako v vsem zaostaja user posted image

Uf, kakšen mir, ko spi.... grem si skuhat eno brezkofeinsko kavo, upam, da mi jo uspe v miru spit.....user posted image

(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 398
   RE: Novembrčki 2013
10.4.2014 19:42:58   
*zvezdica zaspanka*
Mi smo danes 1. spali skoraj celo noč :)

mi tudi! user posted image prvič je sicer celo noč prespala ravno, ko se je ura zamaknila - je zgleda dobro vplivalo nanjo user posted image pa še rutina se nam je takrat potem zamaknila - spat hodi ob 21h in spi do 6.30 (malo bolje kot prej, ko je včasih bila pokonci že pred 6. user posted image ). zadnje dni se je zbujala tudi po 2x ali 3x do 6. ure zjutraj. pa vsake toliko časa sva imeli 2-urno žurko ... no, danes sem jo pa pustila, malce se je pogovarjala v posteljici, potem pa se je obrnila na trebušček in zaspala. zdaj je pogruntala, da ji to ful paše in večkrat tako počiva. samo ponoči jo potem raje obrnem na hrbet, ko zaspi. sama se še ne obrne nazaj, ampak poskuša.

Smo pa v fazi cviljenja, tako da včasih kar ušesa bolijo. Je prav smešna.

hehehe, ja pri nas tudi, včasih me prav preseneti, kako močan glas ima user posted image

Kdaj približno SAMI sedijo? No, moja tako ali tako v vsem zaostaja

v ra so mi rekli, da se sami usedejo nekje med 7. in 9. mesecem, potem ko pogruntajo obračanje, odrivanje od tal z rokami pri pasenju kravic in pivotiranje ... ampak nič ni narobe če eni prej, drugi kasneje user posted image

no, midve sva že tudi začeli z uvajanjem gh - poskusili sva korenček, kolerabo in riž. najprej se je tako smešno pačila, ko je okušala, ampak po dveh dneh je pojedla že kar nekaj žličk in je vsak dan čisto navdušena, da lahko je "kosilo". potem se še malo podojiva, ampak sem opazila, da ji ustreza, ker dlje časa ostane sita user posted image
drugače pri nas nič kaj novega - vozičkamo in izkoriščamo lepe dneve. mala user posted image uživa v naravi - ji dam za potipat kakšno cvetlico ipd. in je čisto navdušena.

(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 399
   RE: Novembrčki 2013
10.4.2014 21:21:06   
tintin
pravijo, da otrok sam sedi ko se sam usede, to je ponavadi okoli 7m. da stabilno sedi, če ga posedeš pa prej...kolikor se spomnim mojih fantov je bilo to med 5 in 6m.

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?