|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   salama
20.9.2006 14:06:25   
Brbs
o tem ze toliko napisanega, pa vendar:

pravijo, da moras jest vse, kar se ti lusta, in suha salama (kupljena) je to, kar si moram privoscit vsake toliko (max. enkrat na teden, dva).
Ni hudega, kajne?
Glede toksoplazme nimam pojma, ce sem jo ze imela.
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: salama
20.9.2006 16:23:50   
Maxica
Če je kupljena, zaradi toksoplazmoze ni panike. Vsebuje pa veliko soli, zato ni priporočljiva v pretiranih količinah. Košček tu pa tam pa paše, ja, se strinjam.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: salama
21.9.2006 8:48:00   
Beti S
Jaz tokso še nisem imela oz prebolela. V prvi user posted image  nisem niti enkrat poskusila nobene salame, ne kupljene ne domače.
Sedaj v drugi user posted image  pa mi tako paše slano, da si raje kupim kuhano ali pečeno ( kuhan pršut..).
Kolegica je zbolela za tokso med user posted image  , in nebi rada to doživela. Vsakih štirinajst dni je bila na pregledu pri svojem g in v Ljubljani. Ko pa je prišla v lekarno z vsem recepti, je lekarnar klical v Lj če ima lahko user posted image  toliko zdravil, pol so se je pa navadili. Ko je rodila, pa je user posted image  takoj dobil en kup antibiotikov.

Zato raje ne jem, zakaj bi če vem kakšne so lahko posledice. Saj imam tudi kuhano in pečeno rada. Vsaka ve zase.

_____________________________

Lp Beti

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: salama
22.9.2006 9:53:21   
petra a
jaz obožujem salame, frišne še bolj kot suhe

katere se pa sploh lahko je, če sploh kakšne?

(odgovor članu Beti S)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: salama
25.9.2006 9:03:10   
moci
ah, jaz nič preveč ne kompliciram. po mojem je v trgovinah - če niso slabo obiskane in je kaj tud sumljivo, itak vse pregledano in pod kontrolo. jaz jem pršut in suhe salame. sicer precej manj - sol pa še zgagauser posted image , ampak jem. s kakšnimi domačimi pa nebi tvegala...
jaz jem tud ogromno gob, ker sem nora nanjeuser posted image

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: salama
25.9.2006 9:16:36   
darjatimci
itak vse pregledano in pod kontrolo.
.
Na to se sploh ni za zanašati.Saj nas vsake toliko časa šokirajo z raznimi neuporabnimi in škodljivimi izdelki.Ravno v teh dneh je na tapeti riž,gensko spremenjen.Sploh ne vemo koliko je še takih izdelkov,tudi med tako imenovano zdravo hrano.Sama sem imela že nekaj krat težave  s paršutom,pa nisem noseča.Pa si nisem upala nobene suho mesnate zadeve pojesti.Potem sem se pa malo sama testirala in ugotovila,da mi delajo težave razni uvoženi pršuti,sploh italijanski.Naši slovenski pa mi ne delajo težav.Ja kaj hočemo,če pa so tuji cenejši in nas privabi cena.user posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: salama
27.9.2006 8:31:25   
petra a
sveže salame so vse "toplotno" obdelane, jaz se bom kar pregrešila, saj so vse toliko prekontrolirane, suhim se bom pa malo ognila

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: salama
10.10.2006 19:59:55   
trdozimc
Suhomesnati izdelki, ki niso toplotno obdelani (pršut, suhe salame,...) lahko (in jo precej pogosto) vsebujejo listerijo, bakterijo, ki resno ogroža zdravje in življenje ploda in malčka. Prav tako je zelo pogosto okužen surov, prekajen losos. Žal.
Res je, da naj bi bili izdelki pregledani, a vedeti morate, da se pregleda le določen vzorec od določene proizvodnje in ne cela proizvodnja.
Zato punce, dajte vsaj malo z mero, če se že ne morete zadržati. Sicer pa kaj je eno leto diete v primerjavi z zdravim in živim otrokom?

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: salama
17.10.2006 14:50:55   
blue sky
Hojla punce!

Jaz drugače obožujem tatarski biftek in pršut, ampak sem si r4ekla, da med nosečnostjo tega ne bom jedla. Ko vidim biftek v trgovini, se mi kar sline cedijo, ampak ne podležem skušnjavi. user posted image  Se preveč bojim toksoplazmoze in imam preveč rada mojega pikeca!!! Si bom po porodu privoščila še za nazaj user posted image

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: salama
18.10.2006 12:09:19   
smotka lonib
Jaz pa si suhe salame ne privoščim veliko. Ne morem se pa upreti tatarskemu bifteku. Vsaj dva prepečenca si z njim namažem. Kupujem pa ga v privat mesnici, kjer vedno dobim svežega, ker ga delajo v petkih in mi ga dajo posebej na stran.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




kašica
Ines_L

Katere kašice kupujete otrokom?

Bebivita (16%)

Hipp (28%)

Alete (2%)

Frutek (53%)


Število vseh glasov: 43

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!