|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Ko otrok postane paleontolog

Helena Primic, 11.8.2017
Na otroški delavnici Postani paleontolog bodo otroci ta vikend v Arboretumu izkopavali fosilne ostanke dinozavrov in na podlagi najdb ugotavljali, kako so dinozavri izgledali, s čim so se prehranjevali in kako so se obnašali.

image
Otroci so naravni raziskovalci.
/21


Otroci so rojeni raziskovalci, saj se še vedno znajo čuditi, spraševati in dvomiti tudi tam, kjer smo starši že 100% prepričani, da vse vemo. Ta vikend, v soboto 12. avgusta in nedeljo 13. avgusta 2017, zato izkoristite priložnost in svojega mladega znanstvenika pripeljite v Arboretum, kjer bo med 10. in 11. uro potekala otroška delavnica Postani paleontolog.


Izkopavanje fosilov dinozavrov

Delavnico bo vodila Bianca Rumble, ki je več kot 20 let delala v lastnem muzeju arheologije in antropologije v Cambridgu, sedaj pa ima svoj lasten potujoči muzej arheologije in paleontologije v Sloveniji.

Otroci bodo na paleontološkem izkopavališču v Arboretumu izkopavali fosilne ostanke dinozavrov, ki so na Zemlji živeli pred več kot 200 milijoni let, in na podlagi najdb ugotavljali, kako so dinozavri izgledali, s čim so se prehranjevali in kako so se obnašali. Ogledali si bodo tudi fosile iz različnih obdobij in jih primerjali med seboj - kot čisto pravi paleontologi.


Raziskovalci delfinov

V soboto, 12. avgusta 2017, bo vaš mladi raziskovalec med 15. in 19. uro v Arboretumu lahko pokukal še v svet delfinov. V indonezijskem paviljonu (tik ob razstavi Velikani morskih globin) bo namreč potekala otroška Ustvarjalna delavnica o delfinih, na kateri bo slovensko društvo za morske sesalce Morigenos otrokom razkrilo, koliko delfinov živi v slovenskem morju, ali so delfini ribe, kako spijo in s čim se hranijo, kaj jih ogroža in katere druge živali še živijo na našem morju. Vse to in še več bodo otroci spoznavali preko igre - na temo morja in delfinov bodo namreč risali, barvali, izrezovali, izdelovali origami kite in ladjice, sestavljali sestavljanke ... Ta vikend se vidimo v Arboretumu!

 

Več o drugih dogodkih v Arboretumu najdete tukaj.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
11
Zakaj ima otrok afte?
Afte so razjede na ustni sluznici, ki se lahko pojavijo v vseh starostnih obdobjih, tudi pri otrocih. V hujših primerih ...
6
Premiera filma Robotove sanje
Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti.
6
Zakaj so mame čarobna bitja?
V mamicah je nekaj povsem čarobnega. Imajo moč za otroka, ki je kot trije levi, dva vola, štirje gepardi in čreda bizono...
6



DR RAJOVIĆ: Kako otrokom postavim meje
Kaj je danes naloga staršev in učiteljev, kako se otrokom postavljajo meje in kako naj poskrbimo za ravnovesje med časom...
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?