|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odnos oče - sin
1.6.2012 12:13:09   
Jernej36
Pozdravljeni!
Imam sina, ki je trenutno star dve leti in dva meseca. Je krasen otrok in v bistvu z njim ni težav. Ima tudi svoje napade trme in ihte, pa me to prav nič ne moti. Je pač tako v tej starosti. Kar pa prenašam z veliko težavo je njegov odnos do mene. Kadar sva sama, je vse lepo in prav. Kadar pa je zraven žena (ali celo varuška !) pa je svoje živo nasprotje. Ne pusti mi prav ničesar: ne morem ga objeti, sedeti z njim in ženo na kavču, še ust mu ne smem umiti po zajtrku. Ves čas je samo "mama, mama" in "ne ata, ne ata".
Ne vem, če sem do sedaj naredil kakšno veliko napako v vzgoji. Žena je zadovoljna z mano, nisem vzkipljiv, mislim, da sem zelo potrpežljiv in mirno prenašam njegove "finte". Vozim ga v vrtec, vsak večer ga umijem in dam spati ter počnem še veliko drugih stvari z njim, kadar mi pusti (t.j. ko ni žene zraven).
Res je, da je med ženo in mano razlika v tem, da je ona mnogo bolj permisivna, za vnašanje nekega reda in postavljanje meja pa sem zadolžen jaz. To sicer ni nujno slabo, ker pri meni npr. zaspi brez joka, pusti mi umiti zobe in postriči nohte, ženi pa to ne poteka z lahkoto, ker bi se pač ves čas stiskal k njej. Ampak jaz ne bi rad imel samo vloge nekega oficirja.
Zanimajo me vaše izkušnje pri tem in če imate kakšen nasvet, kako oče najbolje reši ta problem. Hvala vnaprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odnos oče - sin
1.6.2012 12:20:01   
Tutan
Počakaj še kakšno leto ali dve. Pri nas je od cca 4 leta dalje še samo ati, ati, ati. Pa je bil prej prilepljen name. No, zdaj lahko jaz čez vikend do 8h spim, medtem ko sine fino skače po atiju user posted image
Pa je imel moj možek tut malo ''slabe vesti'' - kaj je naredil narobe, da je tamali prilepljen name kot cek. No, zdaj pa ima user posted image

(odgovor članu Jernej36)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odnos oče - sin
1.6.2012 12:28:21   
3jeMi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
no, vsaj en oče, ki ve kako se počutimo mame... ker ponavadi je ravno obratno... jaz to vidim tako, da si ti prevzel vlogo mame, tvoja žena pa očeta...
Koliko pa sploh je mama z otrokom? Če si večino časa ti z njim, potem je to to.

tudi midva imava super fantka, in je bil pri 2 letih točno tak kot ti opisuješ svojega, vendar sem bila večino časa z njim jaz, ko pa je prišel očka, je bil pa oči car... ni bilo mame takrat... jaz sem to obrnila sebi v korist in si tisti čas vzela off user posted image ...

ti pa svetujem, da ne popuščaš, če hočeš ženo objet, jo objami, če hočeš z njo sedet na kavču sedi, pa se lahko mali razpoči poleg... itak bo kmalu dojel, da si s tem izkazujeta ljubezen in da je to nekaj lepega...

zdaj pri 4 letih (tako kot pri tutan)... smo si pa vsi glih, oči je za lumparije, mami pa za bolj resne reči, čeprav mamo včasih tudi zanese med lumparije user posted image

(odgovor članu Jernej36)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odnos oče - sin
1.6.2012 12:35:39   
LuLu
Moja najraje tečnarita meni. Nasploh pri hčeri, ko pride v bližino kdorkoli, ki ga pozna, pa ji tudi jaz ne smem niti rite obrisati, niti ust, karkoli svetovati, včasih je še pogledati ne smem user posted image
Ko pa je sama z mano pa samo na meni, in je taka, kot da je obsedena z mano in prilepljena na mene. Ker pa to počasi izveneva, mislim tudi jaz, da je to samo faza, ki se je tudi pri moji začela pri 2 letih.
Ne se preveč sekirat, to se kaj hitro lahko obrne in bo tvoja žena čez nekaj časa tu isto spraševala user posted image

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odnos oče - sin
1.6.2012 12:53:48   
pomar*ANČA*
najprej je obdobje mami, potem pride obdobje oči, potem se spet obrne....trenutno je pri nas oči car, jaz pa niti večerje ne naredim prav, ampak vem da se bo to spet obrnilo.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odnos oče - sin
1.6.2012 15:04:21   
Jernej36
Najlepša vam hvala vsem za odgovore. Sem se kar pomiril. user posted image

3jeMi, saj to je čudno: žena je z njim neprimerno več kot jaz! Kadar ne gre v vrtec (to pa je pogosto) je z njim po cele dneve. Ko pridem domov iz službe se sicer razveseli in me pride pogledat, potem pa takoj nazaj k mami in ata ga lahko samo še da v posteljo. Nekoliko napačno si razumela moj opis: gre za to, da hočem objeti njega in sedeti z njim na kavču, pa ni šans.

Vloge očeta in matere nisva zamenjala in moj veliki očetovski triumf je, da sem ga navdušil nad Metallico. Vsaj to. user posted image

Uf da, seznam lumparij, ki jih bom z njim uganjal, se daljša in daljša. Očitno mora samo čas dozoreti.

Še enkrat hvala!





(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
1.6.2012 18:54:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jernej36)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odnos oče - sin
1.6.2012 19:00:23   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Starejši pa greva (6 let) občasno že oba na živce user posted image

Ja, ja... user posted image  to obdobje mene (marsikoga) še čaka.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
1.6.2012 19:18:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odnos oče - sin
1.6.2012 21:37:15   
ronja
Mami faza, čista klasikauser posted image . Brez skrbi, Jernej, pride tudi oči fazauser posted image - moram priznat, da je meni bolj pasala slednjauser posted image (lubi, tebe hočejo - ful praktično sredi nočiuser posted image ).

Mislim, da nič ne delaš narobe, baje je to čisto normalen razvoj (tako so meni povedali, ko sva spraševala), da ima skoraj vsak otrok mami fazo, ko je samo ona dobra, oči pa ne in mu nič ne pustijo (celo se mi zdi, da je pri boljših očijih celo bolj opazna, ker je pač večja razlika, taslabi - jap, niso vsi očetje dobri - tisti niti ne opazijo tega, ker jim je to itak normalno...).

Kar se vajinega tihega dogovora o tem, da ona razvaja, ti si pa discipliner, tiče, pa se mogoče še 1x usedita in ji povej, da si ne želiš biti samo ti "tastrog", ampak da bi se to malo prerazporedilo... Pri nas se vsake toliko malo uskladiva, kadar se enemu zdi, da sta se malidve malo preveč razpasli ali pa če bi bili premalo razposajeni (to nisem ziher, če se je že zgodilouser posted image ).

Isto je bilo pri nas, eno obdobje je bil zakon očka, ena obdobja jaz.

Enako.

Pri nas je bila zadnja mami faza povezana s prihodom novega člana - ne takoj potem - takrat sta bili blaženi, ker ni bilo več treba v vrtecuser posted image , ampak malo kasneje... Pa sta bili cel dan z mano! NO, mi je bilo to vseeno ljubše kot ljubosumje, ampak sem rajši hitro reagirala. Sama sem to rešila tako, da sem se ful ukvarjala z njima, da sta dobili tisto svojo dozo mami in varnosti, da čeprav imava še enega, nista onidve nič manj in ne bosta za nič prikrajšani (vsaj ne v celokupni bilanci;) in se je hitro zrihtalo. Prve faze so pa dlje trajale in niso bile vezane na kake prelomne dogodke, vsaj moj analitični um ni našel nobene povezave - enostavno so prišle in šle.

Nekak se mi zdi, res ne vem zakaj user posted image , da se to obdobje samo stopnjuje

Nekako sem točno to hotela dodatuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Jernej36)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Odnos oče - sin
2.6.2012 10:18:22   
Katy78
Pri nas je podobno. Če sva oba doma, mu lahko samo jaz pomagam pri tuširanju/kopanju in umivanju zobk, če pa sta sama z možem, se pa brez problema zrihtata. Pa sva oba enako dosledna pri vzgoji in ostavljanju meja.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Odnos oče - sin
3.6.2012 8:05:05   
krtačka
Pri nas sem bila jaz zakon do nekje 3. leta, kasneje pa samo še ati, ati, ati, ati user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Odnos oče - sin
10.6.2012 22:04:53   
Izabelina
pri nas morm tut js vse... pa sva skoz same, cele dneve in ko pride ati domov bi men pasalo, da bi on prevzel ampak tamičkena ni za to... sej če ne morm preslišm tisto dretje (maaaaaaaamiiii) in se potem vsa hlipajoča v kopalnici dere medtem ko jo ati poskuša umit, sam mi nekak to ne paše, da se zvečer tok razjoče in razštela in potem rajš (če se le da) js nardim...

kolko časa pa to traja?

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Odnos oče - sin
11.6.2012 11:58:25   
ZmajTolovaj
Pri nas je oči tud zakon sam tako dolgo, dokler ne pridem jaz. Eno hierarhijo imajo, pa nimaš kaj - recimo ko ju babi čuva, je tud super, sam če pride oči, je pa babi tista ta "smotana". Ko se pa še jaz nalepim, sta pa in oči in babi nevidna. Tako pač je in upam, da doživim kdaj tud fazo superhero-fotr.
user posted image

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?