Lukka
|
Takole razmišljam. Žogice... Japajade, kr neki :) Postavite ograjo in to je to :) Če te resnično moti tako zelo, potem si vrzi eno žogico na glavo in pač reci, da ti je priletela. Mogoče se bodo pa takrat zmigali pristojni. Pa še mal odškodnine boš verjetno dobila. Ne vem no... Če si ne morejo narediti tiste ograje, potem pojdi še ti po bolj nesramni poti. Druga stvar je pa tašča. Se mi zdi, da ti je to hujši problem kot pa tiste tenis kugle a ne? Ker priznam, izgovor zakaj stran od tašče je super - torej tenis žogice. Pa še lepo se sliši a ne? Veš kaj, draga prijateljica. Vem, da so problemi različni, in da jih predvsem mi različno jemljemo - rešujemo. Priznam, da v 99 odstotkih berem predvsem tole - tašča je zlobna, živimo v njeni hiši, zgoraj... A ni zanimivo a ne? Vse se preselite k taščam zgoraj, potem vas pa v njeni hiši kar naenkrat vse moti in najraje bi videle, da bi tašče, ki so hiše gradile in si trgale od ust, enostavno pobrale kufre in odšle? Kaj pa včasih? Ko so se 18 letne deklice selile na kmete, celo življenje živele v kamrah pri taščah, kuhale na istem šporhetu, delale v istem hlevu?! Pa če je hotela v trgovini meso kupit je bilo to oh in sploh "kaj se pa tamlada gre, a se nič ne špara?" Če so ti podarili ločen vhod, velik vrt, lastno stanovanje... Ne vem no. Ali pa lepo tašči odštej 50 000 eur in reci: evo, zdaj kupim svoj delež stanovanja in želim imeti mir na svojem in prosim, nikoli več me ne ogovori, mirno pojdi mimo mene in me ne pozdravi. Mojega otroka ne smeš ogovorit... Ker je to moje, ker želim biti gospa na svojem. Pardon, sliši se bedno, ampak je pa resnično. Zapomni si nekaj - otroci bodo čez deset let odrasli. Šli bodo po svoje. Mogoče bo pa ravno babica kakšen zaupnik, ki bo z veseljem priskočila na pomoč. Se ti ne zdi? Ti boš pa čez 15 let ravno tako "stara" in ti bo že prav prišel kakšen klepet s priletno gospo a ne? In še nekaj bom povedal. Pa me lahko takoj negiraš. Otroku dajemo podzavestne vzorce. V trenutku, ko otrok začuti, da pač mamica s taščo dela bolj po kavbojsko in da jo opravlja in da je ne obiskuje in ne vem kaj še... Čez petnajst let bo tudi sin imel punco, verjemi. In lastni sin bo imel vzorec v glavi, da pač tašča in tamlada ne gresta skupaj. In kaj se bo zgodilo? Enostavno ne bo prihajal pogosto na obisk, ker bo podzavestno mel v glavi: "ah ne bom tiščal tja, verjetno tudi moji ni ravno apetitlih pri tašči zabit nedeljsko popoldne". Tako jaz razmišljam. In pazi se, puberteta je kruta. Prav lahko se zgodi, da če boš nergala in nergala, da bo otrok popoldneve preživljal pri "prijazni" babici, ti boš pa telenovele gledala! Pa sama boš! Tudi meni kdaj moja tašča pokrovko dvigne veš! Pa ne živimo skupaj. Ampak imam to srečo, da se naredim (je drugače govoreča) da je ne razumem. Se posmejem in grem naprej. Možu pa z veseljem rečem kako fejst mamico ima. In to rečem pred mojo hčerko. In veš kaj je bilo zadnjič? Tašča je prišla do mene in mi rekla, da je moja hči med enim obiskom ji rekla, da jaz o tašči rečem, da je fejst ženska! Veš kaj sem si prislužil s tem? Dobro češnjevo pito in prijazen nasmeh. To pa odtehta vse. Daj no daj, teh par petkov kar živimo, bomo pa živcirali eden drugega! Zrihtaj ograjo, taščo pa na en fajn kofe povabi pa je!
|