Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
No, stručkice, zdaj pa ve meni povejte, kaj naredim narobe. Zdaj se mi je že 2x naredilo, da je bil čokoladni preliv na torti trd kot skala, da se sploh ni dalo normalno rezati ampak je pokalo. Kot led. Dajte mi povedati, kaj delam narobe? Včeraj sem prvič naredila z gorenjkino čokoladno glazuro al kaj je že, prav zanalašč, da se mi ne bi kaj posralo in se je. A je možno, da dam preveč tega preliva, ker jaz za eno torto porabim 300 g čokolade in potem ko se strdi, poka. Ali kaj bi to lahko bilo? Zadnjič pa se mi je isto zgodilo z navadno jedilno čokolado.
Saj tokrat sem tudi jaz prav čokoladno glazuro za torto in ne navadne čokolade, pa je pokalo. A misliš, da je predebela plast čokolade na vrhu, da zato poka? Ker mi nič jasno.
Pokalo. Glej, ko zarežeš z nožem, ni šans, da bi ga vodil lepo ravno po kosih, ampak čokolado enostavno poči po svoje in potem ne moreš naravnost odrezat. Lahko res, da je je preveč ali pa da se preveč strdi, samo to se mora, drugače bi šla torta v maloro.
Joj, Volga, razumem zdaj ja.ne jaz kupim kar tistega v rumeni pakungi, ko ga v vodi zakuhaš, zgoraj je tko malo trde skorjice, spodaj pa takšna mehka par mm masa.
Najboljš, da pridemo torto probat, da ti bomo vedle povedat, kaj narediš narobe
Jaz nad soparo stopim in zmešam 220g jedilne čokolade in 220g sladke smetane, prelijem čez torto in dam čez noč v hladilnik.... še nikoli ni pokala... mi je pa enkrat pokala, ko sem prelila s pripravljeno glazuro ....
_____________________________
Edina stvar, ki nas poleg zaljubljenosti prižene preko vseh meja, je zavest o lastni minljivosti ...
možno da je čokolade preveč... sem mela pa zadnjič kupljeno saherco iz slaščičarne, se je ravno tko lomila čokolada, pa so rekli da se more lomit oz. da more bit trda, ker je to pač tak preliv. Sto ljudi sto čudi, I guess. Sicer pa ne vem, mogoče mal (več) maščobe zamešej notri, kupi drugo vrsto instant preliva...
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
Sama čokolada je pregosta za oblivanje tort, zato ji primešaj olje, in sicer v razmerju 50% čokolade - 50% olja. Pazi na to, da se čokolada ne pregreje čez 45°C. Mešaj toliko časa, da se olje popolnoma združi s čokolado, med občasnim mešanjem ohladite maščobni čokoladni obliv na približno 27°C in oblijte ohlajeno in obmazano torto. Torta bo lepo lesketajoča, tudi razrez torte bo mogoč, ne da bo čokoladni obliv pokal. Čokoladi lahko namesto olja dodaš tudi rastlinsko mast, v enakem razmerju, obliv bo nekoliko bolj lesketajoč, vendar je večja nevarnost, da pri rezanju obliv poka.
< Sporočilo je popravil kind lady -- 17.6.2008 21:39:47 >
možno da je čokolade preveč... sem mela pa zadnjič kupljeno saherco iz slaščičarne, se je ravno tko lomila čokolada, pa so rekli da se more lomit oz. da more bit trda, ker je to pač tak preliv. Sto ljudi sto čudi, I guess. Sicer pa ne vem, mogoče mal (več) maščobe zamešej notri, kupi drugo vrsto instant preliva...
Pa ne, saj sem delala že z različnimi čokoladami, no, zdaj nazadnje pa prav s tem gorenjkiim prelivom ali oblivom ali premazom ali kaj je že...ravno zato, da bi ja dobro izpadlo, pa ni. Ne vem več nič. Lahko da je je res preveč in da jo je zato potem težko rezati. Bom drugič dala samo polovico.
Sama čokolada je pregosta za oblivanje tort, zato ji primešaj olje, in sicer v razmerju 50% čokolade - 50% olja. Pazi na to, da se čokolada ne pregreje čez 45°C. Mešaj toliko časa, da se olje popolnoma združi s čokolado, med občasnim mešanjem ohladite maščobni čokoladni obliv na približno 27°C in oblijte ohlajeno in obmazano torto. Torta bo lepo lesketajoča, tudi razrez torte bo mogoč, ne da bo čokoladni obliv pokal. Čokoladi lahko namesto olja dodaš tudi rastlinsko mast, v enakem razmerju, obliv bo nekoliko bolj lesketajoč, vendar je večja nevarnost, da pri rezanju obliv poka.
Ja, rajt, cela znanost Kako pa naj vmes merim, koliko je temperatura čokolade Ne, KL, saj hvala za tole, samo mi ne potegne ravno
Ampak da pa date pol čokolade pol maščobe, mi je pa tudi malo tu mač
Meni so pa oblivi z mascobo zanic, sploh z margarino Ce jaz delam torto, dam ali Gorenjko ali pa od Schwarztau-a, se mi zdi, instant preliv. Me ne moti, da poka, je vsaj okus dober.
Razmerje cokolada-olje je pa meni 50:50 absolutno prevec, ze slisi se mi zanic.
< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 17.6.2008 21:50:20 >
Moj , ki je stručko v pripravi tort, pravi, da tudi on meša čokolado z maslom. Res pa je, da je tudi preveč ne sme biti, samo toliko, da na tanko prekrije torto.
Moj , ki je stručko v pripravi tort, pravi, da tudi on meša čokolado z maslom. Res pa je, da je tudi preveč ne sme biti, samo toliko, da na tanko prekrije torto.
No, tole sem rabila. Hvala, bom vedela za drugič. Maslo pa tudi jaz vmešam, kadar delam s čokolado, vendar še zdaleč ne 50:50, toliko, da je čokolada malo manj gosta.
Tudi jaz vedno kupujem tale gorenjkin obliv, ker mi je najboljši. Vendar dodam še cca 2 žlici olja, odvisno kolk čokolade rabim. Cele čokolade pa nisem še nikoli porabila. Za saherco porabim največ pol čokolade. Namazat pa je treba res na tanko. Če se mi lušta debela plast, pa dam torto kako uro pred rezanjem ven iz hladilnika in z zelo vročim nožem zarežem.
Lahko pa si pomagaš tudi tako, da ko se obliv na pol strdi, z nožem malo zarežeš črte tam, ko boš potem rezala rezine .
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.6.2008 6:17:31 >
Se vaši dojenčki (6–12 mesecev) radi crkljajo? Moj sploh ne posluša, samo odriva me, pleza name, vleče, ... niti nošenje noče, samo gleda stran. To se mi zdi res čudno ... Kakšni so vaši?