Misek
|
Predogled var form1 = opener.document.postform var checkedindex if (form1.msgIcons){ for (var i=0; i ") if (form1.subject) document.write (""+form1.subject.value.replace(/\/gi,">")+" ") RE: brezpogojna ljubezen IZVIRNO SPOROČILO: liliana Misek, ti bom odgovorila kar z citiranjem miske_mccute......ker to je zame povzdigovanje lastne osebnosti s poudarjanjem t.i. brezpogojne ljubezni do otroka...... Jaz se z misko mc v eni stvari ne strinjam. Ljubezen do otroka je IMO posebne vrste in brezpogojna ljubezen zame ni dovoliti otroku vse - permisivna vzgoja do kraja v imenu ljubezni. brezpogojna ljubezen je zame bolj oblika, ko otroka vzgajas, peljes na samostojno pot, kljub temu, da te morda zato v dolocenem trenutku sovrazi. ne glede na dejanja otroka, ki nas morda prizadanejo, ne glede na njegov odpor, naredis tisto, kar je za njega najboljse. In kljub temu, da te je morda otrok neskoncno prizadel s svojimi besedami in dejanji, ga imas sevedno rad. Banalno receno v smislu ko triletniku reces... kregam te, ker si me udaril, ker je to nesprejemljivo obnasanja ampak to ne pomeni, da te nimam rada. Rada te imam, ne bom pa dovolila, da me tepes. In kljub temu, da ne fovlis, da te tepe imas otroka rad. In da se navežem na svoj prejšnji post, je to to, kar sem govorila o odpuščanju in sovraštvu.....miska_mccute pravi, da bi otroka še naprej brezpogojno ljubila, z vsemi njegovimi "napakami", tudi za ceno lastnega življenja......jaz ji pa pač ne verjamem..... Sama verjamem, da neka posebna brezpogojna vez je. Ce povzamemo, da je ljubezen korak od sovrastva, ker globoko lahko menda sovrazis samo tistega, ki ga globoko ljubis... smo na tej poti. In zame ni tako pretirano, enačit čustva do otroka s čustvi do drugih ljudi.......ker če drugih ljudi nisi sposoben sprejeti takšnih kot so, tudi tvoja čustva do otroka ne morejo biti idealna in ne moremo govoriti o brezpogojni ljubezni......ker potem težko sprejmeš svojega otroka z vsemi njegovimi napakami..... To kar pises je zame vecplastno. Napake svojega otroka najlazje sprejmes in jih celo ne vidis kot napake. In kaj pravzaprav sprejemati nekoga taksnega kot je pomeni za ljubezen do lastnega otroka. Res je pa, da nihče prav ne ve, kaj brezpogojna ljubezen je.....zato si jo pa vsak po svoje razlaga...... Verjetno res, tudi to pa ne pomeni, da brezpogojna ljubezen ne obstaja. In če je nekomu lažje ob tem, da lahko reče, da brezpogojno ljubi svojega otroka je meni tudi prav......jaz si pač zase to ne upam reči.....tudi take izjave, kot jo je miska_mccute izjavila zgoraj si ne upam podati, ker nimam pojma, kako bi reagirala v taki situaciji, še manj pa vem kako bi čutila ob tem...... Jaz vem, da sem brezpogojno ljubljena. Cas bo pokazal ali bom sposobna enako brezpogojno ljubiti svojega otroka. Zame ljubiti brezpogojno pomeni, pustiti otroka, da odleti iz "gnezda", ne pricakovati od njega, da nam bo vracal karkoli (zdaj smo stari, zdaj nam/mi pa moras pomagati, skrbeti zame ipd)... ne pricakovati, da mu bomo vedno prvi in najbolj pomembni.... da vse kar otroku ponudis in das, das zato, da bo imel kaj vlagati v svoje otroke a ne zato da bi vracal.... pa se veliko veliko tega...