marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 IZVIRNO SPOROČILO: marta82 IZVIRNO SPOROČILO: mateyka naj poudarim to: to vse spada pod pogojno ljubezen, ker UPORABLJA pogoj za polni izraz le te.. ok, tole bom posebej dodala, da ne bo zmede brezpogojna bi v tem primeru bila, da tudi ko te s kolom po glavi udari to ne spremeni NIČESAR. tudi tvojega izažanja ljubezni do njega - torej je brezpogojna (ni pogoja če me udariš). vseeno te bom enako obsipavala z ljubeznijo, objemi, poljubi itd), brez pogojev. zdaj, v terminologiji je to bilo treba nekak ločit in ločili so jo tako, da so jo poimenovali pogojna ljubezen. naj te to ne zavede ali vrže v nek tantrum ala "jaz pa brezpogojno ljubim, ker se sliši tako prav" ali "ker se pogojna tako grozno sliši". glavno je, da ne greš po poti brezpogojne ljubezni, ki sem jo opisala, ker s tem itak ne bi delala nobene usluge otroku dolgoročno, samo enega ego razvajenca bi skreirala (po definiciji, ki jo opisujem). in verjemi mi, jaz poznam nekaj mam, ki jo furajo, ker živijo v iluziji brezpogojne ljubezni in povem ti - its not pretty. To se pa ne morem strinjat. Če mene otrok s kolom po glavi, ga zato ne bom nehala imeti rada, bo pa sledil ukrep, sankcija (ali kakorkoli to poimenuješ) - to ne bo spremenilo mojih čustev do njega, ker pa ga imam rada, ga vzgajam in to, da ukrepaš, če naredi kaj kar zate ni sprejemljivo je del vzgoje (v skladu s tvojimi načeli, vrednotami). Nima pa veze z ljubeznijo do otroka. Če bi te s kolom po glavi, dvomim da bi še imela možnost kakih sankcij... Mislim da je težko govorit o tem Kaj bi, če bi.... Seveda ga imam brezpogojno rada, če pa bi padel v drogo, kriminal pa ne vem, kako bi odreagirala. Seveda se skoraj vsak starš potrudi in ponudi pomoč, slej ko prej, pa se mora sprijazniti, da mu otrok ne daje možnosti, da bi se odločal namesto njega in če bi me s kolom po glavi, ga sigurno ne bi objela in mu rekla kako brezpogojno ga imam rada... Mešaš dejanja izkazovanja ljubezni in čustva. Saj pravim, da mu ne bi aplavzirala, če bi počel kaj nesprejemljivega, ukrepala bi, ampak bi ga imela še vedno rada.