Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80 celo krivila za to kaj sem pri vzgoji naredila "narobe". verjetno upravičeno. vsi ti psihopati so enkrat bili taki sončki, pikci, pokci, krofki, srčki in kar je šetega, kot naši zdej. in zarad nečesa so ratali takšni, človek se ne rodi kr psiho, pa v ljubeče, prijetno in normalno okolje. nekaj je vedno narobe in za tisto nekaj so kar zelo starši krivi. in ja seveda so skrajnosti, saj ravno skrajnosti so tiste, ki nas najbolj testirajo. ob idealnih pogojih in brez ekstremov je pa res komot rečt, da boš do konca življenja brezpogojno ljubila svojga otroka. to je isto, kot da se jaz ne maknem iz +25 in trdim da mi mraz ne pride do živga Nihce ni nikoli rekel, da vsi morajo brezpogojno ljubiti. Nihce ni nikoli rekel, da je narobe ce ne ljubis brezpogojno. Nihce celo ni rekel, da ce izpilimo terminologijo in podrobno definiramo pojme, da si nismo zelo, zelo blizu v mnenjih. Navajanje ekstremnih primerov in vztrajanje na njih je do dolocene tocke produktivno, potem pa postane kontraproduktivno, ker vecinoma ne zivimo v ekstremnih situacijah. In tudi 100% potrditve ni. Ne iz ene strani. Celo pogosto izjeme potrjujejo pravilo. Ekstremne situacije so izjeme za katere je pravzaprav tezko dolociti vedenjski vzorec in ne morejo biti test, ker so v danem trenutku povsem hipoteticne. Ekstremi v praksi kaze - Silvota Pluta je mama imela rada, celo punca ga je imela tako rada, da je vsak dan hodila k njemu v zapor. Baricevica ima/je imela mama rada. Zupnika posiljevalca ima mama rada.. itn.. in nobena od njih svojega otroka ne vidi tako ekstremno, tako cudasko, tako sprevrzeno.... kot ga vidis ti. Ze ob najbolj banalni zadevi v zvezi z otroci dozivis, da vsak stars drugace vidi situacijo in vedno (vecinoma)je tvoj otrok najbolj nedolzen, nic kriv.. zapeljan...pa saj ni nic taksnega naredil... Ekstremi v praksi pravzaprav potrjujejo, da je brezpogojna ljubezen mozna, ker so ocitno ljudje sposobni ljubiti druge, ne glede na to kaj so ti drugi sposobni narediti... Koliko starsev se je pravzaprav sploh odpovedalo svojim otrokom zaradi kriminalnih ali kaksnih drugih dejanj?