|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razočarana nad starši!
6.5.2007 22:18:02   
Peli
Punce, sploh tiste ki vozite otroke v RA, a ste tud kaj alergične na starše, ki silijo otroke v določene stvari, za katere niti slučajno še otroci niso zreli? Pa na starše ki jih srečujete v RA oz. na FT, ko jih srečate zunaj in vidite kako dejansko delajo z otroki?
Jest sm tolk jezna na take. Sicer ne trdim da jaz 100% upoštevam navodila fizeoterapevtke, vendar se vsaj malo trudim, saj gre za mojega otroka!
Naj vam povem kaj me je tolk razjezl, vidm babico kako svojga 9 mesečnega otroka ( ki ravnokar samostojno sedi in se že malo trudi plazit) obuje v trde čevlje (da ma noga oporo), uči hodit, tako da s svojimi nogami naprej pomika otrokove (ja ga je treba naučit, da bo hitr hodil). Medtem pa se otroku noge kar zvijajo in mu klecajo...user posted image
Potem primerek št.2 - otrok - tudi devetmesečnik, huda hipotonija, mamica vozi otroka na FT in delovno terapijo, otrok res bogi. Mamica pa počne z njim vse v nasprotju s priporočili FT, se mi je otrok kar zasmilu, potem pa je še nekaj pametna, seveda saj bo mamica negovalka....user posted image
Najbolj razočarana pa sm nad starimi mamami in ati, ki se jim ne da dopovedat, kako in kaj naj počnejo npr. z mojim otrokom, na živce mi grejo še njihovi nasveti in navodila
- pa ja ne boš še naprej vozila otroka na fizeoterapijo, sej greš zdej delat, pa ta mal je čist OK (sej res do zdej sm ga vozila zato ker mi je blo dolgčas? user posted image )
- ja pa ga je treba mal za roke pelat naokol, kako pa se bo drgač navadil hodit
-če bi ga dala v fine čevlje s trdo opetnico...in bi imela noga oporo, bi gotov že hodil
user posted image user posted image user posted image
Sm trenutno, res, jezna, živčna in malo tud razočarana, sicer sm pisala na to temo k upam da še katera kej takga kdaj čut.

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razočarana nad starši!
6.5.2007 22:22:57   
Seven*
Jaz sem tako zelo zivcna ko vidim kaj takega, da sploh ne morem vec gledat.

Ja, moja mama je bila tudi pametna glede Eme, pa je sla enkrat z menoj na fizioterapijo. Pa je vprasala fizioterapevtko, ces, kako je to vse brezveze, te vaje pa to.. Pa jo je vprasala, kaj je najhujse kar pac lahko rata, ce fizioterapije ne obiskujes? In fizioterapevtka pribije: "Cerebralna paraliza.." Je moja mati kar malo prebledela...

Najbolj grozno mi je pa to, da na raznih forumih ob prijaznih nasvetih naletim na norcevanje in namige, da kompliciram. Nekateri pac ne morejo dojeti, da ni prevec dobro, ce otroke tlacijo v lezalnike in marele. In potem iz mene delajo kretenko?!? user posted image



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Razočarana nad starši!
6.5.2007 22:34:27   
TinaM
Moj je bil nedonošenček z vsemi težavami, ki sodijo zraven: krvavitev v možganih, hipotonija in hipertonija, huda zlatenica ... do cca. enega leta smo bili zelo na meji ali bo CP ali ne. Na NFT sem hodila parkrat na teden, doma delala vsaj 3 x na dan, težila vsem, ki so hoteli nositi otroka v naročju, striktno upoštevala vsa priporočila fizioterapevtke ... itd.
In na koncu sem bila čudak jaz, ker
- kar naprej težim, če so znali "porihtat" svoje otroke, bojo pa menda znali nositi tudi mojega,
- ne postavljam otroka v razne dondolinote, primapapate, hojice, skokce, kengurujčke in podobne zadeve,
- ne postavljam otroka na noge (ja kako se bo pa naučil hoditi????)
...
Nekaj časa sem še pojasnjevala, potem pa obupala, kajti ljudje te enostavno ne razumejo.  Še manj jim je jasno zakaj z vsem tem handlingom in podobnim novodobnim sra***** vztrajam tudi pri drugem otroku, ki pa je vendar "normalen" (grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, se kar naježim, ko slišim kakšno tako).
Zdaj povem, da hojice nimamo zato, ker je premajhno stanovanje, ravno tako različnih stolčkov in ležalnikov.  
Grozno mi je, ko se še zdaj pogovarjam z našo fizioterapevtko, ki pravi, da je čedalje več otrok z različnimi težavami. Ja seveda, če se pa pestujejo pokonci takoj, ko pridejo iz bolnice, sedijo pri treh mesecih in hodijo vsaj pri sedmih.
Jaz se zdaj obrnem stran, si mislim svoje in delam po svoje. Ostali pa, saj vsak najbolje ve, a ne?

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Razočarana nad starši!
6.5.2007 23:10:54   
Seven*
Ma katastrofa nooo...Ceprav po drugi strani jih je za razumet, ker pac ne poznajo teorije. Premalo se pise o tem, zal.. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu TinaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 1:57:59   
Princess Mononoke
V Sloveniji imate srečo, da RA obstaja in da se take stvari kontrolirajo in potem pomagajo. Tukaj (v Avstraliji) pa ni nič takega, nobenega handlinga, noben nič ne pove, ne pregleda.
Ema se sicer zgleda da lepo razvija in dosega vse mejnike v pravem času. Je pa imela par čudnih navad, kot naprimer hoja po prstkih in kolenih, pa sem vse povsod spraševala in vsi so rekli da ne se sekirat saj ni nič narobe. No ja hoja po kolenih ni bila nič posebnega, po prstkih pa ni uredu, vendar je pri njej to ker se ji tako zdi cool, saj lahko lepo stopa na celo nogo. (Preprečim pa ji tako da ji dam priliko da veliko hodi zunaj in na "daljše" razdalje, ker potem pozabi na hojo po prstkih). V glavnem če pa je kaj narobe pa ne vem kaj bi se tu naredilo. Starši morajo sami to ugotoviti in opozoriti zdravnike, namreč veliko si ne more privoščiti pediatra. Vidim pa vse starše da svoje otroke vodijo za roke. Kar se tiče čevljev nekateri se zavedajo da ne smejo imeti trde podlage, nekateri pa tudi to ne. Nekateri otroci so na tak način kar hitro "shodili", vendar se je pokazalo da so potrebovali več časa da se naučijo stabilno hoditi. Pri Emi pa je bilo tako da se je kar sama odločila da bo hodila in je takoj kar hodila in to kar čez celo stanovanje. Vem pa da bi uživala če bi jo vodila za roke, saj se je prijela za moje noge in hodila za mano ko sem hodila pa nisem!
Bodite srečne da imate to pomoč na razpolago in lahko vašim otrokom pomagate ko se še da in ne ko je že prepozno!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 2:20:03   
anajmad
Ja res,je katastrofa to. Men se kr želodec obrača,ko vidim takšne starše. Tudi naša Ula še ne hodi,pa je stara kronološko 16 m,koirigirano 13 m.Pa me vsi sprašujejo,ja kdaj pa bo shodila. Za kozlat!!! Jst jim pa odgovarjam,bo že hodila vso življenje ,še preveč. Jst sem samo srečna,da smo prišli tako daleč,glede na to,kdaj in v katerem tednu je bila sploh rojena.
So pa tudi nekatere mamice nedonošenčkov,bom rekla tako "zabite" s tem siljenjem hoje. Ne vem,ko to sploh ni dobr za otroke. Pol se pa čudijo,ko imajo otroci kasneje težave????

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 3:05:56   
ami2
Včeraj sva bila na obisku pri stari teti in sem skočila po dežnik v predsovbo - malega sem ta čas pustila v kuhinji, pri njej. Ko pridem nazaj, ga vodi za rokice tako, da je hodil (in se vmes majal). Sem kar poletela k  user posted image  pa je rekla, da nič čudnega, če je tako "pozen" in potrebuje toliko pozornosti, če mu pa ne pokažem, kako naj se giba sam. Če ne vidim, kako je zdaj zadovoljen. user posted image  Ja, vsekakor.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 7:27:17   
Blejka26
ja starši so na čase res težavni.No moja mami mi nikoli ni solila pameti,vedno me je za vse vprašala kaj lahko in kaj ne..tašča pa ne vem no.Znala je reci tudi kakšno tako ki te vrže iz tira.Najbolj me je vrgla iz tira ko je moji pikici hotela dati pri še ne 12ih mesecih žele bonbon (tist ta mehek posut z sladkorjem).Ja halo,kaj se pa to pravi,otrok še eno leto ni star pa bi mu že tiščala vse v usta.Pol pa rečem da mi gre na živce to,da otrok živi skoraj samo od sladkarij,pa ona reče da to ni nič takega da ona tudi.Ja kaj res.ona je stara ..moj otrok pa je star 16mesecev in naj živi od sladkarij.To ne moreš verjeti.Kar se pa čeveljčkov tiče,sem jih jaz svoji dala gor šele ko je začela kakzati interes da bi hodila,ko se je že sama postavila na noge..nisem jo hotela prej mučiti s tistimi trdimi čevlji

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 8:09:01   
jela5
Se povsem strinjam z vami, dodala bi le nekaj v komentar fizioerapevtkini izjavi o CP. CP je ali pa ni, ne razvije se postopoma zato ker otrok ni obiskoval nft. Seveda pa je otrok s težavami v gibalnem razvoju NUJNO potreben takšne pomoči in iz še enega zgornjega posta vidim, da je to naš privilegijuser posted image .

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 8:13:54   
Seven*

IZVIRNO SPOROČILO: jela5

Se povsem strinjam z vami, dodala bi le nekaj v komentar fizioerapevtkini izjavi o CP. CP je ali pa ni, ne razvije se postopoma zato ker otrok ni obiskoval nft. Seveda pa je otrok s težavami v gibalnem razvoju NUJNO potreben takšne pomoči in iz še enega zgornjega posta vidim, da je to naš privilegijuser posted image .


Hmm. Ja, CP je ali ni, ampak z nepravilnim nosenjem lahko zadevo hudo poslabsamo, z NFS pa zadevo omilimo. Stopenj CP je zelo veliko. No sicer pa brezveze na to temo razglabljamo, naj bodo raje pametni strokovnjaki. Vazno je, da lahko otrokom pomagamo. Babice in dedke pa je prav da nekdo prestrasi, saj potem zadevo jemljejo malenkost bolj resno.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu jela5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 8:22:38   
eva1
ja se strinjam-mene tudi ful zjezijo, ko nekatere mamice med sabo "tekmujejo", kdo bo prej sedel, prej shodil...jaz pravim vse ob svojem času! Tudi jaz ne poznam hendlinga in ga ne uporabljam, ker mi nikoli ni nihče nič povedal in pokazal...razen kar sem vidla po netu in lahko rečem, da zgleda ful zaplenetno!
Kar se tiče CP-le ta ni pridobljena, in jo ne moreš dobiti zaradi nepravilnih vaj, ker je posledica travm že v maternici, med samim porodm ali takoj po porodu! In se mi zdi totalno nestrokovna izjava fizioterapevtke!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 8:34:07   
Seven*

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

ja se strinjam-mene tudi ful zjezijo, ko nekatere mamice med sabo "tekmujejo", kdo bo prej sedel, prej shodil...jaz pravim vse ob svojem času! Tudi jaz ne poznam hendlinga in ga ne uporabljam, ker mi nikoli ni nihče nič povedal in pokazal...razen kar sem vidla po netu in lahko rečem, da zgleda ful zaplenetno!
Kar se tiče CP-le ta ni pridobljena, in jo ne moreš dobiti zaradi nepravilnih vaj, ker je posledica travm že v maternici, med samim porodm ali takoj po porodu! In se mi zdi totalno nestrokovna izjava fizioterapevtke!



Eva, lej.. Ni cisto tako. CP nastane zaradi mirko poskodb v mozganih ali pa genetskih nepravilnosti. Vzrokov je lahko vec. Vendar!! Ti imas neko predispozicijo, ki pa jo lahko omilis s pravilnimi vajami in cisto mozno je, da otrok zaradi tega nima CP, ampak samo manjso motoricno motnjo. Patoloski vzorci se samo potencirajo, ce otroka nepravilno nosis. Otrok postaja vedno bolj zategnjen, rezultati pa so vedno slabsi. CP se lahko kaze samo tako, da otrok malenkost bolj cudno hodi. Stopenj CP je namrec veliko in ni vedno CP samo najhujsa oblika spasticnosti in zategnjenosti.

Meni se je zdela izjava NFS nekoliko potencirana, a vseeno na mestu.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 8:53:47   
eva1
Ja seven se v vsem strinam...ampak se mi zdi glupa izjava,da CP nastane zaradi nepravilnega hendlinga, ker potem ko mamice kot je moja sestra berejo tašno sporočila, začno opažati otroka in vidijo napake ki jih obistvu sploh ni!
In CP-v velikem procentu nastane pred, med ali takoj po porodu, in nek mali odstotek so seveda poškodbe, zastrupitve, gen. motnje..
CP ni ozdravljiva, in ja s tem vajami jo lahko omilimo in hvalabogu, da user posted image lahkom s tem pomagamouser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 9:52:05   
NAVT
Seven, a zgoraj si omenila, da ležalniki niso priporočljivi. A mi lahko poveš zakaj in kaj je (po tvoje oz. po mnenju fizioterapevtke) najboljša "alternativa"?

LP

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 13:25:09   
Strawberrie Cherrie
Evo, bom tlele vprašala, se mi zdi čisto na mestu user posted image
Da ne bo kdo 'razočaran nad menoj' user posted image
Naš pubec pri 5mesecih ima fiksno željo, da bi on stal. Kar rit spodnaša, pa recimo v posteljici se prime ograje in hoče gor vstat. nekako se že postavlja na kolena, in ga je treba ful pazit, da ga ne vrže direkt na glavo user posted image Ko ti sedi v naročju, spodnaša rit in hoče vstat, samo išče primerne zadeve, česa bi se lahko oprijel in gor potegnil???
Meni se enostavno zdi prehitro, ga pa občasno dvignem na noge, da mali vriska kot nor user posted image user posted image
Dvomim, da je to normalno, ne vem pa, kako to zavirat?

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 13:25:54   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: NAVT

Seven, a zgoraj si omenila, da ležalniki niso priporočljivi. A mi lahko poveš zakaj in kaj je (po tvoje oz. po mnenju fizioterapevtke) najboljša "alternativa"?

LP




Lupinica, če že. Drugače pa vsaka ravna in trdna podlaga.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 16:38:50   
Peli
Navt - najboljša je trša podlaga, nam je bila tudi lupinica odsvetovana, moj mali je bil samo na blazini (airex).
London_paris - na tvojem mestu bi otroka pustila da to počne, sama pa ga k tem nebi spodbujala - torej če se sam dvigne, naj bo dvignjen in naj stoji, nebi ga pa sama postavljala na noge.
Kot sm že takoj napisala se jaz nism povsem vsega držala, sm mu dala tud roko za hodit, vendar to šele takrat ko je sam že kar pridno hodil ob raznih predmetih, ker v bistvu moj prst potrebuje bolj za sigurnost kot za oporo, drugače pa sedaj že tudi sam naredi kakšnih 10 korakov.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 16:55:46   
majas
Uh, tudi mene kar zaboli pri srčku ko vidim kaj delajo eni strši..sploh nočem misliti na to.
Da ne govorim kako mi gre tašča na živce ko skos nekaj pametuje... pusti me, moj otrok je in sama vem kako in kaj in kaj je najboljše za njega...
Pa tamala skos joka ko jo drži ker jo samo nekaj premetava sem in tja... potem pa sem jaz tista grozna ko ji zmeraj nekaj govorim. ah...

Tudi moja 6M se spodmika, a je nikakor ne dam na noge. Ona bi veselo stala...ko pa vidim kako jo da tašča na noge pa znorim in mi reče-glej saj pa že stoji. Halooo

Ah saj včasih več nevem kako in kaj. Pri enem mesecu je že normalno glavico sama držala in bila gor. Pa je imela komaj en mesec, včasih sem se hecala bodi še moj novorojenček si še premala da bi te nosili sede...

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 17:00:21   
TinaM
Vidim, da sem dvignila nekaj prahu z izjavo o CP ... Ni bilo mišljeno čisto tako, oziroma premalo sem pojasnila. Vem, da CP ni pridobljena, ampak je posledica nečesa - poškodbe možganov, itd. Moj Fracek je žal imel kar nekaj indicev zaradi česar je fizioterapevtka sumila, da bi mogoče lahko prišlo do diagnoze CP. Vendar pa se končno diagnozo CP, če le ta ni zelo huda, lahko postavi šele po kar nekaj pregledih, katere smo mi počasi opravljali skoraj  do enega leta starosti - takrat so mu namreč naredili še zadnji pregled možganskih valov (ne vem več točno kako se reče preiskavi), in takrat so končno lahko ovrgli možnost diagnoze CP.
V zagovor naši fizioterapevtki - ni nas hotela strašiti, ni nestrokovna ampak eno veliko srce, ki se razdaja za otroke.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 17:07:34   
Seven*

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Ja seven se v vsem strinam...ampak se mi zdi glupa izjava,da CP nastane zaradi nepravilnega hendlinga, ker potem ko mamice kot je moja sestra berejo tašno sporočila, začno opažati otroka in vidijo napake ki jih obistvu sploh ni!
In CP-v velikem procentu nastane pred, med ali takoj po porodu, in nek mali odstotek so seveda poškodbe, zastrupitve, gen. motnje..
CP ni ozdravljiva, in ja s tem vajami jo lahko omilimo in hvalabogu, da user posted image lahkom s tem pomagamouser posted image



Se cisto strinjam s teboj. V bistvu sva se narobe razumeli.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 17:19:16   
Seven*
Ravno danes sem nekaj pisala na to temo na svojem blogu. Ce katero zanima. Tam je tudi opisano zakaj NE LEZALNIKI:

http://www.lubica.net/gaby/blog/?p=590



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 18:01:46   
jela5
Hehe, sej res takoj dvignemo prahuser posted image . Sem samo hotla, da ne bi vsega v en koš metali. Itak je pa pomembno samo to, da otroku pomaga, ne? LP

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 18:05:30   
krfjolca
Se strinjam z napisanim. Tudi meni kar vre v glavi, ko vidim taščo ali mami, ko bi mulota najraje že kar na noge postavljale. Pa lahko 1000x povem, da ne, in to argumentiram, pa je kot bi govoril steni. Sicer je tudi naš precej hiter kar se tiče razvoja in ni šans, da bi še ležal, zato ga že zelo dolgo nosimo v pokončnem položaju (tudi zaradi polivanja) in v naročju v sedečem, pa tudi naslon vozička ima že precej dvignjen, ker sicer tuli, nosit ga pa pri njegovi teži tudi ne morem v nedogled. Trudim se, da čimveč leži na trdi podlagi in ga poskušam zamotit, se z njim igrat, telovadit, vendar ima kaj kmali dovolj. Tudi s hendlingom sem se trudila in se še.
Imam pa ravno pri sosedu tak primer, ko so otroka na noge postavljali - da bo hodil. user posted image Namreč svakov sinek - na noge je šel (seveda ne sam) že okoli 7. meseca, prve samostojne korake naredil pri 9. mesecih, vendar je bil do skoraj 16. meseca totalno nestabilen, do takrat so ga morali za roke vodit, pa še zdaj, pri 19. mesecih je precej štorast. Kobacanje je izpustil, zato je precejkrat ubrisal direkt na nos, saj enostavno ni razvil refleksa, da bi se ujel na roke.


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Razočarana nad starši!
7.5.2007 18:31:24   
atteya
Ja, malo bom s teme, pa vseeno imam tudi jaz nekaj za povedat, kar me strašno jezi pri ljudeh. OK, itak je, da so vsi ful pametni, pa prababice še vedno gonijo vzgojo in razvoj otroka izpred 60 let (haloooooo!!!!!!!!). Sicer moram rečt, da glede postavljanja na nogice sem se prej posvetovala s pediatrinjo, pa je rekla, da če otrok želi, se ga lahko na nogice postavlja že pri 4 mesecih, toda ne vedno, ko bo tako hotel. Enako je s sedenjem, rekla je celo, da mnogi mnogi pretiravajo s tem kdaj se ga še ne sme pustit ali navajat sedet, saj je pomembno le, da ima hrbteničko razvito že toliko, da ne leze na kupček kadar sedi. Delam po njenih navodilih in do sedaj ni šlo še nič narobe, čeprav je na nogicah od 4. meseca, skuša sedet pa od 3. Hodit ga ne silimo (sem zdaj brala krasen članek o tem v Mojem malčku).
Mi gre pa strašno na živce pametovanje in neupoštevanje vsevrstnih navodil in priporočil glede hrane. Tam so babice, prijatelji in prababice najbolj pametni, češ: včasih so pa moji že pri 3. mesecih jedli rumenjak, pa dajal smo jim meso pa tralalalala. In potem otroku za pusta rinejo koščke krofa namočenega v čaj, pa četud je star šele 3 al pa 4 mesece, pa za veliko noč potičko pa ne vem kaj še vse, pa razne pijačke in še marsikaj...čeprav zraven strogo poveš, da NE SME in to NI DOBRO zanj (joj, moj je pa to ženevemkdaj jedel!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image ). A folk res ne more dojet, da neki za otroka ni dobr, čeprav razložiš zakaj je tako?user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Razočarana nad starši!
8.5.2007 10:24:32   
madela
Tole glede hranjenja mene tudi zelo,zelo moti. Moja mama je kljub temu,da je bil mali izključno dojen,iskala priložnost,da mu nekaj potisne v ustauser posted image
Zdaj je začel jest tud gosto hrano in ona mu kar daje meso pa krompir...vse v koščkih,malček sicer je,sam se mu velikokrat zaleti in kašlja-ona pa kao da je to čist o.k.
Ko pa sem prijela sklečko z hrano in jo z vilico zmečkala,pa sem bila najbolj butasto bitje na svetu,ker otroku ne dovolim,da se nauči prežvekovat,star pa je 6 mesecev.

Pa še tole glede nošenja otrok..Mene zelo moti ko vidim,da mamica svojega novorojenčka nosi v rokah in ga ne ziblje,ampak trosi,tako da otrok že skoraj poskakuje. Mislim groza. Moja mama je tud tako cartala,pa se je pol sprijaznila,da tega ne dovolim.

< Sporočilo je popravil madela -- 8.5.2007 10:25:32 >

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?