|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 13:53:05   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

Am...

Ker jaz ne jem sadja, ga potem tudi otroku ne bom dalauser posted image  
Z izgovorom, da lahko kak vitamin tudi drugod dobi?

Dokler mu bom jaz krožnike s hrano pripravljala, bo sadje dnevno na meniju. Ker vem, da je to dobro zanj. Jaz sem se sama odločila, da tega ne jem, on bo pa to odločitev pripravljen sprejeti šele dosti kasneje kot ob rojstvu.



Zakaj pa ne ješ sadja? Sam firbec me je, nič ne drezamuser posted image




Nikakor mi ne paše. Sej ne vem zakaj. Najraje imam breskve, pa še teh pojem mogoče 3 na sezonouser posted image Mogoče še kos lubenice ali melone, če jo ravno mož kupi. Vem, da je sadje zdravo, samo se nikakor ne morem prisilit in ga jest.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 15:49:22 >


_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 14:19:19   
Anonimen
joj punce moram še jaz......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ful ste smešne s temi svojimi izjavamiuser posted image user posted image user posted image user posted image

uglavnem jz imam dve kolegici ki sta vegeterjanki, in še zdaleč nista suhi, tako da glede tega da če si vegi si pol suh niti pod razno ne držiuser posted image

kar se pa tiče prehrane pa dokler otrok rase potrebuje vso hrano od vitaminov, mineralov, beljakovin, OH,..... ker se razvija in rase in to je tudi zdrava prehrana, če pa se kot odrasev odločiš da ne boš jedel mesa potem da se prehranjuješ zdravo moraš za meso zamenjati nekaj drugega ki ima dovolj beljakovin...... da ne naštevam kako lahko ogroziš svoje zdravje če nečesa v telesu preveč primankuje......

no uglavnem smo pa samo ljudje in vsak ima svoje prepričanje in mišljenje!!



(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 14:51:14   
bili83
ful ste zabavneuser posted image user posted image  zdaj pa bom še jaz dodala MOJE mnenjeuser posted image

torej, koliko vas je kadilo med nosečnostjo? eno cigareto, dve, več? verjetno se vse strinjamo o tem, kako škodljive so cigarete za otročka... jaz sem pred nosečnostjo kadila... zdaj pa še vedno zagovarjam isto načelo...JAZ SE LAHKO ODLOČIM, MOJE DETE SE NE MORE!!

vegetarijanstvo... sama nisem vegetarijanka. Če pa bi bila, pa bi verjetno zagovarjala isto načelo kot zgoraj... naj se dete samo odloči, kaj bo jedlo, kaj mu paše...
Doma lahko definitvno uvajate svojo prehrano in svoj način... pa bo slej ko prej prišel trenutek, ko bo otrok nekje poskusil nekaj mesnega... izkušnja mojega sodelavca... 1,5 let stara hči je morala v bolnico. Zaradi epilepsije je dobila strogo ketonsko dieto (pozanimajte se, kaj je to). Oba starša vegetarijanca, mala ni nikoli poskusila mesa... pa so ji v bolnici dali govejo juhico... kaj bi kot starši storili vi? Seveda je mala jedla tisto juho! Tudi zame je to bila edina logična odločitev.
pa še nekaj me je vedno zanimalo... koliko vas je vegetarijank, ki jeste ribe? resnično upam, da mi kakšna takšna NIKOLI ne bo napisala ali rekla, da ne je živaliuser posted image  Jap, ker riba je pa res čisto rastlinskega izvorauser posted image user posted image

aja, pa še za vse, ki želite otroka hraniti z vegetarijansko hrano: PAPARICA  - najdete tudi na netu, super recepti. Pa sestra Vendolina...

Lep dan vsemuser posted image  

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 21:49:04   
Springy
 

IZVIRNO SPOROČILO: mamči

IZVIRNO SPOROČILO: Springy

Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest.




Ej, pa kaj je to s psihopati? 4 letni otrok, ki bo kljub temu pojedel čevap, je torej psihopat.
In mi vsi, ki si občasno privoščimo kak šnicl tudi. Zanimivo.

Tale proces kolin razloži otroku tam nekje na koncu osnovne šole. Če se takrat odloči za vegetarijanstvo, se mi zdi še dokaj sprejemljivo. Takrat mu to seveda omogočiš in se pač poglobiš v njegov jedilnik.
Meni se zdi bolj psihopatsko, da se na male otroke vpliva s tako težkimi temami. Ker na koncu koncev ti forsiraš, kot starš svoje, otrok pa ti le vdano sledi. In to seveda ni njegova razumska odločitev, ampak sprani možgani.


IZVIRNO SPOROČILO: ulla80


Preden pride otrok do piknika že dobro ve kaj je meso. Zelo zelo dobro. In če mu ze skozi mladost vcepiš spoštovanje in ljubezen do živali (VSEH živali, tudi mravelj, ne samo pes, mačka in morebiti konj) in do narave, ter mu potem razložiš, kako je hudo trpela ta žival, ki tam sedaj mrtva leži, kako je jokala, kako ni želela umret in tako naprej se mesa še s palico ne bo dotaknil. Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest.


a dej!!!! a ti dve do štiriletnemu otroku razlagaš take stvariuser posted image user posted image in pol si drzneš rečt da ima izbiro...in če mu že privzgajaš ljubezen do vseh živali, predpostavljam da tudi do kač, ki zaidejo na vaše dvorišče in krastač itd? al sam do teličkov, piščančkov, pujskov in ostalih luštnih, puhastih cartlčkov?

o šit, ma kr ne morm verjet, no....

in etika nima tukaj nič, otroci nimajo nič etike, etiko se jim privzgoji, otrok sam po sebi je egoističen in nasil, bo tepel, praskal, udarjal ko mu kaj na bo prav, stvari ne bo delil z drugimi in čist z veseljem bo mrcvaril kako žuželko ali žival in radovedno opazoval kaj se dogaja z njo. etiko in občutek in sočutje jim je treba privzgojit, samo ziher ne na način, da jim od malega ven opisuješ klanje in mučenje živali in se potem še ponosno trkjaš po prsih, kako ima tvoj otrok izbiro




Nihče ni vaše otroke označil za psihopate, če bi dobro brale sem govorila v primeru, da če bi vašim otrokom po kakšnem čudežu PO RESNICI in brez laži povedale kaj je to meso in ČE bi tako reagirali bi to lahko bili. S svojimi agresivnimi reakcijami lepo pokažete svojo agresnivnost, prav tako pa lepo razkrijete svojo taktiko filtriranja in krivljenja informacij za otroke ("to je še pretežko to za njih"... ). Če otroku že od mladega ne poveš, da so tudi žuželke živa bitja in da se jih ne pobija, jasno da jih bodo mrcvarili. Ampak zakaj bi se ukvarjali z insekti ne, če pa je na dnevnem redu mučenje živali?

Skratka, da otroku že od mladega poveš, da mesa ni treba jesti in da živali boli, če jih ubijejo za meso ni nobeno opisovanje klanja. Ampak zakaj te informacije ne slišijo vaši otroci? Ker jim ne privoščite izbire. Te iste izbire, ki jo tako navdušeno očitate nam. V resnici pa vi ne pustite in ne želite da se odločajo, vi se namesto njih odločite in te informacije, če bi jim jih podali, bi bile samo moteče dejstvo, ki bi šlo navskriž z vašo ideologijo in vero.

Vaši otroci niso psihopati, so pa z lažmi, prikrivanji in manipulacijami zavedeni otroci. Ko bodo stari nekje 7-8 let, po ravno prav dolgem pranju možganov jim boste povedli malce "prilagojene" informacije (brez da bi jim razložili da je meso katastrofa za okolje, brez da bi jim razložili trpljenje zivali, brez da bi jim razložili da je to trpljenje čisto nepotrebno in da jim mesa ni treba niti slučajno jest, da niti slučajno ne bodo bolj "močni" in ne vem kaj še vse, če ga ne bodo jedli, z OBVEZNIM omenjanjem popolnoma brezpredmetne etikete "vsejed" in neumnosti v stilu da se to "že od zmeraj počne", da "to vsi delajo" in da to ni "nič hudega" in tako naprej). No po teh "uravnoteženih" informacijah (ki v bistvu ne ponujajo prav nobene izbire otroku) bo tak otrok, namesto da bi živali imel rad in jih spoštoval odrasel v odraslega, ki bo imel pse in mačke rad tako kot ljudi, medtem ko bo brez kakršnega koli problema mučil in pobijal ribe, prašicke, kravice (pajke, kače, krastače...) in ostale živali.
Če katera misli da po pravici pove (zelo zelo zelo dvomim, dvomim da katera sploh karkoli drugega kot "saj to ni nič hudega" otroku res pove), kaj živali doživljajo in da to niti slučajno ni potrebno, naj ga takrat, ko misli da je zrel za to pripelje k meni da mu povem to brez laganja.

In da, ljubezen do živali je tudi do krastač, kač, pajkov, os in podobnih "manjvrednih" živali. Ne samo do kravic.  In nihče ne opisuje klanja 4 letnemu otroku. Samo po pravici mu poveš: vidiš, za to da je to meso tu je morala umreti žival, ki ni hotela umreti. In da ste to izjavo zmanipulirali v "otroku že od mladosti opisuješ klanje" je lep šolski primer, kako manipulirate z informacijami. Vam je manipulacija informacij čisto v kri prišla, kar vidim kako zmanipulirane in "prečiščene" informacije dobijo vaši ubogi ta mali. In potem govorite da dajete otrokom izbiro... ha ha ha, ja to je pa RES izbira, ko imas na izbiro samo eno "pravo" opcijo.

In kaj je to drugega kot:

IZVIRNO SPOROČILO: mamči
Ker na koncu koncev ti forsiraš, kot starš svoje, otrok pa ti le vdano sledi. In to seveda ni njegova razumska odločitev, ampak sprani možgani.


< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 15:52:48 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 21:54:43   
Springy
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80


Priporočam pa, da če daješ 10m staremu otroku sojino mleko, da ne vzameš tistega namenjenega odraslim ampak vzami tistega za dojenčke (prilagojeno), recimo Aptamil.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a aptamil je sojino mlekouser posted image pa tolk k veš in tolk k si izobražena, pa ne veš tega da je aptamil kravje mlekouser posted image in pol bi rada bla kredibilna s svojim znanjem in take pišeš....




Upam da se zavedaš, da se v resnici svoji nerazgledanosti smejiš. user posted image  Aptamil še kako ima sojino mleko: http://www.rossmann.de/produkte/baby-und-kind/milupaaptamil-soja-milchfreie-spezialnahrung-784375.html


< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 15:53:21 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 21:58:51   
Anonimen
user posted image a to si zdej pol dneva iskala.. aptamil je aptamil, amptamil soja je pa aptamil soja....pa tole sojino od aptamila sploh ne vem če pr nas dobiuser posted image

(odgovor članu Springy)
  Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:00:20   
Springy
IZVIRNO SPOROČILO: Raho



Meni pa samo ena zadvea ni jasna: narava je človeka naredila za vsejeda - zakaj je potrebno po sili nekih new age gibanj to dejstvo spremeniti. Ni potrebno, da je meso vsak dan na jedilniku, vendar pa je priporočljivo, da je 2x na teden, enako naj bi bile ribe na jedilniku 1x tedensko.



Za mesojede je hudo značilna manipulacija oz. nerazumevanje besede "vsejed". Edino kar ta beseda pomeni je to, da človek LAHKO je vse. Torej edino kar ta beseda pomeni je, da ima človek dejansko izbiro, lahko je eno ALI drugo ALI pa oboje, to vemo pa tudi brez teh etiket. Večina tule na forumu pa to besedo zamegljuje in jo skuša uporabljati kot nek "dokaz" da bi človek moral jesti tudi meso. Ta beseda tega niti slučajno ne pomeni. Znanost je namreč nedvoumno dokazala, da človeku ni treba jesti mesa, niti ni nič bolj zdrav, če ga je (tudi če samo 1-2x na teden), torej je ta etiketa kot "dokaz" da bi človek moral jesti meso popolnoma nesmiselna. Lahko bi rekli ideološka, recimo da je to eden od glavnih sloganov vašega mesnega (old-age?) verskega gibanja (seveda poleg "človek je vrh prehramnbene verige", "eskimi tudi jedo meso" in "rastline boli"). Vse to so slogani, ki ne spremenijo dejstva, da človeku (tako otroku kot odraslemu) NI TREBA jesti mesa in je to na koncu le stvar izbire. Ostalo je stvar tradicije, navade in praznoverja (religije).

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:07:39   
benika
Springy, eno čist tko neumestno vprašanje....ti, ko pišeš odgovore na naše poste, a ti prebereš še kakšnega svojega zravenuser posted image

Trdiš, da naših otrok nisi zmerjala s psihopati. A ti čem prekopirat kaj si napisala, al boš poskrolala sama do svojega odgovora?

Mene boli k*** a je mamica vegetarijanka, veganka, al je meso, zemljo, pomije in ne vem kaj še. Zagovarjam le to, da se da otroku možnost, da sam izbere kaj bo dal v usta. Naš ima vedno na voljo meso, če ga bo pa jedel ali ne se pa odloči sam. Pa da mi ne bi slučajno tupila, da se otrok pri 4. letih ne zna sam odločit. Še kako dobro zna povedat kaj bo jedel in kaj ne. In to že 2,5 leti.

Pa še to. Ti lahko svojemu otroku odrekaš meso, ni problem. Ampak zapomni si, ko bo otrok prestopil prag šole, bo meso jedel, najbrž pa nekje skrivaj, ker bo vedel, da bo s tem razjezil svoje starše. Pa tudi tukaj mi ne govori, da mu boš dala možnost izbire, ker mu je ne boš. Si preveč zagrizena vegetarijanka in to boš zahtevala tudi od svojega potomstva.

Jaz pravim, da nobena skrajnost ni zdrava.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:07:45   
Springy
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

user posted image a to si zdej pol dneva iskala.. aptamil je aptamil, amptamil soja je pa aptamil soja....pa tole sojino od aptamila sploh ne vem če pr nas dobiuser posted image


Bo treba malo bolje brat, a ne? user posted image  Ali pa večkrat preberi. Je jasno napisano, da gre za sojino mleko Aptamil. In brez skrbi, dobi se ga tudi pri nas.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:10:34   
Springy
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Springy, eno čist tko neumestno vprašanje....ti, ko pišeš odgovore na naše poste, a ti prebereš še kakšnega svojega zravenuser posted image

Trdiš, da naših otrok nisi zmerjala s psihopati. A ti čem prekopirat kaj si napisala, al boš poskrolala sama do svojega odgovora?

Mene boli k*** a je mamica vegetarijanka, veganka, al je meso, zemljo, pomije in ne vem kaj še. Zagovarjam le to, da se da otroku možnost, da sam izbere kaj bo dal v usta. Naš ima vedno na voljo meso, če ga bo pa jedel ali ne se pa odloči sam. Pa da mi ne bi slučajno tupila, da se otrok pri 4. letih ne zna sam odločit. Še kako dobro zna povedat kaj bo jedel in kaj ne. In to že 2,5 leti.

Pa še to. Ti lahko svojemu otroku odrekaš meso, ni problem. Ampak zapomni si, ko bo otrok prestopil prag šole, bo meso jedel, najbrž pa nekje skrivaj, ker bo vedel, da bo s tem razjezil svoje starše. Pa tudi tukaj mi ne govori, da mu boš dala možnost izbire, ker mu je ne boš. Si preveč zagrizena vegetarijanka in to boš zahtevala tudi od svojega potomstva.

Jaz pravim, da nobena skrajnost ni zdrava.





benika, ne kopiraj meni mojih postov, ampak jih raje sama še enkrat preberi, ker očitno res še nisi dojela, o čem pišem. Počasi preberi, pa boš videla, kaj je napisano:

IZVIRNO SPOROČILO: Springy


Nihče ni vaše otroke označil za psihopate, če bi dobro brale sem govorila v primeru, da če bi vašim otrokom po kakšnem čudežu PO RESNICI in brez laži povedale kaj je to meso in ČE bi tako reagirali bi to lahko bili. S svojimi agresivnimi reakcijami lepo pokažete svojo agresnivnost, prav tako pa lepo razkrijete svojo taktiko filtriranja in krivljenja informacij za otroke ("to je še pretežko to za njih"... ). Če otroku že od mladega ne poveš, da so tudi žuželke živa bitja in da se jih ne pobija, jasno da jih bodo mrcvarili. Ampak zakaj bi se ukvarjali z insekti ne, če pa je na dnevnem redu mučenje živali?

Skratka, da otroku že od mladega poveš, da mesa ni treba jesti in da živali boli, če jih ubijejo za meso ni nobeno opisovanje klanja. Ampak zakaj te informacije ne slišijo vaši otroci? Ker jim ne privoščite izbire. Te iste izbire, ki jo tako navdušeno očitate nam. V resnici pa vi ne pustite in ne želite da se odločajo, vi se namesto njih odločite in te informacije, če bi jim jih podali, bi bile samo moteče dejstvo, ki bi šlo navskriž z vašo ideologijo in vero.

Vaši otroci niso psihopati, so pa z lažmi, prikrivanji in manipulacijami zavedeni otroci. Ko bodo stari nekje 7-8 let, po ravno prav dolgem pranju možganov jim boste povedli malce "prilagojene" informacije (brez da bi jim razložili da je meso katastrofa za okolje, brez da bi jim razložili trpljenje zivali, brez da bi jim razložili da je to trpljenje čisto nepotrebno in da jim mesa ni treba niti slučajno jest, da niti slučajno ne bodo bolj "močni" in ne vem kaj še vse, če ga ne bodo jedli, z OBVEZNIM omenjanjem popolnoma brezpredmetne etikete "vsejed" in neumnosti v stilu da se to "že od zmeraj počne", da "to vsi delajo" in da to ni "nič hudega" in tako naprej). No po teh "uravnoteženih" informacijah (ki v bistvu ne ponujajo prav nobene izbire otroku) bo tak otrok, namesto da bi živali imel rad in jih spoštoval odrasel v odraslega, ki bo imel pse in mačke rad tako kot ljudi, medtem ko bo brez kakršnega koli problema mučil in pobijal ribe, prašicke, kravice (pajke, kače, krastače...) in ostale živali.
Če katera misli da po pravici pove (zelo zelo zelo dvomim, dvomim da katera sploh karkoli drugega kot "saj to ni nič hudega" otroku res pove), kaj živali doživljajo in da to niti slučajno ni potrebno, naj ga takrat, ko misli da je zrel za to pripelje k meni da mu povem to brez laganja.

In da, ljubezen do živali je tudi do krastač, kač, pajkov, os in podobnih "manjvrednih" živali. Ne samo do kravic.  In nihče ne opisuje klanja 4 letnemu otroku. Samo po pravici mu poveš: vidiš, za to da je to meso tu je morala umreti žival, ki ni hotela umreti. In da ste to izjavo zmanipulirali v "otroku že od mladosti opisuješ klanje" je lep šolski primer, kako manipulirate z informacijami. Vam je manipulacija informacij čisto v kri prišla, kar vidim kako zmanipulirane in "prečiščene" informacije dobijo vaši ubogi ta mali. In potem govorite da dajete otrokom izbiro... ha ha ha, ja to je pa RES izbira, ko imas na izbiro samo eno "pravo" opcijo.

In kaj je to drugega kot:

IZVIRNO SPOROČILO: mamči
Ker na koncu koncev ti forsiraš, kot starš svoje, otrok pa ti le vdano sledi. In to seveda ni njegova razumska odločitev, ampak sprani možgani.


(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:13:15   
benika
Joj springy.....

še vedno ti lahko dokažem, da si naše otroke označila za psihopate.

Pa še nekaj mi odgovori, lepo prosim. Tule na tej temi imaš napisanih kar nekaj postov. In skoraj v vseh pišeš, da me otrokom ne dajemo izbire ali bodo jedli meso ali ne.

Si ti svojemu otroku dala na izbiro šnicel ali zelenjavo?

(odgovor članu Springy)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:14:19   
Andromeda
Po vseh teh postih mi je šinilo v glavo - kako imajo eni ljudje radi živali, obenem pa tako sovražijo ljudi???

(odgovor članu Springy)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:22:01   
Springy
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Joj springy.....

še vedno ti lahko dokažem, da si naše otroke označila za psihopate.

Pa še nekaj mi odgovori, lepo prosim. Tule na tej temi imaš napisanih kar nekaj postov. In skoraj v vseh pišeš, da me otrokom ne dajemo izbire ali bodo jedli meso ali ne.

Si ti svojemu otroku dala na izbiro šnicel ali zelenjavo?



Ja prosim, dokaži mi kje sem jih označila za psihopate. To me pa res zanima. user posted image

Glede izbire sem pa že pisala par postov nazaj: http://www.ringaraja.net/forum/m_4458625/mpage_7/key_/tm.htm in še enkrat tule: http://www.ringaraja.net/forum/m_4458625/mpage_9/key_/tm.htm

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:24:14   
Anonimen
Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest.


tole kr gvišn nisem jaz pisala, pač pa si ti. springy.

(odgovor članu Springy)
  Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:24:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Si ti svojemu otroku dala na izbiro šnicel ali zelenjavo?



Točno to sem jaz tele vegi mamice v eni drugi podobni temi vprašala ... pa so si potem tisti moj post tako razlagale, da na koncu še sama nisem vedla, al sem prav napisala al ne ... no pa sem si takrat rekla, da se v pregovarjanje z njimi enostavno ne bom več spuščala, ker nima smisla ... boj z mlini na veter ...

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:27:03   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: higuys

Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest.
 
Ne samo, da se mama razvajenca, zdaj sem še mati malega psihopata....




Moj otrok ve, da zrezek ne raste na drevesu. Ve odkod pride, da ga dobimo pri mesarju in tudi ve, da je potrebno žival ubiti. Videl je tudi že, kako se seka glave kuri. A je potem psihopat, ker še vedno poje tisti košček mesa na krožniku?

Itak tule ne bomo nikoli prišli skupaj, tako da je ves kreg BV.

Pa prosim, če mi sedaj odgovoriš na MOJE vprašanje!



< Sporočilo je popravil benika -- 2.9.2009 22:28:00 >

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:27:58   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Po vseh teh postih mi je šinilo v glavo - kako imajo eni ljudje radi živali, obenem pa tako sovražijo ljudi???


se strinjam. me kar zmrazi. se počutim kot v klavnici..

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:29:40   
Springy
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest.


tole kr gvišn nisem jaz pisala, pač pa si ti. springy.


Tole je celotni moj zapis:

Preden pride otrok do piknika že dobro ve kaj je meso. Zelo zelo dobro. In če mu ze skozi mladost vcepiš spoštovanje in ljubezen do živali (VSEH živali, tudi mravelj, ne samo pes, mačka in morebiti konj) in do narave, ter mu potem razložiš, kako je hudo trpela ta žival, ki tam sedaj mrtva leži, kako je jokala, kako ni želela umret in tako naprej se mesa še s palico ne bo dotaknil. Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest.

A znaš brati celoto ali ne? Ne gre? Napisano je, da če se otroku razloži nepotrebno trpljenje in kako do njega pride se garantirano ne bo odločil za meso. Torej, ČE se mu razloži in ČE se kljub vsem informacijam odloči tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:32:52   
svita
Joj Springy ne bodi tako diplomatska no, stoj za tistim kar si napisala, ne pa cel dan študirat kako bi napisano popravila in olepšalauser posted image


(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:33:08   
benika
A sem ti povedala, da moj otrok ve, kako pridemo do mesa. To pa nisi prebrala, a ne? In jaz nisem človek, ki stvari zavija v vato ampak povem tako kot je. Povem mu tudi, da solatko boli, če jo odrežeš,  da rožico boli, če jo utrgaš. da mravljo ubiješ, če jo pohodiš.

Ampak še vedno je tako meso kot zelenjavo. Potem je psihopat, a ne? In nehaj se vlečt ven, smo vse dobro razumele, kaj si želela povedat s tem tvojim sestavkom.

Pa še vedno čakam odgovor na moje vprašanje.

< Sporočilo je popravil benika -- 2.9.2009 22:34:10 >

(odgovor članu Springy)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:34:12   
Anonimen
Glede na tole:
IZVIRNO SPOROČILO: Springy
A znaš brati celoto ali ne? Ne gre? Napisano je, da če se otroku razloži nepotrebno trpljenje in kako do njega pride se garantirano ne bo odločil za meso. Torej, ČE se mu razloži in ČE se kljub vsem informacijam odloči tako.


In na tole:
IZVIRNO SPOROČILO: benika
Moj otrok ve, da zrezek ne raste na drevesu. Ve odkod pride, da ga dobimo pri mesarju in tudi ve, da je potrebno žival ubiti. Videl je tudi že, kako se seka glave kuri. A je potem psihopat, ker še vedno poje tisti košček mesa na krožniku?


... se čisto logično sklepa, da je potem benikin mulček psihopat, a ne? (Brez zamere benika)

Duš ... pa sem rekla, da se tega ne grem več ... user posted image

(odgovor članu Springy)
  Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:35:09   
benika
... se čisto logično sklepa, da je potem benikin mulček psihopat, a ne? (Brez zamere benika)


Eh kaj čem zamerit, tko pač je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:43:51   
Raho
Mene pa zanima samo to: Springy - a ti si dojila svojega otroka ali ga nisi?


(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:46:53   
Raho
Želim le, da napišeš, če si svojega otroka dojila ali ne in vzrok, zakaj ga nisi dojila.

Pa nisem vedela, da imaš otroka s prehranjevalnimi težavami: Wenn Ihr Baby eine milchfreie Spezialnahrung benötigt, ist Aptamil Soja die richtige Wahl.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 15:58:34 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 22:49:43   
Springy
IZVIRNO SPOROČILO: benika

A sem ti povedala, da moj otrok ve, kako pridemo do mesa. To pa nisi prebrala, a ne? In jaz nisem človek, ki stvari zavija v vato ampak povem tako kot je. Povem mu tudi, da solatko boli, če jo odrežeš,  da rožico boli, če jo utrgaš. da mravljo ubiješ, če jo pohodiš.

Ampak še vedno je tako meso kot zelenjavo. Potem je psihopat, a ne? In nehaj se vlečt ven, smo vse dobro razumele, kaj si želela povedat s tem tvojim sestavkom.

Pa še vedno čakam odgovor na moje vprašanje.


Vedeti in razumeti je velika razlika. Da bi odgovorila bi morala vedeti, če dejansko razume. Poleg tega pa glede na napisano itak imam občutek, da ubogi otrok sploh ne ve da ima izbiro, vsaj ne realno izbiro, saj je to kot opažam zelo značilno za mesojede, ker večina veruje v to, da otrok mora jesti meso. In to vero veselo viljuje tudi svojemu otroku.

In ja, seveda pri nas je izbira - realna izbira. In ne odločam se namesto otroka, ampak mu dam izbiro, brez izkrivljene in zmanipulirane resnice (kar ne vključuje opisa klanja 4 letnemu otroku in vsega ostalega o čemer ste pisale). Sem razložila v vsaj 2 postih.


(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?