|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 22:54:50   
mamči
Ja Raho, imaš prav, če se le da. Vedno pa žal ne znese.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 22:57:06   
Anonimen
Martka, v Muellerju imajo adaptirano sojino mleko za dojenčke. Od Milupe.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 22:58:14   
mateyka
se opravičujem za AM predlog.
khm, khm..

ženo, đe ti je mleko iz sise?! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 22:59:25   
lilip
Pediatrinja ne med over pravi, da sojino mleko ni primerno za prehrano dojenčkov in otrok. Sklepam, da isto velja za mlečne izdelke iz soje. Raje še tam povprašaj, da boš ziher.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 23:04:32   
mamči
Ja, Tanč ga odsvetuje vsaj do 2. leta.

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 0:10:19   
Seven*
Kaj pa vem. Sama osebno mislim, da se večina klasičnih mesojedcev precej slabše prehranjuje kot kot vsak povprečen vegetarianec. Zakaj? Ker se vsak potem zanaša na tisti svoj šnicl. Sama jem zelo malo mesa, občasno, ponavadi le perutnino. Pa roko na srce, mislim da se nimate kaj usajat nad temi vege deklinami. Verjetno vam je že jasno, da so zadeve dobro preštudirale in da je najbrž njihova prehrana dosti bolj pestra od vaše, če odštejemo tiste rebrce in pleskavico. Sama se vsakič ko gledam klasična slovenska kosila čudim, da smo še sploh živi.. Žal je slovenska prehrana (tipična) prazna in nekvalitetna.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 0:21:23   
Springy
IZVIRNO SPOROČILO: mamči


Mene pa nekaj resno zanima. Otrok vegetarijanec star 4 leta, na pikniku pri prijatelju.
Gostitelji vedo o vaših prehranskih navadah, zato se potrudijo tudi za vas. Na izbiro imate ogromno različnega sadja, veliko raznovrstnih salat, v foliji popečen krompirček, na žaru zapečena raznovrstna zelenjava, ribja nabodalca, različne vrste kruha....
Zraven imajo seveda za ostale goste tud fine sočne čevapčiče, piščančja nabodala, kotlete, perutničke...

In vaš otrok lepo prosi, da bi pojedel kakšen čevap, ker se večina otrok masti z njimi. Mu dovolite? Imate s sabo slike iz klavnic, ki ga v trenutku spreobrnejo? Na kakšen način ga prepričate?
In če vam ne uspe, mu dovolite?

In še bolj resno vprašanje : dovolite mu, poje celo več, kot enega. In se mu neznosno dopadejo. In vam zabiča, da bo odslej naprej popapcal tudi kak kos mesa. In pika. Če ne bo doma pojedel papagaja, kot je ena napisala na drugi temi. 

Kako odreagirate?



Preden pride otrok do piknika že dobro ve kaj je meso. Zelo zelo dobro. In če mu ze skozi mladost vcepiš spoštovanje in ljubezen do živali (VSEH živali, tudi mravelj, ne samo pes, mačka in morebiti konj) in do narave, ter mu potem razložiš, kako je hudo trpela ta žival, ki tam sedaj mrtva leži, kako je jokala, kako ni želela umret in tako naprej se mesa še s palico ne bo dotaknil. Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest.

Osebne izkušnje pa povejo, da se otroci po navadi še pohvalijo in drugim razlagajo da ne jedo mesa in so na to celo ponosni. Je pa reakcija mesojedih značilno agresivna saj ga marsikdo hoče posiliti z mesom, kao daj probaj, kako je dober in tako naprej.

Ne vem, vi ki jeste meso preprosto izhajate iz tega da je okus vse. Ne razumete etike, ki je tu v odzadju. Otroci pa (vsaj večina) ima še izredno močan čut za etiko, katerega morajo starši zaobiti z lažmi, da jih pripravijo jesti meso (no, izjeme so seveda otroci, ki imajo tako hudo nizek etični nivo da teh problemov nimajo, ampak ti so k sreči bolj izjema kot pravilo, saj so taki otroci ki odrastejo lahko huda grožnja družbi). Večina otrok, če jim pojasniš kaj je meso in kako do tega pride to zelo dobro razumejo.

Je pa zanimiv še en aspekt. Preko otrok se lepo kaže agresivnost mesojedih, namreč otroci v šoli STALNO skušajo prisiliti na tak ali drugačen način otroka vegetarijanca da bi jedel meso (poznan primer). To lepo pokaže mesojedo agresivnost s svojo prehrano, saj so otroci običajno le odziv navad (mesojedo agresivnih) staršev.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 0:54:54   
Springy
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

ker pa ji jaz ne bi rada dajala toliko mlečnih zadev, me seveda zanima sojino in riževo mleko.


sojino mleko - vsi vemo da je soja večlinoma gensko spremenjena, tko da ni najbolj fajn, ane. poleg tega vsebuje še ogromno fitoestrogenov, naravnih spolnih hormonov in verjemi mi, s tem ne želiš filat svojga otroka. ok, tu pa tam kak jogurt. sam ne pa nadomeščat mlečnih izdelkov itd. s tem. ker to katastrofalno vpliva na raven hormonov pri razvijajočem otroku, posebej še pri deklicah. je pa soja super za ženske v meni, to pa je, zato so tud pripravki za lajšanje klimakternih težav iz soje. ni pa to za deklice v razvoju.

riževo mleko - prazna, sladka voda, brez kakršnihkoli lastnih hranilnih snovi. kar vsebuje je dodano umetno, to pa telo ne zna in ne zmore izkoristiti. sploh kalcij tkole dodan dela samo probleme, ker ga organizem ne izkoristi, pač pa ga nalaga( na ožilje itd...)tud navadno mleko z dodanim kalcijem je problem ravno zarad tega.

zdej se pa sama odloči.



Da ne bo kasneje kakšnih nesporazumov, še enkrat napišem (če že nisem) - vegetarijancem ni treba jesti soje nič bolj kot mesojedim. Ne vem od kod večini ideja da kar vsi veg. neko sojo jemo, čista bedarija. Kot drugo, fitoestrogeni se nahajajo v večini stročnic, sadju, semenih in kar nekaj zelenjavah. Če je tako hudo "nevaren" potem bi raziskave pokazale da so tisti ki pojedo več zelenjave slabšega zdravja. Raziskave pokazejo ravno obratno. In tretjič, fitoestrogen ni hormon, kot sem videla nekje zapisano (mislim, da tudi na temo o vegnskih vrtcih), je izoflavin. Je le kemično soroden vendar nima enakih funkcij kot estrogen. Če je tako nevaren, pokažite dovolj veliko število znanstvenih raziskav, ki podkrepijo te trditve in pokažejo te strašne efekte na otrocih. In to raziskav iz resnih znanstvenih revij ne pa blodenj v stilu DrMercole.

Glede gensko spremenjene soje - res je na veliko izkoriščena, predvsem zaradi živinoreje. Kaj mislite, da pa živalcam, ki jih vi potem popapate pa bio sojo dajo? user posted image  Mhm itak, pa še zmasirajo jih zraven. Med tem pa vegetarijanci bio sojo lahko kupimo in ni težav glede GMO.


Drugače pa martka, jaz bi vsekakor rekla, da ni nič narobe, če je jogurt iz soje, razen če ne mislite, da bo to jedla kot edino hrano oz. ne pretiravat. Riževo mleko je res bolj ena voda, nima nič notri, kar pa tudi ni nič narobe, itak je voda najboljša za pit. Ne pa računat da bo riževo mleko imelo podobno količino hranilnih snovi kot kakšno drugo.
Priporočam pa, da če daješ 10m staremu otroku sojino mleko, da ne vzameš tistega namenjenega odraslim ampak vzami tistega za dojenčke (prilagojeno), recimo Aptamil. Ker je tisti za odrasle tako zelo razredčen da bo otročku napolnil želodček s tekočino še preden bo kakšna koristna snov vanj prišla. Tudi, če bioš sadje miksala zraven, daj prilagojeno mleko.
Absolutno pa NE DAJ 10m staremu otroku kravjega mleka (razen prilagojenega), razen če ne želiš povzročiti kakšne alegije ali anemije. To še celo NAŠI zdravniki pravijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 1:13:35   
Anonimen
Glej, Springy, ti isti znanstveniki, ki dokazujejo, kar danes pac dokazujejo, so desetletja dokazovali, kako super truper so mlecne formule za otroke.

Ceprav (meni) zdrava kmecka pamet pove, da smo sesalci zato, ker sesamo. Jih ne zanicujem, ampak njihovo spoznanja niso vredna piskavega oreha vec od znanja moje stare mame. Sem rekla ze na zacetku, da naj imajo svoje kariere user posted image , jaz pa svoje zdravje.

In znanstvenik, ki pravi, da vegetarijanska prehrana pomeni enako slabokrvnost kot prehrana pri vseh ostalih, je podoben trenerju, ki bi rekel, da bo sportnik, ki na znanstveni osnovi trenira vsak dan, enako hiter kot amater, ki gre tect na hrib.

(odgovor članu Springy)
  Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 8:04:39   
Anonimen

Preden pride otrok do piknika že dobro ve kaj je meso. Zelo zelo dobro. In če mu ze skozi mladost vcepiš spoštovanje in ljubezen do živali (VSEH živali, tudi mravelj, ne samo pes, mačka in morebiti konj) in do narave, ter mu potem razložiš, kako je hudo trpela ta žival, ki tam sedaj mrtva leži, kako je jokala, kako ni želela umret in tako naprej se mesa še s palico ne bo dotaknil. Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest.


a dej!!!! a ti dve do štiriletnemu otroku razlagaš take stvariuser posted image user posted image in pol si drzneš rečt da ima izbiro...in če mu že privzgajaš ljubezen do vseh živali, predpostavljam da tudi do kač, ki zaidejo na vaše dvorišče in krastač itd? al sam do teličkov, piščančkov, pujskov in ostalih luštnih, puhastih cartlčkov?

o šit, ma kr ne morm verjet, no....

in etika nima tukaj nič, otroci nimajo nič etike, etiko se jim privzgoji, otrok sam po sebi je egoističen in nasil, bo tepel, praskal, udarjal ko mu kaj na bo prav, stvari ne bo delil z drugimi in čist z veseljem bo mrcvaril kako žuželko ali žival in radovedno opazoval kaj se dogaja z njo. etiko in občutek in sočutje jim je treba privzgojit, samo ziher ne na način, da jim od malega ven opisuješ klanje in mučenje živali in se potem še ponosno trkjaš po prsih, kako ima tvoj otrok izbiro.


Priporočam pa, da če daješ 10m staremu otroku sojino mleko, da ne vzameš tistega namenjenega odraslim ampak vzami tistega za dojenčke (prilagojeno), recimo Aptamil.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a aptamil je sojino mlekouser posted image pa tolk k veš in tolk k si izobražena, pa ne veš tega da je aptamil kravje mlekouser posted image in pol bi rada bla kredibilna s svojim znanjem in take pišeš....



< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 15:37:14 >

(odgovor članu Springy)
  Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 8:41:59   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Springy




ter mu potem razložiš, kako je hudo trpela ta žival, ki tam sedaj mrtva leži, kako je jokala, kako ni želela umret in tako naprej se mesa še s palico ne bo dotaknil. Razloži nepotrebno trpljenje otroku


Da bi 4 letnika obremenjevala s tako težkimi temami ?
To so malo prehude stvari za otroško psiho.
Na koncu koncev bi on samo en čevap popapal, ker so npr. otroci igrali nogomet in so pač lačni. In pol naj mu na pikniku razlagam o nekih kolinah user posted image .
Ma naj ima izbiro, naj je kaj hoče in po čem mu kliče telo. Življenje je prekratko, da bi bili tako radikalni v nekih načelih.
To je moje mnenje.

(odgovor članu Springy)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 8:49:46   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Springy

Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest.




Ej, pa kaj je to s psihopati? 4 letni otrok, ki bo kljub temu pojedel čevap, je torej psihopat.
In mi vsi, ki si občasno privoščimo kak šnicl tudi. Zanimivo.

Tale proces kolin razloži otroku tam nekje na koncu osnovne šole. Če se takrat odloči za vegetarijanstvo, se mi zdi še dokaj sprejemljivo. Takrat mu to seveda omogočiš in se pač poglobiš v njegov jedilnik.
Meni se zdi bolj psihopatsko, da se na male otroke vpliva s tako težkimi temami. Ker na koncu koncev ti forsiraš, kot starš svoje, otrok pa ti le vdano sledi. In to seveda ni njegova razumska odločitev, ampak sprani možgani.

(odgovor članu Springy)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 9:24:53   
Raho

IZVIRNO SPOROČILO: Springy

Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest.



Kako je že tisti rek - nekaj o geniju in norcu in tanki liniji?user posted image

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 9:30:06   
higuys
Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest.
 
Ne samo, da se mama razvajenca, zdaj sem še mati malega psihopata....


(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 9:39:06   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: higuys

Ne samo, da se mama razvajenca, zdaj sem še mati malega psihopata....



Ja seveda, da si, ker v vaši familiji niste nič new ageuser posted image . Pričakujem, da boste naslednjič pri nas žulili samo zelenjavico in sojouser posted image . Drugega ne dobite. Za odraslega gospoda pa bograč s sojouser posted image .

Pa v tolažbo: moja otroka sta tudi točno toliko psihopata kot tvoj. In ja, sem ponosna mati dveh razvajenih psihopatov.

Ampak jaz sem še malo bolj grozna: na vsake kvarte jima privoščim celo MCDonaldsuser posted image . Ampak, mi smo s kmetov in se nas new age še ni dotaknil

< Sporočilo je popravil Raho -- 2.9.2009 9:40:52 >

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 9:48:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zaja23
Je imela katera kake zdravstvene težave zaradi otrokovega vegetarijanstva?

Men je pa tale stavek iz 1. posta najbolj smešen ... pa kako otrokovo vegetarjanstvo neki ... tu gre za starševsko vegetarjanstvo in otrokovo prehranjevanje po sili razmer.
Jaz sem za možnost izbire.

(odgovor članu zaja23)
  Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 9:54:51   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

IZVIRNO SPOROČILO: zaja23
Je imela katera kake zdravstvene težave zaradi otrokovega vegetarijanstva?

Men je pa tale stavek iz 1. posta najbolj smešen ... pa kako otrokovo vegetarjanstvo neki ... tu gre za starševsko vegetarjanstvo in otrokovo prehranjevanje po sili razmer.
Jaz sem za možnost izbire.



Ja, ampak če sta mamica in ati vegetarjanca, potem mora biti tudi dete, da ne izstopa iz družinskega okvira.

Meni pa samo ena zadvea ni jasna: narava je človeka naredila za vsejeda - zakaj je potrebno po sili nekih new age gibanj to dejstvo spremeniti. Ni potrebno, da je meso vsak dan na jedilniku, vendar pa je priporočljivo, da je 2x na teden, enako naj bi bile ribe na jedilniku 1x tedensko. Nihče od nas, ki zagovarjamo uravnoteženo prehrano, nima na krožniku vsak dan mesa, vendar pa se trudi, da je družinska prehrana uravnotežena.

Pa še nekaj me žuli in muči cel čas: govorite o bio izdelkih iz domačega vrta. Malo morgen so vaši izdelki ali izdelki kakega kmeta bio, če je zemlja prepojena s fitofarmacevtskimi sredstvi! Zemlje se nihče ne bi smel tako ali drugače dotakniti vsaj 50 let, če bi želel, da se očisti osnovnih strupov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 10:34:57   
water lily
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

IZVIRNO SPOROČILO: zaja23
Je imela katera kake zdravstvene težave zaradi otrokovega vegetarijanstva?

Men je pa tale stavek iz 1. posta najbolj smešen ... pa kako otrokovo vegetarjanstvo neki ... tu gre za starševsko vegetarjanstvo in otrokovo prehranjevanje po sili razmer.
Jaz sem za možnost izbire.



Ja, ampak če sta mamica in ati vegetarjanca, potem mora biti tudi dete, da ne izstopa iz družinskega okvira.

Meni pa samo ena zadvea ni jasna: narava je človeka naredila za vsejeda - zakaj je potrebno po sili nekih new age gibanj to dejstvo spremeniti. Ni potrebno, da je meso vsak dan na jedilniku, vendar pa je priporočljivo, da je 2x na teden, enako naj bi bile ribe na jedilniku 1x tedensko. Nihče od nas, ki zagovarjamo uravnoteženo prehrano, nima na krožniku vsak dan mesa, vendar pa se trudi, da je družinska prehrana uravnotežena.

Pa še nekaj me žuli in muči cel čas: govorite o bio izdelkih iz domačega vrta. Malo morgen so vaši izdelki ali izdelki kakega kmeta bio, če je zemlja prepojena s fitofarmacevtskimi sredstvi! Zemlje se nihče ne bi smel tako ali drugače dotakniti vsaj 50 let, če bi želel, da se očisti osnovnih strupov.


Kar se tiče ekoloških kmetij, jih kar orng preverjajo verjemi. So kar ostre zahteve za to da dobiš certifikat.
In vegetarianstvo pa res ni neko new age gibanje. No mogoče v sloveniji. Drugače bi se blo pa fajn pozanimat koliko svetovnega prebivalstva mesa sploh ne je. Že stoletja.

Pa smešne ste že s to izbiro otrok. Ker otroci ne morejo izbirat v nobenem primeru. Ker v vsakem primeru morajo živeti tako kot njihova družina. Oblečt se kakor jih oblečejo, jest kar jim dajo, poslušat kar poslušajo, verjet v kar verjamejo starši.....tako pač je. Otroci nimajo izbire. Starši izbirajo za njih. V vsakem trenutku. Nekateri še ko odrastejo.
In za bruhat je koliko obtožujočih mnenj za mamico, ki pač živi v prepričanju da meso ni dobro za njenega otroka(do česar ima vso pravico), na recimo temi o avtosedežih se pa niti ena ni spotaknila ob poste kjer ženske pišejo da včasih pač ne pripnejo svojih otrok. Katera sedaj bolj ogroža otroka?


(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 10:49:51   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

IZVIRNO SPOROČILO: zaja23
Je imela katera kake zdravstvene težave zaradi otrokovega vegetarijanstva?

Men je pa tale stavek iz 1. posta najbolj smešen ... pa kako otrokovo vegetarjanstvo neki ... tu gre za starševsko vegetarjanstvo in otrokovo prehranjevanje po sili razmer.
Jaz sem za možnost izbire.



Ja, ampak če sta mamica in ati vegetarjanca, potem mora biti tudi dete, da ne izstopa iz družinskega okvira.

Meni pa samo ena zadvea ni jasna: narava je človeka naredila za vsejeda - zakaj je potrebno po sili nekih new age gibanj to dejstvo spremeniti. Ni potrebno, da je meso vsak dan na jedilniku, vendar pa je priporočljivo, da je 2x na teden, enako naj bi bile ribe na jedilniku 1x tedensko. Nihče od nas, ki zagovarjamo uravnoteženo prehrano, nima na krožniku vsak dan mesa, vendar pa se trudi, da je družinska prehrana uravnotežena.

Pa še nekaj me žuli in muči cel čas: govorite o bio izdelkih iz domačega vrta. Malo morgen so vaši izdelki ali izdelki kakega kmeta bio, če je zemlja prepojena s fitofarmacevtskimi sredstvi! Zemlje se nihče ne bi smel tako ali drugače dotakniti vsaj 50 let, če bi želel, da se očisti osnovnih strupov.


Kar se tiče ekoloških kmetij, jih kar orng preverjajo verjemi. So kar ostre zahteve za to da dobiš certifikat.
In vegetarianstvo pa res ni neko new age gibanje. No mogoče v sloveniji. Drugače bi se blo pa fajn pozanimat koliko svetovnega prebivalstva mesa sploh ne je. Že stoletja.

Pa smešne ste že s to izbiro otrok. Ker otroci ne morejo izbirat v nobenem primeru. Ker v vsakem primeru morajo živeti tako kot njihova družina. Oblečt se kakor jih oblečejo, jest kar jim dajo, poslušat kar poslušajo, verjet v kar verjamejo starši.....tako pač je. Otroci nimajo izbire. Starši izbirajo za njih. V vsakem trenutku. Nekateri še ko odrastejo.
In za bruhat je koliko obtožujočih mnenj za mamico, ki pač živi v prepričanju da meso ni dobro za njenega otroka(do česar ima vso pravico), na recimo temi o avtosedežih se pa niti ena ni spotaknila ob poste kjer ženske pišejo da včasih pač ne pripnejo svojih otrok. Katera sedaj bolj ogroža otroka?




Nihče ni mamice obtoževal, samo svoje mnenje je pvoedal, med tem, ko je ta strpna vegetarjanska mamica vse, ki imamo drugačno mnenje, zasula s ploho žaljivk.

O ekoloških kmetijah si lahko prebereš tukaj:
http://www.eko-kmetije.info/kaj-je-ekokmetovanje.asp

In potem ti bo najverjetneje jasno, da ne gre le za način kmetovanja, ne gre pa za revitalizacijo zemlje, ki bo naslednjih 100 let v Sloveniji še vedno onesnažena (saj veš, da rastlinice vse snovi, ki jih potrebujejo za rast, posrkajo iz zemlje).

Poglej - mamica lahko živi v prepričanju, da meso ni dobro zanjo, ne more pa živeti v prepričanju, da ni dobro za njenega otroka (otrok potrebuje za rast uravnoteženo prehrano in v to prehrano je vključeno tudi meso, ker smo ljudje pač vsejedi - take nas je naredila narava in to je osnovna zakonitost). Če se bo ta otrok pri 15. letih odločil, da mesa več ne bo jedel, ga pač naj ne, ampak dokler se rast otroka ne umiri, je potrebno upoštevati neke zakonitosti uravnotežene prehrane po prehranjevalni piramidi.


< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 15:41:43 >

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 11:27:38   
meduzica
moram priznat da spoštujem vegetarjance, 2 moji najboljši prijateljici sta vegetarijanki in tudi njuna otroka sta (3 leta in 1 leto)

ampak tako kot jaz spoštujem njiju, onidve spoštujeta mene, ki sem mesojedka in kupujem meso v Merkatorju.

Bi povedala njuni zgodbi, ampak moram priznat da me je minilo...


< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 15:42:31 >

(odgovor članu zaja23)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 12:04:42   
Blueeyes
he he.. kako sem se nasmejala punce... user posted image  user posted image  

no pa še moje mnenje o vegetarijancih.. moja sestra je vegetarijanka, pa spoštujem njen način življenja...  sama si je zbrala svoj način, tako da se ne obremenjujem s tem.. sama sicer nisem vegetarijanka, pa kljub temu redko posežem po mesu... 1d na teden mi je čisto dovolj

mamice in otroci... če je mami vegetarianka, bi bla za moje pojme lahko tok pametna, da bi otroku kljub njeni vegi izbiri dajala meso, ki ga otroci potrebujejo.,.. ko pa bo otrok dovolj star da se sam odloči, pa magar če ne je mesa... pač njegova izbira... to da vegetarianci tud svojim otrokom ne dovolij mesa mi je totalna bedarija, še bolj bedne so matere k to dovolijo...

(odgovor članu meduzica)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 12:27:45   
maja1488

IZVIRNO SPOROČILO: khurde

Mamči, jaz bom svojo vzgajala vegetarijansko, če sploh lahko tako rečem, pač, ji ne mislim ponujati mesa. Ko bo šla v vrtec, bo jedla kar želi in ne bom forsirala vege prehrane zanjo, bom pa prosila, naj je ne silijo, če česa (česarkoli) noče. Prav tako sem 100%, da ji bodo tudi stari starši kdaj ponudili meso, pa naj ji. Dokler je le ne bo kdo (tudi jaz) silil v karkoli.

Meni se zdi pomembno, da se človeku omogoči izbiro in da se sam odloča o sebi, pa čeprav je samo otrok. Lahko se komu zdi neumno, ampak sem prepričana v to, da vsak človek zase najbolj ve, kaj mu paše in kdaj mu to paše. In to ne omejujem samo na odrasle osebe. In vem, da se lahko kdo obregne in reče, da jaz pa določam, da bo vegetarijanec... to je isto kot če rečem, da nekdo drug določa, da bo otrok jedel meso, da bo pripadnik neke vere, whatever. Situacija je ista, smo samo na različnih bregovih ene reke. Jaz sem pripravljena omogočiti mesno prehrano, če bo interes, kot bi morale biti pripravljene tudi ve omogočiti vege prehrano, če se otrok tako odloči (in ne samo to, da se črta zrezek z jedilnika in naj je krompir in solato). Vsak organizem je drugačen in tisto, kar meni super paše, ne verjamem, da enako super paše še komu drugemu. Problem se mi zdi v tem, da si premalo ljudi to prizna, tako vegetarijancev kot mesojedcev; organizem nobenega ni prototip vsem ostalim in treba je poslušati sebe. Tako vege kot nevege mame pač delamo v dobri veri, nobena skrajnost pa nikoli še ni bila dobra.



Otroka je v prvi vrsti potrebno usmerjat in ne silit. Kot praviš, da naj otroka v vrtcu ne bi silili jest mesa oziroma česarkoli pač otrok sam ne bo želel jesti. S takim ravnanjem bo otrok hotel jesti samo čokolado in njemu ljube stvari, kar pa so predvsem sladkarije (pri večini otrok). Torej otroka usmerjaš s tem kaj je zdravo in kaj ne. Vsaj jaz počnem tako. Prav tako otroka ne siliš naj si umiva zobe ampak mu razlagaš zakaj je to dobro in kako si lahko škodi, če si jih ne umiva.

Vsaka naj dela poč po svoje ampak interes pri otroku ponavadi ne vzklije sam ampak potrebuje mal spodbude.

Moja je eno leto zavračala meso in mlečne izdelke (samo mleko je pila). S pogovori sva prišle do te stopnje, da je to zdravo in zdaj sama poje.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 12:57:18   
zoja10
 

never ending story......

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 15:46:21 >

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 13:45:19   
FLASK_A
Am...

Ker jaz ne jem sadja, ga potem tudi otroku ne bom dalauser posted image  
Z izgovorom, da lahko kak vitamin tudi drugod dobi?

Dokler mu bom jaz krožnike s hrano pripravljala, bo sadje dnevno na meniju. Ker vem, da je to dobro zanj. Jaz sem se sama odločila, da tega ne jem, on bo pa to odločitev pripravljen sprejeti šele dosti kasneje kot ob rojstvu.


_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: mamice vegetarijanke
2.9.2009 13:50:29   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

Am...

Ker jaz ne jem sadja, ga potem tudi otroku ne bom dalauser posted image  
Z izgovorom, da lahko kak vitamin tudi drugod dobi?

Dokler mu bom jaz krožnike s hrano pripravljala, bo sadje dnevno na meniju. Ker vem, da je to dobro zanj. Jaz sem se sama odločila, da tega ne jem, on bo pa to odločitev pripravljen sprejeti šele dosti kasneje kot ob rojstvu.



Zakaj pa ne ješ sadja? Sam firbec me je, nič ne drezamuser posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?