|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 18:41:02   
mamamajča
Ja popljuvajte me do konca, to sem itak vedla. Ampak me noben ne more prepričat in me ne bo.
Malo vprašajte druge ŠOLANE vzgojiteljice, kaj si mislijo o tem, saj nisem edina!
Dejstvo je, da lahko narediš kmetijsko šolo in pol leta tečaja, in že delaš v vrtcu.
Tole pa, oprosti, ni prav!

Itak je najbolj pomembno, da si v vrtcu otrokom 100% predana, ampak način, kako prideš tja, je pa beden.


(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 18:41:59   
mamamajča
Aha in ena je že lepo napisala, da kadra je že tako preveč, zato marsikdo ne dobi službe.
Zakaj je pa kadra preveč?
Zaradi prekvalifikacij, ni res?

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 18:45:28   
Najaa
O kakšnem tečaju pravzaprav ti govoriš? Jaz nisem delala tečaja, ampak vse predmete za  vsa leta vzg. Ne vem, o kakem polletnem tečaju ti govoriš? user posted image A to tud obstaja al kaj?
Pa noben te ne pljuva, vsaj jaz ne no. Povem samo, kar mislim in da se  s tabo ne strinjam. To ni pljuvanje.


< Sporočilo je popravil Najaa -- 25.8.2009 18:46:05 >

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 19:04:31   
tanja22
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča


Dejstvo je, da lahko narediš kmetijsko šolo in pol leta tečaja, in že delaš v vrtcu.
Tole pa, oprosti, ni prav!






oj, ne vem od kje tebi take informacije, ki pa so popolnoma nepravilne!!Tečaj se imenuje poklicni tečaj, ki pa ga greš lahko delat le, če imaš dokončano gimnazijo in traja ( če res delaš vse sproti) 1 leto! Iz kmetijske šole pa na tečaj ne moreš, lahko pa opravljaš prekvalifikacijo, za katero pa vejemi, da potrebuješ 2 leti,lp

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 19:07:56   
mamamajča
iz prve roke ti lahko povem, da je v našem vrtcu zaposlena gospa, ki ima opravljeno živilsko šolo in tečaj na ljudski univerzi. In to me moti. In zaradi takih primerov sem proti temu, žal mi je.

(odgovor članu tanja22)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 19:08:50   
tanja22
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča


Mi, ki smo hodili na srednjo strokovno šolo, smo hudićevo švicali. In na faks brez posluha in opravljenih glasbenih sposobnosti sploh nisi sprejet!



prvo kot prvo, a veš kako zgleda preizskus glasbenih sposobnosti? sem ga opravljala, še ko sem hotela iz gimnazije na fax...naredi ga pomoje vsak, samo da od vsakega poberejo 50€....s tem da so letos na 2 faxih tud to ukinl...



(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 20:21:20   
mamamajča
Kje si pa to delala, če lahko vprašam?
Ker mi smo imeli zelo zelo strogo. Na pedagoški fakulteti nas je imela prof. Olga Denac, ki jih je metala enega za drugim, ko sem bla jaz tam.
In še enkrat- samo to hočem povedat, kjer se verjetno strinjate, da ni prav tak način, kot si ga opisala.

Tudi to vem in sama poznam kakšno vzgojiteljico, ki je z diplomo, pa ni nič kaj prida. Tudi tako ne bi smelo bit.
Kar me je najbolj zbodlo, je to, da je moja sestra kot diplomirana letos dobila službo kot spremljevalka gibalno oviranega otroka. Kar je vse lepo in prav, dokler ji ravnateljica ni omenila, da si lahko spremljevalec brez strokovne  izobrazbe, če le imaš željo.
To me pa res moti.
Mislim, da prav takšni otroci potrebujejo strokovno podkovan kader, ni tako?

Žal mi je, če sem bila narobe razumljena ali sem se  preveč ostro izražala. Samo na to ne gledam samo kot mama (in vsaki mami je pred izobrazbo verjetno res odnos vzgojiteljev do otrok), ampak tudi kot ena tistih, ki smo zaradi viška kadra zelo ogrožene. In mi na žalost pač ni všeč, kako lahko hitro opraviš prekvalifikacijo, kot se je ena nerodno izrazila "kar mimogrede."

(odgovor članu tanja22)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 20:31:42   
beibie
hehe kakšn tečaj to se imenuje PREKVALIFIKACIJA POKLICA!!traja eno leto in imaš vse predmeto kot sm jih imela jst vsa štiri leta nazaj ko sem lansko leto končala vzgojiteljsko moja kolegica pa prekvalifikacijo in ko sm jst pisala maturo jo je tud ona!
oddelek programa predšolska vzgoja - prekvalifikacija - izobraževanje odraslih
http://www.svsgl.si/izobrazevanjeodraslih/default.aspx

s tem da me moti to da sm se jst matrala 4 leta mela 4 leta prakso pa strokovne predmete ona pa samo eno leto in zdj sva obedve sprejeti na prosto delovno mesto za pomočnico vzgojiteljice v našem vrtcu!user posted image

aia pa glede glasbenih spodobnostih v prvem letniku sta padli dve sošolki zaradi nesposobnosti glede petja, sedaj pa kolegica dela fakulteto v kopru kjer ima samo zaradi strogosti pri petju zelo slabo povprečje, vse se je zelo spremen9ilo in še zleti se bo lahko dam samo primer omejitve za vpis na višjo npr. v zadnjih 10letih je bilo povprečje tam okrog 75točk oziroma 80 letos pa kar 86 sej to ni normaln no... od tega pa več k polovica gimnazijcev mi pa k smo zaklučl sredno vzgojiteljsko se vsposablal zato smo pa zvisel oziroma nas je polovica zvisela kr neki hjaooo sm jezna user posted image

se opravičujem za izpadlost nism prebrala vsega ampak sam pol pa vidm da je to že stara tema ampak vseen upam da prebere to tist k je prej gor pisu :P


< Sporočilo je popravil beibie -- 25.8.2009 20:34:46 >

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 20:36:58   
mayci
Jaz se tudi strinjam s tem, da prekvalifikacija ne more biti enakovredna štiriletni srednji šoli, čeprav je žal pri razpisih za del. mesta upoštevana kot taka...user posted image

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu beibie)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 20:52:31   
beibie
itak da ne pa tud nikol ne bo mogoče bo po srcu vzgojiteljice k ma rada otroke pa je rada z njimi jo to veseli  GLEDE NA PRINEŠENO ZNANJE PA SAMO PRAKSO PA NIKOLI!!! zakaj madonca bi pa pol sploh mel 4 letne šole če pa lah sam en let hodmo pa še isto zaslužmo a djte djte SVINARIJA!!user posted image

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 20:55:56   
mamamajča
Hvala, o tem ves čas govorim!

(odgovor članu beibie)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 21:02:01   
beibie
sam k več k polovica folka tega ne razume oziroma noče! al pa kr neki bluzijo sej sama vidm k sm šla čez vse to komi končala posodila kolegici knjige za v prvi letnik to se pravi 4 leta stare knjige pa mi jih je vrnila zakaj? zato ker se je cel program spremenu. 4 leta se ne da obdelat v enem letu še posebi ne ker ne moreš tko hitr spremlat novih stvari.. jst sm mela prvi letnik na krku 1 tedn učenje plavanja otrok reševanje otrok iz vode pa vodne igre, drugi letnik sm mela 1 tedn učenja smučanja otrok v kranjski gori 3 leto smo se en tedn učil z otroki rolat pa en tedn pozim drsat 4 letnik smo pa hodil po bolncah pa po vrtcih pa smo igral svojo lastno igro pa sami sešil ikostume nardil scenarij, 4 leta klavirja 3 leta blok flavte pa 1 leto malih inštrumentov, kaj pa na prekvalifikacijiji nrdijo NIČ OD TEGA!!!!!!!!

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 21:19:11   
mamamajča
Tako je. Obvezen je bil instrument (seveda tudi posluh), klavir ali kitara po izbiri, blokflavta in orffovi pa obvezni. Sami smo morali delati glasbene pravljice, jih predstavljati po mariborskih vrtcih. Skozi srednjo šolo in fax smo imeli plesne, likovno, lutke, rolanje, drsanje, plavanje in smučanje, vse obvezno. In ob vsem tem v šoli 14 predmetov in šola je vse prej kot lahka!
Toliko let teorije in toliko ur prakse in naj mi noben ne govori, da naj bomo tiho in zadovoljne, ker ima nekdo možnost priti do iste zaposlitve, ker naredi par enih izpitov.

Spomnih se drugega in tretjega letnika, ko sem imela pouk popoldne,  ob petih zjutraj vstajala, letela na avtobus in na prakso, od tam pa v šolo in ostala do sedmih zvečer. Naučile smo se odgovornosti!
In upam trditi, da smo strokovne in dobre. Žal danes brezposelne.
Sem po porodniški dala prijavo na razpis, pa so sprejeli tisto iz živilske. Pa se počutiš kot en podn od podna- čemu vse to? Ves ta trud, vsa ta leta, če te na koncu zamenja nekdo, ki ni nič delal? In žal pač tega ne morem odobravati!

(odgovor članu beibie)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 21:26:38   
mamamajča
Slovenski jezik, matematika, tuj jezik, geografija, zgodovina, fizika, kemija, biologija, likovna vzgoja, športna, glasbena vzgoja, plesna vzgoja in instrument + praksa.
Tako je zgledal drugi letnik!
V tretjem sta namesto fizike in kemije prišli pedagogika in psihologija.
In še to- če zgledajo plesne in ostalo preveč enostavno, naj povem, da smo se pri plesnih, glasbi itak in likovni umetnosti še kako učili teorijo, pisali teste, potem pa še praktično delo. Z ocenami od 1 do 5.

Ni bilo lahko, smo pa delali, ker smo vedli, zakaj delamo.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 21:30:50   
novo
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Lahko si 100x diplomiran in ne vem kaj še vse, pa če nimaš smisla in filinga za otroke, ti to nič ne pomaga. Lahko pa greš čisto mimogrede (kot je ena napisala) na prekvalifikacijo po tem, ko že nekaj let delaš in delaš s srcem in vsak dan ti je užitek it v službo, prekvalifikacijo pa narediš res dobesedno "usput". Ker se zahteva papir, da imaš to šolo, drugače greš stran. Ostanejo pa taki, ki imajo šolo, v vrtcu pa ne vejo kaj bi z otroci in sami s sabo.Škoda, ja. Sistem je res beden.user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsi imamo možnost izbire poklica, po kakšnih lastnih kriterijih pa si jih oseba zbere, je njena osebna presoja. Neglede na vse, pa so otroci tisti, ki dajo povratno informacijo, kakšna je oseba, ki dela z njimi! user posted image

< Sporočilo je popravil novo -- 25.8.2009 21:36:09 >


_____________________________

Upanje in želja ter sreča

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 21:31:03   
beibie
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravooo mamamajča



< Sporočilo je popravil beibie -- 25.8.2009 21:38:14 >

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 21:37:43   
beibie
kako lahko delaš s srcem če pa mojma nimaš kako vodt svoje srce!!! matr ej hjaoooo kake mate kako boš z srcem vodu 20 otrok povrhu vsega še kšnga s posebnimi potrebami ko nimaš prakse izkušen zato pa smo hodile 4 leta v šolo da smo se strokovn izobrazle kako vodt otroka mu pomagat pri igri ga vodit pri malci kosilu kako lahko nekdo reče kaj mu bodo diplome faqqq folk res nima pojma kakšna odgovornost pa zahtevnost je to delo faq!

http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/triletni-decek-pobegnil-iz-vrtca.html

ko se pa kej tazga zgodi... vzgtojiteljica more bit na vse prpravlena in ne moreš bit samo v enem letu lepo vas prosm!!
res da se dogaja tud najbolšim da se kaj pripeti in najslabšim sam tuki je v igri in varstvu otrok halooo otrok + kadr z zelo malo izkušnjami samo eno leto!!??? ne vem no!! ni vse v srcu pa volji vrjemite da ne!!


res pa da je tudi nekaj ljudi ki so po prekvalifikavciji odlični res je in hvala bogu samo tega je zelo malo in včasih se jih malo prehitro da direktno v skupino potrebno bi bilo vsaj še 2 do 3 leti kot delo 3 je da se pridobi praksa! moje mnenje


< Sporočilo je popravil beibie -- 25.8.2009 21:40:15 >

(odgovor članu beibie)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 22:08:57   
ellie
Heheh...vidve sta pa me zdaj nasmejaliuser posted image  vidim, da sta čist not padliuser posted image

Čeprav se strinjam s tem, da je naš šolski sistem za en k****...in vse povezano s tem, ampak še vedno pa ne vidim fore v tem, da se jezite na tiste, ki so dobile službo namesto vas. Je** ga...tako je življenje. Vedno več je odvisno od zvez...tako kot v vseh drugih službah.

In jaz poznam kar nekaj punc, ki so naredile prekvalifikacijo...pa so super pomočnice. Da pa ne govorim o dijakinjah (tudi 4. letnika)...ki so se obnašale na praksi kot ene kure. V vseh letih lahko samo za 1 rečem, da je bila sposobna tega dela. In toliko o teh 4ih letih šolanja.

In vsaka srednja šola te uči odgovornosti! A mislite, da na drugih šolah pa ni driblanja in zgodnjega vstajanja in celodnevnega matranja v šoli? Vzgojiteljska nič ne izstopa.

Pa konec koncev tudi vsak pač ni za vse...enim bolj leži plesna, drugim glasbena, tretjim likovna umetnost. Ti se lahko teoretično podkuješ v vseh...ampak ne verjamem, da je katera od vas tak genij, da bi bila v vsem naj naj naj.

Drugače pa tudi tisto o učenju smučanja, plavanja,...in ne vem česa vse...je čisto mimo. Od kdaj pa vzgojitelji to učijo otroke v vrtcu? Res pa, da jih spremljajo na vse te tečaje...in jih tam potem prevzamejo tisti pravi učitelji teh veščin. Ko sem spremljala otroke na tečaj plavanja, kot vzgojiteljica niti do bazena nisem smela. In kaj mi potem pomaga, če sem se tega učila v šoliuser posted image

Jaz še vedno pravim, da ocene in izobrazba nista pomembni za dobro delo. Moj je samo gimnazijski maturant (sicer piše zdaj diplomo)...pa že 10 let dela v enem podjetju...in je na tistem delovnem mestu najbolj uspešen. Pa nima "primerne" izobrazbe.

Vsekakor pa je za uspešno delo potrebno veliko prakse in izkušenj!

(odgovor članu beibie)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 22:13:09   
ellie
Aja...pa še to. Nisem opazila, da bi bilo kak problem dobit službo...ne na štajerskem koncu, kaj šele v Lj. Če se ti le da premaknit rit in it delat tudi v drug kraj. Vem pa, da je na koroškem koncu to mal večji problem...tam je pa tako nasplošno problem zaposlitve...ne samo v vrtcu.


(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 22:18:35   
mamamajča
Ma ja, itak...
saj ne pravim, da smo se samo na vzgojiteljski tak matrali, ampak primerjam ŠOLO ZA VZGOJITELJICO IN PREKVALIFIKACIJO!
Ni primerjave, na koncu smo pa enakovredni....

In nisem govorila o štirih letih šole, ampak o sedmih. In prekvalifikaciji.

In samo še enkrat vprašam: Danes se odločim postati medicinska sestra. kaj moram? Naredit celo srednjo šolo, al mam mogoče kje kak program prekvalifikacije. NIMAM!
o tem govorim.
In bom sploh zaključila to debato, ker itak nima smisla. Kdor hoče razumet, itak razume.

Ne potiskajte potem svojih otrok, ko bojo večji, v šole pa na faks, ampak jim predlagajte, naj raje naredijo samo eno leto, bojo itak bolj uspešni....
To zagovarjate ves čas...


(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 22:21:33   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Nisem opazila, da bi bilo kak problem dobit službo...ne na štajerskem koncu, kaj šele v Lj. Če se ti le da premaknit rit in it delat tudi v drug kraj.



Jah, slabo opažaš....user posted image

Prosim?



(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 22:30:08   
ellie
Ja jaz sem vedno dobila službo v vrtcu, ko sem želala. Ker sem kar nekaj vrtcev menjala...ker sem iskala nekaj, kar očitno ne obstaja. In to brez zvez. In tudi vse, ki jih poznam, so brez problemov dobile službo. Res pa da je s faksom dosti lažje dobit.

mamamajča tisto ni letelo na tebe, če si slučajno mislila. Je pa dejstvo, da se folku ne da premaknit iz svojega kraja...niti zavoljo službe. Češ...jaz pa se že ne bom vozil 1 uro v službo.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 22:42:49   
beibie
hahah hjaooo kok eni slabo berejo... prej sm napisala da sm dobila šiht da sm redno zaposlena in da ne pluvam po puncah ki so se prekvalificirale ampak po sistemu k ne pele nikamor več!!!

jao jao ja šiht se pa itak takoj dobi tud na dolenskem koncu je zdele kr neki ponudb. ampk sej pravm jst in mamamajča pa sva se spravle na sistem šolski in razlike med učenji... sam sej ma ona prou tud men se ne da več ubadat stem lepo pa to da ma vsaj edn podobno mišljenje kot jaz me veseli za ostale pa..... po želji....user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Ja jaz sem vedno dobila službo v vrtcu, ko sem želala. Ker sem kar nekaj vrtcev menjala...ker sem iskala nekaj, kar očitno ne obstaja. In to brez zvez. In tudi vse, ki jih poznam, so brez problemov dobile službo. Res pa da je s faksom dosti lažje dobit.

mamamajča tisto ni letelo na tebe, če si slučajno mislila. Je pa dejstvo, da se folku ne da premaknit iz svojega kraja...niti zavoljo službe. Češ...jaz pa se že ne bom vozil 1 uro v službo.


(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: pomočnica vzgojiteljice
25.8.2009 23:05:43   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: beibie

kako lahko delaš s srcem če pa mojma nimaš kako vodt svoje srce!!! matr ej hjaoooo kake mate kako boš z srcem vodu 20 otrok povrhu vsega še kšnga s posebnimi potrebami ko nimaš prakse izkušen zato pa smo hodile 4 leta v šolo da smo se strokovn izobrazle kako vodt otroka mu pomagat pri igri ga vodit pri malci kosilu kako lahko nekdo reče kaj mu bodo diplome faqqq folk res nima pojma kakšna odgovornost pa zahtevnost je to delo faq!

http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/triletni-decek-pobegnil-iz-vrtca.html

ko se pa kej tazga zgodi... vzgtojiteljica more bit na vse prpravlena in ne moreš bit samo v enem letu lepo vas prosm!!
res da se dogaja tud najbolšim da se kaj pripeti in najslabšim sam tuki je v igri in varstvu otrok halooo otrok + kadr z zelo malo izkušnjami samo eno leto!!??? ne vem no!! ni vse v srcu pa volji vrjemite da ne!!


res pa da je tudi nekaj ljudi ki so po prekvalifikavciji odlični res je in hvala bogu samo tega je zelo malo in včasih se jih malo prehitro da direktno v skupino potrebno bi bilo vsaj še 2 do 3 leti kot delo 3 je da se pridobi praksa! moje mnenje



Ojoj, sem bila zraven, ko je eni vzg. pobegnil otrok iz vrtca. Iz sosednje skupine. Ženska je bila čisto sveža, šele nekaj mesecev je delala. Se pravi, zakladnica svežega znanja. Pa ji je uspel pobegnit. Le kako, če je delala 7 let šole?
Ma ne tako posploševat. Borite se kot levinje, da bi dokazale nekaj, kar sploh nima veze. Kot je ena napisala, sej ni važno, kako prideš do poklica, ki te veseli. Pomembno je, da sploh ugotoviš, kaj si želiš delat. Pa ne se takoj bunit, no.

(odgovor članu beibie)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: pomočnica vzgojiteljice
26.8.2009 0:07:44   
tanja22
IZVIRNO SPOROČILO: beibie

hehe kakšn tečaj to se imenuje PREKVALIFIKACIJA POKLICA!!traja eno leto in imaš vse predmeto kot sm jih imela jst vsa štiri leta nazaj ko sem lansko leto končala vzgojiteljsko moja kolegica pa prekvalifikacijo in ko sm jst pisala maturo jo je tud ona!





obstaja POKLICNI TEČAJ za vzgojitelja predšolskih otrok, ki ga greš lahko delat z dokončano gimnazijo. Prekvalifikacija je pa iz drugih srednjih šol. Sicer je povsem isto, sam imenuje se drgač...


aja, pa še to. mam sodelovko, diplomirana vzgojiteljica, se pravi izobražena, prej je nardila srednjo vzgojiteljsko. Dela s pomočnico ki je nardila prekvalifikacijo. Pa uprašajte starše, katera je bolj strokovna, pa katero majo otroci rajš....

jaz priznam, da je prekvalifikacija sigurno lažja od srednje vzgojiteljske šole, a še zmerej vztrajam da moreš bit človek zato. Vem pa tud, da če bi pri 16 (ko me je metala puberteta) hodila v srednjo vzgojiteljsko, ne bi odnesla od šole popolnoma nič...tako da sem pri 23 letih na prekvalifikaciji odnesla veliko več.



(odgovor članu beibie)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?