|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hoja (dobesedno) v vrtec
31.5.2011 8:30:37   
*MaJaLe*
Pozdravljene,

zanima me vaše mnenje glede tega, da otrok sam hodi v vrtec (po hodniku, ne da se pelje z avtomuser posted image ).
Moj tamali ima 2 leti in 3 mesece, ampak je še v jaslični skupini. Vse otroke prinesejo starši in jih iz naročja predajo vzgojiteljici. Moj Leon je najstarejši v skupini in pri vseh stvareh baje ful pomaga, je priden in vse nardi sam. Od prejšnjega torka so mi začele težit, da naj ga pustim, da sam hodi.
Naj povem, da ga zbudim 10 minut prej, ga preoblečem in šibamo v vrtec (2 minuti oddaljen od bloka). Tako, da je ponavadi še tako utrujen, da ne ve niti da je živ.
Dejansko že en teden vsako jutro poslušam očitkeuser posted image  danes me je srečala ena od vzgojiteljic na hodniku: "spet ga nosite!"...nisem vedla kaj rečt..in sm rekla: "pa če noče...se še cartamo"...in je ponovila za mano s SPAČENIM glasom: "pa če nočeee"...mater...user posted image

Ne vem...a delam js narobe??Že tako noče hodit v vrtec, da bi ga zjutraj še vsega zaspanega matrala še s tem, da more it do čisto zadnje učilnice peš? Ne vem no...
Hvala za vaša mnenjauser posted image

_____________________________

Leon, 21.2.2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
31.5.2011 8:36:40   
blaža
ma halo??user posted image

Ok, sem zato, da so otroci samostojni, da mi pa to komplicirajo, pa tako za mojim hrbtom,..Bi se pa zmenla za sestanek oz govorilno uro z vzgojiteljico in razložila bolj na drobno, če ne razumejo, da je otrok zjutaj zaspan, zbujen 10 min pred tem in da rabi čas, da pride k sebi,..

so tudi otroci, ko vsako jutro jočejo, kaj pa z takimi nardijo? Aha razvajeni so taki otroci, in pustijo jih, da zjutraj tulijo,.user posted image

Ko je bil naš ta mali star dve leti je mel en cajt obdobje, da ni lih vesel hodil v vrtec. In je šel lepo direkt iz mojih rok, v naročje vzgojiteljice oz pomočnice. So ga lepo pocartale, in ko se je malo predramil, se je šel igrat. In je včasih imela v naročju tudi po 3 otroke, pa jih cartala. Ena tovaršica je celo nosla na fotoaparatu slikice svojih muc, ( ki naš je nor na mačke user posted image ), da je šel pol takoj k njej brez problema, gledat slikice in sem na hitro šla, da ni blo joka.



_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu *MaJaLe*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
31.5.2011 8:51:20   
Petka09
Jao, sej ne morem verjet... kakšen odnos vzgojiteljic pa je to??? Saj je res, da je treba otroke naučit samostojnosti, naše vzgojiteljice jih tudi pustijo, da se sami obuvajo in probajo oblečt v jaknice in dat kape na glavo... Ampak je pa neka meja oz. se vzame v ozir to, da so to le še majhni otroci, ki jih vodijo čustva in da je lahko en dan tako, drugi dan drugače. En dan bo razpoložen za marsikaj, drugi dan pa se niti zjutraj v igralnico ne bo pustil iti... Ne vem no.
Naša je tudi stara 2 leti in skoraj 2 meseca. In zjutraj, ko jo pripeljem v vrtec, tudi vidim marsikaj: od tega, da otroci sami veselo tečejo v igralnico, do tega, da ga starš prinese iz avta.. sploh, če so še zaspani, ali pa so bili mogoče prej več dni doma in jim je zdaj malce krizice spet prit nazaj v vrtec.. In nihče ne komplicira zaradi tega.
Naša se že lepo sama obuje, sezuje,... tudi sama si skuša slečt jaknico... In jo pustim, si pač malo več časa vzamemo.. Pride pa dan, ko ji ni do tega, pa kaj trmari, pa noče... Pa moram pomagat... Kaj naj zdej, jo vsak dan silim?? Odrasli lahko bolje skrijemo svoje slabo počutje in ne kažemo navzven, da nam tudi vedno NI do nečesa.... Otroci pa so vodeni spontano s čustvi in se odzivajo tako, kot se počutijo.

Torej, nič ne delaš narobe... Jaz bi takim vzgojiteljicam malo napela, ker neko spačeno obnašanje pa res ni na mestu.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
31.5.2011 9:18:46   
mika
n je ponovila za mano s SPAČENIM glasom: "pa če nočeee"...mater...


pa ne se hecatuser posted image user posted image user posted image ....adioooooouser posted image ponovila je za tabouser posted image ...to pa je res zrela oseba....

jaz na splošno takšnega obnašanja oz. odnosa ne prenesem. Na lep način bi jo spucala, da definitivno ne mislim več debatirat zakaj nosim otroka in naj se vede svojim letom primerno.

naša je začela v vrtec hodit pri 2 letih in 9 mesecih in sem jo dolgo nosila iz avta v vrtec. Stiskali sva se in lupčkali, preden je šla v igralnico.

Pa sej ne morem verjet, kaj mora bit to za eno osebo, da gre spačeno ponavljat za tabouser posted image


(odgovor članu *MaJaLe*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
31.5.2011 9:21:55   
Doll
Ti delaš narobe samo to,da se ne znaš postaviti zase in za otroka. Pustiš da te drugi komandirajo in tako kritizirajo. To je tvoja težava in nič drugega. Če pač pustiš potem tudi goltaj svinjarijo

(odgovor članu *MaJaLe*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
31.5.2011 10:04:52   
mateyka
jaz sem tudi poslušala, da jo razvajamo in da naj sama več hodi. samo potem je pa enkrat klik nardilo in ji ni problem hodit. mislim da je bolje če pustiš da se to spontano zgodi kot da forsiraš user posted image

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
31.5.2011 10:09:05   
mmart
Meni je tudi zadnjič rekla, da naj tamala (20 mesecev) sama pride. Pa sem se postavila v bran, češ, se še cartamo in jo potem predamo v njene roke. In lahko rečem, da sem bila vesela, da si je vzela nekaj časa in mi razložila kaj je s tem mislila.

No, razumela sem jo takole. Ko otroka uredim (obujem, uredim), naj se še postiskam in ji dam ljubčka ter se v miru poslovim. Potem pa jo še iz garderobe napotim peš proti vzgojiteljici. Vzgojiteljica čaka, da pride otrok sam do nje (pri nas se iz garderobe vidi v učilnico). Tak pristop so menda uvedli, da bi se otroci nekak naučili nekega zaupanja in da vidijo, da zmorejo nekaj sami. Dobijo neko zaupanje vase, pa še ponosni so, ko jih vzgojiteljice potem takoooo zelo hvalijo.

Sama sem opazila, da je tamala kmalu sama povzela rutino in se je po ljubčku odpravila do vzgojiteljice. Od takrat ni več solzic zjutraj. Načeloma mi je ta sistem všeč. Je pa res, da sem hvaležna, da si je vzgojiteljica vzela čas in mi zadevo razložila.

Upam, da gre pri vas za isto stvar, je pa res, da bi lahko vzgojiteljica ravnala drugače. Ne more nekaj zahtevat in zasmehovat. Tam je zato, da pomiri tako otroka kot starša. In ne vidim razloga, da si nebi mogla vzeti minute ali dve in ti na kratko razložiti. Vsak otrok je individualen in je potrebno upoštevati, da lahko da mu ne bo ustrezalo.

Kljub temu priporočam, da se obrneš na vzgojiteljico in naj ti ona razloži zakaj je to zahtevala.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
31.5.2011 10:09:09   
pety78
Jaz sem zjutraj hitreje, če jo dvignem v naročje in jo nesem čez cesto do vrtca. Kadar imamo več časa, gre seveda peš, ampak ona bi se vseeno nosila.user posted image Ne vidim v tem nobenega problema, pa bo stara julija 3 leta. Malo jih je pa še fajn požulit, preden gredo v vrtec, no. Jaz ji do vrtca potem še par lubčkov stisnem. user posted image

_____________________________



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
31.5.2011 10:18:04   
Anonimen
Mah, a veš, da mi je čisto vseeno, kaj in kako delajo drugi. Če se radi crkljajo, naj se, če ne, naj se ne,...
Pri nas ena družina vsako jutro priteče v vrtec, se lovi po hodniku in žgečka. Smeha polno. Meni so luštni, komu pa verjetno gredo v nos, ker so tako glasni.
Pri nas je tako, da do vrtca pridemo z avtom, do garderobe tamalo nesem, starejša gre sama na svojo stran, se tam preobuje in me počaka, medtem pa mlajšo zrihtam, jo polupčkam, povem, da pridem ponjo popoldne in naj se ima v vrtcu lepo. Potem ji pustim, da sama steče v igralnico vzgojiteljici v naročje.
Starejša pa kot rečeno, se hoče sama urediti in biti samostojna, ko je bila stara 2 leti pa se je stiskala celo pot, vzgojiteljici sem jo oddala iz naročja. Pa ni bilo nobenih problemov.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
31.5.2011 10:40:01   
betty.ford
mmart, si zelo lepo napisala!

nam so obrazložili nujnost samostojne pot od garderobe do igralnice malo drugače:

zaradi primerov, ko se je dogajalo, da so otroci jokali in se držali mame oz. očeta kot klop, ko so jih morale vzgojiteljice dejansko iztrgati iz varnega naročja - so bile one tiste slabe in jim otroci niso potem zaupali. zato so uvedli samostojne korake, ko otrok sam pride do vzgojiteljice v njeno naročje in pomaha mamici in očku.

in je bilo na začetku res lažje. otrok je dejansko stekel vzgojiteljici v naročje in se tam potolažil. v garderobi sem se od njega poslovila z objemčkom, poljubčkom... potem pa z roko v roki odšla z njim do igralnice.

zdaj, včasih, izrazi željo, da ga nesem do igralnice - to tudi storim, ker se želi malo dlje pocartati pri meni, a ko prideva do vzgojiteljice, zamenja naročje.

priporočam pa, da otroka ne nosite še spečega v vrtec. rajši ga doma malo prej (kakšno uro) zbudite. se mi zdi, da je najhujše v polsnu menjati prostor in osebe. sama se zelo rada zbudim tam, kjer sem šla spat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
31.5.2011 10:41:28   
ksenija12
Vsak po svoje:) Predvsem pa ne se sekirat. Naslednjič, ko bo kdo dal kakšno pripombo, obrni na hec. Kaj pa vem, nekaj v tem stilu, ste mu 'fauš', a ne? Ko bi še mene kdo nosil:) Ti delaj to kar paše tebi, ne oziraj se na druge, sploh pa ne pri takšni stvari..Najdi šaljiv komentar.. Smeh je pol zdravja..;) Govorim iz izkušenj, ker tudi mene zmotijo takšni komentarji (ne gre za enako stvar, ampak pač kaj drugega), pa se ful sekiram, pa ne vem, kako bi reagirala, pa mi moj dragi zmeraj reče, naj se raje malo pohecam namesto da prepričujem druge, da naj se ne vtikaj v moj način vzgoje, razmišljanja...In deluje!

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
31.5.2011 19:54:03   
PC Baby
Nam so tudi na enem predavanju razložili psiholške in vzgojne vidike tega, da otrok sam odkoraka v igralnico in ne gre iz naročja. K
Ko smo začeli prakticirat, moram reč, da bi se kar strinjala z njimi.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
1.6.2011 11:09:13   
kalbo
Pri odgovoru na tole temo sem mal razdvojen. Po eni strani, otrok ma svoje noge in ne rabi več tebe, da ga prenašaš gor pa dol in je sposoben sam hodit, po drugi mi pa takle odnos vzgojiteljice dvigne pritisk in bi ob taki reakciji od mene doživela urnebes.

Torej. Tvoj otrok ni več dojenček in fino bi blo, da se temu primerno začneš vest do njega. Cartanje je sede, od točke A do točke B se pa hodi, ker pri 4 letih tebi lahko križ odpade.
Ob naslednji takšni reakciji pa vzgojiteljici le povej, kar ji gre.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
1.6.2011 11:37:52   
krogec
Bi se strinjala z ocenami, da je navajanje otroka na samostojnost zelo pomembna faza vzgoje, še zlasti v povezavi z ustvarjanjem otrokovega zaupanja - na eni strani do staršev, ki ga"pustijo" v vrtcu, in na drugi strani do vzgojiteljice, ki zanj skrbi večino aktivnega dela dneva. Vendar tega ne gre izvajati pod prisilo ali pritiskom, češ da je otrok že dovolj star. Otroci pri različni starosti osvajajo določene veščine in se različno hitro privajajo na nove zahteve.
Naš je npr. star 1,5 let in je v vrtcu pol leta. Niti od začetka ni kaj dosti jokal, samo parkrat. Do nedavno sem ga nosila v igralnico (dejansko na rokah prestavila iz pulta, kjer se preobujeva, ker so vrata sobe čisto zraven), kjer ga je v naročje vzela vzgojiteljica. Po novem že nekaj dni sam odkoraka in zašiba k igračam. Kadar pa ga prime, zavije k vzgojiteljici in se pocartata.
Mislim, da bo otrok sam pokazal, koliko samostojnosti želi - treba ga je le dobro opazovati in razumeti signale z njegove strani. Zato je nekak nujno, da je ob prihodu v vrtec zbujen, ker prestavljanje napol spečega otroka in postelje direkt v vrtčevski tempo, po moje, otroka močno zmede in ni dobro zanj. Se strinjam z enim prejšnjih komentarjev, naj se otrok doma zares zbudi in potem odide ven.

Vsekakor pa odziv vzgojiteljice ni bil niti korekten niti profesionalen in bi se jaz obvezno pogovorila z njo.

Pa srečno!

_____________________________

¤ ¤ ¤

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
1.6.2011 12:19:34   
Doll
betty se mi zdi da pretiravaš  s tem da so vzgojiteljice slabe in da jim otroci potem ne zaupajo.

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
1.6.2011 14:13:59   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: betty.ford
Priporočam pa, da otroka ne nosite še spečega v vrtec. rajši ga doma malo prej (kakšno uro) zbudite. se mi zdi, da je najhujše v polsnu menjati prostor in osebe. sama se zelo rada zbudim tam, kjer sem šla spat.

Če jo peljem jaz jo zbudim ob 6:15. Sama nimam z njo nobenih problemov ampak bi pa rada vedela kdaj naj bi jo po tvoje zbudila, če bi imela take teževe kot jih nekateri opisujejo.


_____________________________

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
1.6.2011 16:09:40   
betty.ford
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

betty se mi zdi da pretiravaš  s tem da so vzgojiteljice slabe in da jim otroci potem ne zaupajo.


user posted image  malček sem se res bolj napačno izrazila - ampak vseeno, če trgaš otroka iz naročja staršev ni ravno prijetno, ne? ne vzgojiteljici, ne otroku in ne staršu.
ne vem, jaz sama bi težko zaupala človeku, ki me na silo odstrani od mamice...

sicer: če si opazila, sem napisala da tudi jaz kdaj nesem otroka do igralnice (zdaj, ko sta z vzgojiteljico že crkljiva) - tista hoja je bila nujna v začetku, pri uvajanju.
pa tudi zdaj vidim, da ko gre sam, je vsekakor boljše volje kot pa če ga jaz nosim.

Sunny Morning - ne vem, vsak posameznik ve, koliko njegov otrok potrebuje za zbujanje. pri nas je pol ure vsekakor minimalno (da se zbudi, kaj popije, se umije, da ga oblečem,...) - slabo uro pa vzamem, da ne hitimo - da nismo živčni, če se slučajno kdo spomni, da ga kakat, da bi še kakšen drug "nujen" opravek naredil,...
6.15 je poleti kar fajna ura za vstajanje, pozimi pa zna biti težko. glej, če ne moreš zaradi začetka delovnika, pač ne gre - saj ne pišem pravil. je bil le nasvet.

aja: mi smo imeli kar hude probleme, če smo ga želeli prehitro kar spravit: je bilo ogromno brcanja, kričanja - je vsekakor boljše, če si za vstajanje in zbujanje vzamemo čas.

colt, mislim, da gre tukaj za malo lažje otroke oz 4.letnikov,... čeprav se včasih 4letnika da lažje nesti, ker se te oprime kot koalauser posted image  in je lahek kot peresce.

< Sporočilo je popravil betty.ford -- 1.6.2011 16:11:32 >

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
2.6.2011 12:14:29   
Najaa
Men se pa zdi to taka malenkost, ki že rahlo meji na neumnost. A če bo mama prinesla otroka v naročju bo pa kar nesamostojen? Zjutraj, ko še napol spijo in so razpoloženi za cartanje... eh, brezveze. MaJaLe ti delaj kakor si delala do zdej. Da se vzg. v kaj takega vtakne... Brezveze. Sploh nisem nikoli o tem razmišljala. Včasih tamalo nesem, včasih gre sama... kakor ji paše.

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
3.6.2011 20:05:14   
pelin
Naj povem, da ga zbudim 10 minut prej, ga preoblečem in šibamo v vrtec (2 minuti oddaljen od bloka). Tako, da je ponavadi še tako utrujen, da ne ve niti da je živ.
IZVIRNO SPOROČILO: *MaJaLe*

Pozdravljene,

zanima me vaše mnenje glede tega, da otrok sam hodi v vrtec (po hodniku, ne da se pelje z avtomuser posted image ).
Moj tamali ima 2 leti in 3 mesece, ampak je še v jaslični skupini. Vse otroke prinesejo starši in jih iz naročja predajo vzgojiteljici. Moj Leon je najstarejši v skupini in pri vseh stvareh baje ful pomaga, je priden in vse nardi sam. Od prejšnjega torka so mi začele težit, da naj ga pustim, da sam hodi.
Naj povem, da ga zbudim 10 minut prej, ga preoblečem in šibamo v vrtec (2 minuti oddaljen od bloka). Tako, da je ponavadi še tako utrujen, da ne ve niti da je živ.
Dejansko že en teden vsako jutro poslušam očitkeuser posted image  danes me je srečala ena od vzgojiteljic na hodniku: "spet ga nosite!"...nisem vedla kaj rečt..in sm rekla: "pa če noče...se še cartamo"...in je ponovila za mano s SPAČENIM glasom: "pa če nočeee"...mater...user posted image

Ne vem...a delam js narobe??Že tako noče hodit v vrtec, da bi ga zjutraj še vsega zaspanega matrala še s tem, da more it do čisto zadnje učilnice peš? Ne vem no...
Hvala za vaša mnenjauser posted image

No, kot prvo, bi tudi jaz rekla, da je strokovna delavka malo neprimerno odreagirala s svojimi pripombami in pačenjem... Starši imate pravico ( za moje pojme je to celo nujnost) svojega otroka crkljati do neba in nazaj... Vendar  se meni pri tvojem postu ne zdi problem v crkljanju ampak ta tiči drugje... Poleg drugih  zadev, mi je pri tvojem postu padlo precej stvari v oči, ki bi tudi mene osebno zelo motile in bi te, če bi imela otroka pri meni, zagotovo prosila, če se oglasiš na kratek razgovor...Rada bi razjasnila kar nekaj stvari, če dovoliš, ki bodo mogoče pomagale tebi in nekoliko opravičile čudno vedenje vzgojiteljice...
Zakaj otroka zbudiš šele 10 min pred odhodom?( Tudi če zaradi tvoje službe, bi ti v tvoje, predvsem pa v otrokovo dobro svetovala, da ga zbudiš prej)...Ali si ti dobro razpoložena, če moraš v parih minutah po tistem, ko se dvigneš s postelje oditi od doma?( Gotovo tudi ti rabiš čas, da se konkretno zbudiš in prideš k sebi...z otrokom je podobno , saj sama navajaš, da je tako utrujen , da ne ve niti da je živuser posted image ...)Ali se ti otrok med tem, ko ga oddajaš vzgojiteljici , joka, se te oklepa,...odklanja vstop v igralnico?( To sklepam, ker praviš, da v vrtec že tako ne hodi rad...Oprosti, ampak če prineseš v vrtec zaspanega  in nerazpoloženega otroka je skoraj brez veze pričakovati, da bo ves vesel stopil v igralnico)Ali se vama to vleče že dlje časa?( Če takole prihajanje  v vrtec traja že dlje časa, pa še nisi ugotovila  kje ga biksaš oz. tega nisi prenehala kljub svetovanju vzgojiteljic, kar nekako verjamem, da te imajo rahlo zadosti...Oprosti, ampak tisto jutranje crkjanje ne bo rešilo ničesar, če boš ti še naprej v vrtec vodila zaspanega in nerazpoloženega otroka....

To, da otroka oddajaš iz natročja v naročje, je še najmanjši problem, oz...se to meni ne zdi nikakršen problem...Problem se pojavi takrat, če ti mora vzgojiteljica otroka vsak dan vleči z vrata, vsega jokajočega , kričečega in včasih tudi brcajočega...Verjemi...dan za dnem ista scena, ti krepko načne živce, sploh, če vidiš, da starš kljub tvojim nasvetom in prošnjam še naprej dela iste napake, za katere nažalost plačuje otrok...
To so zadeve, ki jih ti po moje počneš narobe...če sem se pri kateri stvari zmotila, ker pač ugibam in predvidevam na podlagi izkušenj, se ti iskreno opravičujem...Bistvo mojega nakladanja je namreč  v tem, da mi ni vseeno, če tvoj fantek trpi...

(odgovor članu *MaJaLe*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
3.6.2011 20:30:20   
Katjusa
moje mnjenje: vsak starš pač po svoje.....
naša navada: hodimo peš imamo tud tako čist blizu in je star fabruarja bil 2 leti in si zjutraj celo sam pižamo sleče in potem si hlače da sam gor obuje se sam.... pa ga budimo tud tik predno je treba it... hodi pa peš že od jeseni (ko je bil star leto in pol) in tud vso zimo je hodil..... mal samostojnosti jim nič ne škodi cartanja pa tud ne...
ne oziraj se na opazke sama se odloči kako vama najbolje paše nič ga ne bo manj če ga nosiš in nič več če ga nebi....

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
4.6.2011 22:18:07   
Roberta69
Meni se zdi to čist neumestno. Kaj njih briga, kako pride user posted image Jaz bi bila zelo huda in prepričana sem, da me nihče ne bi več spraševal česa tako butastega. To sploh ni na mestu. S čem se v enih vrtcih obremenjujejo in kakšen odnos- ne morem verjet (pri nas se kaj takšnega ne bi zgodilo niti pod razno). Recimo naše otroke vzpodbujata že od jasli (moj je prišel kasneje), da se sami oblačijo, obuvajo in ker želita, da bi to počeli tudi starši (ki včasih ne, ker se nam mudi, ali pač kar tako), čisto prijazno na roditeljskem omenita, da je zaradi njihove samostojnosti fino to in to, še vedno pa valda lahko in bomo počeli, kot nam ustreza, saj so otroci navsezadnje naši - ampak naši vzgojiteljici jima vedno želita samo dobro, tako da je dialog vedno pozitiven.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
5.6.2011 11:50:31   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: betty.ford

colt, mislim, da gre tukaj za malo lažje otroke oz 4.letnikov,... čeprav se včasih 4letnika da lažje nesti, ker se te oprime kot koalauser posted image  in je lahek kot peresce.


Colt ?user posted image  Sicer je v redu dec, sam vseeno.

Ta dveletnik, ki se nosi v igralnico pa hitro rata 4 letnik.

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
5.6.2011 11:58:53   
Anonimen
Ne vem, naše vzgojiteljice otroka počakajo v garderobi in ga izljubijo (no, vsaj mojega, ker se pusti user posted image ). Grozno, itak, da bo scrkljana, če še ni. V igralnico gredo najbrž sami, ker vzgojiteljica počaka vsakega otroka.

Ma ne vem, traparija, da se razburja za dobro jutro, sploh če je otrok še čisto pospan, je to neprimeren trenutek za razlago, kaj je treba naredit, da bo vzgojno in prav.

Mi res ni jasno, od kje toliko nevzgojenih otrok, ko vzgajamo dobesedno na vsakem koraku user posted image .

(odgovor članu *MaJaLe*)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
5.6.2011 15:45:04   
betty.ford
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: betty.ford

colt, mislim, da gre tukaj za malo lažje otroke oz 4.letnikov,... čeprav se včasih 4letnika da lažje nesti, ker se te oprime kot koalauser posted image  in je lahek kot peresce.


Colt ?user posted image  Sicer je v redu dec, sam vseeno.

Ta dveletnik, ki se nosi v igralnico pa hitro rata 4 letnik.


skuza user posted image  


(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Hoja (dobesedno) v vrtec
5.6.2011 15:47:07   
betty.ford
Mi res ni jasno, od kje toliko nevzgojenih otrok, ko vzgajamo dobesedno na vsakem koraku .


preveč pozornosti?

naši otroci se rodijo zvezdniki!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?