|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
28.9.2014 11:30:11   
Saša33
Še moj nedeljski pozdrav.


No, mi smo čez rok. V četrtek sem imela kontrolo. Nič popadkov. Ctg ok, me je pogledal in povedal da sem 2 prsta odprta, vrat š eni zmehčan. Da imam kontrolo v četrtek.

V petek me je vse spodaj bolelo, veliko sluzi prozorne a nič popadkov, komaj sem sedela. Drugače pa sem prespala zadnji tden vse noči kot polh, pa še vsak dan po 2h. Ne morem verjeti. V petek je prišla še celo mami prespat k meni, ker sem mislila da bo kaj.

Včeraj smo žagali drva, da jih spravimo pod streho. POčutim se 1a, naspana, nič mi ni, rzen trebuha. Nič špikanja, nič bolečin, madona pa v petek sem imela rok.

Jutri imam namen iti na en dolg sprehod, pa na stolp 100 stopnic, da vidim če bo kaj. NOčem, da mi kaj sprožijo.

Se oglasim če bo kaj.

pa pa

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
   RE: Oktrobrke 2014
29.9.2014 9:38:51   
kar86
pozdravljene punce user posted image

pa sem v 38.tednu user posted image ..kako gre hitro. je že kar napornouser posted image ..mislite da bo luna kaj pomagala da bi kaj prej rodile ?user posted image verjetno v septembru ne bo nič, sta samo še 2 dni, in mislim da bomo kar v oktobru rojevale user posted image

kako pogosto hodite na pregled k G ?

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
   RE: Oktrobrke 2014
29.9.2014 10:18:07   
lila5
kar86, oprosti, ker šele zdej odgovarjam, ma ni toliko časa kot prej user posted image

Mislim, da imaš vso pravico it na ctg, pa če se kaj dogaja ali ne...saj nas tudi ginekologi pošiljajo "kar tako" zadnje tedne... Tukaj nisi pameten...vidiš kako je blo pri meni...2 dni prej zaprta čist, 2 dni potem pa odprta 3 cm user posted image Ti kar z napotnico v roke, pa pejdi...No, jaz sem rodila v 38.tednu user posted image Likar je pa res super, sem ga imela čast spoznat user posted image

No, jaz sem pa imela drugačne težave zdaj dva dni...sem se eno jutro zbudila z vročino 39,5...pa sem spila lekadol, pa potem se je malo umirilo, proti večeru pa spet...potem sem morala na urgenco, ker sem že skoraj zgubljala zavest, nakar so me poslali v P. Tam so me pregledali odspodaj in je blo vse ok, potem so mi dojke pogledali in glej, ena mala rdečica je bla, skoraj neopazna pod navadno lučjo..se pravi začetek mastitisa! Katastrofa! No, nisem dobila antibijotikov , ker je začetek in, ko sem si iztisnila mleko, je tudi vročina padla...no, a si mislite , kaj vse se lahko zgodi? Hm....

Drugače pa...a je še katera rodila? user posted image


(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
   RE: Oktrobrke 2014
29.9.2014 12:04:07   
Saša33
Sem še 2v1. Zaenkrat vse mirno, nič se ne dogaja. od zjutraj sem v akciji na polno. Sprehod, stopnice, meditacija.(ha, ha): Vse bo že ob svojem času.

Danes kuham rižoto, potem smuknem za eno urco spat. Uredila sem si nohte čaka me še piling po spanju in čudovito dopoldne bo za mano. Bo treba kmalu po tamale v vrtec.

Lila5: Še dobro, da ti je vročina padla in da je vse ok. Čim bolj naj vama zlaufa:)

Kar 86: Zadnje tri tedne sem imela vsak teden pregled. Sedaj bomo pa videli.

Za dojenčka imamo vse pripravljeno. Edino opažam zadnje dni pri naši 2,5 letnici, da se stalno crklja in me objema ter govori, ti si moja mamica. Tamali ni niti tak problem pri 15 mesecih ne ve kaj se točno dogaja. Tako, da bomo videli kako bo.

NIč, uživejte ta dan,

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
   RE: Oktrobrke 2014
29.9.2014 14:01:05   
kar86
lila5 verjamem da sedaj nimaš časa user posted image .. hvala za nasvete,in oprosti če ti utrujam user posted image ..ampak je moja 1. user posted image in določenih stvari še ne vem in pa tudi kak nasvet vedno prav prideuser posted image .

v sredo bova šla z mojim gor v postojno,...ampak kateri zdravnik ponavadi dela ctg? imajo to kako ločeno al tisti ti ki takrat na razporedu? a te potem tudi spodaj vaginalno pregleda, da vidi kok si odprt?

jah viidiš, ti si bla samo enkrat na ctg in si že rodila user posted image ..srečka

Saša33 jah vidiš kako je,..mi še nismo tam, ampak se nestrpno bližamo roku user posted image ..želim ti prijetno čakanje na novega člana user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
   RE: Oktrobrke 2014
29.9.2014 16:28:35   
relativna
Zdravo, punce!
Eto, 9 dni do roka, pa sem še vedno 2v1. Upam, da zgolj čaka na oktober in se bo že jutri zvečer začela akcija user posted image Sem vsak dan orng aktivna (nabiram kondicijo za porod user posted image ), pa mi komaj uspe kakšne lažne popadke ustvarit user posted image V petek sem imela zadnji pregled pri G, prvi CTG bo šele na dan poroda v P in to je to. Sem malce razočarana, da me je tako grdo odpravila (očitno bo ta zamera, da ne bom rodila v njihovi P večna user posted image ). Pregled je bil seveda rutinski ... voda, kri mi niso vzeli, teža, pritisk, kako se počutite, poslušanje srčka in adijo. Se tolažim, da je vse vredu, dokler me biba brca (kar se tega tiče je pa res pridna user posted image ). Aja, preglede sem imela v 33., 36. in 39. tednu. O tedenskih lahko očitno samo sanjam user posted image

Lila, upam, da se kmalu porihta situacija s sinčkom in mastitisom user posted image

Mako in tetra majčk nimam. Se mi zdijo bodiji na preklop veliko bolj praktični ... imam jih okrog 10 (škrta ko Gorenc user posted image ), če se bo izkazalo, da jih rabim kaj več, bom sproti dokupila.
62 pa je definitivno prevelika za novorojenčka, razen če bo imel 4kg+ ob rojstvu, potem bi šlo user posted image

Ah nič, grem naprej migat user posted image

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
   RE: Oktrobrke 2014
30.9.2014 8:51:02   
Bralkica
Jutro drage user posted image !
Kako smo kaj? Se dobro držimo?
Jaz še cca 14 dni do PDP - včeraj sem dobila krvavkasto-rjavo-sluzast izcedek - mislim, da je to tisti čep, ki se odlušči (kaj pravite ve?, ima katera izkušnjo?). Vmes imela neredne popadke oz. krče v spodnjem delu trebuha, otrdevanje, ampak zaenkrat samo to. Tudi danes malo izcedka rjavkastega - čakamo, kaj bo. NIč nisem šla na pregled ali v P (ali bi morala?).
Kako pri ostalih, kaj novega?
LP

(odgovor članu relativna)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
   RE: Oktrobrke 2014
30.9.2014 9:18:49   
peregrina
Pa sem preživela svoj prvi prehlad (bolezen) v času nosečnosti. Pa pravijo, da smo nosečnice bolj odporne. user posted image
Ni bilo fajn. Sem si ves čas ponavljala, da boljš, da sem zdej zbolela, kot pa da bi takrat, ko bo čas za rodit.

Bett, ampak ti boš imela pa res težavo najdit čas za iti rodituser posted image . No, saj jaz nisem daleč proč. Edina sreča je, da jaz lahko delam sede, pa tečnih strank mi ni treba prenašat.user posted image

Gin. je napovedala, da naše dete ne bo med lažjimi. Sem dobila prepoved jest karkoli sladkega oz. se basat s prevelikimi količinami hrane (jaz sem pa mislila, da premalo jem hahahaha - res se pa ne bašem, ker mi skoraj nič ne paše jest, ker mi postane kar slabo). Zdaj pa razumi, če moreš.

A katera ve, kako je s Tincy23? A je še katera rodila?
Na zadnjem pregledu sem dobila napotnico za porodnišnico. Ja, zdaj gre pa tudi pri nas zares. Me kar stisne pri srcu vsakič, ko dojamem to.
A tale živčnost pred porodom v naslednjih nosečnostih zgine?
Sem mislila, da sem čisto skulirana glede poroda, ampak zdaj mi je pa vsak dan mal bolj tesno pri srcu. Skušam ostati čim bolj pozitivna.


(odgovor članu Bralkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
   RE: Oktrobrke 2014
30.9.2014 9:25:04   
tincy23
Živjo punce, vidim, da me pogrešate:) Ja sem bila skoraj teden dni sedaj v bolnišnici zaradi tistih bolečin. Ko sem počivala se je zadeva umirila in vse je izgledalo ok. Včeraj pridem domov in hitro na delo veselo:), zvečer sem mislila, da bom šla nazaj. In danes zopet te bolečine, tako, da sem ugotovila, da če hočem biti še malo doma moram strogo počivat, ker če ne bom šla nazaj. TOliko od mene. Lepo bodite in upamo, da čimprej spoznamo svoje otročičke.

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
   RE: Oktrobrke 2014
30.9.2014 11:43:30   
kamajuš
Smo se kar umirile/polenile zdaj pred koncem!

Jaz sem 2 dni pred PDP, jutri imam ponovno kontrolo, pa bomo videli, če se še kaj več dogaja od prejšnjega tedna. Cela družina je tako zelo v pričakovanju, da se nam že zelo vleče, predvsem otroci me spodbujajo, naj se več sprehajam. Se tako zelo bojim, da bodo potem več kot razočarani, ko bo cela gužba in kaos...

Meni se pa zdi tokratni finale že kar nadrealističen. Na momente se mi zdi, da je user posted image plod moje fantazije, da sploh ne bomo zibali, ... no, dokler se npr ne skušam sklonit, pa me žoga pred mano zaustavi ... user posted image Tako da Peregrina, moj odgovor na te zadnje dneve je: ne, vsakič znova postajata vznemirjenje in napetost vedno večja.

Da ne govorim o pritiskih okolice, pa telefonskih klicih. Še dobro, da nisem razlagala točnega PDP, sem vsem govorila v začetku oktobra, da so vsaj malo manj zateženi.

Sicer se mi kaj posebnega ne dogaja, razen da me res močno špika, če migam. Čep se mi še ni odluščil (bralkica, tebi se verjetno je, ampak to stanje lahko zdaj še traja - v moji prvi user posted image se mi je 4 tedne pred PDP, pa sem rodila čez rok), me pa zanima, če je to špikanje povezano z odpiranjem MV - prejšnji teden sem bila odprta 1,5 - 2cm. Bomo videli jutri. Potihem si želim, da me pošlje s pregleda direkt v P...

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
   RE: Oktrobrke 2014
30.9.2014 14:07:23   
moyca
Jooj vidim, da se mi bojo zadnji dnevi pred PDP fuuul vlekliuser posted image Imam še 12 dni do roka, zaenkrat še vse mirno, nič se še ne pripravlja se mi zdi. Zadnji pregled sem imela pred enim tednom, naslednjega imam šele 2 dni pred rokom v porodnišnici(amnioskopija). Zdi se mi še kar čudno, da zadnje tedne nimam več pregledovuser posted image
Vsak dan grem za eno uro na hitrejši sprehod (no, hitro kot pač zmorem z mojim ogromnim trebuhomuser posted image ) in upam, da bo to kaj pospešilo potek dogodkov.
Bralkica, verjetno je pri tebi res šel čep, ampak tako kot pravi Kamajuš, lahko še traja, da se začne akcija. Meni se je v prvi nosečnosti čep odluščil 2 dni pred PDP, rodila sem pa točno na rok.
Kamajuš, očitno se nekaj le dogaja, če te špika pa 2 cm si odprtauser posted image

Mene pa skrbi, da ne bom vedela, kdaj moram v P. Pri prvi nosečnosti sem odlašala, ker nisem bla ziher a so to že pravi popadki ali ne in sem prišla že 8 cm odprta-direkt v porodno, brez klistirja itd...:) A drugič res vse poteka veliko hitreje kot prvič? Do porodnišnice imam 1 uro vožnje...

A ima še katera težave s hemoroidi? Mene že en teden matrajo, danes se je zadeva končno malo umirila. Upam da mi med porodom ne bo vse ven pogledalo tam spodajuser posted image Sicer so pa verjetno videli že marsikaj in ne bom prva, ki bo rodila z zunanjimi hemoroidiuser posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
   RE: Oktrobrke 2014
30.9.2014 14:53:34   
pikpik
Tudi meni se je v petek odluščil čep. Rahla krvavitev, potem pa dlje časa rjavkasta sluz. Ampak ker se dete veselo premika je vse v redu. Na vsake toliko časa pride kak lažni popadek, to je pa tudi vse. Mislim, da bo naše dete dokaj točno ;)
Če bi bilo nekaj dni prej, bi bila pa tudi vesela.

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
   RE: Oktrobrke 2014
30.9.2014 16:32:22   
Radenska_
Ojla punce!

No jaz nisem več 2v1, pa saj tud oktobrka nisem bila :P

Da na hitro napišem kako je bilo: rodila sem 13.9, 5 dni čez rok. Po amnioskopiji mi je zvečer začela odtekat voda, in sva šla v P. Odprta 1 cm, pa še nekaj materničnega vratu sem imela...Dali so me na oddelek, kjer sem bila do 3 zjutraj, ko so se popadki zgostili na 3 minute.
Že v sprejemni sem povedala da bom vzela EA.
No, ob treh sme šla v porodno, odprta 2 cm...Dobila klistir, popadki so se zgostili na 1,5 min in postali tako pasji da ne vem kako bi porod naravno preživela....Ob 4.45 sem dobila epiduralno od tu naprej je bilo pa nebeško....Odpirala sem se po 3 cm na uro, ob 8 sem bila do konca odprta. Babico sem prosila da naj naredi vse da me ne bi šivali ali rezali in se je res potrudila....Tako da sem ob 10.00 rodila sinčka. Rezana in šivana nič, 3 ure po porodu sem po turško sedela.
sam porod je bil čudovit, vsega se spomnim, tako grem lahko rodit še 20_x_. tudi naslednjič bom vzela EA. Prijela mi je super, tako da sem popadke še čutila (bolečina padla iz 9 na cca 2-3), lahko sem vmes dremala pa mi ni jih bilo treba predihavat.
Dojenje nama je steklo doma, mleka zaenkrat za izvoz, mali se redi super, od odpustne teže je pridobil pol kg, star je pa 17 dni.
Zbuja se na 2,5-3 urce, res je priden, upam da tako ostane. Enak ritem ima ponoči, luštno je...Danes smo se prvič kopali.
Jutri imava atija še doma, potem gre pa nazaj delat.Malo me je strah ampak bomo že. Imam mami 5 minut peš stran pa bova najbrž malo več tam visela, da meni ne bo dolgčas, kosilo in pospravljanje bom pa že vrinila v tiste ure ko spi.
Vsem vam želim tako lepo porodno izkušnjo kot sem jo imela sama...
Samo telo pa: Kot da ne bi rodila. Okej imam čiščo, trebuha ni ostalo nič, vidijo sem i že spet six packi pa raven je kot deska. Strije nobene. Ostalo mi je 5 kg ki jih pa itak hočem obdržat, od tega mi rekla da sta 2 v joških, ker imam take melone da groza :) Včeraj sem poskusila skinny jeans od pred nosečnostjo in vanje zlezem brez problema.
Skratka, res lepa izkušnja, cela nosečnost, porod, in zdaj tale mali zakladek.

< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 30.9.2014 16:46:13 >


_____________________________

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu pikpik)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
   RE: Oktrobrke 2014
1.10.2014 7:34:21   
Anonimen
radenska cestitkeuser posted image user posted image . Super, da vam tako lepo laufa in ste zadovoljni s spancem.

joj, meni bi bilo to ful premalo, cetudi smo to dali pri prvem skozi, pa se se 3 leta zbujali po 20 krat na noc. Ampak res nisem vec za kaj takega. Moram trkat, da je tale drugi pravi angelcek kar se spanja tice. Zvecer gre spat okrog 8.30 in se prvic zbudi za podoj okoli 3 ure, drugi podoj okoli 5 ure. Cez dan pa ima tudi ze ritem. zjutraj okoli 7 vstane, vcasih se kasnej. potem okoli 9 zadrema se za slabo urco, potem pa okoli 12 potegne za 3 ali vec ure in spet zvecer okoli 5 mal zadrema za kake pol ure-1 uro. Cez dan se pa doji, kokr si zeli, na minute, na ure, ko fekta, dobi. Kar se tice kil po porodu 6+ mi je ostalo in ne gre dol za nobeno glavo. Zdaj se mi je zacela ful voda nabiratuser posted image . Ceprav mi vsi pravijo, da se mi sploh ne pozna, da bi bila prej noseca in res moj trebuh je tudi raven (v prvi nosecnosti ni bil toliko, pa sem imela v prvi pol manjsi trebuh). So se mi pa medinicne kosti tokrat noro razsirile, moji boki so postali latino bokiuser posted image . Sem pa vceraj malo s sinom tekla- vsa polna optimizma kak bom 6 letnika prehitela in nikamor ni slo, laufam, laufam in nikamoruser posted image - medenicne kosti so me tako bolele, pocutila sem se 100 let starouser posted image user posted image

Moyca nic se ne sekiraj, razmisljaj pozitivno. Nic ni doreceno, da je drugi porod hitrejsi in lazji.... jaz nisem napisala svoje porodne zgodbe ravno zato, ker je ta moj drugi porod bil grozljivka, ful bolec, dolg, raztrgana precej vec kot pa v prvo. prvi porod je bil milina proti drugemu. Tak da ni pravila. Pozitivno razmisljaj in bo vse ok. srecno!


Cep se je meni odluscil skoraj 2 tedna pred PDP, pa potem se 3 dni pred porodom sem se enkrat dobila krvavitev.


(odgovor članu moyca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2014
   RE: Oktrobrke 2014
1.10.2014 11:49:51   
kar86
Radenska_ čestitke user posted image .. res lepo da si imela tako lepo in prijetno izkušnjo. takoj bi podpisala za tako user posted image user posted image

imam še 12 dni do roka, in včeraj me je nekaj špikalo in pritiskalo, pa sva z mojim na pregled v P, na ctg, pa so rekli da kaj sploh prihajam user posted image in itak nisem nič odprta in naj pridem ko bo res čas user posted image ..ne štekam kaj ne narobe, če sem se prišla prej pokazat, glede na to da je moja prva user posted image in npr. na ctg sploh nisem bila.user posted image user posted image

tudi jst bi rada čim dlje zdržala doma, da potem ne bi tako dolgo dala po cm odpiranje skozi, ampak kaj ki ne veš koliko naprej si že user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
   RE: Oktrobrke 2014
1.10.2014 15:37:53   
kamajuš
Oj! Samo, da sporočim, da sva z našim dečkom verjetno odprla sezono oktobrčkov RR2014 :-)! Rodila sem ob 3.05 v pol ure, junaka 3900g in 55cm.

Več drugič!

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
   RE: Oktrobrke 2014
1.10.2014 17:22:55   
LoriM
Kamajuš, čestitke in bravo za takšnega junaka!user posted image

Radenska, tudi tebi čestitkeuser posted image in res čudovita zgodba.

Ljubeče cartanje in bodite zdravi.

Tudi jaz že nestrpno pričakujem dan d in želim si samo, da bomo zdraviuser posted image , ker 3 tedne me že
matra prehlad z vnetimi sinusi in končno se mi zdi, da se stanje le izboljšuje, čeprav se še vonj in okus nista vrnila, pa vsaj diham lahko koliko toliko normalno.....
Držim pesti še za vse nas- oktober je uradno otvorjenuser posted image

< Sporočilo je popravil LoriM -- 1.10.2014 17:24:19 >

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
   RE: Oktrobrke 2014
2.10.2014 8:04:33   
Bralkica
Kamajuš in Radenska - ISKRENE ČESTITKE TUDI Z MOJE STRANI IN VSE DOBRO!user posted image
Mi še čakamo, sem že malo nestrpna in bi rada to user posted image končno spoznala. Ponoči mi trebuh otrdeva, me zbudi, pritisne spodaj na mehur (obisk WC-ja obvezen), pa spodaj me potem tišči kot pri menstruaciji - še katero tako? Drugače pri meni nič novega. Ne bo drugega kot čakat.
Bodite lepo in se pišemo.
Srečno.

(odgovor članu LoriM)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
   RE: Oktrobrke 2014
2.10.2014 8:43:28   
lila5
Kar86, nič ne utrujaš, ti kar vprašaj, sej vem kako je...tudi jaz, ko sem drugič mamica rabim kako vprašanje user posted image
A tako so ti rekli na ctg? A so bli nesramni? A veš mogoče katera babica je bla? Kr neki no, ne da se jim delat user posted image
Drugače pa, ko se sam porod začne, ti bo fajn rodit v PO, boš vidla...aja, pa ne pozabi na EA user posted image

Kamajuš, Radenska, čestitkeeeeeeee user posted image Pa smo rešene user posted image Pišite kako kaj z dojenčki.....

Ostalim pa držim pesti, da se čim prej začne user posted image

(odgovor članu Bralkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
   RE: Oktrobrke 2014
2.10.2014 10:07:11   
moyca
Radenska in kamajuš, čestitkeeeeuser posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
   RE: Oktrobrke 2014
2.10.2014 13:56:28   
kar86
kamajuš čestitike user posted image user posted image ..veliko prespanih noči in veliko cartanjauser posted image user posted image .

Mi še čakakmo in odštevamouser posted image ..bomo vidli ali pa prej sicer je še 11 dni do roka.

lila5 sem se šla pokazat v izolo, rodit pa sem itak mislila v PO, ker po tem pripetljaju so me še dodatno odbili. kot da bi padla z lune, so me pogledali,.. res ne vem. sem mogoče jst čudna? lih tisti tam me je nekaj ščipalo, zdj pa vse mirno, razen občasnega otrdevanja je vse ok user posted image .
ker mi moj G tedensko pogleda vodo, kg in pritisk,..misliš da bi vseeno šla na ctg in ga me kdo pogleda spodaj kako ''napreduje'' ?

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
   RE: Oktrobrke 2014
2.10.2014 21:13:21   
lila5
Kar86, nisi nič čudna, so pa bli res nesramni...kaj pa, če bi te res fulllllll bolelo, pa, da se res kaj zgodi? A takrat bi bli tudi neresni?
Eh...... Nič, na tvojem mestu bi počakala..če te res zanima kako stanje je spodaj, prosi G naj te pregleda....Še vedno pa menim, da imaš pravico it na ctg...bi pa vseeno, kot pravim, počakala...itak boš vedela kdaj se bo začelo...al ti bo voda odtekla, al boš pa dobila popadke, za katere boš tudi vedela.... user posted image

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
   RE: Oktrobrke 2014
3.10.2014 14:07:22   
Bett
Kamajus cestitke! Ti si imela pa res brzinski porod user posted image

Jaz sem se 2v1, kar je cist ok. Rok imam cez natanko 17 dni. Sem pa zacela razmisljat, da bom sla kar sama rodit. Sva se z mozen skregala, ker on pravi, da samo kompliciram kar se tice poroda, ker noce rodit leze. Da zakaj moram biti vedno nekaj pametna. Me je tak razkuril, da resno razmisljam, da ga ne bom gledala v porodni. Mislim kaj se ma on za oglasat. Pa ze pri prvem porodu mi ni nic koristil, sedel je tam na stolu in cakal. Pavsake tolko mi je rekel dihaj, ko bi ga najraje premlatila vsakic, ko je to rekel. Res ne rabim s sabo nekoga, ki me ne podpira. Kaj pa ve mislite?

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
   RE: Oktrobrke 2014
4.10.2014 9:31:37   
Bralkica
Bett, kdo bi te moške razumel - včasih imajo res čudne ideje ... Po moje se boš pomirila in bo šel zraven, če pa ne (eni se tudi ne počutijo iti), pa tudi nič zato. Boš sama zmogla ali pa koga drugega vzela s sabo, če boš imela to potrebo - vse se da.

Kako ste kajuser posted image ?
Jaz še vedno doma, malce že neučakano, kdaj bo, se sprašujem?! Sicer vse zbada in tišči spodaj, trebuh otrdeva, čep se je odluščil, drugega pa nič, tako da se nisem šla nič pokazat k G ali v P (čeprav so me eno noč tako matrali krči, da sem že mislila, da je to to - pa se je zjutraj umirilo). Drug teden imam pregled pri G v 39. tednu, je pa kar že naporno ta trebušček okrog nosit ...

Kako se ostale držite, že kaj komaj čakate? Kmalu bomo božale svoje user posted image !
Lep vikend in bodite SUPER!

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
   RE: Oktrobrke 2014
4.10.2014 10:32:02   
peregrina
Kajamuš in Radenska (in še katera, če sem jo slučajno spregledala) čestitke. Veliko lepih trenutkov z novimi člani družine.

Naše dete je zdaj tudi uradno donošeno in mami kar malo lažje diha. user posted image
Vsekakor pa upam, da bo vsaj še kak teden počakalo v "mama hotelu", da spravimo še stanovanje v red. Sicer pa še nič ne kaže, da bi imel željo prej pokukat na ta svet.

Bett, ne vem kaj naj ti svetujem glede moža. zame bo prvi porod, tako da nimam nekih izkušenj. Si pa ne bi želela imeti ob sebi nekoga, ki mi ne bi bil v oporo (prej v nadlego). Sej ti rojevaš in trpiš, ne on. Boš pa ja vedela, kaj si želiš in kako ti ustreza rodit.
Kaj pa da bi šel kdo drug s tabo? Mama ali pa kakšna prijateljica?

Jaz upam, da ko se bo začelo, da bom šla čim kasneje v P, da ne bom celo večnost preživela v porodni sobi. Sicer to je lažje reči, ker itak bo prvič zame in itak ne bom vedela, kdaj je pa res čas, da grem. Upam samo, da me ne bo kaka panika zagrabila. user posted image
Prav načrtno si ne delam nobenih načrtov v glavi za porod, da ne bi bila potem razočarana, če ne bi šlo vse tako, kot sem si zamislila.
Bom probala iti na "go with the flow" pa bomo videli, kam me bo pripeljalo.user posted image

Sicer me pa ves čas tišči v želodcu, pa slabo mi je, pa slabo spim, pa vsake toliko se s trebuhom zagozdim kam. In zdaj popolnoma razumem vse, ki so jamrale, kako naporno je bilo zadnji mesec, pa da so imele vsega polno kapo in so že komaj čakale, da ete priveka na svet.user posted image

(odgovor članu Bralkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?