|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
5.10.2014 15:00:16   
kamajuš
Ojla user posted image !

Midva z user posted image sva doma, kjer je precej kaotično. Otroci so bratca izjemno lepo sprejeli, kar preveč so navdušeni nad njim user posted image : ves čas bi ga božaoi, pestvali, rinejo vanj ... Jaz pa kolebam med številnimi ne-ji in mižanjem na obe očesi. Upam, da kalu vspostavimo nekdanjo rutino, da bo potem lažje.

Moj porod je bil express: ob 21.30, ko sem pospravila kuhinjo (itak sem celo popoldne nekaj pospravljala), sem začela še neke službene dolgove rihtat, hkrati pa me je vedno bolj zvijalo. Ko sem se umirila za računalnikom, sem postala pozorna na te krče, ki pa niso bili redni. Počutje je bilo vedno slabše, ob 23 pa se mi je začel luščiti čep. Ker pred tem nikoli nisem šla rodit s popadki, sem bila malce zmedena in sem še čakala. Ok 24 me je postalo malce strah, saj je bil to moj 4. porod in nisem želela roditi doma user posted image . Zbudil sem moža, poklicala starša in ob 00.30 sem bila v P.

Sprejela me izjemno neprijazna babica, me nazjala, kako da ne vem, kako pogosti so popadki, sploh, če grem v četrto. Počutila sem se pomnožena z nulo in totalno nesposobna. Sem že hotela domov, pa je nejevoljno predlagala, da me bo pogledala, če sem že tam. Odprta 4cm sem bila milostno sprejeta, z besedami, da bi lahko še počakala. Ob 1.05 sem bila v klistirnici, ob 2.05 v porodni. So me priklopili na ctg, potem sva bila z možem sama do 2.30, ko sta prišli babica in zdravnica. Slednja me pogleda in reče, da bomo kar rodili. Jaz začudeno, a že? In ona ja, da sem 9 cm odprta. Mi je predrla mehur, potem pa je šlo zares. Ker je babica skakljala iz ene sobe v drugo, sem zamudila ene dva potiskanca, sicer bi bilo verjetno še malo prej. Zajokal je ob 3.05.

Ker se je našemu fantu tako mudilo, da je zraven že tako velike glavice 37cm rinil ven še rokico, sem fasala en šivček, ki pa ni moteč. Sam prod je bil precej boleč, ker sem za lajšanje dobila samo masko, ki pa ni bila pretirano učinkovita user posted image . Pri prejšnjih sem dobila v žilo, tokrat ni bilo časa.

Tako je bilo tokrat pri nas. Zdaj se privajamo,,predvsem se moram jaz sestavit, saj so moje trebušne mišice povsem zanič, posledično me zelo boli hrbet. Dojiva se lepo, se pa že kažejo znaki krčev - sem potihem upala, da nam bo vsaj tokrat prišparanonuser posted image ...

Vsem želim lep porod in naj vam hitro minejo zadnji dnevi. Predvsem uživajte, ker kot pravi Pušenjak: pravi problemi se začnejo šele po porodu!

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
   RE: Oktrobrke 2014
5.10.2014 15:05:43   
kamajuš
Bett, glede moških: kakšen teden nazaj sem bila v zelo podobnem stanju, jezna, skregana, odločena, da grem sama, ker spremljevalec je tam v podporo, ki je nisem čutila celonuser posted image . No, v ključnih trenutkih sem bila vesela, da je bil tam, vedel je, da ne rabim nekoga, ki me bo zabaval, ker sva bila skoraj pol ure sama, sem se zanašala nanj, da bo tekel po babico, če bontreba, držal mi je nogo in glavo, ko je bil iztis, predvsem pa je bil prvi, ki je pestval sinka, ko so mene rihtali. Sem vesela, da nisem podlegla hormonom, čeprav sem še danes jezna nanj ...

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
   RE: Oktrobrke 2014
6.10.2014 9:27:11   
me83
jaz se tudi strinjam, da je v porodni fajn imet nekoga zraven, ce ze ni partner, pa mooce sestra, mama, kaksna kolegica. jaz si res ne predstavljam, da bi bila sama.

sicer pa vidim, da nas vecina se kar caka,... nimamo seznamcka pa ne vemo kdo je kdaj na vrsti. jaz sem danes 38/5 in bi ze res sla pocasi rodit, saj ne da tako "trpim" sedaj noseca, ampak nekako cakam ze od 36 tedna (takrat se je sinek rodil), pa se mi zato zdaj ze kar vlece user posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
   RE: Oktrobrke 2014
6.10.2014 10:24:42   
kar86
ja res, to čakanje je že kar dolgočasno postalo user posted image ..sploh ne vem več kaj bi sama s sabo user posted image . sem v 39. tednu..doma imamo vse pripravljeno in zdj to čakanje ...rada bi da bi bilo konec, da lahko končno spoznam user posted image ..pa tko lepa vremena so, da bi lahko še ven hodlauser posted image .

začela sem na ''veliko pit'' ( 3 skodelice na dan) malinovega čaja, tudi hodim eno uro, in pa tudi stopnice mamo doma, tako da bi kaj pospešilauser posted image ampak moj pabalinko veselo brca in brca, in se mi zdi da bo prišel takrat ko bo on želel user posted image user posted image . s sredo le luna ste vidle? user posted image

že cel prejšnji teden me ponočli sploh ne tišči na wc lulat, ne vem kako se je obrniluser posted image da me ne pritiska dol..

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
   RE: Oktrobrke 2014
6.10.2014 14:12:32   
peregrina
Kajamuš, si imela pa res hiter porod. user posted image

Jaz sem danes 37/3 in upam, da še ne bom rodila. Vsaj kak teden še ne. Ker nimava še skoraj nič pripravljeno. Pa ati se mora še naspatiuser posted image .
Sem dobila prepoved kakršnega koli miganja - od user posted image (sprehodi, čiščenje, karkoli prenašati) do četrtka, ko bo luna popustila. user posted image
Se mi pa blazno lušta sprehoda, ko je tak lep sonček. Mislite, da sprehod res lahko pospeši dogajanje tam spodaj?


Sicer pa mi napovedujejo bližnji, da bom kar lepo do roka nosila. No, vsekakor upam, da ne čez.
Za razliko od nekaterih, pa jaz sploh nimam časa kaj pretirano uživati in pripravljati stvari za user posted image .
Do danes sem imela še neke službene zadeve za porihtati.
ta teden pa upam, da bo končno zlavfalo in bova dokončala vse za dojenčka, da se lahko potem predam lenobnemu čakanju na prihod user posted image .

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
   RE: Oktrobrke 2014
6.10.2014 20:35:02   
Bett
Sem dragemu omenila, da ne vem, če bi ga imela zraven v porodni in je rekel, da takoj podpiše. Dec hudičev, nardu ga je pa lahko. Ma zdaj ga bom še bolj z veseljem vzela zraven, ker vem, da mu ni za it user posted image . Zdej bi ga mogla pa še kakšne masaže naućit, da bo vsaj kakšna korist od njega.

Sem pa fulllll ponosna nase, ker mi je končno uspelo oprat cotke user posted image . Zdej me čaka še generalno ćiščenje hiše, potem pa zarad mene lahko dojenček pride. Sem 38t1d in upam, da ne bo zamujala tale naša bejbi user posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
   RE: Oktrobrke 2014
8.10.2014 10:16:51   
moyca
Hej user posted image , se pri kateri že kaj dogaja? Pri meni vse mirno...nekaj večerov zapored me je nelaj špikalo spodaj, pa se je vedno potem vse umirilouser posted image Uradno še 4 dni do dneva D. Sej danes je polna luna pa lunin mrk...mogoče bo pa kaj pomagalo:))

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
   RE: Oktrobrke 2014
8.10.2014 13:08:40   
me83
še vse čakamo kot kaže user posted image

saša33 - kak je bil tretji porod? verjetno vec nisi 2v1?

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
   RE: Oktrobrke 2014
8.10.2014 13:53:34   
kar86
jst sm še vedno v enem kosu.. luna očitno ni pomagala..a ni bila danes ponoči ?user posted image

moje dete na veliko brca, neki malega me spodaj pritiska dol zvečer ampak to je pa vse... je katera rodila vmes?user posted image
še 5 dni do rokauser posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
   RE: Oktrobrke 2014
8.10.2014 14:15:47   
moyca
Kar86, pol sva pa na istemuser posted image V kateri P boš rodila? Jaz imam čez 4 dni rok.
Ne, danes je lun-okrog 13ih se mi zdi, pol pa ne vem, kako dolgo "vpliva"...tko da še je upanje;)

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
   RE: Oktrobrke 2014
8.10.2014 15:24:33   
LoriM
Jaz tudi še čakamuser posted image ....nič se ne javljajo z novičkami.

A ima katera napovedani cr? Naša bebica sedi namreč na riti in bom po vsej verjetnosti imela cr.

Srečno vsem in javite vesele novičke!

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
   RE: Oktrobrke 2014
9.10.2014 14:14:32   
kar86
moyca v postojni. pa ti ? user posted image .. hodiš na kak sprehod ali bolj počivaš?


to čakanje je kar že malček mučno, ne vem kako bi se zamotla user posted image , da bi mi hitreje minilo. imate kak predlog?

(odgovor članu LoriM)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
   RE: Oktrobrke 2014
9.10.2014 14:30:50   
moyca
Jaz grem pa v Kranj rodit. Prvič sem šla v Lj. Jutri imam amnioskopijo, verjetno me bodo poslali nazaj domov, ker se mi zdi, da je še vse mirno spodaj...
Sicer se pa poskušam čim bolj zamotit, vsak dan grem na enourni sprehod, doma ves čas nekaj čistim, likam, kuham...pa s hčerko (ki trenutno preboleva neko virozo) ves čas kaj počneva, zvečer pogledam kakšen film, pa je dan okoli. Ful sem imela namen prebrat kakšno knjigo, samo kaj ko me začne vse tiščat pod rebri in res ne morem dolgo sedet. Če pa že čez dan počivam, pol pa ponoči ne morem spat-že tako bolj slabo spim...

Mene tudi drugače ubija to čakanje...ko bi se vsaj že enkrat začelo dogajat! Se je pa danes dete nekako umirilo-sej se skoz po malem premika, ampak ni več takih močnih brc kot prejšnje dni. Hehe, zmanjkuje prostorauser posted image

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
   RE: Oktrobrke 2014
9.10.2014 14:51:33   
Bralkica
Drage moje, sporočam, da sem v ponedeljek rodila fantka! Sem presrečna in ob priliki sporočim še kaj več ...

Lep pozdrav in srečno vsem!

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
   RE: Oktrobrke 2014
9.10.2014 17:12:09   
rozmarin
Še jaz se javljam...rodila lepotca 28.9., rok sem imela 3.10.
To je bla moja prva nosečnost in ekspresen porod...v soboto me je malo zvijalo spodaj, podobno kot pri menstruaciji; potem se je zvečer stopnjevalo, zjutraj ob 6ih pa so se začeli pravi popadki, ob sedmih odtekla voda, ob osmih ugotovila, da bo treba poklicat rešilca, ker mi bo drugače otrok ven padel; ko sem prišla v bolnico sem še trikrat pritisnila in bil je zunaj. Sicer lahek, a zdrav. Nisem imela niti časa rečt naj mi ne režejo presredka, tako da sem zdaj šivana, kar me trenutno najbolj moti.
Pridno se dojimo, ponoči še spimo skupaj, ker smo se tako navadili v bolnici, tako da nočno dojenje niti ni tako naporno.

V glavnem želim vsem tako lep porod kot sem ga imela jaz, pa tudi ostale...ti srčki odtehtajo vse. Sama ne bi nikoli vzela epiduralne, ker je pač večje tveganje. V skrajnem primeru kakšne pline ipd., ampak na srečo mi ni bilo treba nič, seveda pa nikoli ne veš kako se odvije porod.

Pa čestitke vsem, ki ste že rodile!

(odgovor članu Bralkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
   RE: Oktrobrke 2014
9.10.2014 18:43:33   
pikica31
ojla.če katera slučajn kupuje ovčjo kože za v voziček. Mi lahko piše na privat. 25 €

(odgovor članu rozmarin)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
   RE: Oktrobrke 2014
10.10.2014 9:46:08   
me83
evo tudi mi smo ze rodili, vceraj :) bilo je expresno, popadki sploh niso bili hudi (manj bolece kot prvic), ce mi ne bi pocasi zacela voda odtekat sploh ne bi v porodnisnico sla, odprta pa sem bila na sprejemu ze 5cm. od sprejema do poroda 1h 40min, pa do konca nisem imela obcutka, da je kateri popadek res hud user posted image me je skoraj kap, ko je babica rekla "bomo kar rodili". no potiskat mi je bilo malo tezje, ampak smo tudi v 15min opravili user posted image

sicer ne vem ce je pomagalo ampak sem redno pila caj malinovih listov, 2x sem si pripravila kopel senenega drobirja, pa homeopatske granule za mehcanje mv sem jemala.

punce tudi vam zelim lep porod user posted image

(odgovor članu pikica31)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
   RE: Oktrobrke 2014
10.10.2014 10:45:50   
peregrina
Me83 in Rozmarin iskrene čestitke. Upam, da se moda expresnih porodov nadaljuje še do 24., ko bom jaz na vrsti user posted image


Že cel teden imam namen kupit čaj iz malinovih listov, pa še nisem prišla do lekarne.
A se kopel iz senenga drobirja tudi dobi v lekarni?

Jaz sem KONČNO prišla do pranja oblačilc in še zadnjih priprav za prihod user posted image . kar alo lažje diham, ko vem, da je že skoraj vse pripravljeno. Tako da če se danes zgodi, bom mirna.

Uživajte s svojimi user posted image . Tiste pa, ki še čakate ... uživajte v teh lepih dnevih.

Ne vem zakaj, ampak občutek imam, da bom na koncu sama ostala na tem forumuuser posted image . Boste že vse prej pobegnile.


(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
   RE: Oktrobrke 2014
10.10.2014 10:50:05   
kar86
Čestitke vsem punce, ki ste že rodile user posted image !

Je kar nekaj fantičev user posted image . do zdj sm pila malinov čaj 3x, zdj pa ki se približuje rok ( 3 dni) se mi zdi da bom mogoče prepozna, če ga začnem pit vsak dan..kaj pravite user posted image ?

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
   RE: Oktrobrke 2014
10.10.2014 13:35:15   
Bett
Peregrina me veseli, da nisem edina, ki je tako pozna s pripravo oblekic in ostalih zadev. Meni je končno uspelo vse oprat, zlikat in posortirat po številkah. Posteljco smo spraznili ;), kar pomeni, da večji že spi v svoji novi postelji, tako da spat jo bomo imeli kam dat. Za oblečt imam tudi pripravljen, pa 2 paketa plenic sem kupila.
Je pa res, da torbe za v P še nimam pripravljene, ker sploh ne vem, kaj naj dam notri. Itak bom vse spakirala zadnje minute, preden bom šla dejansko rodit, ker vse trenutno še rabim.

Upam, pa tudi jaz, da se nas bo vseh oktobrk držala sreča in bomo vse rodile ekspresno in brez težav. Jaz eno škatlo malinovega čaja sem spila, novega pa ne mislim kupovat. Jem pa homeopatske granule za mehčanje in hodim na akupunkturo, tak da tale user posted image bi moral kar sam pridet ven user posted image .

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
   RE: Oktrobrke 2014
11.10.2014 16:17:42   
Saša33
Punce,

danes samo na hitro. Sem rodila v ponedeljek ob 11h punčko Iris. Porod j ebil hiter v 2h z umetnimi, ker so moji v nedeljo ponoči prenehali.

Evo se oglasim in vam napišem jutri kaj več, doma pa štala. Tavelika angino, tamali smrkav, juhuh.

Na srečo je tamala pridna, spi, je, spi, je in vsaj nekaj.

pa pa

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
   RE: Oktrobrke 2014
13.10.2014 17:20:22   
srečnanosečka
Čestitke vsem nosečkam, ki ste že rodile :)

peregrina: res ne boš ostala sama na tem forumu, jaz imam rok šele 29. oktobra, in ponavadi nosim čez rok, tako da... jaz bom še dolgo čakala... je pa res, da imam vse za bolnico pripravljeno že en mesec, sedaj še samo čakam na čep s popadki ali pa da voda odteče.

Me pa nekaj zanima: če ti začne odtekati voda, saj ne rabiš takoj leteti v porodnišnico ? Lahko počakaš na rednejše popadke, kajne ?

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
   RE: Oktrobrke 2014
13.10.2014 20:16:32   
Bett
Srečnanosećka mislim, da če ti odteče samo malo vode, potem ni take panike, če pa vsa naenkrat, pa morš it takoj. Pa če je zeleno obarvana plodovnica tudi. Jaz većino, ki jih poznam, ki jim je odtekla voda, so se še v miru doma zrihtale - zdepilirale, stuširale, oprale lase... In sele potem šle v P.
Pri meni še nič ne kaže da bo kaj. Danes imam še točno 1 teden do pdp, ampak očitno bo še trajalo, preden bo kaj akcije user posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
   RE: Oktrobrke 2014
14.10.2014 8:42:36   
LoriM
Sasa33, čestitke za punčko. user posted image , pa čim več zdravja v vaši hiši!

Koliko nas je še ostalo?
Konec tedna vam tudi jaz po vsej verjetnosti sporočim novičko. Ti dnevi odštevanja so res nekaj posebnega, čakaš kdaj se bo začelo in urejaš še to in ono in jaz se ponoči zbudim in razmišlmjam, kaj vse še kaj moram nardit, preden grem v p. Vedno se kaj najde, če ne drugega, pa nov kup cunj za oprat.

Nove mamice, že kaj vozičkate? Vreme kar služi, sploh sonček v teh dneh, pa baje, da še bo....danes sicer bolj na dež kaže....me zanima, če nas bo za 1. novembra že zeblo?

Lepo se imejte!


< Sporočilo je popravil LoriM -- 14.10.2014 8:43:55 >

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
   RE: Oktrobrke 2014
14.10.2014 9:34:43   
kar86
punce še sem v 2 v 1 user posted image ..včeraj sem imela pdb,ampak da nisem odprta še nič in popadkov tudi še niuser posted image . sem pa le mislila da bo to naše dete že prišlo..že tako je bila dolga čakat do roka, zdj pa še cez..uf.

ja zdj ne bi bilo slabo že vozičkat ker so res še lepa vremena, ampak kaj čmo če še ni ..

(odgovor članu LoriM)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?