|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zeliščni čaji v nosečnosti niso priporočljivi

Uredništvo Ringaraja.net, 7.11.2023
Strokovnjaki opozarjajo, da pitje zeliščnih čajev v nosečnosti ni priporočljivo. Preberite, zakaj naj bi bili ti čaji slabi za nosečnico in nerojenega otroka.

image
Nekatera zelišča lahko povzročijo prezgodnji porod. (Freepik.com)
/11


Pitje zeliščnih čajev v času nosečnosti ni dobro za zdravje mame niti za zdravje nerojenega otroka, trdi dr. Laura Riley, avtorica knjige Pregnancy: The Ultimate Week By Week Pregnancy Guide. Tudi ameriško nosečniško združenje priporoča uživanje samo nekaterih vrst čajev in še to izključno tiste, ki vam jih odobri ginekolog ali babica.

 

Čaji, ki lahko povzročijo prezgodnji porod

Čaji, ki jih pijemo, večinoma poleg listov vsebujejo tudi cvetove, korenine in semena različnih zdravilnih rastlin in večina jih vsebuje vsaj malo kofeina, ki v času nosečnosti ni priporočljiv. Nosečnicam se še posebej odsvetuje pitje čaja iz listov rdeče maline in koprive, ki lahko povzroči krčenje in prezgodnji porod. Koprivo lahko najdemo v številnih čajnih mešanic, ki se dejansko svetujejo za uživanje v času nosečnosti, saj kopriva vsebuje velike količine kalcija, kalija, železa, vitamina A, C in K, kar vsako nosečno res nekoliko zmede. Kaj je torej res? Najbolje je, da se pred uporabo koprivinega čaja posvetujete svojim ginekologov, ki vodi vašo nosečnost.

»V obdobju nosečnost je potrebno biti zelo previden pri uživanju vitaminov in zelišč,« pravi dr. Laura Riley. Angelika (Dong Quai) in sladki koren vplivajo na hormonsko neravnovesje, medtem ko ožepek (izop), cikorija (navadni potrošnik) in rman lahko spodbudijo menstrualno krvavitev, kar lahko privede do spontanega splava.

 

PREBERITE TUDI: Zdravilni čaji za nosečnice in mamice po porodu

 

Nosečniški "čaj", ki vam ne bo škodil

Če vam je ginekolog priporočil, da v nosečnosti ne pijete čajev, lahko naredite zdravo različico toplega napitka, ki vam zagotovo ne po škodil. Skuhajte sadje (pomaranče, limone, jabolke NEŠKROPLJENO!), da dobite blag napitek, precedite in osladite z medom. Z pitjem tega čaja boste zanesljivo vedeli, da ne bo slabo vplival na vaše zdravje in na zdravje vašega dojenčka v trebuščku.


VIR: Lifepressmagazin.com 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
8
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
6
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
5
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
5



Zatekanje nog v nosečnosti
Pogosta nosečniška težava, še posebej v drugi polovici nosečnosti so otekli gležnji in noge. Ali lahko otekanje prepreči...
Težave z dihanjem v nosečnosti
Skoraj vse nosečnice mučijo težave z dihanjem, krvavitve iz nosu in občutek zamašenega nosu. Še zlasti krvavitev iz nosu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?