|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Alergije pri malih otrocih

P.L., 10.10.2012
Zakaj imajo nekateri otroci težave z alergijo, alergijami? Zakaj zbolijo? Zakaj ne prenesejo hrane, cvetja …? Preberite si nekaj drugačnih nasvetov in misli.

image
/11


Na fizičnem nivoju se alergije pojavijo zaradi pretiranega delovanja imunskega sistema. Imunski sistem se na vse odziva prekomerno burno. Stanje, v katerem se znajde otrok, je samo rezultat notranjega nemirnega in prenatrpanega duha. Vendar otroci ne podedujejo samo fizičnosti, ampak tudi psihičnost, informacije iz preteklosti nosijo v sebi za sedem generacij nazaj, meni svetovalka za zdravo življenje Mojca Kurent. Vprašali smo jo za nasvet, kaj lahko storijo starši otrok alergikov. Preberite si njene nasvete.

 

Otroci so naša ogledala …

Pomembno je, da to dejstvo starši čim prej sprejmemo in se začnemo spreminjati tudi sami. Različna stanja v otrocih so naša ogledala in nam kažejo, v kašnem stanju smo mi sami. Iz lastnih vsebin vam lahko povem, da dela energija strahu, pretirane skrbi in nezaupanja samo še dodatne bolezni in stanja, ki peljejo v začarani krog negative. Tam kjer so naše misli, tam je naša energija in produkt naših misli raste.

 

Pozabljamo, kaj je pomembno …

V hitrem tempu življenja pozabljamo, kaj je v našem vsakdanu bivanja z otrokom pomembno in kaj ne. Hitenje, slaba volja, nemir, časovna stiska, jeza, razočaranje, večna napetost in sitnoba pripeljejo nas in našega otroka v pretiran odziv. Živčni in imunski sistem oslabita. Vam je to znano?

 

Je otroška bolezen nekaj normalnega ali ne …

Velikokrat slišimo, da je za majhnega otroka normalno, da šest do osemkrat letno oboli in ga je potrebno zdraviti z antibiotiki. Se vam to zdi normalno? Ali se vam zdi bolj normalno, da je otrok zdrav, vesel, zadovoljen in aktiven in da mu občasno iz noska leze » zdravi smrkelj«? Ali je takrat otrok dobre ali slabe volje? Ali lahko z mamo ali očkom veselo skače po lužah ali pa se lovi z njima po travnikih in gozdu?

 

Okolje, v katerem je varen …

V prvi vrsti je za alergičnega otroka zelo pomembno, da živi v okolju, polnem občutka varnosti, veselja, radosti, zaupanja, dobre volje in smeha, ki ga žarita mamica in očka. Vam je to blizu? Vam je blizu občutek, da ste zadovoljni in zadovoljeni, hvaležni in da zaupate življenju v krogu družine in širše? V hitrem teku skozi življenje na to kar pozabimo, kajne? Ste se kdaj vprašali, kaj pomeni alergija širše? Alergija na hrano, cvetlice, življenje: alergija na življenje? Česa se bojimo in s tem naši otroci?

 

Rad-a te imam ….

Povejmo otroku vsak dan, da ga imamo radi, božajmo ga po licu, hrbtu, ko je zvečer v postelji, pa tudi čez dan ga lahko večkrat poljubimo. Mimo grede, kolikokrat na dan poljubite in objamete partnerja?

 

Umirimo življenje …

Ko smo hvaležni (takrat spreminjamo naboj energije iz negative v pozitivno), ko odvržemo strah, skrbi za prihodnost in ko postanemo strastni sedanjega trenutka in alergijo ali pa katerokoli drugo bolezensko stanje pri otroku občutimo ne kot breme, ampak jo enostavno sprejmemo, se bo situacija z našim trudom začela spreminjati na bolje. Nekateri temu pravijo, da se zgodi čudež. Življenje umirimo, upočasnimo, se ga veselimo in polno živimo. Spoštujemo trenutno situacijo in živimo čim bolj preprosto in enostavno.

 

Kuhajmo skupaj …

Otrokovih alergij se na fizičnem nivoju izogibamo tako, da se izogibamo potencialnim alergenom in omogočimo telesu, da se sam razstruplja v svojem lastnem ritmu. Skupaj z otrokom pripravljamo čim bolj svežo, ekološko sadje in zelenjavo in kuhamo skupaj z njim z ljubeznijo. Vzemimo si čas zanj, četudi ne pregledamo vseh novic na TV ali ne preberemo vseh mailov … Izogibajmo se vsem industrijsko pripravljenim izdelkom, ki imajo rok trajanja do leta 2014. Kupujmo hrano, ki je pridelana v Sloveniji, kar pri kmetu, jo kuhajmo, meljemo, sočimo in ji dodajamo hladno stiskana olja , kuhana žita … Izogibajmo se tudi ribam, oreškom, predvsem orehom, mandljem, sezamu, mlečnim izdelkom, jajcem, beli moki in belemu sladkorju

 

Po potrebi nam lahko pomaga tudi dober bioresonančni terapevt. Preizkušeno deluje. Največji in najdolgotrajnejši učinek bo odličen, če upoštevamo oba vidika, tako fizičnega kot psihičnega in spreminjajmo naša življenja na obeh področjih.


Če imate vprašanje za Mojco Kurent, ji ga lahko zastavite TUKAJ.

 

Lahko pa jo tudi pokličete, več podatkov boste našli TUKAJ.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
4
Recept: Domača čokolada za vse sladkosnede
Če bi si radi privoščili bolj zdravo različico čokolade, vam je ni treba iskati v trgovini. Lahko si jo pripravite kar d...
4
Obogatite praznično mizo z velikonočno ple...
Pletenica je značilen praznični kruh, narejen iz mlečnega testa, ki mora biti za pletenje ravno prav čvrsto in pravilno ...
3
Riževi cmočki s stopljenim sirom
Za te riževe cmočke potrebujete nekaj več časa, saj se mora riž tri ure hladiti v hladilniku, toda pripravo lahko prepus...
3



Bananina krema - okusno zdravilo proti kašlju
Banana je odličen vir energije, le malokdo pa ve, da je lahko tudi izjemno učinkovito sredstvo proti nadležnemu kašlju. ...
Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...