|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Stvari, ki jih ne počnite pred otrokom

Helena Mlakar, 3.8.2012
Življenje je včasih lahko zelo stresno, zgodi se, da tudi odraslim popustijo živci, naredijo pred otrokom stvari, ki jih le ta ne razume in si jih lahko razlaga napačno. Preberite si, česa pred otrokom ne smete početi.

image
/11


Zmerno z alkoholom

Slovenci smo znani po tem, da zelo radi spijemo kak kozarček ali dva. Včasih preveč. A tega raje ne počnite pred otrokom. Otroci imajo starše za zgled, ti so veliki, močno, neomajni. In če otrok gleda, kako se njegov očka ali mamica opotekata, se jima zapleta pri govorjenju, mu to lahko predstavlja veliko bolečino, strah, ne razume in je zmeden. Zato previdno z alkoholom.

 

Kajenje

Kajenje je še vedno ena tistih slabih razvad, ki se je poslužuje preveliko ljudi, pa čeprav je znano, kako škoduje zdravju. Če že ne morete opustiti cigaret, nikar ne kadite v stanovanju, v spalnicah, v sobah, kjer se zadržujejo vaši otroci. Sploh pa ne kadite v avtomobilu. Če je že tako nujno, vstavite, pokadite cigareto in nato peljite dalje. Če kadite vi, nikar ne zahtevajte od svojih otrok, da bodo cigaretni dim vdihovali tudi oni.

 

Kletvice niso smešne

Vsakemu kdaj pa kdaj uide kakšna ne preveč lepa beseda. Toda, poskušajte se zadržati pred otrokom. Ti so kot gobe, saj veste, še ne znajo dobro govoriti, kletvico pa bodo povedali razločno!

Prav nič lepo ni slišati iz otrokovih ust kletvico, pa čeprav se včasih zdi smešno. Ni smešno.

 

Nasilje, grozljivke

Nekateri filmi niso primerni za otroke, čeprav se včasih sprašujemo, ali televizijske hiše tega res ne vedo in vrtijo vojne filme polne nasilja, grozljivke in podobno ob urah, ko so najmlajši še pokonci.

Otroci imajo bujno domišljijo, v njihovih malih glavicah je film, poln nasilja, predstavljen drugače, ne razumejo tako kot vi. Enostavno so za krute prizore premajhni. Zato nikar ne glejte neprimernih vsebin pred njimi.

 

Zaničevati partnerja

Otrok ima rad oba starša, tako mamico kot tudi očka. In če se starša kregata, ne marata več, otrok ni kriv. Zato pred otrokom nikoli ne zaničujte, ne obkladajte z grdimi besedami partnerja, otrokovega starša. S tem ne boste naredili nič dobrega, le nasprotno. Le kaj si bo o vas mislil otrok, če boste grdo govorili o nekomu, ki ga ima tako zelo rad?

 

Laganje

Včasih se starši poslužujemo majhnih laži. Z njimi otroku lažje neko stvar razložimo, dopovemo …, nikar pa pred otrokom ne lažite drugi osebi. Če bo otrok slišal, da lažete, bo to sprejel za nekaj, kar se lahko počne. In lagati bo pričel tudi on.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
31
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
12
13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
8
Skrb za ptice
Vrtec Žirovnica, vzgojiteljici Mija Debevc in Breda Oblak
4



BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?