|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
30.12.2010 7:56:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
30.12.2010 8:31:05   
ZARA
Pri naši pali, če rečem "OK, ni se treba obleči, potem ne greš v vrtec (ko je še hodila, zdaj pač v šolo), bodi lepo cel dan sama doma, meni se mudi v službo". Skratka, kontriram nazaj.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
30.12.2010 8:47:27   
mateyka
pri nas (če pali - včasih tud ne user posted image ) delajo "bargain chipi-i" - se pravi nekaj, za kar je vredno zamenjat tako obnašanje. samo moraš vedet kaj to je, to je tricky part..

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
30.12.2010 8:49:32   
skuštrana
Če se nam mudi ni trte mrte - oblečt se je treba in pika. Kadar imam čas se lahko z Arsenom lepo zmeniva, pa gre nekako. Najprej teka po stanovanju, ampak on ne histerizira kar je super za živce. Pač teka po stanovanju, jaz mu dam cote na kavč in rečem da ko se bo naveličal se pa naj gre oblečt. Da jaz za njim ne bom letala.  Ali pa da ok, če se noče oblečt bo pač šel nag ven... Pri njem to pali. Čeprav z njim zjutraj nimamo problemov, izjemoma, ker je še napol zaspan pa ga jaz kar na hitrco oblečem se niti zaveda ne. Imamo pa zvečer, se noče dat v pidžamo.
Liza pa - jah, ker ju v vrtec vozi tata, jaz sem doma, sem si že privoščila ta luksuz da ker se zjutraj ni oblekla enostavno ni šla v vrtec. In to na dan ko imajo anglešččino, ki jo obožuje user posted image To je bila njej največja kazen. Ampak izučilo je niti ni, spet dramatizira zjutraj. Mogoče bi morali vajo ponovit user posted image Je pa koma ja, ti cel dan pokvari tole jutranje dretje in histeriziranje.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
30.12.2010 9:40:42   
kristinaj
sicer nekih groznih napadov nimajo naši, .. če j kaj podobnega pa takole, pri taveliki ji povem, da je treba pa to pa to in če je treba je treba in konec, če imam pa čas jo pustim, da se ohladi in potem nadaljujemo, nimam časa čakat 25 min zjutraj...

malega pa kar oblečem, tudi če protestira..

če se ti še kdaj tako zgodi, ga zavij v deko in pelji v vrtec, ga boš že tam preoblekla...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
30.12.2010 15:07:38   
Toja22
Jaz ji ponavadi rečem: Dobro, ko boš pa ti kaj želela te pa jaz tudi ne bom slišala. To ponavadi vžge, drugače pa grem še dalje in izpostavim konkreten primer. Npr. Ko boš želela risanko gledat ....Včasih ko pa res nič ne zaleže, jo pač dam v sobo na hladno in pride ven čisto spremenjena deklicauser posted image

Meni je težje, če mi začne kje na javnem prostoru oporekati. Takrat pa res ne vem kakšne metode se naj poslužujem. Če sva oba s partnerjem, jo ponavadi on v skrajni sili odpelje drugam ( npr. jo nese iz trgovine)

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
30.12.2010 15:27:36   
Katy78
Pri nas za oblačenje ni ravno neke histerije, se pa včasih tudi pobuni - ali za oblačenje za ven ali pa zvečer za v pižamo. Malo mu prigovarjam ampak če vidim, da ne pali, ga primem in oblečem. V momentu ko vidi, da sem ga prijela in začela oblačit, obupa in se pusti zrihtat do konca. user posted image

Jaz sicer zagovarjam da otroku pač skušaš dopovedat, zakaj mora v določenem trenutku nekaj narediti, npr. se obleči, ampak nisem pa za parlamentiranje v nedogled.

(odgovor članu Toja22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
30.12.2010 15:30:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Toja22)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
30.12.2010 15:31:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
30.12.2010 15:38:36   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

V momentu ko vidi, da sem ga prijela in začela oblačit, obupa in se pusti zrihtat do konca. user posted image


eeee - pri nas v tem trnutku zapade v stanje popolne histerije.


A to je ta starejši tak živček? user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
30.12.2010 15:44:44   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Pri naši pali, če rečem "OK, ni se treba obleči, potem ne greš v vrtec (ko je še hodila, zdaj pač v šolo), bodi lepo cel dan sama doma, meni se mudi v službo". Skratka, kontriram nazaj.


Pri nas tud to pali ali pa da za "zagrozim" s čem. Ma kakor kdaj, včasih pali da zagrozim, včasih da rečem ok pa bodi doma, včasih (zdej v teh dnehuser posted image ) da dedek mraz vse vidi, včasih rečem če preštejem do tri... ma odvisno kake volje je. Naša tavečja je v bistvu še kar vodljiva, bojim se bolj za tamalo... že zdej kaže ene svoje trmaste izpade in ko hoče nekaj po svoje, jo je težko obrnit...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
30.12.2010 17:04:47   
Gina
Enostavno tega nikdar nisem pustila. Treba se je oblečt in pika. KOnec debate. Sploh zjutraj mi lahko verjameš, da sem tako zatežena, da me ni za prenašat in niti enemu ne bi 2x prišlo na misel izzivat usode ob 6.00. Primeš ga in ga oblečeš, če je še majhen. Če je večji, pa moraš imeti toliko avtoritete, da te posluša če prideš do njega, ga pogledaš v učke, primeš za roke in mu to zelo resno in odločno rečeš. Jaz si ne predstavljam kaj bo, če te avtoritete ne boš dolgoročno imela. Pa razumem, da pridejo dnevi, ko je človek preutrujen, pa otroci čutijo to in ta hip izkoristijo v svoj prid. Vem zase, da sem zadnjič rekla ta melemu ene 5x naj se gre v pižamo oblečt pa zobe umit, pa me ni poslušal, ker sem bila tolk bolna, da sem ležala in je vedel, da ne bom niti vstala niti nimam energije povedat s takim glasom, da bi vedel, da mislim še kako resno. Če bi bil moj doma, ne bi bilo težave, ker njega itak uboga vse. Tako sem pa preložila vse na ta večjega sina in ga prosila, naj ga da v posteljo. In ga je dal čist takoj - se pravi ta mali se je takoj zrihtal, ko je videl, da nekdo meni zelo resno. Hočem reči....če imaš v osnovi avtoriteto, se ti že lahko zgodi, da jo kdaj nimaš zavoljo spleta okoliščin, ampak ne more se ti pa zgoditi, da nihče v familiji ne bi bil sposoben obvladat enega 3 ali koliko letnika. KOntriranje je normalno. Ampak tudi prilagajanje je normalno. Normalno dozo obojega je treba vzpostavit pri otroku. Če vztrajaš pri tistih rečeh, ki so pomembne, pa popustiš pri tistih, ki niso pomembne, je kar ok po moje. Pa še to - otrok se mora naučit na kakšen način lahko kontrira in na kakšen ne sme. Nikjer, ampak popolnoma nikjer v lajfu ne bo prišel daleč, če bo kontriral na način da bo koga poslal nekam ali ga poškodoval....zato takega načina kontriranja ne moreš popirat. Lhako pa ga podučiš hkrati, ko neko neumnost naredi, kaj točno bi pa lahko naredil, da bi dosegel svoje. Način mislim mu predstaviš ali se pogovorita o tem, kaj bi moral narediti. Vendar ga ne smeš nagraditi za njegovo histeriziranje. Jaz osebno tudi ne bi prenašala tuljenja kaj dosti dolgo. Enostavno ne bi. Ker to dela ljudi kvečjemu živčne, nevrotične in otrok ni nič bolj pomirjen. To so bitke na dolge proge. Lahko mesece dolgo igraš to igrico, pa če boš nekrat popustila, bo vedel, da se splača in bo še milionkrat probal in se bo še tolikokrat ure dolgo drl in izsiljeval. Ne vem, zame je ta taktika nesprejmeljiva pri meni. KOmu pa morda pomaga, ne vem. jaz ne vidim ne kvalitete v tem, ne da bi od tega kdo odšel pomirjen. Govorim o dooooolgih izsiljevanjih, ne o 5minutah joka.  

Še to, nisi prav nič kriva, da je otrok tak kot je. Za ene otroke človek ne porabi nič energije, pa dosega fantastične rezultate, za druge pa gredo gore energije, pa so komaj kakšni rezultati. Geni so to. Je pa fajn, če najdeš eno varianto, kako doseči ravnovesje med prilagajanjem, ki ga še ni usvojil in svojo voljo, ki jo je očitno prinesel že na ta svet, ker z leti se te reči samo stopnjujejo in so vse težje in težje. Ne mine to. Karakter je to, geni pač. Nimaš kaj. Nisi kriva. Fajn mamica si.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
30.12.2010 17:11:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
30.12.2010 17:18:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
30.12.2010 17:21:25   
mateyka
podkupovanje... no way, ker je to, kar on v tistem trenutku hoce, vecja nagrada od ne vem cesa. poleg tega pa ga ne mislim nagrajevat za tako obnasanje.


oh ne, sploh ne to (če si mislila mene). bargain chip bolj v smislu ustrahovanja user posted image npr. zdaj, ko noče sirupa (antibiotik) vzet. ji rečem, da ji bom z brizgo not našopala sirup (kar sem enkrat ji,ker drugače ni hotla sirupa skozumirat) - takoj popije iz merice, šlup in ni več user posted image

ji rečem da naj se obleče, če ne jo bom jaz in bo jokala zraven (kar vedno naredi - joka, če jo jaz na silo oblačim). se prec spomne in si večinoma hitro premisli user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
30.12.2010 20:47:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
30.12.2010 21:49:16   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

aja user posted image  Mateyka - to tud jz uporabljam user posted image  ampak tale moj ima bolj kratek spomin, ocitno! user posted image


neeee, to samo pomeni, da je mama "vidovita" in ve da sin danes BO jokal user posted image
pa še sudbinskih kart ne rabiš zraven user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
31.12.2010 9:41:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
2.1.2011 11:15:04   
Čili 1

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Pri nas za oblačenje ni ravno neke histerije, se pa včasih tudi pobuni - ali za oblačenje za ven ali pa zvečer za v pižamo. Malo mu prigovarjam ampak če vidim, da ne pali, ga primem in oblečem. V momentu ko vidi, da sem ga prijela in začela oblačit, obupa in se pusti zrihtat do konca. user posted image

Jaz sicer zagovarjam da otroku pač skušaš dopovedat, zakaj mora v določenem trenutku nekaj narediti, npr. se obleči, ampak nisem pa za parlamentiranje v nedogled.


Pri nas je enako.

Dovolim ji, da se odloča npr. katero pravljico želi slišati za lahko noč,... kar se pa oblačenja, umivanja zob in podobnega tiče, pa ni debate. Tle je pa mami šefica :-) Zdej pri dobrih dveh letih naša sicer to včasih pozabi in ji je treba osvežit pravila vsake tolk ;-) Se mi zdi, da je neko obdobje tko pridna, pol pa pride par dni, ko trmari in probava fore cel dan in ko vidi, da ne more nič doseči, je pol spet neko obdobje čist mirna. Kadar jo trma zagrabi, se naša ne meče po tleh, ampak stisne pesti, renči in se cela trese od togote. Ko jo gledam, ko renči ko tak kuža, mi gre včas tko na smeh, da se obrnem stran, da me ne vidi, hehe. No sej tole renčanje se zaenkrat ne pojavla prepogosto...bomo vidl, kaj še pride ;-)

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
2.1.2011 16:07:57   
abc123
Kaj pa storite ko odločen ne in odločen glas ne delujeta? Pa ne govort da to pri vseh deluje, ker pač ne. Ali dejavnost (oblačenje, umivanje zob, pospravljanje igrač...) izvedete na silo, verjetno z jokom al kako. Ker pri naši včasih odločen glas zaleže včasih pa ne in takrat začne udarjat z rokami, včasih je grizla, zdaj manj. Kaj storite pa takrat? Ali preusmerite pozornost in dejavnost dokončate kasneje al kako?

Naša velikokrat udari in odločen glas ne zaleže, poskusli smo tut že da sem jo po roko nazaj udarla, odnesla v sobo in ji jasno povedala zakaj je tam ampak enostavno tega obdobja ni in ni konec. Stari smo pa 2. Kakšne ideje kaj še zaleže?

Hvala.

(odgovor članu Čili 1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
2.1.2011 22:48:59   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: abc123

Kaj pa storite ko odločen ne in odločen glas ne delujeta? Pa ne govort da to pri vseh deluje, ker pač ne. Ali dejavnost (oblačenje, umivanje zob, pospravljanje igrač...) izvedete na silo, verjetno z jokom al kako. Ker pri naši včasih odločen glas zaleže včasih pa ne in takrat začne udarjat z rokami, včasih je grizla, zdaj manj. Kaj storite pa takrat? Ali preusmerite pozornost in dejavnost dokončate kasneje al kako?

Naša velikokrat udari in odločen glas ne zaleže, poskusli smo tut že da sem jo po roko nazaj udarla, odnesla v sobo in ji jasno povedala zakaj je tam ampak enostavno tega obdobja ni in ni konec. Stari smo pa 2. Kakšne ideje kaj še zaleže?

Hvala.



Ja, seveda, oblečeš otroka tudi če noče, umiješ otroka, tudi če noče. A veš, še marsikaj bo treba, kar noče. V službo iti enkrat, v šolo in tako. Če te udari, ga primeš za roke in ne dovoliš tega več. Jaz sem tudi zavpila, če je bilo treba, ker tega pa ne sme. če boš to tolerirala, pa bo navajen, da se to sme in bo nekoga na cesti udaril, ko bo malo večji, je možno, da ga bo tisti toliko nazaj, da mu bo zobe zbil, glavo poškodoval, kaj pa veš kakšne norce sreča. Tako da je bolje, da ga ti tega odvadiš, bodo zanesljivo manj hude posledice. V končni fazi se meni to zdi edini primer, ko bi ga jaz nazaj, če na noben način ne neha, ker nekako mora ugotoviti, da nasilje rodi nasilje, da če bo on nekoga udaril, da jih bo zanesljivo fasal nazaj, ker v real lifu jih bo zanesljivo bolj kot od tebe. IN to so normalne šole življenja, ni neka nasilna vzgoja. Ne moreš vsega otroku odvzet, pa mu vse pustit, ker sicer bo imel res hude posledice enkrat ko odraste.
Aja, pri 2. letih se meni zdi odnašanje v sobo brez haska, pa že tako se mi to zdi bolj kot ne neučinkovita metoda, razen če si ignorantske sorte že tako in tako, pa razviješ iz tega ignoriranje ure dolgo, to bi obrodilo sadove, samo se mi ne zdi smiselno, prehude travme to povzroča.
Spraševala si, kaj naredit, če ne pospravi. primi ga za roke, pa ga odpelji do igrače, zahtevaj, da jo prime in ga pelji do omare. Naporno delo je vzgoja. Se strinjam. IN a veš, skoraj vsak otrok uboga tudi na besedo, če si fizično zraven aktiven, če mu ne kričiš ukazov na daljavo, pa če imaš pravo energijo zraven, pa če ve, da zelo resno misliš in da se mu to ne splača. Kolikor sem jaz gledala staršev, ki nimajo avtoritete, je nimajo zato, ker sem že jaz kot odrasel jasno čutila zraven, da ne mislijo čisto resno, kako ne bi otrok, ki vseh teh čutenj še nima prav nič okvarjenih, se odlično neverbalno sporazumeva s svojo mamo. Hočem reči, veliko se da, če si ves čas aktivno pri stvari. problem je, da zahtevni otroci hočejo, da si ves čas pri stvari, to je pa včasih res težko, ti energije zmanjkuje, otrok ap točno na tem preizkuša, če boš še sodeloval v igrici ali ne boš, hoče te izčrpat in ponavlja in ponavlja svoje neumnosti, ti si pa zmeraj bolj utrujen od nenehnih bojev. Na koncu se zalotiš kot starš, da delaš neumnosti, da te je spravil iz tira in da je svojo strategijo odlično izpeljal in da te je peljal nekam kamor nočeš biti. Vsak od nas je to že kdaj doživel, sploh če je imel napornega otroka. Normalno je to.  

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
3.1.2011 8:22:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Malo mu prigovarjam ampak če vidim, da ne pali, ga primem in oblečem. V momentu ko vidi, da sem ga prijela in začela oblačit, obupa in se pusti zrihtat do konca. user posted image


Pri nas ni kontriranja jaz ne bom, nočem ipd. je pa točno to, kar je opisano zgoraj: naši se ne ljubi sami oblačit, je taaako fajn, če jo mami obleče. In zato se zjutraj oblači in oblači in oblači. Ter zraven dela tisoč in še eno drugo očitno zelo pomembno zadevo, pa četudi je to vrtenje na mestu user posted image . Ampak sem mnenja, da če se zna sama obleči - kar se že kar nekaj časa - potem jo jaz ne bom oblačila, ker se je sposobna urediti sama. Iste finte ima za druge stvari: mami, obriši mi rito, mami, umij mi zobe, mami prinesi mi sok,...
Samo mami tega ne bo, ker zna vse to sama. Tako mora najprej sama poskusit in če ji res ne gre, pomagam.
Zjutraj je zdaj kar znosno, ker smo naredili 2 stvari: najprej sem se enparkat resnično konkretno in ornk zdrla. Nisem jutranji tip in zjutraj rabim mir in tišino, ne pa najedanja in čakanja, da se gospodična blagovoli obleči. To pomeni, da sem tulila v avtu na poti v vrtec celo pot, ker mi je toliko stopila na živec (ja, za na csd sem user posted image ). Obdelali pa sva vse, od pravic in dolžnosti, obveznosti, tega, da moramo biti točno v službi in vrtcu, da zjutraj ni čas za igro, da se bo lahko igrala popoldne, ter da zmore narediti veliko stvari že sama, da verjamem vanjo in v njene sposobnosti, da mora tudi sama verjeti vase, ker se zmore sama obleči. Druga stvar, ki smo jo naredili, pa je bila, da smo začeli vstajat 10 minut prej. Tako imamo vsi skupaj 10 minut ekstra časa, da se ona lahko malo povrti okoli svoje osi user posted image  ter se do časa uredi. Aja, pa včasih si je oblekla en štunf in potem začela gledat knjigo. Potem čez 5 minut drugi štunf,... Zdaj stojim zraven nje in ji takoj vzamem iz rok vse, kar ni pomembno za oblačenje, rečem ji samo, da kar delamo, ne naredimo na pol, temveč do konca in uredu - torej se do konca oblečemo, knjigo bo dobila nazaj, ko bo naredila, kar je mus.
Zdaj je zjutraj še kar znosno user posted image .

< Sporočilo je popravil Ankica. -- 3.1.2011 8:26:15 >

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
3.1.2011 9:09:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu abc123)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
3.1.2011 10:01:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Toja22
Meni je težje, če mi začne kje na javnem prostoru oporekati. Takrat pa res ne vem kakšne metode se naj poslužujem. Če sva oba s partnerjem, jo ponavadi on v skrajni sili odpelje drugam ( npr. jo nese iz trgovine)


To pa preden gremo v trgovino, povem, kakšno obnašanje pričakujem in kakšne bodo sankcije (če bi začeli trmarit v trgovini, gremo domov, do nadaljnega v trgovino ne sme). Če to povem, potem sta obe kot angelček, sicer starejša cel čas vsakih 5 sekund teži: mami mi boš kupila igračko, mami, mi boš kupila monte, mami, mi boš kupila liziko. Pa saj se ne gre za drugo, kot da eno uro najeda, čeprav se ji že prvič reče, da danes ne bomo kupovali nobenih priboljškov in jih tudi ne. Samo zgleda, da je za te stvari zelo vztrajna, mogoče pa ji čez kakšno leto že kaj kupim user posted image .
No, tako da v izogib najedanju (dretje in metanje po tleh je bilo 2x, obakrat smo romali ven iz trgovine in se je naučila lekcije) se prej dogovorimo, da najdanja ne bo in ne bomo kupovali priboljškov.
Aja, pa potem je obvezna pohvala, kako sta se lepo obnašali, da smo nanju zelo ponosni,.... Zdaj starejša že sama pove, da sta bili pridni in da je oči siten user posted image . Prva puberteta al kaj je že to obdobje okoli 5. leta.

(odgovor članu Toja22)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
3.1.2011 17:00:55   
abc123
Hvala za odgovor. Sej ne da ji dovolim, delam vse kar ste napisale in sem res pri stvari, ker pridejo dnevi ko z vsakim svojim korakom sprobava do kam bo šla. Nikoli ne ignoriram v smislu "sej nisem vidla da je neki prevrnila ipd" vedno tja povem ,razložim, primem za roke če udari povem da ne sme, da boli ... včasih zaleže včasih se smeji, spet tretjič čist popeni in začne mahat vse naokrog in pol spet jovo na novo. Zdi se mi, da vačsih sploh ne vem če me razume kaj ji govorim (da to boli, da je treba nekaj narest ...). Enako pri oblačenju in umivanju ter podobnih stvareh, če noče pač na silo in konec.
Kaj menite, čeprav so odzivi na obdobja drugačni, verjetno vseeno dojema da se to ne ela in upam da se dobo v prihodnosti sadovi mojega vztrajanja obrestovali, čeprav se mi včasih zdi, kot da bi steni govorila user posted image

Je pa res - vzgoja je delo za 24ur na dan vse dni v tednu. Tudi moj poklic je povezan z otroki in vem da je doslednost in postavljanje mej nekaj kar bodo cenili in spoštovali ter te hkrati imeli za prijatelja. Bolj kot pa tistega, ki mej ne postavlja.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?