|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 8:21:45   
puncica
V soboto sta L. brat (rečmo Dejan) in od L. sestre mož imela skupaj praznovanje rojstnega dne, bilo nas je okol trideset in bilo je no lahko rečem da vredu zabaval smo se in imeli fajn.

Naš tamali je bil na trenutke ful razposajen se igral in plesal, na trenutke ko ena limona in ga ni smel nihče pogledat, na trenutke bi se sam cartal in na trenutke sam jokal in je prišel trenutek ko je bil ravno slabe volje in je želel biti skoz pri L. s svojo majko (ninica) in prstkom, jaz sem mu brisala nos in ga ogovarjala, da bi se pomiril in razpoloženje spremenil in ravno takrat je prišel mimo Dejan, ga nekaj ogovoril in nič hudega sluteč ga je mali z roko udaril, pač mu ni pasal da mu zdej še on nekaj utruja in seveda sem takoj odreagirala malega trdno prijela za roko in mu s strogim glasom povedala da se to ne dela in da ni priden, ker tepe ampak takrat Dejan prime njegovo uho in mu ga navije, da je imel pozneje čist rdečega in če se prej ko sem ga jaz kregala ni jokal se je začel takrat jokat in govorit AUA AUA in Dejan hladnokrvno: HJA ČE SI TI MENE BOM PA JAZ TEBE! PA KAKO HUDIČA LAHKO TO REČEŠ 2 LETE STARMU OTROKU, pa kaj on misli da bo otrok na tak način razumel kaj je naredil narobe.

Men se je čist skeglal, najprej sem bla totalno v šoku, na jok mi je šlo, nisem mogla dojet kaj se je zgodil in L. in mali sta šla mal stran na klopco sedet. Ker nisem hotla tam štale delat sem šla za njima, L. rekla da naj pove Dejanu, da nima pravice mojih otrok tepst in jim ušes navijat, naj to zadrži zase in svoje otroke takole vzgaja, mojih se pa nima kaj dotikat, da naj mu to kr pove, da mi je tako hudo da bi najraje šla kar domov, ja jokala sem se že na koncu in pol je men L rekel da pretiravam in da on sploh ni videl kaj je Dejan naredil, ker je malega imel v naročju in pol sem mu rekla da ne more tako postopat z 2 leti starim otrokom, saj sem že sama takoj dala vedet malemu da ni prav naredil, ne vem kaj se ma pol on za vtikat in mu neki uho navijat in pol je še mali tako nežno rekel AU in pokazal na ušeska, da sem še bol planila v jok. Še kako uro potem nisem prišla k sebi in še danes ne morem verjet da se je to zgodilo.

Zdej pa ne vem a res pretiravam al kaj, res da smo tud mi že malega okregal in jih je dobil po riti, po prstkih ampak šele ko se je vidl da dela nekaj zanalašč in prijem na trdno in besede niso zalegle, tale njegov udarec je bil pa samo zato ker ni bil razpoložen in vem da ko sem ga prijela za roko in rekla da se to ne dela, da se ljudi in otroke ne tepe je on vedel da je naredil narobe (tako vedno odreagiramo), ne vem zakaj je bilo potem potrebn posredovat na tak način in mu navijat golo uho.

Vem da otroka v varstvu Dejanu in njegovi punci ne bom dala nikol, ker vidim kako nezrel je in kako obravnava 2 leti starga otroka ko odraslega, in komaj čakam da bom videla kako bo vzgajal svoje otroke in če bodo tako popolni kot on zdaj govori, lahko je govorit ko otrok še nimaš, ko pa si postavljen v vlogo staršev pa marsikaj kar si prej v teorijo absolutno obvladal v praksi ne gre.

Še zdajle ko sem to pisala mi gre na jok. Tako to je moja zgodba, zdaj pa prosim za realne poglede na to, a sem res pretiravala in če ga sama kljub temu kdaj udarim po riti (čez plenico), imajo to pravico tudi drugi ali tale naš Dejan tega ne bi smel storiti. Sama vem da če bi mene tuj otrok udaril, mu ne bi ušes navijala, ne ga po riti, ne nič, le rekla bi da to pa ni lepo od njega da mu nič nisem naredila in da ni lepo da me je udaril, še za roko ga ne bi prijela, ne pa da se gre zob za zob, tako kot je to predstavil Dejan.

V meni vre, vsak dan se bol nabiral ker Dejan res nonstop neki pametuje in govori kako nevzgojene otroke imamo ampak ok, nekaj so besede, ki gredo iz enega ušesa v drugega, drugo pa dejanja in tole me je res pretreslo, pa čeprav hujših posledic ni bilo.

< Sporočilo je popravil puncica -- 7.7.2008 8:23:57 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 9:14:51   
Pobalami
Kot si napisala je to nezrelo dejanje. Dveletniki se branijo tako, da udarijo, ker se drugače ne znajo oz. ne znajo še normalno komunicirat. Res otročje. Od odraslega bi kaj drugega pričakoval. Je pa tudi nedopustno, da je tvojega otroka udaril-navil ušesa. Ne moreš vsakič otoka, ki ti gre na živce usekat.
A kako bo on vzgajal? user posted image . poznamo mi take.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 9:25:50   
naja17
No, jaz še nimam svojih, odgovorila pa ti bom zato, ker kdaj pa kdaj čuvam nečakinje mojega fanta oziroma smo kar precej skupaj. Ko se je rodila prva in smo jo zapili, sem njenega očeta vprašala, če jo bom kdaj imela v varstvu in ne bo pridna, če lahko dobi vzgojno po riti. Seveda je bilo to bolj v hecu mišljeno. No, za malo je prišla še ena in takole je moje mnenje... Meni se zdi, da imata z vseh strani ful potuho in jima vsi peljejo oziroma hočejo imeti mir in dostikrat popustijo. Jaz ne popuščam, vendar z malima nimam problemov, ker sta se tega že navadili in se super zastopimo, ko jih čuvam.

Vsak ima svojo vzgojo in vedno nekomu nekaj ni všeč. Jaz nimam nobene pravice nikomur od njih kaj pametovat kako vzgojo imajo, ker nisem niti starš, niti so to moji otroci. Če me kdo kaj vpraša, lahko povem svoje mnenje in to je to. Ko pa bom imela svoje, jih bom vzgajala tako, kot se bo meni zdelo prav in vem, da se kdo ne bo strinjal z mojo vzgojo ali določeno reakcijo.

Pri vseh otrocih pride do kake take situacije kot je bilo pri vas, torej da je dete malo prstjeno ali zmatrano. V tem primeru, normalno ne izzivaš otroka, ga pustiš, da se pomiri in če bi mene udaril, bi ga vrjetno žalostno pogledala in se strinjala s tvojo reakcijo. In če bi bil to moj otrok, bi vrjetno kar v luft skočila, ker te variante navijanje ušes, nosa itd. že tko ne prenesem.

Uglavnem, tvoja reakcija je upravičena in bi bilo čisto prav, da se tvoj pogovori z bratom in mu pove, da to ni njegovo delo.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 9:27:49   
Sibil_
Mogoce res nezrelo od tega Dejana, ampak konec koncev otrok nima kaj tepst kogarkoli in se mora slej ko prej naucit, da jih pac dobi lahko nazaj. Tako to je, nekaterim otrokom razlaga ne pomaga, pomaga sele ko jih dobijo nazaj. In verjetno tega Dejana zlepa ne bo spet udaril, pa naj je on se tako narobe odreagiral je dosegel svoje...user posted image

Ti pa vseeno malo pretiravas, ker ne bi smela nikoli pokazat pred otrokom da Dejan ni naredil prav, s tem si mu dala vedet da lahko tepe druge in bo od tebe dobil samo neke litanije, kdor mu bo pa vrnil pa bo itak od tebe slisal.Zelo nevzgojno.

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 9:32:36   
oka
Definitvno ne pretiravaš. Kdo pa se bo postavil za svojega otroka če ne ti? Praviš, da daš sama otroku kdaj eno po riti. Ja, samo ti si mama in veš zakaj, veš kdaj, odgovorna si za vzgojo svojega otroka in ravnaš po svoji presoji.  To pa še ne pomeni, da lahko zdaj vsak, ki mu kaj ne paše, tvojemu malemu kar primaže eno po riti ali mu celo navije ušesa. Tale vaš Dejan je ravnal nedopustno in nezrelo. Kaj za vraga pa ima on za "vzgajat" tvoje otroke in to celo v vajini prisotnosti? In kaj je pravzaprav dosegel s tem? Edino to, da bo mali zdaj mogoče imel odpor do strica.  

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 9:40:16   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Mogoce res nezrelo od tega Dejana, ampak konec koncev otrok nima kaj tepst kogarkoli in se mora slej ko prej naucit, da jih pac dobi lahko nazaj. Tako to je, nekaterim otrokom razlaga ne pomaga, pomaga sele ko jih dobijo nazaj. In verjetno tega Dejana zlepa ne bo spet udaril, pa naj je on se tako narobe odreagiral je dosegel svoje...user posted image



Ma daj no. Otrok je star 2 leti. In s tem, ko ga udariš nazaj ga ne boš naučil da sam ne tolče. Ne tako majhnega. In  2-letnikom ponavadi razlaga ne pomaga, mu pa poveš da to ni prav in ga kako drugače kaznuješ če že.
In normalno je da jih dobi nazaj od sovrstnika ne pa od starga deca.
Me zanima kako bi ti odreagirala, če bi ena odrasla oseba tvojega otroka vsekala. Se otrok na cesti ali v trgovini zaleti vame in ga bom kar nazaj porinla, da bo padel po tleh. Ker v trgovini se pa res ne teka in edin način da mu to dopoveš je da storiš enako.


(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 9:41:56   
oka
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Mogoce res nezrelo od tega Dejana, prej naucit, da jih pac dobi lahko nazaj. Tako to je, nekaterim otrokom razlaga ne pomaga, pomaga sele ko jih dobijo ampak konec koncev otrok nima kaj tepst kogarkoli in se mora slej ko nazaj. In verjetno tega Dejana zlepa ne bo spet udaril, pa naj je on se tako narobe odreagiral je dosegel svoje...user posted image

Ti pa vseeno malo pretiravas, ker ne bi smela nikoli pokazat pred otrokom da Dejan ni naredil prav, s tem si mu dala vedet da lahko tepe druge in bo od tebe dobil samo neke litanije, kdor mu bo pa vrnil pa bo itak od tebe slisal.Zelo nevzgojno.


Res, otrok ne sme tepsti nikogar, ampak stricu bi lahko zdrava pamet povedala, da je mali utrujen in siten in bi lahko čisto drugače odreagiral. Pa hudiča, kdo je tukaj odrasel in kdo otrok?Otroci tako reagirajo ne pa nek odrasel moški, ki naj bi posedoval nekaj zdrave pameti. In otrok ga je udaril z roko, tako da stric bi mu lahko povedal svoje ali pa ga frcnil nazaj, ne pa da mu je kar tebi nič meni nič navil uho. To prekleto boli in otrok se ne vzgaja z bolečino.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 10:02:30   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Ti pa vseeno malo pretiravas, ker ne bi smela nikoli pokazat pred otrokom da Dejan ni naredil prav, s tem si mu dala vedet da lahko tepe druge in bo od tebe dobil samo neke litanije, kdor mu bo pa vrnil pa bo itak od tebe slisal.Zelo nevzgojno.


zdej ne vem al ti slabo bereš al kaj ampak jaz pred Dejanom nisem pokazala NIČ, nič nisem naredila, razen tega da sem prej malemu obrazložila da to kar je naredil ni bilo prav. L in mali sta šla stran, jaz sem se pa usedla na klop, ker nisem mogla pridet k sebi od šoka, tako sem sedela 10 min, potem pa šla pogledat kje sta L in mali, našla sem jih ju na klopci in tam sva začela debatirat midva, otrok je zgolj slučajno slišal besedo ušes in valda se je spomnil da ga boli, ne verjamem pa da 2 letnik razume kaj sva se midva pogovarjala. Jaz tega ne razumem kot da sem mu dala potuho, ker je bil okregan, drugače bi bilo, če jaz ne bi nič naredila ko ga je mali udaril in vskipela ko ga je stric prijel za ušesa. Odreagirala sem tako kot odreagiram vedno, prijela sem ga trdno za roko in rekla s strogim glasom da se to ne dela in da ni nič lep fantek ker je strica udaril, da ga zdej boli in da se to ne dela, med vsem tem dialogom ki sem ga imela s sinom pa mu on navija ušesa.

Ma ne vem men se ne zdi čudno to kar sem naredila in tudi potuha ne, ker sem tudi sama proti temu da se otroka sploh kaznuje ne če kaj naredi narobe in se ga zagovarja kljub temu da nekaj naredi narobe, ne zdi se mi pa prav da je stric navil ušesa otroku 2 letniku, in to vmes ko sem mu jaz pridigala kako ni priden in da se to ne dela.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 10:04:51   
Volga
Jaz pa raje ne bom komentirala. Tudi prav, a ne user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 10:20:04   
BAMBINA_
Jaz sem absolutno proti tepežu otrok (tudi lastnih, se ve). Ampak NIHČE pa nima pravice tepsti tujih otrok! Ne glede na to, koliko je star, kaj je storil in v kakšnem razmerju sta. Jaz se v tvojem primeru ne bi šla jokat za en vogal, pač pa bi tipu v tistem trenutku, pred vsemi, jasno in glasno povedala, kar mu gre. Za svojega otroka bi se postavila brez zadržkov povsod in pred vsakomur v bran. Najinega otroka bova vzgajala mi2 s partnerjem, vsi ostali pa lahko sodelujejo, vmešavanja v vzgojo pa ne dovolim! Vsak naj vzgaja lastne otroke kakorkoli želi, moje naj pusti pa na miru. Da bi pa mojega kdo kdaj udaril.... user posted image bolje da si nihče ne dovoli, ker bi najbrž začela ogenj bruhat...

_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 10:21:30   
K_a_t_i
Tkole bom rekla - zdi se mi prav, da mu je svak poskusil dopovedat, da kar je naredil ni prav (pa čeprav je bil slabe volje - ne tepe se in pika). Način, ki ga je izbral je pa izpod kritike. Navijanje ušesa user posted image  To se mi pa zdi čist mimo, nedopustno.

Je pa tako - če mene (ali pa mojega sina) kak otrok mahne, ga tudi na "trdo" vprašam zakaj je to naredil in mu razložim, da tega pa ne sme. Pa če kako škodo dela, mu tud povem, da tako se pa ne gremo. Tudi če bi moj nekoga mlatil (zdej nisem več pri konkretnem primeru, samo mnenje podajam) in če jst ne bi vidla, bi želela, da mu zelo jasno povejo, da se tako ne dela.

Torej s tem, da ga drugi "ne smejo vzgajat" (v primeru, da udari) - s tem se ne strinjam, s tem, da je bil način povsem neprimeren pa še kako!

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 10:26:38   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

ne verjamem pa da 2 letnik razume kaj sva se midva pogovarjala.


Pa še kako dobor razume, vsaj če sklepam po svojem dvoletniku. To se tudi meni zdi narobe, drugače se pa strinjam, da njegova reakcija ni bila na mestu.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 10:53:57   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Jaz pa raje ne bom komentirala. Tudi prav, a ne user posted image


zakaj ne, a zato ker pretiravam in ker tu sploh problema ni, ker sem čudna in se jočem namest da bi ukrepala, no zakaj?user posted image

Vem pa kako bom reagirala prihodnič, ker se tole pri tem tipu samo nabira in nabira in nabira pa čeprav sem čist miroljubno dekle, ki se izogne konfliktu če se le da, bo enkrat ven udarl in pol bom temule tipu povedla svoje, sigurno pa če se še enkrat dotakne mojih otrok ne bom tiho, pa če se vsem zamerim do konca.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 11:03:11   
nuala
Razumem da ti ni prav, seveda. Ampak to se zgodi. Mali je bil siten, svaku pa so najbrž popustili živci.
Povej svaku, da tvojega otroka ne sme več nikoli fizično kaznovati, morda je tudi njemu hudo ker je reagiral v naglici ( tudi kakšni mamicio se je že zgodilo, svak pa itak nima otrok in najbrž ne razume 2 letnika ). Ti pa poskrbi, da se bosta z otrokom drugič umaknila, ko bo postal utrujen in siten, 2 letni otrok ne zdrži dolgih žurk.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 11:06:00   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Ti pa poskrbi, da se bosta z otrokom drugič umaknila, ko bo postal utrujen in siten, 2 letni otrok ne zdrži dolgih žurk.


Ja, točno zaradi tega, puncica, ker jaz z utrujenimi in sitnim otrokom zagotovo ne bi vztrajala na žurki. Ali bi ga peljala domov, spat ali pa v voziček in en điro al pa dva, da zaspi.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 11:49:14   
Pobalami
To s sitnimi otroci je res. Nekateri ne marajo sitnih otrok in jih ne briga koliko so stari. takrat letijo razne opazke...
Mi smo bili enkrat na eni žurki in so stari starši prinesli neko igračo na baterije s katero se je igral potem moj tamal - 2,5 leti. Fantku kateremu je bila igrača namenjena pa  ta takrat ni bila zanimiva. In sem cel čas poslušala, da bo znucal baterija, da se potem njihov vnuk ne bo mogel igrati. Res ne vem zakaj nastavijo igračo s katero se potem otroci ne smejo igrati.  Prav butasto je bilo vse skupaj in smo se lepo spokali domov.

< Sporočilo je popravil Pobalami -- 7.7.2008 11:50:07 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 12:07:47   
Sibil_
Dejan tudi po moje ni naredil prav, ampak tudi ti ne mores kar jokat pred otrokom zaradi taksne banalnosti.No, vsaj meni se tako zdi.In jaz navijanja usesa ne bi pustila, prav pa je, da se pokaze otroku, da ne more kar tako udarjat, tudi ce je tecen in slabe volje. A ve tudi na sihtu kar sefa skloftate, ko imate vsega dosti?In ne zdej s tem ja ima dve leti in je majhen-to je sicer res, ampak razume pa se kako in tocno ve, da se tepst ne sme.

Ampak se enkrat poudarjam-Dejan ni naredil prav in jaz bi tut mal znorela.Prvo nad malim ker tepe, pol pa se nad starim, ker se drugace mulcu pokaze kaj je prav in kaj ne.Bogi uhec mali...user posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 12:20:10   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Ti pa poskrbi, da se bosta z otrokom drugič umaknila, ko bo postal utrujen in siten, 2 letni otrok ne zdrži dolgih žurk.


Ja, točno zaradi tega, puncica, ker jaz z utrujenimi in sitnim otrokom zagotovo ne bi vztrajala na žurki. Ali bi ga peljala domov, spat ali pa v voziček in en điro al pa dva, da zaspi.


Pa če ni bil zaspan no, pač mu je sestrična vzela eno igračo, pa še jst sem mu glih takrat nos brisala in mu trenutno ni blo nič po godu in pol mu je še stric utrujal in neki govoril, on ga je pač užgal, čez pol ure je bil že čist normaln, ampak jaz nisem bla.

To da je pa stricu blo kaj žal pa dvomim, ker itak skoz govori, da je treba otroka tud kdaj po riti in mu tako pokazat kdo je šef, da tud pri njih doma so jih kdaj dobil, pa so vsi zrasl v normalne ljudi. user posted image Uh res komi čakam njegove otroke, da pokaže kako bo on šefa špilal.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 12:20:42   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

...prav pa je, da se pokaze otroku, da ne more kar tako udarjat, tudi ce je tecen in slabe volje.



Spet nisi prebrala vsega, sem napisala da sem otroku dala vedet da ni naredil prav (prijela trdno za roko, ga okregala in mu s strogim glasom rekla da se tako ne dela da se ljudi ne tepe....) in je takoj vedel da ni naredil prav ampak med vso to pridigo ki sem jo jaz delala mi stric navije otroka, kaj je pa totalno mimo.

< Sporočilo je popravil puncica -- 7.7.2008 12:21:23 >

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 12:31:35   
Paštetka
Ne dovolim, da bi kdo dvignil roko nad moja otroka! Če rabi "vgojno" jo bo dobil od mene ali atija in to šele takrat, ko je res kaj nedopustnega za kar že ve, da se nikakor ne sme. To pa že sam ve, kdaj ga to čaka.


< Sporočilo je popravil Paštetka -- 7.7.2008 12:34:57 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 13:22:51   
Naja30
Moja hčerka dobi po ritki oz. plenički ali malo po prstkih, ko nekaj naredi res nalašč. Nisem pristav vzgoje otroka s tepežem, ker to raste z otrokom in ko bo večji nam ne bo jasno, zakaj se je stepel v šoli ali boh ne daj starše udaril. Sploh pa razen staršev NIHČE nima pravice dvignit roke nad otrokom. Če bi bila jaz na Dejanovem mestu, bi upoštevala tebe kot mamo in se po dogodku speljala stran. Tako pa je naredil neumnost, ki vas je samo razdvojila.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 13:47:36   
dory
Jst mam od nekdaj navado, da ko greva kam na obisk, ko tamal rata siten in začne težit, počas greva. Sploh če bi se mi spravljal na druge otroke..no way....opozorim, če ne prime, gremo domov...sicer sem parkrat to izvedla in nekak nimam težav na obiskih, prej jst težim,k hočem domov...

Pristop tipa pa se mi ne zdi pravilen...ok, če v določenem trenutku ti nisi takoj odreagirala, je normalno,da bo kdo od drugih staršev, pa še to zgolj,da se otroku pove in dopove, fizično pa s tujimi otroci ne morš obračunavat...pa nisem za pretepanje, ampak včasih kakšna na rit krepko zaleže vsaj pri mojem....


(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 14:11:14   
Nina00
Menim, da stric ni imel nobene pravice neviti uho tvojemu sinu. Če ti ne bi reagirala na udarec ali te ne bi bilo zraven, bi mu imel vso pravico rečt, da ne dovoli, da ga tepe, ker njega to boli. Po mojem mnenju je s tem, ko je na otrokovo nasilje odgovoril z nasiljem, otroku dal precej dvosmiselno sporočilo. Ker. če se to ne sme, zakaj pa stric lahko? Ker je močnejši? A potem bo to tudi otroku dovoljeno, ko bo močnejši?
Jaz bi verjetno na stričevo navijanje ušesa enako odreagirala kot na otrokov udarec: to se ne dela, ker to drugega boli. In konec, brez kričanja, brez dodatnih razlag in pojasnil. Pa naj zamer. če hoče. Bo že odmeril.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 16:32:59   
honey
Tudi naš jih dobi po prstih ali po riti, če ne gre drugače - pa ne se zgražat in obsojat. Ampak, da bi jih dobil pa od koga drugega, razen od mene oz. moža - to bi pa sigurno v luft skočila. Ker edino jaz in moj mož veva, kako otroka vzgajava in kaj mu dovoliva in kaj ne. O.k., to, da nekoga tepeš oz. udariš, mu sigurno ne dovoliva, ampak ga jaz zato ne bom nazaj udarila, ampak mu pač povedala, da to boli in da naj kar sebe poskusi, pa bo ugotovil, kako je. Ampak recimo, ko pa je slabe volje, zaspan, tečen ali kakorkoli že, pa tudi, če me udari, se enostavno obrnem stran in pozabim, ker vem, da je pač tečen. Tudi jaz bi recimo včasih, ko sem tečna, zaspana, slabe volje ali kakorkoli že, koga na user posted image , ampak se glede na to, da sem pač odrasla oseba, raje zlajam na tistega in je potem mir. Otroci pa pač uporabijo "silo". Mislim, da tako majhni še ne vejo, kaj mi, odrasli hočemo od njih. In takrat, ko so pač tečni, delajo po svoji pameti, ki je primerna njihovi starosti. In to je to. Poudarjam pa še enkrat, da nikakor ne bi pustila, da nekdo drug udari mojega otroka. To bi pa tudi jaz znorela. Definitivno.

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Svak navil ušesa 2 letniku
7.7.2008 16:35:38   
Lidy
otrok je dobil "vzgojno" ker je slabe volje in mu ni do ničesar. Stric, ki je vso stvar začel (drezal v malega) in malega za ušesa, čeprav se je le ta "samo branil", pa ne dobi vzgojne???

Zakaj naj bi pri tej stvari otroku razlagal da to ni ok, sej se je samo postavil zase. Verjetno ni strica "nalomil" ampak  ga je samo zamahnil z roko. In kaj sedaj ga učimo, da postaviti se zase ni v redu, da so odrasli bog in batina, da ne smeš biti slabe volje in stati moraš pri miru ko drezajo vate user posted image  .
Haloooo

Edina napaka, ki si jo naredila je ta, da Dejanu nisi povedala kar mu gre potem, ko se je otrok umaknil. Od takega šoka, ko se nekdo znese nad tvojim otrokom verjamem da ti možgani odpovejo.


(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?