|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Velik problem...
16.2.2008 18:55:38   
Ml.očka
Mam en velik problem pa ne vem kaj naj naredim..Bivša punca mi ne pusti vidt hčerke in tud ne povemi mi kk je z njo ,nč uglavnem.Kd da jo ni...Zdej neki časa je še šlo in sm nekak še dubu informacije o hčerki zdej je pa puco zaradi tega zamenala cifro in zdej še to ne morm.Zdej pa ne vem kva nej.Socialna,sodišče?Ne vem kakšna kol informacija glde tega mi bo prišla prov.Je pa punca bl taka....in se mi zdi da bi z lahkoto dubu skrbništvo.

< Sporočilo je popravil Ml.očka -- 16.2.2008 18:56:55 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Velik problem...
16.2.2008 19:05:07   
Anonimen
Potrebno bo stopiti v akcijo. In narediti kaj, da boš otroka vsaj videl. Kolikor je meni znano, ti pripadajo obiski otroka. Če ti niso omogočeni, se najprej pozanimaj na socialni, nato pa, če tukaj ne bo šlo, le naprej. Če imaš otroka rad, ni ovir za to, da ne bosta nekega dne več skupaj.
Upam pa, da ne gre le za ljubosumnost na bivšo punco, in da bi ji z odvzemom otroka rad le malo ponagajal.

(odgovor članu Ml.očka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Velik problem...
16.2.2008 19:31:15   
Ml.očka
Po domač povedan se mi je.. zanjo ampak hčerko mam pa najraj na svetu!!In bi vse naredu zanjo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Velik problem...
16.2.2008 19:42:03   
jajula
obrni se na center za socialno delo, pa ziher obstaja tud kakšno društvo očkov s takšnimi problemi (npr. www.drustvo-ostrzek.si)

(odgovor članu Ml.očka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Velik problem...
16.2.2008 19:45:05   
Anonimen
Če veš da slabo skrbi za hčerko in misliš, da bi ti bolje potem pojdi v akcijo za skrbništvo.Če pa temu ni tako potem pa uredi najprej na socilani samo za to da se ti omogočijo informacije in stiki...

(odgovor članu Ml.očka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Velik problem...
16.2.2008 20:28:30   
lelaval
Najprej pojdi na socialno. In ne obupaj - imaš vse pravice do obiskov.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Ml.očka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Velik problem...
16.2.2008 21:40:40   
Blejka26
do obiskov imaš pravico,pa naj ženska gre na konec sveta..tega ti nikakor ne more preprečiti..če ne gre na lep način,pa probej preko sodišča..vloži za skupno skrbništvo.Pri vseh vajinih odločitvah bo najbolj trpel otrok,tega se je treba zavedat


_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Velik problem...
16.2.2008 22:01:15   
Ml.očka
Ona se tega očitno ne zaveda...Kk je pa s tem da ma naprimer ona tipa in bi rada z tipom hčerko nekam pelala....a  imam pravico vedet oz. rečt ne?! Ker bi tipa rad prej spoznov ker mu ne zaupam...sploh pa ne moje hčerke.Kaj če se kej zgudi..

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Velik problem...
16.2.2008 22:30:36   
Rubin.
Punce, ki so ti odgovorile imajo popolnoma prav, ampak to je dolga pot in vedno lahko pride kaj vmes.
Moja bivša svakinja je vedno imal nek izgovor zakaj svak sina ne more videt, enkrat je bil bolan, drugič je bil pri babici, tretjič ....

Najkrajša in najučinkovitejša pot je, da imaš dober odnos z mamo otroka. Vem, da je to verjetno težko, ampak pomisli na hčerko in koliko si pripravljen zanjo naredit.

Jaz vem, če bi se šlo za mojo hčerko, je ni stvari, ki je ne bi naredila, da jo vidim.

Premisli.

(odgovor članu Ml.očka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Velik problem...
16.2.2008 22:35:15   
Ml.očka
Če ona noče lepga odnosa.Noče na lep način....ne vem kva nej še..sj sm poskušu na vse da bi šlo na lep način pa noče.Zdej je pa še prekinla vse stike z mano,itd.Če je ona mogoče z kšno prjatlco in z hčerko kje odzun in sam da zve da jst pridem pobere šila in kopita..

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Velik problem...
16.2.2008 22:35:32   
Anonimen
Je pa punca bl taka....in se mi zdi da bi z lahkoto dubu skrbništvo.


Pri nasi zakonodaji oce zelo tezko dobi skrbnistvo; mora biti mama alkoholik, narkoman,....da sodisce odloci v njegov prid.

Za zacetek se obrni na center za socialno delo, kot so ti ze svetovali. A imata ze sklenjen kaksen dogovor o stikih in prezivnini (mogoce mora biti se kaj, ne vem tocno) ali bi urejal vse od zacetka?

Kakorkoli, ne zahtevaj nekaj na silo, ker znamo potem tudi zenske reagirati na silo, ne z razumom....kar na koncu ni dobro za nikogar.

(odgovor članu Ml.očka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Velik problem...
16.2.2008 22:43:35   
Rubin.
Kakorkoli, ne zahtevaj nekaj na silo, ker znamo potem tudi zenske reagirati na silo, ne z razumom....kar na koncu ni dobro za nikogar.


Še najmanj pa za otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Velik problem...
16.2.2008 22:47:05   
Anonimen
Zakaj pa ona kuha tako zamero do tebe?
Center za socialno delo je del rešitve po moje, amapk moraš paziti, da izpostaviš svojo željo biti dober oče, in se izogibaš kakšnih koli obračunavanj s partnerko.

(odgovor članu Ml.očka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Velik problem...
16.2.2008 22:50:17   
Anonimen
amapk moraš paziti, da izpostaviš svojo željo biti dober oče, in se izogibaš kakšnih koli obračunavanj s partnerko.


Ja, tako :).

Bodi pristojen v svojih prizadevanjih, ceprav zna biti tezko...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Velik problem...
16.2.2008 22:58:25   
Ml.očka
Ne vem.Po njenem mneju sm nesposoben,itd.Če prav sm hodu v šolo,delu pa še tamalo mev kadar sm mev čas.In zarad tega sm gnoj in podobne želitve ki jih mam čez glavo.Ampak vsen sm pa za tako rešitev da se sama zmenva in brez socialne,sodišča,itd

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Velik problem...
17.2.2008 9:16:27   
Blejka26
probaj govoriti z njeno mamo-se pravi tvojo bivšo taščo.Če te že bivša noče poslušati,naj te vsaj tašča.Pojdi kar naravnos na dom..povej ji,da bi pač rad imel hčerkico vsaj za vikende,ali vsak drugi vikend..karkoli,samo da boš s hčerko.Naj pove tvoji bivši,da bi rad ne lepši način uredil zadevo,če pa ne bo šlo drugače bo šlo pa prek sodišča.
Res je zelo neprijetno ker bo vse posledice nosila hčerka..posledice vsega tega se lahko pokažejo v najstniških letih,največja skrb vsega so lahko tudi mamila..pizadetost zaradi staršev otroci kažejo na različne načine..mogoče si marsikdo misli,da  vse to za otroka ni neprijetno..pa je precej.Mati pa naj se zaveda da jo hčerkica zaradi tega zasovraži,ker jo hoče ločiti od očeta..ne še sedaj kmalu pa ko bo začela bolj razumeti vse skupaj


_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Ml.očka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Velik problem...
17.2.2008 9:41:29   
Hans
Držim pesti, da ti uspe.

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu Ml.očka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Velik problem...
17.2.2008 11:03:33   
Ml.očka
Z njenimi starši se že prej nism razumev tko da to ni dobra ideja....

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Velik problem...
17.2.2008 11:23:27   
Anonimen
Ti bom napisala eno zgodbo iz Svetega pisma: k modremi kralju Salomonu so pripeljali dve ženski, ki sta se kregali, kdo je mati enega otroka. Dolgo časa sta pred kraljem dokazovali vsaka svoj prav, se kregali in vleki vsaka na svojo stran, potem pa je kralj odločil, da matere ni mogoče določiti, naj otroka razsekajo na pol in in vsaki dajo eno polovico otroka. Ena je bila takoj za, to se ji je zdela modra rešitev, druga pa je začela jokati in rekla, da naj dajo celega otroka drugi ženski, da ga ne morejo razsekati in se raje svojemu lastnemu otroku odpove, kot da ga ubijejo.

Iz te pripovedi izhaja več naukov. Eden je ta, da bi morali starši vedno pred svoje osebne zamere postaviti dobrobit otroka. Druga, ki pa se mi zdi pomembna v tvojem primeru pa je, da je, da v primeru nerazumevanja in odpora z ene strani, se mora najti nekdo, ki bo razumsko našel rešitev, ki bo za otroka dobra. V tvojem primeru je to lahko center za socialno delo (teorej načeloma nevtralna organizacija) ali pa ti. In če nočeš imeti vpletenega CSD, potem moraš ti nastopiti kot nekakšen mediator, umirjevalec strasti in iskalec kompromisov.

Tvoja bivša ima do tebe očitno ene hude zamere, zakaj najbolje veš sam in tudi koliko so utemeljene. Očitno je izgubila vse zaupanje vate. In do tega ima vso pravico. To ji moraš priznati tudi sam. Ampak nima pa pravice otoku (ne tebi!, vsaj po mojem so potrebe otrok pred potrebami staršev) jemati stika z očetom. Pravno lahko to določi le sodišče. In tu nastopiš ti. Je možno, da jo dobiš nekje na samem in se z njo razumsko (!), brez obtoževanj, žaljivk, deljenja krivde, konfliktov... pogovoriš? Da pustiš svoje zamere glede bivše partnerke ob strani in vidiš samo otrokove potrebe? Bivši moraš razložiti, da (pa če je res ali ne, ona pač to dojema kot resnično), da si jo pustil na cedilu in se kot partner, v katerem bi morala imeti oporo, nisi izkazal. Za to je prepozno, ni pa prepozno, da se hčerki dokažeš kot dober očka (ne v smislu, da otroku daš vse in narediš vse, kar si otrok želi, temveč, da si mu za pozitivnega vzornika, voditelja, oporo). In to potem tudi uresničuješ. Mogoče najprej pod njenim nadzorom, npr. greste enkrat na teden na igrišče, vidva s hčerko se igrata, ona pa sedi  nekje bolj stran.
Hočeš ali nočeš, za dolgoročno dobre odnose se boš moral nekoliko odkupiti tudi bivši partnerki in ji dokazati, da si zaupanja vreden. Tudi zato, da ne bo hčerka že v rani mladosti od mame dobila ideje, da so vsi moški slabi. In da ne bo te ideje dobivala še od tebe. Zorej moraš požreti svoj ponos za dobrobit otroka. NJej pa moraš dokazati, da si se vendarle pripravljen potruditi, čeprav pozno, a vseeno.

Pa srečno!

(odgovor članu Ml.očka)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Velik problem...
17.2.2008 11:42:21   
Ml.očka
Da bi jo dube nekje na samem in da bi se pogovorila na miren način-NEMOGOČE.In ne vem kdo je reku da sm jo jst pustu na cedilu oz. ji nism biv v podporo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Velik problem...
17.2.2008 11:52:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Bivši moraš razložiti, da (pa če je res ali ne, ona pač to dojema kot resnično), da si jo pustil na cedilu in se kot partner, v katerem bi morala imeti oporo, nisi izkazal.


Nisem napisala, da si jo pustil na cedilu, ampak da to tako dojema ona. To pa sklepam na podlagi tvojega mnenja, da te ima za nesposobnega. Kaj je res in kaj ne, pa ne morem vedet, a ne user posted image

Glej, če se ti ne moreš na noben način pogovorit z njo v miru, potem ti ne preostane drugega kot CSD. Tam moraš pa spet pazit kaj ins kakšnim tonom govoriš oz. paziti, da je v ospredju vedno tvoj interes do otroka, ker čeprav naj bi bila CSD nevtralna organizacija, so ponavadi bolj naklonjeni mamam. Žal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Velik problem...
17.2.2008 12:01:26   
TIA22
Dragi mladi očka!

Kar je bilo med vama, da sta zdaj v konfliktu veš samo ti. Mi bi morali slišati obe plati zgodbe, da bi lahko kogarkoli obsojali in sodili, ampak niti nismo zato tu. Tu smo, da ti pomagamo z nasveti. Najbolje bi bilo poskusiti zadeve reševati po mirni poti-kar seješ to žanješ. Žalostno je, da se starši največkat niso pripravljeni pogovarjati, ampak se iz tega razvije vojna, ki pa ni nikomur v korist, najmanj pa otroku. Ti sam najbolj poznaš svojo bivšo partnerko in boš sam najbolj vedel kaj pričakovati od nje. Če se res ne da pogovoriti z njo, lahko na pristojnem CSD prosiš, da ti pred socialno delavko omogočijo soočenje z otrokovo materjo in skupaj poskusite najdit pravo pot. Ni garancije da se takšni razgovori potem držijo ali da imajo kakšen učinek. Za poskusiti pa vendarle je.  Mnogokrat se stvari rešujejo na sodišču in to je tudi ena od možnosti. Ampak vse odločitve so pa na tebi.

Nekaj pa te prosim, kot mamica-kot človek človeka:
Če se boš odločil za to, da poiščeš kakršnokoli pot, da dosežeš redne stike s svojim otrokom-imaš vso pravico-te prosim, da se podaj na to pot z enim samim razlogom in ta naj bo:
Rad imam svojega otroka in v to grem samo zato, da me bo otrok poznal in se zavedal da ima očeta, ki ga ima rad. Ne podajam se pa na to pot zato, da bi kljuboval, nagajal in se kakorkoli znašal nad bivšo partnerko!
 
Veliko sreče!

(odgovor članu Ml.očka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Velik problem...
17.2.2008 14:25:53   
VERONICA
Ajoj forumovke odkot vam mnenje da bi moški kateri hoče videti svojega otroka to počel predvsem zato da bi kluboval svoji bivši?

Meni se zdi da je že hudo da mu ne dovoli videti kčerke, pa zamera gor ali dol. To da pravi da je nesposoben verjetno pomeni da ni zadosti šolan in da ne zasluži zadosti denarja. Ali je to kakšen hud greh? Zdaj je ženska našla boljšega in bi najrajši skenslala ta prvega. Ker ga več ne rabi.

Kako bi se ve počutile da vam negdo prepreči dostop do lastnega otroka? Ali pa mislite da so očetje druga vrsta ljudi, taka brez občutkov?

Vsi nasveti o pogovoru so brezveze. Problemi ponavadi nastanejo ravno zato ker se (vsaj) ena stran noče pogovarjati. Zato ker s pogovorom nič ne bi pridobila.

Ne vem kako bi pomagala. Ti pa želim srečo naprej.

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Velik problem...
17.2.2008 14:33:11   
brigitaa
po moje bi moral kaj več povedati o situaciji, sicer pa vidim da ste tle gor .
Zakaj je do tega pršlo, starost otroka, ipd..
 
 
 
 

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Velik problem...
17.2.2008 14:55:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

Ajoj forumovke odkot vam mnenje da bi moški kateri hoče videti svojega otroka to počel predvsem zato da bi kluboval svoji bivši?



Če s tem misliš name, potem mi prosim ne polagat besed v usta, ker tega ne mislim. In tudi nobena druga ni tega napisala, pa mislim, da tudi mislila ne. Se pa velikokrat dogaja, da se otroke z ene ali druge strani uporablja za poligon metanja bivšemu partnerju naprej vse njegove napake. Žal tako vse preveč otrok trpi, ko nimajo urejenih stikov z obema staršema
Kakšna je dejanska situacija v temu primeru, kot sem že napisala, ne vem, zato lahko vsi zgolj nekaj teoretično nakladamo, ker imamo premalo podatkov.

Ko smo z nekom v takšnem ali drugačnem sporu, smo zelo močno čustveno naravnani. Naša dejanja vodijo (negativna) čustva, v prvi meri vidimo samo zgolj svoje neizpolnjene potrebe in krivice, ki nam jih je druga stran prizadejala. In takrat rečemo ali naredimo marsikaj, kar drugače ne bi, s tem pa še dodatno zaostrimo situacijo. In to sedaj dela omenjena mamica, ker onemogoča stike otroka z očetom. To se mi ne zdi niti moralno niti pravno sprejemljivo. In če mamica povečuje konflikte, jih lahko očka kvečjemu zmanjšuje. OK, lahko jih tudi povečuje in gre na nož, ampak potem se rešitev odmika.
Predvsem pa na prvem mestu vidim pravico otroka do obeh staršev in do tega, da imata starša kulturen odnos. Ni treba, da se imata marata, ampak da se vsaj pogovarjata. Ali pa se vsaj skušata naučiti pogovarjat.

In pogovor je edina rešitev. Ampak znati se pogovarjat, komunicirat, to je težava.

In se strinjam z Ml. očkom, ko skuša doseči stike z otrokom, do tega ima vso pravico, pravtako tudi otrok, še več, mislim, da je za pozitiven razvoj otroka imeti stalen odnos z očetom zelo pomembno če ne celo nujno. Zato da otrok razvije pozitivno podobo do sebe in svoje okolice ter do drugih. V tem primeru pa se mi zdi res edina rešitev posredništvo prek CSD-ja, ker se mamica očitno prav trudi prekinit stike.


< Sporočilo je popravil Ankica -- 17.2.2008 14:56:08 >

(odgovor članu VERONICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?